Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Har I set mine nøgler?
Du kan jo ikke bare opfinde, at folk ikke råbte højt for 12 år siden eller i tiden mellem dengang og nu. Det er usandt, og man får tanken, at du blot opfinder pseudoargumentation, så du kan tage trykket af din egen dårlige samvittighed, når du tænder for skidtet. Den tanke kan godt være forkert, men det er det ikke, at din argumentation er flabet, når den bygger på en sandhed, du selv konstruerer - og så endda på vegne af andre.
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet
Skrevet af Pep Guardiola
DBU taler konstant udenom og forsøger at flytte fokus. Nørgaards kommentar om, at det er once in a lifttime, det er simpelthen at skyde sig selv direkte i foden, for det viser bare, at de er pisse ligeglade med, at de skal leve fedt på andre mennesker bekostning, som har kostet masser af menneskeliv og afholdes i en nation hvor man undertrykker menneskelige værdier og frihed.


Hvad med at vælge nogle politikere der repræsenterer danskernes holdninger og derigennem vælger en repræsentativ regering der kan tegne vores udenrigspolitik. Istedet for at lade det være op til 26 unge drenge med talent for boldspil. Hvad der er dobbeltmoralsk er danskere der lige nu bebrejder spillerne at de ikke slår et slag for os, med kæmpe, uoverskuelige sportslige konsekvenser for landsholdet og for dansk fodbold, for noget som vi ikke engang beder vores politikere, som vi vitterligt vælger til at styre vores land, forholde sig til. Hvor var kritikken af Danmarks officielle linje overfor Qatar? Vi sender kronprinseparret derned, vi rejser på ferie dernede, vi handler med dem, men vi sætter grænsen ved fodboldspillere. Og så må dansk fodbold dø på alteret.
Ikke om jeg begriber det.

Det er en katastrofe det endte i Qatar, det er en skandale at det skal afholdes i Qatar, og det er på sin fulde plads at vise modstand. Men tal lige med de mennesker der sidder i Folketinget og tillader alle danskere at rejse til, handle med osv. på dine vegne inden du udskammer en enkelt gruppe, som ovenikøbet hører under dansk idræt.
Skrevet af Har I set mine nøgler?
Og endnu en bruger tjekker ind ved at tale om alt muligt andet end selve VM i Qatar, når han skal forsvare, at man deltager i VM i Qatar. Det er i virkeligheden utroligt sigende, at det er denne måde, et sådant forsvar kan finde sted på, for hvis snakken faktisk går på selve VM i Qatar, forekommer et forsvar at være umuligt.

Således er det stadig ikke lykkedes.
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet
Skrevet af fetaehhgodt
Taler om alt muligt andet ?

Du kan ikke selv se hvor hyklerisk og dobbeltmoralsk du optræder når du forlanger/forventer at spillerne skulle sige nej til VM ?
Og andre skal have dårlig samvittighed over de ser VM ?

Du mener ikke det er relevant at nævne dit og mange danskeres hykleri over hvorfor lige Qatar ? og ikke alle mulige andre lande,- og lige VM ? og ikke alle de ferierejser og eksport som Danmark udfører til landet, når du svinger dig højt op på den moralske hest.

Selvfølgelig er det relevant at nævne de ting.
Klart du ikke bryder dig om det fordi det udstiller jo dit hykleri så det skriger til himlen.

Du sidder vel med din IPhone nu og skriver. Eller bor du vitterligt i et hippie telt ude i skoven og er “ren” som du forlanger af andre ?

Jeg syntes bestemt heller ikke Qatar skulle have tilkendt slutrunden. Men nu sket.
De bliver udstillet nu hvor et forfærdeligt styre de er.
Om nogle spillere ikke havde villet deltaget ikke ændret en dyt. Selv hvis et land havde gjort det. Det havde været glemt om nogle år.
Nu derimod får Qatar medierne imod sig og bliver udstillet.
Det er bedre end selv hvis alle lande for nogle år siden havde gået sammen om de ikke ville det VM i Qatar.
Så ingen der havde haft opmærksomhed om de kritisable forhold og mangel på menneskerettigheder i landet.

