Snak

Mere indhold efter annoncen

Racismesag: Cadiz-spiller holder pressemøde

Skrevet af bold
man 5. apr 2021

Den racismeanklagede Cadiz-spiller Juan Cala indkalder til pressemøde tirsdag, hvor han vil forklare sig, skriver klubben på deres Twitter-profil. Læs hele nyheden her
Skrevet af -Kongen-
Det bliver spændende at høre.

Jeg føler mig overbevist om, at der er blevet ytret noget racediskriminerende baseret på reaktionerne - fra begge hold. I fald det er rigtigt, håber jeg det bliver straffet ualmindeligt hårdt.

For der er bare enorm forskel på at sige "lorteneger" og "knep dig selv luder". Det ene er provokerende - og måske stødende for 1 ud af 1000, mens det andet er stødende på et niveau, som man ikke forstår, hvis ikke man er sort.
Skrevet af MM27
Jeg er spændt på at se, om det får konsekvenser, når spillere og klubber selv tager sig til rette, når de finder det belejligt, eller om UEFAs glidebane også rodfæster sig i de enkelte forbund.

For retssikkerhedens skyld må man håbe, at det spanske forbund har nosser (og hjemmel) til at slå fast, at klubberne ikke kan indføre anarki, som det passer dem.
Skrevet af Michaz
@MM27
Anarki som det passser dem?
Du aner jo ikke, hvad der er blevet sagt....
Så hvor er det "tilfældige anarki" du hentyder til?
Skrevet af Beck
Uanset hvad der er sagt, er det jo ikke spillerne der kan eller skal stoppe kampen.

Hvis den ramte spiller føler han ikke kan spille mere må han jo bede om at blive skiftet ud.

Så må vi evt håbe at optagelser eller dommeren hørte det, så der kan komme voldsomme konsekvenser for holdet eller racisten.

Spillerne kan ikke selv vælge hvornpr de skal forlade banen. Hvad bliver så det næste? Ved en slem tackling?

Dommeren og forbundet må agerer her.

PS. Man behøver ikke engang være racist for at sige sådan. Mange siger også din bøssekarl, uden det betyder de er homofobe.

Nogle ord bruges uden den dybere mening, enig i det er dumt.
Fodbolddommer. Diskutere gerne fodboldloven i en ordenlig tone. Selv om jeg holder med Real Madrid, er jeg objektiv. Cristiano var nr. 1
Skrevet af MM27
@ Michaz

Var det ikke spillerne, som besluttede at afbryde kampen?
Skrevet af Slettet(270000221401)
Man behøver ikke engang være racist for at sige sådan. Mange siger også din bøssekarl, uden det betyder de er homofobe.


Hvis man siger bøssekarl til en bøsse er man vel homofob?

Hvis vedkommende har sagt "sorte svin" er det jo ikke til en tilfældig hvid fyr, men netop til en der der bliver ramt af det...en sort. Derfor er det også racisme.
10-års jubilæum d. 13. januar 2022. Tid til at søge mod nye eventyr - tak for dansen venner og frænder. Håber jeres 2022 bliver fantastisk!
Skrevet af Aussie
Dommeren og forbundet må agerer her


Der kommer til at ske nul og niks! Fordi det er det letteste for dem... Kan forstå at officials ved kampen truede Valencia spillerne tilbage på banen, så umiddelbart ikke et tegn på at de vil gøre noget modsatrettet efterfølgende...

Og så kan Cala bruge Cadiz pressemødet på at præsentere sig selv som offeret...

Det kommer desværre til at tage LANG tid at få bugt med racismen i fodbold, da ingen magthavere er interesserede i andet end lette PR kampagner med t-shirts etc...
Skrevet af MM27
Reglerne skal ændres af forbundene, hvis man vil afbryde kampe før slutfløjt.

