Snak

Mere indhold efter annoncen

Spansk politi efterforsker hængt Vinicius-dukke før derby

Skrevet af bold
tor 26. jan 15:11

Atletico Madrid-fans har torsdag hængt en Vinicius Junior-dukke op ud fra en bro i Madrid. Spansk politi efterforsker sagen ifølge AFP.Læs hele nyheden her
Skrevet af HaderFIFA
Verden er fyldt med sørgelige mennesker, desværre! Fodbold eller ej, det her er fandme over stregen. Håber de smålige mennesker bliver fundet og straffet
Skrevet af TomCruisen
Hvad er det nu lige problemet er?
Skrevet af SønAfKlopp
Ond spiral, der foregår lige nu mellem Vinicius og de rivaliserende fans til Real. Var det ikke også noget med nogle abe-lyde forleden? Det bør stoppe.
Bevar Brøndby IF YNWA
Skrevet af Langtidsholdbar
TomCruisen: problemet er, at en åbenlys dødstrussel (ment som en spøg eller ej), på ingen måde er acceptabelt. Det burde voksne mennesker kunne forstå. Naturligvis har man ret til at være modstander og uenig med sine konkurrenter - det er en del af det at være tilhænger tænker jeg. Jeg fremsiger heller ikke dødstrusler mod for eksempel de af mine kollegaer jeg er uenig med. Håber det afdækker “hvad problemet er”.
Skrevet af stimoral
jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om der har været en besked med der tydeligt gjorde at det kunne være en trussel mod Vinicius.

selvom det ummiddelbart er groft og over stregen for mig også, så tænker jeg at fangrupperinger ofte lave meget grove udfald mod hinanden uden der nødvendigvis er mere i det end fanlir og rivalisering.

efteråret var godt pumpet op af grove episoder mellem Brøndby og FCK, men jeg tror ikke mord har været i tankerne på nogle af gerningsmænd, eller rettere jeg håber ikke.

Er der nogen herinde det har noget indsigt i spanske fangrupperinger, og om dette kunne være en oprigtig trussel?
hvis det er, så er det virkelig fucked up!
Calle Facius som statsminister!?
Skrevet af Stagger Lee
Var på et tidspunkt på en bar på Tenerife for at se El Clasico, hvor der var masser af Barca- og Realfans. Der var der en Barcafan, der havde en kiste med, hvor der lå et Real flag henover. Selv var han klædt ud som døden og han dansede oven på kisten kampen igennem. Han fik da en del bemærkninger, men ellers var der ikke så meget i det.

Nu ved jeg ikke, hvad der får politiet til at efterforske det som en racistisk handling og hvis der er noget i det, så skal det selvfølgelig forfølges.
https://twitter.com/infosfcb/status/1503096223938453508?s=20&t=19q9rsxzpUGq6ZYv4-CEDA
Skrevet af Garlo
Hvorvidt det er en "oprigtig trussel" kan man jo desværre kun bevise for sent. Det er jo sådan med en trussel, at det er truslen, der er forbrydelsen, udførelsen er så en helt anden sag. Hvis man sender en trussel afsted skal man ikke forvente, at samfundet laver en psykoanalyse af dine "reelle" hensigter. Man skal bare lade være med at komme med trusler – også hvis man er Brøndby- eller FCK-fan ...

Grunden til det bliver betragtet som en racistisk hændelse er, at det er den stærkt højreorienterede fangruppering ´Frente Atlético´, der står bag. Det ved vi, fordi ordlyden fra banneret er en genganger fra flere af deres (mere uskyldige) bannere fra tidligere kampdag. Det er også dem, der har været hovedmænd bag de racistiske sange og ytringer mod Vinicius ved seneste derby.

Frente Atlético har mindst to dødsfald direkte på samvittigheden, en Real Sociedad-fan i 1998 og en Deportivo-fan i 2014, som blev fundet død i Manzanares-floden ved det gamle Vicente Calderón-stadion. Det gør jo nok ikke, at man skal frygte for Vinicus´ liv og levned, men der er ikke desto mindre nogle særdeles brodne kar at finde i Frente Atlético (som vist i øvrigt er den største fangruppering i hele Spanien).

