Snak

Mere indhold efter annoncen

Nicolai Larsen sviner hands-regel: Ingen forstår det

Skrevet af bold
man 24. okt 12:12

Silkeborg-keeper Nicolai Larsen langer ud efter de mange straffespark, der bliver dømt for hånd på bolden.Læs hele nyheden her
Skrevet af MKilgallon
Silkeborg-spilleren udtalte jo efter kampen at han flyttede armen for at have den inde ved siden. Dvs. det IKKE er en naturlig position i og med han blev nødt til at flytte den.
Så ergo korrekt straffespark.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af Toon Toon!
Hands-reglerne er stukket helt af, ingen kender dem længere.
Black and White Army! "The Entertainers" er tilbage.
Skrevet af Desrouleaux
Latterlige regler. Larsen har ret - det er sgu til at brække sig over at snart halvdelen af kampene på en weekend bliver afgjort på det lort - igen og igen. Rene tilfældigheder der intet har med spillet at gøre.
Silkeborg IF & Leeds United
Skrevet af Kiebele II
@MKilgallon hvilken fantastisk argumentation. Så tror jeg lige du fik løst hele problematikken omkring denne regel. En analytisk metode, som du har tillært dig over en periode? eller var det bare noget der kom lige til dig, og som bare måtte nedfældes. Du er helt unik, hvad skulle man dog gøre uden input som disse. Jeg føler mig så oplyst. Hold nogle aftenkurser om emnet, hele fodbold Danmark såvel aktører som fans bør komme op på dit niveau.
Skrevet af Kom nu lidt i gang
Fuldstændig til grin det der forgår. Det er som om dommerne er helt væk, man bevæger sgu da armene hele tiden, så der skal et klart hånd til bold for at give straffe, Hvis jeg kunne bestemme, og det er måske 2-3 gange på en sæson.
Skrevet af Fodboldens_ABC
Han har uendeligt ret. Jeg forstår ikke, at dommerne ikke har mere flair for spillets, og reglernes natur. Gør spilleren reelt noget strafbart? Eller var det en bold tyret afsted, som fuldstændig random ramte armen? Stort set alle tilfældene er det helt og aldeles utilsigtet, og jeg græmmes hver gang den bliver dømt. Hvorfor skal man straffes med et mål imod for noget som er så tilfældigt?
Skrevet af Sofatræneren
Enig - det er blevet rent lotto.
Men man skal huske det kommer efter at spillerne på topniveau bevidst bruger det til at forsvare sig med.

I håndbold blev det også pludselig naturligt for fløjen at bremse et udspil med foden. Normalt gav det frikast, men senere blev det ændret til 2 min i den beskrevne situation. Derfor ser du det ikke så tit i dag.

Det jeg prøver at sige er nok - reglerne er blevet utrolig kringlet - for da det hed bold til hånd, så flagrede armene ud over det hele når der var indlæg og det var oftest gratis.

Men nemt er det ikke.
Skrevet af Shamran
Han har helt ret for selvfølgelig bevæger man kroppen herunder armene når man spiller fodbold og så bliver der fortolket i øst og vest hvad der er naturligt og hvad der ikke er. Åbenlyst er det naturligt i sig selv at bevæge armene når man spiller fodbold - det siger sig selv, så det burde ikke være issued.

For det første bør reglen om bold til hånd vs. hånd til bold håndhæves tydeligere. Mao. hvis bolden skydes op på en arm/hånd mere end hånden bevæger sig i retning af bolden så bør det være en skillelinie. Omvendt kan hånden jo heller ikke være alt for meget ud fra kroppen da man så bør spille håndbold og ikke fodbold, så hånden skal være inde til kroppen i en eller anden form for rimelig grad hvis ikke man ønsker at begå hands uanset om det er udenfor eller inde i feltet.

For det andet var der en regel om afstanden for nogle år siden - altså hvis man skød med kraft på kort afstand at det så skulle komme "armen/hånden" til gode i fald den ikke var meget væk fra kroppen eller overskulderhøjde idet det ikke kunne være rimeligt at forvente at man ville kunne flytte arm/hånd i tide. Omvendt hvis skuddet faldt fra længere afstand at det så ville komme skytten til gode. Jeg mener skillelinien for nogle år siden var ca. 5 meter, hvilket jeg syntes fungerede glimrende.

Som enhver anden situation vil der altid være skønstilfælde hvor det er det ene og det andet, men ovenstående 2 punkter burde være tydeligere for alle så der ville være mere retfærdige domme.
Skrevet af SotD
Problemet er ikke dommerne, men reglerne.

