Snak

Mere indhold efter annoncen
Man skal alligevel være af en anden særlig indoktrinering, hvis man mener, at PSG ikke er en købeklub.
@KiksetIndspark

Vi har flere homegrown spillere i vores trup end klubber som Liverpool, City, Barcelona, Real Madrid, og listen kunne fortsætte i uendelighed. Alle klubber er købeklubber. Længere er den ikke, og PSG er ikke en klub som man bør pege på, hvis man har et problem med købekulturen i dagens fodbold. PSGs ungdomsakademi er blandt de bedste i Europa, og det skyldes, at man har prioriteret sin ungdomsakademi. Noget andre topklubber ikke kan prale af.
Ici, c'est Paris!
@Allez Paris!

Kan du bakke din påstand om homegrown spillere op med fakta? Umiddelbart kan jeg ikke finde belæg for det i de seneste 4 startopstillinger.
YNWA
Nej, det kan han ikke. I den seneste kamp var der to og det mens de har et helt hold ude. I stærkeste opstilling har de ingen, maks en.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
@LiverpoolFrede

Der skulle stå trup og ikke startopstilling, beklager.
Ici, c'est Paris!
@Allez Paris!

Hvilke topklubber er det som du tænker ikke prioriterer sit akademi?
Så det var ikke pga. pengene at en ung Xavier Simons tog til Paris i stedet for at blive i Barcelona. At tilbyde en unge knægte mange penge om ugen, er det du kalder I at investerer i ungdomsakademi....
@Allez Paris!

Selvom du ændrer det til "trup", så tror jeg ikke, din påstand holder. Jeg lader mig dog gerne overbevise af fakta.

Jeg tror ikke, at PSG er værre end andre topklubber. Der hvor de efter min mening fejler, er i truppens sammensætning og kemi. Man kan ikke købe de bedste og tro, at du får verdens bedste hold. Spillernes indbyrdes forståelse og vilje til at ofre sig for holdet er langt vigtigere.
YNWA
Når du skriver "længere er den ikke" dræber du enhver form for åbenhed over for argumenter med yderligere nuancer på. Jeg kunne snildt tage den videre, men hvis der ikke er åbent for yderligere nuancer, vil det ikke blive en debat, men mere en diskussion om hvordan "købeklub" bør defineres.
Et af problemerne er, at klubber som Real M, Barca, Man U, Liverpool og Bayern, historisk har opnået storklubsstatus og før pengenes overtagelse af den ædle sport, stadig kunne tiltrække store navne, selv i deres dårligere perioder.
Men med det nuværende CLformat kaster UEFA så mange penge efter top11 klubberne, at der i længden reelt ikke kan komme seriøs konkurrence fra andre klubber når man skal hente spillere fra øverste hylde.
Dengang kunne spillerne ikke tage til nogle klubber og føle sig sikker på at komme til at spille mesterholdenes europacup, fordi man spillede om at blive mestrenes mester, deraf havde uefacuppen også større status end Europa League i dag. Det betød at man som spiller, oftere gik efter at finde en klub man kunne se sig selv i i flere år, og være med til at gøre stærkere. I dag bliver spillerne oplært i normen "at man skal jo til en større klub", hvilket skaber en norm der gør at det er uhyre få af topklubberne der har spillere i truppen med reelt hjerteblod.
Tror nu egentlig også mest det falder mig for brystet, når fans af top11klubberne, kalder nogle af de andre top11klubber for købeklubber. For den økonomiske fordel hænger også sammen med den statusforæring man har fået af UEFA som storklub, spillerne er garanteret store kampe når de kommer til de klubber og behøver ikke læggere flere penge på bordet end mindre klubber, alene i kraft af garantierne for større kampe.
Så nu kan de fansne diskutere hvem der er mest købeklub og hvem der har mest sjæl, mens UEFA og top11klubbernes styrmænd hæver profitten. Så, i det store billede bør I alle gå og juble hver dag, for systemet i sig selv gør at uligheden kun vil blive større og større med årene. Bare lad vær med at klynk over de andre storklubbers pengeforbrug, ud fra sportsligt værdimæssige perspektiver!
@bruger 161376

Tag et kig på samtlige storklubber på nær Chelsea. Der er ingen af dem, der i de sidste 3 år succesfuldt har udviklet et talent, der i dag er en af de bærende spillere. I stedet har de købt samtlige spillere. Det er jo definitionen af, at være en købeklub. Personligt synes jeg klubber frit kan vælge, om de vil købe spillere eller forsøge at sate på egen avl. Jeg kunne ikke være mere ligeglad med begreber som ´´købeklub´´. Desværre er der en masse trolls, der netop selv er fans af købeklubber, som på samme tid kaster mudder efter PSG for at være sådan en.
Ici, c'est Paris!
annonce