Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af cornholio
Deebo
Nu simplificerer man jo også tingene lidt i sådan en debat her, for ellers bliver indslagene hurtigt meget lange. Men fint nok.
Pointen er, at Ajax har en meget kendt model, den gør sig gældende fra top til bund af klubben. Et fast koncept og spillestil man gerne vil fremme, og som man ved både kan underholde og skabe resultater. Jeg vil desuden vove at påstå, at Ajax vælger deres managers ud fra tilgang og ikke fx navn - Man vælger mest af alt en mand, som på forhånd er bygget til rollen og passer ind i det eksisterende koncept.
På samme måde har Erik Ten Hag heller ikke revolutioneret Ajax, han har bare passet som fod i hose, og har leveret nogle vildt imponerende resultater, særligt i CHL. Det skal han have kredit for, for som du nævner, så var Ajax udfordret, da han kom til.
- Nu er Ajax nok heller ikke den sværeste klub at "genrejse," da de på mange parametre er umådeligt meget større end de fleste andre hollandske klubber. Ikke for at tage noget fra Ten Hag, han er dæleme dygtig, men det er ikke i den hollandske liga at man beviser, at man er verdensklasse eller på niveau med Klopp og Guardiola.

På den måde går Ten Hag ind til en helt ny opgave, hvor han skal dygtiggøre sig på flere områder, som han måske ikke engang har haft berøring med før. At løfte en PL klub er noget lidt andet end en hollandsk topklub. Jeg håber, at han modbeviser mig, da Man U jo hører til i toppen. Vi får se.
If I had the wings of a sparrow... If I had the arse of a crow... I'd fly over Pride Park tomorrow... and shit on the bastards below!
Skrevet af Deebo
@Cornholio
Godt svar på tiltale. Du har ret i at artikeltråde sjældent lægger op til de store lange debatter, men det er også vigtigt ikke at springe relevante punkter over og jeg synes dit første indlæg bar en del præg af et narrativ om at alle trænere i Ajax havde det nemt og han ikke havde nogen andel i genrejsningen af en klub der ligesom Manchester United ikke performede op til budgettet og kvaliteten før han ankom. På trods af det skuffende exit til Benfica i denne sæson har Ajax under Ten Hags ledelse jo netop også markeret sig yderst positivt i CL hvor de er noget større underdogs end i den hjemlige liga på trods af stor udskiftning i truppen qua spillersalg.

Jeg er i øvrigt helt enig i din generelle pointe om at det er et kæmpe skridt op fra de trygge og faste rammer i Ajax til en gigant der alt for længe har famlet rundt i blinde sportsligt og som Van Gaal så fint fik sagt: a commercial club. Der er dog nogle positive tegn der måske kunne indikere at tingene bliver gjort rigtigt fremover.

Ten Hag er dog umiddelbart ikke så stor en "systemtræner" og skræddersyet til Ajax som du vil gøre ham til. En trofast Ajax fan fra Ajax forummet beskrev ham som en pragmatiker, der er bedre til at uddelegere og samle en enhed end et egentlig taktisk geni der prædiker Ajax filosofien og der vil også være brug for hans pragmatiske kunnen da Ajax stilen ikke kan kopieres til PL 1:1:
https://www.bold.dk/snak/index.php?action=thread&id=993766&start=97600&vis=0
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Nemt
Han er sikkert en fin spiller, men ingen Biel <3
annonce
0