Dommerne forsøger at tolke reglerne så godt som de kan, og eftersom størstedelen (inkl. VAR) dømmer straffe hver gang hånden ikke er limet ind til hoften, så må det være reglerne der ikke er defineret skarpt nok - alternativt at reglerne bare ikke passer os tilskuere særlig godt. Man ved jo ikke hvad intentionen er bag reglerne. Måske man gerne vil have flere tilfældige straffespark, men som tilskuer og fan er det jo frygteligt, at man altid sidder med hjertet oppe i halsen hver gang en spiller kommer i nærheden af feltet.

I "gamle dage" var reglerne lidt mere loose, og hed egentlig bare at "hånd til bold" var strafbart i modsætning til "bold til hånd". Det kunne dommerne i Danmark over en bred kam forholde sig til, fordi det krævede en vis grad af forsæt eller klodsethed, at gøre. Det er meget få spillere der bevidst spiller bolden med hånden, men der findes spillere som pr. refleks slår efter den, eller gør et udfald. De situationer bør klart give straffe.

De her situationer hvor spillerne bruger deres hænder som balancemodvægt i spring og vendinger og hvor bolden fra klods hold hamres ind på dem. Det er vi simpelthen nødt til at komme til livs, som værende strafbart. Vi ser allerede nu hvordan spillerne på kanten af feltet forsøger at vralte rundt med hænderne bag ryggen, hvilket jo bare gør at de har et elendigt udgangspunkt for at holde balancen og/eller lave et hurtigt og kontrolleret defensivt udfald. Det er simpelthen håbløst.
Silkeborg IF
Skrevet af DetHvideSnit
Synes det er tragikomisk, at spillerne er begyndt at samle armene bag ryggen for at bolden ikke skal ramme armen i en "unaturlig position". Er der noget, der er unaturligt, er det da at rende rundt med armene bag ryggen! :-D
KSDH!
Skrevet af Dommeren76
Prøv du at bevæge dig uden at armen flytter position, når du drejer overkroppen vil armen naturligt blive hængende i en position og det sker her.
Har spurgt rundt ved tidligere dommer kollegaer alle som en ville ikke have dømt den
Skrevet af Tagdetnuroligt
Det er en af de regler som blev dømt bedst da dommerne dømte den selv. De har tords alt lidt fingerspidsfornemmelse de dommere, og når man ser den live kan man vurdere på tilfældighed vs. skaffe sig en fordel. Når den vises igen i slow fra 5 vinkler, så kan alle tilfældigheder sgu se ulovlige ud.
Silkeborg IF - hvilket har dyrket en resigneret accept i mit væsen over mange elevator-år
Skrevet af El ninio
Man kunne spørge....

Hvorfor skulle en spiller bruge hænderne, nå de ved alt fanges på kamera= straffe?

Hvorfor svinger man med armene? Balance?

Skud fra under 6 meter afstand kan være svære/umulige at undgå.

Fodbold er ikke opfundet for dommernes skyld, jeg synes de har fået en alt for stor rolle i forhold til spillet. En god dommer dømmer en kamp, hvor han ikke bliver omdrejningspunktet.
Skrevet af NelleIF
En god pointe fra Larsen. Skåret ind til benet kan du spekulere i at skyde i hands-højde mod forsvarsspillerne og håbe på, at lotto-kuponen bliver udløst. Chancen er bestemt ikke helt lille.
Der var EM 92. Der var DM 94. I røde trøjer!
Skrevet af Desrouleaux
Hvis alle er enige, hvilket det virker til i denne udgave af Spørge-hjørnet - så se dog at få fikset de lorte regler. Spillerne virker også selv til at være frustrerede over det - synes jeg tit man har fået indtryk af efter kampene afgøres sådan.

Som en nævner, lav det dog bare om til: "bold til hånd" eller hvis man absolut skal: så hvis armene på anden måde reelt bliver brugt i unaturlig position - som det er nu er "unaturlig position" jo egentlig bare hvis man bruger armene naturligt. Og ja så evt. tilføj noget a la: "Under 5 meters afstand så kan man nok ikke nå at flytte sine fede arme til "naturlig position" " Det kunne være skønt.
Silkeborg IF & Leeds United
Skrevet af Arc light
@bold.dk - kan vi ikke komme væk fra at enhver form for kritik, skal udlægges som "en sviner"? Det er lidt plat.
I'll be honest, Gamby. I've never had an ounce of respect for you. I just thought you were the lamest, dumbest person I'd ever met. Just somebody who was fuckin' *nothing*.
Skrevet af bruger 120866
Så enig med Larsen - som en skriver var det ikke tidligere et problem - men efter indførelsen af VAR er det stukket helt af. Dommerne bærer klart en del af skylden, de har mulighed for at lave et skøn. Men det ville være skønt med en præcisering af reglerne. Fx. med en afstand så forsvarsspillerne rent faktisk har mulighed for at undgå hands. Få nu de regler lavet om - det her er virkelig ødelæggende for oplevelsen.
JeanLeVan
annonce
0