Ligesom ingen interesserer sig for det i alle de andre lande i verden hvor der er lignende eller endnu værre forhold.
Skrevet af Michelino
Kritikken af Qatar er helt forståelig, og enhver som ikke kan se sig selv i øjnene, hvis de skal følge landsholdets kampe til VM, må nok hellere lade være med at se kampene.

Det her er en mere pro-aktiv mulighed:
https://www.bt.dk/vm/rasmus-goer-noget-saerligt-under-vm-det-virker-forkert-bare-at-slukke-for-fjernsynet

Skal jeg afgøre, eller krænkes på andres vegne, uanset hvor berettiget det er, om hvem som må, og skal, hvad?
Det er netop et udtryk for noget af det, jeg absolut ikke bryder mig om ved Qatar.

Det er en svær tid, at være en moralsk fodboldfan i, såfremt man følger hold på Nordic Bet Liga niveau eller højere, hold der deltager i CL eller andre UEFA turneringer - uden UEFA intet gennemkorrupt FIFA, Platini m.v.
Jeg undrer mig over, at forargelsen ikke var større for 4 år siden ved VM i Rusland, hvor der var masser at påtale ift. menneskerettigheder.
Faktisk er det bare grundliggende problematisk at være medborger i et land, der har samhandel med Qatar, Saudi-Arabien, Kina m.v. Der er idræt og fodbold til sammenligning en lille ubetydelig brik. Og nej, det er ikke whataboutism at italesætte, at danske virksomheder årligt eksporterer for ca. 1 mia. til Qatar - industrimaskiner og tilbehør, medicin, mejeriprodukter og andre næringsmidler som de væsentligste varegrupper - med et handelsunderskud på 2,1 mia. til verdens rigeste land.
Skrevet af Har I set mine nøgler?
Hej @fetaehhgodt
Du har jo stillet mig spørgsmål før, og du har også fået svar, men du forduftede siden som dug for Solen, sikkert fordi du ikke brød dig om svarene. Men hvis du oprigtigt gerne vil en samtale, kan du med fordel vende tilbage til den tråd, du flygtede fra. Indtil da ser jeg ingen grund til at svare på alle mulige nye spørgsmål, når jeg blot kan forvente, at du ikke forholder dig til svarene.
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet
Skrevet af Har I set mine nøgler?
Og nej, det er ikke whataboutism at italesætte, at danske virksomheder årligt eksporterer for ca. 1 mia. til Qatar - industrimaskiner og tilbehør, medicin, mejeriprodukter og andre næringsmidler som de væsentligste varegrupper - med et handelsunderskud på 2,1 mia. til verdens rigeste land.

Selvfølgelig er det det. Om Novo sælger insulin til Qatar, eller om Novo ikke sælger insulin til Qatar, influerer ikke på svaret på det moralske spørgsmål, som er, hvorvidt de danske fodboldspillere har et ansvar eller ej. I det hele taget er det absurd at tale om, at andre menneskers eller virksomheders manglende evne til at tage ansvar skulle betyde, at ingen har et ansvar for noget.

Man kan sikkert fint mene, at spillerne ikke har et ansvar. Det er bare så sigende, at man skal tale om alt muligt andet end VM i Qatar, når man skal retfærdiggøre påstanden, at spillerne ikke har et ansvar for VM i Qatar.
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet
Skrevet af STAR IN THE HOOD
Hvad med at vælge nogle politikere der repræsenterer danskernes holdninger og derigennem vælger en repræsentativ regering der kan tegne vores udenrigspolitik.

Det var da en underlig måde at mene at man dkal ændre tingene på, jeg troede vi i Danmark på politisk niveau også gik ind for LGBT-rettigheder, ordentlige arbejds og lønvilkår, almindelige og humane menneskerettigheder.

Så vidt jeg har set, så står der intet omkring boycut af VM på samtlige af folketingets partier, så hvem mener du helt præcist vi skulle have stemt ind nu når du skal være efter vælgerne? Glæder mig til at høre dit alternativ.

