Snak

Mere indhold efter annoncen

Nyt dødsfald ved VM: 24-årig mand død efter fald på stadion

ons 14. dec 13:31

En 24-årig sikkerhedsvagt er død efter et voldsomt fald på det store VM-stadion Lusail. Læs hele nyheden her
Hold nu op! Bedste slutrunde nogensinde.
ACH & Tottenham
Jo jo, men døden er en naturlig del af livet... At falde og slå sig selv ihjel på jobbet - Tja. Who cares.
Silkeborg IF
The Guardian har vurderet at der døde 6500 migrantarbejdere (fra udvalgte lande) i Qatar i den periode hvor man har forberedt VM. Det er ikke korrekt at de er døde som en del af forberedelsen til VM.

Selvom dødstallet ifm. byggerierne er meget lavere, er 1 død selvfølgelig 1 for meget.

Men I skal lige have styr på citaterne.
Korrekt de 6500 er det samlede antal omkomne migrantarbejder i Qatar under hele perioden af opførelsen af stadionerne, hvilket er et helt acceptabelt tal.
Der er død over 15.000 migrantarbejdere i perioden hvor VM blev forberedt. Tallene er sendt fra Qatar til Amnesty. De 6.500 har været ansat i arbejde der direkte relaterer sig til VM og/eller den infrastruktur der hørte til.
Silkeborg IF
Er det ikke underligt at diskutere dødstal i den størrelsesorden, specielt når vi ikke kan kontrollere tallene, og vi ikke lider under det. Sidste indlæg var ment som en provokation og en udfordring af Boldøjet´s indlæg.
At der dør 15000 ud af 2.7 millioner migrantarbejdere på 10 år er jo ikke nødvendigvis underligt, når der i tallet også indgår død af naturlige årsager mm.

Vi kan alle sammen være enige om at arbejdsforholdene i Qatar for nogles vedkommende er under al kritik. Og der er døde for mange mennesker pga. de forhold.

Men det er forkert at skrive at der døde 6500 i forbindelse med forberedelserne til VM.
De døde i perioden hvor man forberedte sig til VM. Men de kan være døde af hvad som helst

Men nogle af dem er helt sikkert døde ifm forberedelserne.
Nej SotD. De 6500 er bare tallet for migrantarbejdere fra udvalgte lande (India, Pakistan, Nepal, Bangladesh and Sri Lanka)

Det er alle Dødsfald for migrantarbejdere fra de lande i perioden fra 2010.
Det er alle Dødsfald for migrantarbejdere fra de lande i perioden fra 2010.

Det bliver altså ikke rigtigt af at du gentager dig selv. I perioden 2010-2019 er der død over 15.000 migrantarbejdere. Tallene er bekræftet af den Qatarske regering, og fremsendt til Amnesty International, som rejser en stor kritik over den manglende undersøgelse af hvordan disse mennesker er døde.

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2021/08/qatar-failure-to-investigate-migrant-worker-deaths-leaves-families-in-despair/

At der dør 15000 ud af 2.7 millioner migrantarbejdere på 10 år er jo ikke nødvendigvis underligt, når der i tallet også indgår død af naturlige årsager mm.

Nej isoleret set er 15.000/2.700.000 over 10 år ikke kritisk. Men det er kritisk, når der er tale om fortrinsvist raske mennesker der i alderen 20-50 år rejser til et andet land for at arbejde. Der er ikke en udsat demografisk gruppe, der er migrantarbejdere i Qatar. Det er sunde, raske og fortrinsvis "unge" mennesker. De dør af og til af hjertestop, sygdom og i trafikken - men trafik er ikke et stort problem i Qatar, som det er i f.eks. Indien og Sri Lanka. Der dør utroligt få mennesker i trafikken i Qatar, fordi de slet og ret ikke har et stort pres på deres infrastruktur.

At 15.000 unge, sunde og raske mennesker dør over en periode på 10 år, det er kritisabelt. Det er problematisk - og det er forkasteligt. Særligt når man ikke gider opgøre årsagen.

For var 12.000 nu døde af druk, stofmisbrug, kønssygdomme, influenza el. lign., så havde det jo været et glimrende forsvar for Qatar. Men det er nu nok ikke tilfældet, hvorfor de forsøger at dække det ind under statistik om normalfordelingen af dødstal. Hvis man sammenligner det procentuelt med de Qatarske indfødte i samme kategori ser tallene helt syge ud. Det gør de i øvrigt også hvis man sammenligner med Danmark, hvor unge mennesker i langt højere grad handler uagtsomt i trafikken og nattelivet end migrantarbejderne i Qatar gør.
Silkeborg IF
Jamen så har jeg da også ret. Det er en masse mennesker der er døde, men man kan ikke sige hvad de er døde af. Det skriver du jo selv.

Nå men vi er jo enige i at det er forfærdeligt at der er mennesker der dør i Qatar (og i mange andre lande) pga. dårlige arbejds forhold.

Jeg anfægter blot Bolds citering, da den ikke er korrekt.
Fint Og vigtigt at sætte fokus på de dødsfald, men lad os holde os til facts.
annonce