Snak

Mere indhold efter annoncen

Shakhtar i opråb til FIFA: Smid Iran ud af VM!

Skrevet af bold
man 24. okt 11:30

Shakhtar Donetsk har i et statement bedt FIFA om,  at man smider Iran ud af VM, da landet producerer våben til russerne. Læs hele nyheden her
Skrevet af Juvefreak92
“Den ledige plads skulle så gives til Ukraine, der har bevist, at de er gode nok til at deltage i VM”, okay? Ville jo være meget belejligt for Ukraine, men hvad er det lige for en bevisførelse, der ligger til grund for det…
Tab og vind med samme sind er en tabermentalitet
Skrevet af SotD
Der havde været noget mere vægt bag ordene, hvis man havde foreslået Peru eller de forenede arabiske emirater, som jo er de to nærmeste hold til at have misset VM på bekostning af Iran.

At de lige synes Ukraine skal fedte sig foran og stjæle pladsen, er jo bare plat. Hvorfor ikke f.eks. et hold fra Afrika eller Nordamerika udover de allerede nævnte lande som er langt mere oplagte.
Silkeborg IF
Skrevet af plutonium
Enig.

Jeg var fristet til at give Shakhtar ret, men da jeg læste, at Ukraine så skulle have pladsen, så tabte de sagen på stedet.

Skulle man udelukke Iran skulle det selvfølgelig være det næste land i rækken fra det asiatiske forbund, der skulle med, og havde Shakhtar sagt det, så havde det måske kunne skabe mere debat.
Skrevet af madin
Men USA producere jo våben til stort set alle lande, skal de så også smides ud VM?
Skrevet af Detstrafbart
Enig, ærgerligt at de nævner Ukraine.

Det ændrer dog ikke på, at Iran bør smides ud, når de aktivt støtter Rusland med kamikazedroner, der beviseligt har slået civile ihjel.

Derudover vil det også kunne lægge ekstra pres på regimet ift. kvindernes frihedskamp.
Skrevet af SotD
Men USA producere jo våben til stort set alle lande, skal de så også smides ud VM?


Mon ikke opfordringen skal ses i lyset af, at Rusland faktisk ER blevet smidt ud af både UEFA og FIFA. Det er der ikke andre lande der er.
Silkeborg IF
Skrevet af Satansyngel
Ja det runger sgu hult at de selv vil med istedet….
Skrevet af LEEDSJE
Iran har intet at gøre i VM.. men VM har intet at gøre i Qatar… så.. Ukraine skulle dog tages med og alle hold taberdømmes så Ukraine vinder VM.. Bare for at smide det i ansigtet på russerne.. så er “vm i Qatar” heller ik vigtigere
Skrevet af Lifetec
Det er fuldstændig sindssygt og forkasteligt hvad Rusland har gang i. Jeg har det bare lidt stramt med, at Ukraine mange steder skal sættes op på en piedestal og fremhæves som den flinke dreng i klassen. Før Ruslands hjernedøde invasion var Ukraine blandt de mest korrupte lande i Europa. Det er de formentlig stadig....
Fuldt forståeligt, at de gerne vil have smidt Iran ud. Moralsk er det måske endda den rigtige beslutning, men enten skal pladsen stå tom, eller også må den gå til AFC. Det kan aldrig blive til Ukraine.
Skrevet af Taco mix
Iran har intet at gøre i VM.. men VM har intet at gøre i Qatar… så.. Ukraine skulle dog tages med og alle hold taberdømmes så Ukraine vinder VM.. Bare for at smide det i ansigtet på russerne.. så er “vm i Qatar” heller ik vigtigere


Eller også kunne man se MGP.

Det er tragisk hvad der sker i Ukraine. Men fordi der findes virkelig sindsyge slemme lande derude, som f.eks Rusland, betyder det ikke at Ukraine lige pludselig er blevet renset.

Vi kan da ikke lade et land vinde VM, fordi de ikke er lige så syge i hovedet som i Rusland. Rusland er i en liga for sig, hvad det ankommer.

Vi skal ikke længere tid tilbage end EM i Polen/Ukraine, hvor der var stor debat omkring om daværende udenrigsminister overhovedet skulle tage med til turneringen, pga nazisme på tribunerne i ukraine og fordi at der var medier der var blevet tvangsluket.

DR og Tv2 havde begge dokumentarar for dem der kan huske det op til slutrunden, omkring at der blev heilet på tribunerne.

Begge kanaler har dog fjernet disse i Marts måned.

Pointen er, at vi ikke skal glorificere Ukraine som var det Norge eller Luxemborg, når landet i mange år op til invasionen, har været korrupt, været nummer 1 i sex traffic og lukker medier.

Hvis vi virkelig går op i rettigheder, så lader vi da på ingen måde Ukraine vinde VM. Uanet at Rusland er helt uden for kategori.

Dette er på norsk, da mange danske medier har fjernet deres egne artikler fra dengang. BBC har iøvrigt en dokumentar om problemet.

