Snak

Mere indhold efter annoncen

Qatar indkalder hundredvis af civile til VM-værnepligt

Skrevet af bold
tir 27. sep 12:40

Qatar har indkaldt hundredevis af civile til obligatorisk værnepligt i forbindelse med den kommende VM-slutrunde, hvor der mangler hjælp med sikkerheden. Læs hele nyheden her
Skrevet af Pep Guardiola
“Rekrutterne”? Lol.

Her fremgår det, at de hundredvis af indkaldte fra starten af september er blevet trænet op i at styre stadion-køerne og opdage ulovlige ting - såsom alkohol, stoffer og våben.


Det lyder da meget rigtigt. Et lille lynkursus i at spotte alkohol, stoffer og våben så er den nok klaret..
Skrevet af Taco mix
Vi kan vel være sure over meget ift. Qatar, men denne nyhed her, kan ikke pisse mig af.
At der bliver indkaldt folk til at styre sikkerhed virker godt nok helt vildt, men det er nu ikke der, at mit blodtryk stiger.

Det er en lidt spøjs ting at blive kaldt til værnepligt til, men jeg tror da der findes mange derude der hellere vil blive indkaldt til at være omkring et stadion, end værnepligt i militæret. (Selvfølgelig ikke de hardcore bold brugere, men der skal nok være et par stykker eller flere som hellere ville dette.

Men ja, mærkeligt er det da.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af BeerBellyBoy
Indkaldt til at styre sikkerhed eller opretholde sharia?
Skrevet af puting kuneho
Det lyder da meget rigtigt. Et lille lynkursus i at spotte alkohol, stoffer og våben så er den nok klaret..Med de kontrollører der f.eks ses rundt omkring på de danske stadions, så kræver det sgu ikke mere en et lynkursus :) Man skal ikke skærer alle over en kam, meeeen, oplever godt nok tit at det er gøg og gokke der står for det, fremfor nogle seriøse folk.

Men selvfølgelig stor respekt og tak til dem der gider at bruge deres fritid på det, så vi andre kan komme nogenlunde sikkert til fodbold :)!
Skrevet af 99Lupus
De fleste er der, fordi de skal være der. De vil ikke havne i problemer, siger en anonym kilde til Reuters

Det er så dette, der er det bekymrende Taco. Man forestiller sig jo næsten en pistol for panden og truslen om arbejdslejr, hvis de ikke "frivilligt" følger med.

Det siger vel også alt om værten og værtsnationen, at de ikke har kunne finde reelle frivillige til at tage disse opgaver. Havde VM været i snart et hvilket som helst andet land, havde folk jo stået i kø for at melde sig som frivillige til sådan en kæmpe begivenhed.
"Benfica ville ikke ende i Top8 i PL, Top4 i Bundes, Top6 i Serie A, Top5 i La Liga eller Top4 Ligue 1. I sin nuværende form også dårligere end Salzburg, Ajax, PSV, Porto og Sporting," - Leander, August 2022.
Skrevet af bruger 152603
Argh tror ikke der havde været særlig mange frivillige multi millionærer der havde meldt sig frivilligt til og stå vagt til fodboldkampene… bnp pr indbygger er næsten en halv mio. kr, tror det er de færreste rige mennesker der ville gøre sådan noget friviligt. Så tror det har mere og gøre med at der ikke er en middel/underklasse i Qatar. Der er folk på fattigdomsgrænsen, og så der super eliten. Og tror det de færreste på fattigdomsgrænsen der har overskud til og være frivillig. Så jo tror man har været nødsaget til og “indkalde” folk
Skrevet af Taco mix
De fleste er der, fordi de skal være der. De vil ikke havne i problemer, siger en anonym kilde til Reuters

Det er så dette, der er det bekymrende Taco. Man forestiller sig jo næsten en pistol for panden og truslen om arbejdslejr, hvis de ikke "frivilligt" følger med.


Nu kan jeg jo ikke skrive mine indlæg ud for, hvad du går og forestiller dig.

Jeg tænker mere det er fordi der ikke findes en middelklasse i Qatar og derfor skal deres egne rige folk ud og gøre det. Da deres underklasse helst skal gemmes væk.

Hvis du ligger inde med oplysninger om arbejdslejr m.m, så lad os endelig få det frem i lyset.