Derudover er der en del fokus på racisme i spansk fodbold for tiden, blandt andet har Vinicius selv været udsat for en del, og forrige år måtte Valencias Diakhaby lade sig udskifte i en kamp efter angiveligt (læs, med overvejende sandsynlighed) at have stået model til racistiske kommentarer fra Juan Cala, dengang Cádiz. Cala blev ikke straffet efterfølgende, og Valencia og Diakhaby mener slet ikke, La Liga gjorde nok for at løfte bevisbyrden. At La Liga, fodboldforbundet, klubberne og det spanske samfund som hele ikke gør nok i de her sager, er en ofte genkommende kritik fra de spillere, der bliver udsat for tilråb, trusler etc. Derfor er der også ekstra meget larm, når der kommer et eksempel som dette – emnet har i forvejen offentlighedens interesse.

Ps.
Lyt til Lyden af La Liga :)
Skrevet af stimoral
Tak Garlo

Det hjalp på forståelsen.

Calle Facius som statsminister!?
Skrevet af Humannxx
Godt skriv Garlo. Hvis man kender til spansk fodbold, ved man at Atleticos ultras er en nynazistisk gruppering der ikke laver sjov.
Skrevet af TomCruisen
@langtidsholdbar. Det racistiske aspekt kan jeg ved første øjekast ikke få øje på - ikke på den måde, som det bliver fremstillet i artiklen.
Som en anden bruger skriver, så er det ganske forfærdeligt, når fangrupperinger tager livet af hinanden. Det siger sig selv.
Hvis det er en spøg, så er det jo netop dét. Et udtryk for en holdning på en måde, som nogen måske finder morsomt, og som andre ryster på hovedet over. En spøg skal jo ikke tages for andet end et udtryk for er individs eller en grupperings sans for humor, og så er en forsømmelse og alt andet i den boldgade ude af proportioner. Når jeg spørger hvad problemet er, så er det fordi, at jeg oplever at flere og flere medier udnytter ovenstående gimmick til at sprede frygt og sælge reklamer. Godt bakket op af alle de fordømmelser.
Skrevet af Langtidsholdbar
TomCruisen: hvad medierne mener er irrelevant. De er en virksomhed der sælger et produkt - nogen i et mere moralsk/etisk tvivlsomt format end andre. Sensationsjournalistik, click-bait, forsidestof eller hvad vi nu vælger at kalde det. Mit perspektiv er, at hvis ikke vi som fans af fodbolden kan sige fra over for en sortmalet dukke der repræsenterer Vinicius hængende i en galge fra en bro i Madrid, så giver vi plads og lov til, at den slags mennesker får plads til at gøre hvad de vil, uden konsekvenser. Det er ganske enkelt forkert! Vi har brug for at stå sammen om den slags situationer. Tale om det. Anerkende at det er et problem og være vedholdende for at komme det til livs. Der findes intet argumentet for, at Vinicius burde udsættes for sådan et scenarie. Om man kan li’ manden/klubben eller ej.
Skrevet af TomCruisen
Men ved at tale om det, er det vel som at smide brænde på bålet? Alle med en smule fornuft kan jo se, hvor dumt det er. Alle kan jo se, at det er par sølle tosser - så hvorfor værdige det et eneste sekund i medierne. Det er vel den slags omtale de får næring af?
Hvad angår selve dukken og Vinicius selv, så skal vi ikke stødes på hans vegne. Han kunne med rette sidde at grine hånligt af dette med sine venner, og så er vi og det spanske fodboldforbund de eneste, der er stødte over det.
Jeg er med på at det er upassende, men jeg tvivler på, at vores interne afstandtagen fra det løser noget som helst.
Skrevet af JuanitoMaravilla
Læg dertil at Atletico ikke for alvor har taget et opgør med deres fascistiske gruppering som Real Madrid gjorde det for længe siden. De er i virkeligheden ikke så mange, men racisme og diverse nazi flag og slagsange er fuldkommen uacceptabelt, og derfor skal det her være en stor sag. Atletico og i øvrigt også det spanske fodboldforbund skal reagere langt kraftigere på disse tabere, der vil ødelægge det glædelige ved sporten.

Atletico får i øvrigt slag på banen i aften.
annonce
0