Snak

Mere indhold efter annoncen
Soltesomfaa@

Så USA invaderede ikke Cuba?

https://en.wikipedia.org/wiki/Bay_of_Pigs_Invasion#Invasion_day_(17_April)
Når vi snakker historie og kold krig, så var Rusland helt uskyldige og så heller ikke USA som fjenden eller hva?

Nu kæmpede de jo som sådan ikke side om side, men mod en fælles fjende idet Tyskland havde erklæret krig mod begge, og forsøgte at gøre det som Rusland nu prøver i Ukraine, nemlig at invadere dem.

Forstår ikke den offerrolle du sætter Rusland i

Og lige ift. forhandlingsbordet, har Putin gjort ret klart det ikke er et ønske, han har erklæret sig stor tilhænger af Sovjet.
Stop nu med jeres pis om at NATO er skabt af USA for at true Rusland. NATO blev skabt af en sammenslutning af lande der fælles ville forsvarer hinanden for at stå imod tosser såsom Stalin/Sovjetunionen i sin tid, og i nyere tid for netop lande som Rusland. Det er en fælles interesse og ikke noget USA har trukket ned over hovederne på folk. Vi skal ikke længere tilbage til Trump hvos USA var klar til at træde ud af NATO.
Og så er der Kina som også udgør en fremtidig trussel mod de frihedsværdier vi står for i vesten. Hvis man ikke kan se at det er det NATO er sat i verdenen for, så et man satme ignorant og uden forståelse for geopolitiske udfordringer.

OG derudover er NATO en forsvarsalliance ikke en angrebsalliance hvis man sætter sig lidt ind i grundlaget for NATO. NATO foretager sig ikke noget militært uden et andet NATO land angribes.


Og mr. Barcelona, skift gerne brugernavn til Moskva et eller andet i stedet for. Barca og deres fans fortjener sgu ikke at blive forbundet med dine absurde holdninger omkring Putin/Rusland.
Håber på masser af succes til de danske hold i europa.... Liverpool- kæft hvor jeg elsker den klub!! BIF BVB R. Madrid Så kender i mine tilhørsforhold hvis nogen skulle være i tvivl.
"Når vi snakker historie og kold krig, så var Rusland helt uskyldige og så heller ikke USA som fjenden eller hva?

Nu kæmpede de jo som sådan ikke side om side, men mod en fælles fjende idet Tyskland havde erklæret krig mod begge, og forsøgte at gøre det som Rusland nu prøver i Ukraine, nemlig at invadere dem.

Forstår ikke den offerrolle du sætter Rusland i."

OK - jeg sætter ikke Rusland i en offerrolle, jeg siger dog at vi i vesten måske skylder Russerne en tak og stoppede med at fjendtliggøre dem som vi har gjort indtil nu, da nylige begivenheder med al tydelighed viser at det nok er bedre at forhandle og samarbejde med dem end at vi sætter dem uden for døren og truer dem.

Man kæmper vel side om side er man allieret? Og jo selvfølgeligt så de USSR, USA som fjenden i den kolde krig - jeg er dog gammel nok til at forstå nu at de gode ikke bare var USA og Rusland de onde, der er altid nuancer og ser vi på verdensplan siden 60´erne har USA klart været de værste krigsforbrydere på verdensplan og er det stadigvæk.

Klarson - det er folk som dig, der giver grønt lys og blåstempler alle krigsforbrydelser begået af vesten. Bare fordi man bor i vesten, så behøver man ikke være enig og gå med på alt, hva de beslutter sig for?
En ting er at være autoritetstro, men man behøver ikke være naiv.
Jeg kan ikke lide Rusland, så nej tak til at tage dertil - jeg elsker at bo i Europa, så her bliver jeg. Tak for omtanken. Men derfor behøver jeg ikke være enig i, hvad landene omkring mig gør, bare fordi jeg bor her.
Jeg siger bare, at jeg ikke lukker øjnene for USA og Vestens gerninger. Jeg ser det fra begge sider, og der er nok at tage fat om på begge sider.