Selvfølgelig skal vi være efter politikere, fodboldspillere, trænere, sponsorer og fans der vælger at bakke op om VM i Qatar. Man er ligeså skyldig, selvom man er lidt skyldig. Det er ret sort og hvidt i min verden.
Skrevet af VLG
Enkelt simpel spørgsmål: Kommer I til at se VM i usa 2026? Og ser I generelt meget amerikansk fjernsyn osv?
Skrevet af jesperyellow
Nøøøæj hvor er man allerede træt af at høre om Qatar…
Skal vi ikke bare se noget bold og nyde underholdningen?
Det formåede vi også i Sydafrika, Brasilien og Rusland.
Vi kan gøre det igen…
Skrevet af AGF-siden-1991
Hr. Nørgaard bekræfter min tese om, at de danske landsholdsspillere er én stor omgang ubegavede puppets, som styres af dukkefører Hjulmand.
"Once in lifetime"-udtalelsen sammen med "vi skal ikke tage stilling, det må andre gøre" er helt på månen og bekræfter ovenstående. Samtidig er det så kynisk og ansvarsfralæggende, at man rystes.
En veltalende Hjulmand prøver at lege retorisk folkeforfører og har gjort det - dygtigt - i stykke tid, men falder alligevel i igår i lufthavnen, med kommentaren om at "det hjælper ikke at den enkelte seer slukker tv´et". Isoleret set korrekt, men det samme som ikke at tage stilling. Det svarer jo til man siger, "min stemme flytter alligevel ikke noget ved folketingsvalget". Korrekt, men du tager ikke stilling.
Ad Nørgaards tilgang til tingene i livet....jeg tager et våben og begår forbrydelser - det er jo ikke min skyld, det er producenterne. Jeg kan ikke forventes selv at tage stilling til noget ubehageligt og kritisk.
Tænk, om der havde været bare én spiller, der havde sagt: "tak, men nej tak, jeg har ikke brug for at tjene ussel mammon på de dødes grav".
AGF - Spurs - BvB - Barcelona - Bordeaux - Inter
Skrevet af Hasse1983
Det er vel den enkelte spillers ansvar, om han vil deltage ved VM, når udtagelsen falder.
Man kan “bare” sige nej, og ja så koster det måske karrieren på landsholdet, men du har stået ved noget du synes er dybt kritisabelt, og for mig tæller det langt mere end, at man får en “once in a lifetime” oplevelse.

Igen, det er nemt, når man ikke skal tage valget. Og ja, jeg kommer nok også til at iføre mig en rød trøje og se nogle kampe. Magien tvivler jeg dog på kommer frem.
Liverpool FC - Y.N.W.A "The trouble with referees is that they know the rules, but they don't know the game." Bill Shankly
Skrevet af SotD
Du kan ikke selv se hvor hyklerisk og dobbeltmoralsk du optræder når du forlanger/forventer at spillerne skulle sige nej til VM ?
Og andre skal have dårlig samvittighed over de ser VM ?


Har I set mine nøgler? kan ikke se noget som helst, andet end det han har besluttet sig for at se. Det er med afstand forums´ mest unuancerede individ du forsøger at have en debat kørende med.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Enkelt simpel spørgsmål: Kommer I til at se VM i usa 2026? Og ser I generelt meget amerikansk fjernsyn osv?


Er VM 2026 ikke kombineret mellem USA, Canada og Mexico? Det er nogle relativt store lande du lige flår ud a ligningen i forsøget på at gøre USA ligeså slemme som andre.
Silkeborg IF
Skrevet af Ph.C.
@Mesut

Jeg mener på ingen måde, du ikke har ret til at udtale dig om emnet, selvom jeg godt kan forstå, du får den tanke i denne noget ophidsede debat. Jeg undrer mig bare over, at du bruger energi på det, når du synes, debatten er ligegyldig.

Generelt:
Et problem bliver ikke mindre af, at der findes andre problemer. Og hvis brugen af moderne teknologi diskvalificerer folk til at rejse en moralsk kritik af undertrykkelse, får vi aldrig forandret noget som helst i denne verden. Det sagt synes jeg, vi bør holde os fra at skyde på hinandens personlige valg ifm. VM, for det fører ingen vegne. Ret skytset mod FIFA, Qatar og andre ansvarlige.
annonce
0