Sporten er ikke tjent med disse afbrydelser spontant besluttet af spillerne.
Skrevet af Connaisseur
Ja, det bliver spændende at høre. Jeg dog ikke enig i at det optimale er at han bliver straffet rigtig hårdt, hvis han erkender.
Det optimale er, hvis han erkender og så fortæller hvor idiotisk ham selv synes det var at sige det. Samtidig kunne han så forklare hvordan han igennem sin opvækst har været vant til at diverse mere eller mindre racistiske udtryk har været brugt i flæng som almindelige ukvemsord(det har jeg selv oplevet og jeg er ikke vokset på i rendestenen). Derfor kom han i affekt til at udbryde det i kampen. Det gør det ikke mere rigtigt og det skal der selvfølgelig tages afstand fra på det kraftigste. Derfor skal undskylde, tage afstand og erkende. Hvis han så bliver tildelt 218 spilledages karantæne, så vil vi alligevel se udtrykkene fremover, men vi vil ikke se erkendelser og undskyldninger. Lige nu er der 25-50mio mennesker på tværs af Europa der synes at Cala er en racistisk idiot og det er også en slags straf. Han skal dog stadig straffes, men hårdheden i sig selv kommer ikke problemet til livs.
Skrevet af MM27
@ Michaz

I øvrigt er det fuldstændig ligegyldigt, hvad der skulle være sagt. Det anarkistiske besyår i, at spiller synes at kampen bør afbrydes, og så gør de det bare, uanset om der er hjemmel til det eller ej. Så der har den anarki, som du efterspørger. Giver det mening?
Skrevet af MM27
@ Connaisseur

Jeg tror, at det er ligegyldigt, om han har sagt noget racistisk eller ej. Manden er nok dømt på forhånd, som vi desværre ser i mange sager af dennne karakter.

Har han vitterligt sagt noget racistisk venter der nok en karantæne. 5-10 kampe synes jeg er på sin plads.
Skrevet af Jim Peters
Man behøver ikke engang være racist for at sige sådan. Mange siger også din bøssekarl, uden det betyder de er homofobe.


Det er så himmelråbende dumt skrevet.
Skrevet af bruger 188160
@ Beck husk at fodbold er holdsport. Som kollager så bakker man om hinanden. Hvordan tror du den ene spiller vil have det hvis alle hans hold kammerater vælger at spille videre?
Skrevet af Badebolden
Kan I huske dengang racisme var systematisk undertrykkelse af alle afspekter af sorte menneskers tilværelse?

I dag er det når ekstremt privilegerede frie mennesker bliver såret over tomme ord.

Så det går vidst ret godt i samfundet.
Skrevet af Forstaardu
Helt på sin plads at spillerne forlader banen ved racistiske og homofobiske tilråb. Vi skal have det her udryddet fra vores sport, så alle kan føle sig en del af spillet, uden at blive nedværdiget pga. race/seksualitet/religion.

Trist at racisme stadig er en ting i 2021, forhåbentligt bliver vi alle klogere på et tidspunkt.
Skrevet af MM27
@ Forstaadu
Nej, det er ikke okay. Det bliver der kun problemer ud af.

Kan man forestille sig en situation, hvor nogen har brug for, at en kamp bliver afsluttet, og pludselig hører noget, som de finder krækende?
Skrevet af fodbold_hjernen
er med på den vogn hvor det kun er dommeren der kan afbryde en kamp. det er fløjtende ligegyldigt hvad der bliver sagt eller gestikulereret. ved heller ikke hvorfor racisme er værre end andre sviner i denne henseende uanset hvor fint og flot forsørger at beskrive forskellen. det ef jo kun ord.....
FHJ
Skrevet af Aussie
I dag er det når ekstremt privilegerede frie mennesker bliver såret over tomme ord


Kan man blive politianmeldt baseret på brugen af ordet "grisefarvet", kan man vidst ikke anskue ordene "negro de mierda" som tomme ord!

https://www.berlingske.dk/samfund/anmeldt-for-racisme-kendt-dr-journalist-beklager-ordet-grisefarvet
Skrevet af Slettet(102143211804)
@fodbold_hjernen
Dit brugernavn er tydeligvis perfekt.
Stenbrodreng.
Skrevet af fodbold_hjernen
Lange....sviner under kampe er så lige pludselig en ok baggrund for at stoppe en kamp for hvem bestemmer hvad der er stødende adfærd?
FHJ
annonce
0