Det er altså lidt sjovt at du sætter pris på at bo i et land hvor du gerne må være uenig og du endda tilskønnes at deltage i den offentlige debat. Kunne man unde ukrainere den samme frihed? Rusland har overtrådt samtlige regler og spilleregler her og så kan du komme med dit "de andre gjorde også"-whataboutism, men nu handler det om Rusland.
Vesten er langt fra perfekte, men det giver ikke Rusland et fripas. Langt fra endda.

Den tyran skal bare væltes, længere er den ikke. At der er behov for reflektion i vesten omkring deres ageren kan vi sagtens blive enige om. Det ændre bare ikke på at lige nu er det Rusland der skal stoppes. Putin har ingen ret what so ever til at diktere hvad og hvilke alliancer Ukraine eller nogen som helst andre selvstændige stater skal tilslutte sig.
Det bliver vi ikke enige om, vi skylder dem ikke en skid. For det første har vesten jo netop søgt dialogen på det sidste. Sanktionerne er først kommet efter - i min optik kan der kun komme for lidt.
Før kunne de i det mindste være enige om at være uenige, men der har Putin lige taget den til et nyt niveau, ved ikke at kunne kende forskel på "dit og mit"
NATO var jo Vestens modsvar til Warszawapagten. Så kan man sige, hvorfor have et NATO efter den kolde krig? Men Putin tydeliggører jo den absolutte nødvendighed af NATO. Hvis Russerne var fredelige og demokratiske var der ikke behov for NATO.

OT: Godt at russerne nu ryger ud. Det var på tide.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Håber der er nogen fornuftige mennesker tilbage omkring Putin, der kan se at manden er sindssyg.

Gør oprør og smid ham i fængsel, og smid derefter nøglen væk…
AGF siden 1988 AC Milan siden 1988 Blackburn Rovers siden 1993 Real Madrid siden 1994
Pep Guardiola - Du slutter med at skrive, at du er enig i, at der er behov for refleksion i vesten i forhold til måden vi agerer på. Hvem skal få os til at reflektere? Tror du vores ledere gør det af sig selv? At de frivilligt reflekterer over deres ageren og ændrer på deres adfærd? Det vil aldrig ske.

Det ved Putin, Kina, Nordkorea og de andre modparter også. Af samme årsag er sikkerhed et kæmpe stort punkt på deres dagsorden. Der er ingen der vil blotte sig og lade USA diktere verdensordenen.

Som sagt - jeg støtter ikke krig på nogen måde, men det er nu engang realiteten i den verden vi lever i. Der findes stormagter, som via tvang gør det ene og det andet, som de ikke burde gøre.
Jeg forholder mig mest til, at USA og vesten ikke skal spille hellige og det synes jeg de gør.
"Carrick was faced with Xavi and Iniesta coming past him, and Messi in behind him. That’s 3rd, 2nd and 1st in the 2010 World Footballer of the Year award forming a triangle around him. He desperately needed help".
"Det bliver vi ikke enige om, vi skylder dem ikke en skid. For det første har vesten jo netop søgt dialogen på det sidste. Sanktionerne er først kommet efter - i min optik kan der kun komme for lidt.
Før kunne de i det mindste være enige om at være uenige, men der har Putin lige taget den til et nyt niveau, ved ikke at kunne kende forskel på "dit og mit" "


Måske er dialogen søgt for sent, desværre.
Er dog helt enig i at Putin har taget den udover "point of no return" nu, manden og hans tætte entourage af oligarker, politikere, militære og politifolk osv. skal afsættes og så skal Rusland selvfølgeligt sanktioneres for deres militære handlinger i Ukraine.

Tror dog fortsat fremadrettet at Rusland skal trækkes mere med ind i forhandlinger og generelt optages i et tættere samarbejde med vesten for at undgå en ny krise. Og det samme med andre lande fra østblokken.
annonce