HVis vi virkelig skal sende et statement, møder vi ikke op.

https://www.nrk.no/sport/fotball/_-skal-ikke-gjenta-seg-under-em-1.8181441
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af mholmm
Synes det vil være fint hvis Iran bliver udelukket når man ser hvad det forfærdelige præstestyre har gang i.

Men skulle det mod min forventning ske, så kan jeg ikke se hvorfor Ukraine skulle have pladsen uanset hvor meget jeg bakker dem op i deres modstand mod Putin og hans sjakaler.

For mig at se er det her et kommunikativt selvmål som naturligvis opstår i disse pressede tider. Budskabet ville have meget mere effekt hvis man blot gik efter Iran og ikke prøver at mele ens egen kage for at få ens landshold med til slutrunden.
Der er nok et par hold som har misset VM i gruppen mod Iran der vil føle sig snyd.
Skrevet af EisernUnion!
I 2012 havde Ukraine en pro-russisk præsident der som bekendt i dag bor i rusland. Han var somdu siger i fuld gang med at lukke de medier der ikke var putin-tro nok. Et russisk problem, ikke et ukrainsk.
Skrevet af Badpublicity
Hvad med USA de har vist klart flest civile liv på deres samvittighed!?
Skrevet af UndisputedEra
´Kæft hvor kan de tude, i det skodland.

Det er populistisk bullshit at Rusland er blevet smidt ud, men det ville lige være tanden mere latterligt hvis Iran blev det, fordi de har solgt våben.
Skrevet af mholmm
@Badpublicity

Det er jo den værste gang Whatabutism som kan smide på bordet. Nej USA er ikke ufejlbarlige og de har bestemt lavet deres unåder.
Men at sammenligne dem med Iran og Rusland så har man jo intet begreb om hvordan de lande fungerer,
Hvis du selv skulle vælge, ville du helst bo i Rusland(under et diktatorisk styre), Iran (Under et religiøst fundamentalistisk styre) eller USA (Ikke perfekt, men trodsalt markant frie rettigheder sammenlignet). Så hvis du vælger en af de to første muligheder så forstår jeg godt dit indspark.
Skrevet af Taco mix
Onde tunger ville påstå at hele nyheden her, er whataboutism.
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af The Tactician
Mener folk virkelig, at I vil have Iran udelukket fra VM pga båden de behandler kvinder og deres egen befolkning? Så man vil tage den eneste glæde fra folket, som de i disse hårde tider har. Lyder som en god plan… måske burde vi også have udelukket USA fra alt sport dengang der var kæmpe Black Lives Matter demonstrationer.

Og man vil udelukke Iran fra VM fordi de levere våben til Rusland. Samtidig må vesten føre fri i over 20 år i Mellemøsten uden så meget som en enkelt sanktion. Og at Shakhtar siger at Ukraine skal have pladsen, gør bare det hele endnu mere til grin.

Iran sender våben til Rusland for at bekrige Ukraine = udeluk Iran
Vesten bombardere Mellemøsten og udskifter regeringer som undertøj = det er okay, det bare de der hulemennesker dernede.
Et menneskeliv er ligeså meget værd i Mellemøsten som i vesten. Man behøver ikke hedde Magnus, leve i et parcelhus og spise syltetøj fra den gamle fabrik for at have nogen værdi i livet. Og kommentarerne herinde viser tydeligt, at I er villige til at straffe befolkningen i Mellemøsten for regeringernes valg, men lukker fuldstændig øjnene når det sker herovre.
Og kom så med WhatAboutism argumentet..
Skrevet af The Tactician
@Mholm

Det er jo den værste gang Whatabutism som kan smide på bordet. Nej USA er ikke ufejlbarlige og de har bestemt lavet deres unåder.
Men at sammenligne dem med Iran og Rusland så har man jo intet begreb om hvordan de lande fungerer,


Kan du fortælle mig følgende:
Hbor mange krige USA har startet kontra Iran?
Hvor mange uskyldige de har dræbt kontra Iran?
Hvor mange regeringer har de væltet hvorefter de har indsat regeringer som har givet dem landets ressourcer for en slik?
Hvor mange af de regeringer de så igen har væltet, efter ovenstående regering ikke længere gad være deres discount butik?

Og man du så fortælle mig, hvorfor du mener det er fair, at Irans befolkning skal straffes ved at blive smidt ud af en slutrunde, mens det ikke kommer på tale når det er et vestligt land?
Og hvorfor skal spillerne straffes. Alle iranske landsholdsspillere har vist støtte til demonstranterne på deres Instagram profiler. De giver befolkningen støtte og opbakning, men skal så straffes ved at blive udelukket en slutrunde de har kæmpet hårdt for
Skrevet af Inter-fck
Dumt på dumt. Iran har været ude og benægte at de sælger våben til Rusland. Om noget, så er det med omvendt fortegn. Iran køber våben af Rusland. Siden hvornår skulle Iran være bleve en faktor , som producerer våben , der bliver brugt i krige udenfor Mellemøsten ? USA og vesten derimod forsyner gladeligt jihadister i Mellemøsten…
annonce
0