Der er uendeligt mange ting at tage fat i omkring Qatar. Så hvorfor spilde krudt på dette her, når der er rigtige skandaler omkring dem der kræver opmærksomhed.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af Zinras
Dette er nu egentlig meget normalt, man skal jo huske på at de kære diktatorer på de kanter selv har sørget for at gruppen af frivillige er meget lav. Der bor kun lidt under 3 mio. i Qatar og der er jo flere tusinde "adelige" og rigmænd i den gruppe som i hvert fald ikke skal lege stadionvagt under turneringen. Dertil kommer at 50% af befolkningen ikke kan da de er kvinder, og så skal man frasortere børn, de gamle, handicappede og folk der trods alt skal på arbejde og holde samfundet kørende. Det er jo også derfor de bruger slaver udefra, hvor ulækkert det end er: Havde man en befolkning der var stor nok, gjorde man jo bare som de andre diktaturer og anvendte dem (deres klager kommer heller ikke ud i offentligheden).

Herhjemme bruger vi jo også værnepligtige til alt muligt i op til 5 år efter endt tjeneste, men vi har dog generelt en offentlig sektor der dækker alt bortset fra de værste katastrofer og helt ekstraordinært lortevejr. I gamle dage trak man også noget mere på den kapacitet end man gør i dag, hvor det almindelige arbejdsmarked har dækket langt de fleste huller værnepligtige kunne fylde. I DK kan man sandelig også komme i problemer hvis man undviger værnepligten, og alt efter hvor galt det står til kan man få op til 2 års fængsel (men så skal man altså også gøre sig umage under bestemte forhold).

Det er ikke for at retfærdiggøre Qatars opførsel, men mere i retning af at den slags problemer er noget man kan ende i uanset hvor man er på denne jord.
Skrevet af RasmusAalbæk
Den mørke side af mig er morbid spændt på hvordan de tackler de engelske hooligans. Skrev den overvejelse på en international Facebook-side om fodbold, og straks kom der folk med arabiske navne der mente at det var stærke soldater og hooligans kunne intet stille op. Jeg er ikke sikker, kun på at det bliver grimt uanset scenarie. Medmindre de rent faktisk er kommet hooligans til livs i det engelske.
Der er mange udfordringer forude, men hey, sådan er fodbold, lad os slå dem alle sammen!
Skrevet af mholmm
Det her vidner jo generelt om hvor håbløst denne slutrunde er planlagt.
Når man et par måneder inden slutrunden skal afholdes har behov for at indkalde folk til "værnepligt" for at få nok frivillige til sikkerhed og kontrol så er man jo håbløst bagefter. De fleste fodboldlande vil have styr på denne del minimum 1 år på forhånd.

Men som en anden skriver så skal man jo finde nogle til at varetage dette nu hvor alle slaverne sendes ud af landet.
Skrevet af Konsulenten
@rasmusaalbæk

Medmindre de rent faktisk er kommet hooligans til livs i det engelske


Siden EM 2021 … næppe
Skrevet af The Tactician
Jeg skal derned. Og har intet imod, hvis der bliver taget hårdt fat om engelske hooligans (og andre hooligans for den sags skyld)

Så kan vi andre nyde fodbolden i fred
Skrevet af Gshock
jeg gætter umiddelbart på at de fleste hooligans ikke har råd til at komme komme til VM i Qatar.
Boykot VM i Qatar. / Boykot Adidas HVAD ER SPORTSWASHING? Når enkeltpersoner, virksomheder eller nationer bruger sportsbegivenheder til at skabe sig et bedre ry gennem eksempelvis sponsoraftaler, kaldes det sportswashing.
Skrevet af mholmm
@Gshock

Umiddelbart tror jeg også du har ret. Der er ihvertfald få almindelige danskere der kan lave den afskrivning i budgettet.

Mit eneste forbehold er at disse typer er så ekstreme så de vil nok bruge den sidste sparekrone for at komme afsted.

Men bliver da spændende at opleve sharia politiet mod hooligans hvis det sker. Krydser dog fingre for at det kan undgås.
Skrevet af The Tactician
Jeg ved ikke hvor mange herinde der har været til slutrunder før. Men oftest er der rigtig god stemning blandt fansne. Dog har englænderne tit haft problemer med at opføre sig som mennesker. Det kan blandt andet skyldes alkoholen. Men da det bliver solgt i begrænset omfang i Qatar, så kan det være at de kan opføre sig pænere end normalt.

Der kommer til at være mange fans fra Saudi Arabien, Marokko, Tunesien og Iran. Der plejer ikke at være problemer med dem. Men hvis en flok englændere begynder at puste sig op, begynde på gammel koloni mentalitet og føle sig bedre end andre, så kan det godt gå galt
annonce
0