Snak

Mere indhold efter annoncen

Steinlein ønsker reservehold i divisionerne

Skrevet af bold
fre 7. maj 2021

FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein så gerne, at klubbens reservehold havde mulighed for at spille sig op i divisionerne for at blive udfordret mere. Læs hele nyheden her
Skrevet af Acheron 3
Så vi kan devaluere de lavere divisioner, som i forvejen godt kunne bruge lidt mere interesse? Nej tak.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af zumbach
De har jo Fredericia? Og Horsens er der også næste år. Hvor mange skal de bruge?
...
Skrevet af forcaVFF
Not!. Og den eneste grund er at de har et problem i forhold til det akademi, de drev så vel før. Nu vil man mesterskab og europa og er færdige med at give "egen" avl samme chancer som før.
Man forsøger sig med lejebasis, men mister kontrollen. Man kan ikke blæse og have mel i munden.
Brug nu bare sucker daddy pengene på de store drømme i det vestjyske og lad andre klubber arbejde med talenterne.
Skrevet af Zinras
Det var dog et håbløst forslag, for det betyder jo at divisionerne ingen sportslig værdi har.
Skrevet af Slettet(501525220608)
Hvad er erfaringerne fra de lande, som tillader andethold i de lavere rækker? Tænker umiddelbart Spanien, Holland og senest også Italien.
Skrevet af MadsLeb
Hvis Midtjylland kunne have et andethold i 1. division, så ville det være klasse for talentudviklingen og for dansk fodbolds skyld – og selvfølgelig også for FC Midtjyllands skyld. Det ville være win-win for beggeSteinlein - ville de også være "win-win" for de klubber, som måtte afgive sine pladser i divisionen? Nej..

1. og 2. division ville blive forvandlet til de største klubbers reserveholdsturneringer, med enkelte (de bedste) divisionsklubber imellem.

At kalde det her for en win-win situation, er jo decideret usandt. Det ville kun være win-win for de større klubber som FCM, FCK, BIF mv. som besidder stærke reserver.


Hvad er erfaringerne fra de lande, som tillader andethold i de lavere rækker? Tænker umiddelbart Spanien, Holland og senest også Italien.

Det er svært at sammenligne sig med de lande, da de har væsentligt flere hold i rækkerne.
I DK må alle spillere, som ikke er i start-11 i en superligarunde, spille for reserveholdet. Dvs. at f.eks. FCM og FCK ville kunne rende rundt, reelt set med 11 superligaspillere, på deres 1. divisionshold. Jeg spår, at det i 3/4 tilfælde i så fald vil være et reservehold som vinder 1. division - og hvor lunkent er det ikke, at rykke på i Superligaen på baggrund af, at man er blevet nr. 4 i 1. division?
-
Skrevet af cornholio
Kan umiddelbart ikke se det store problem med det forslag. ift. talenter og sådan giver det jo også god mening.
Skal man tillade sig at sammenligne med fx Holland, så er det jo heller ikke fordi rækkerne under æresdivisionen har tabt værdi, da i hvert fald ikke hvad jeg kender til, så hvorfor skulle det ikke vise sig at være en fin idé? Undervis mig endelig...
If I had the wings of a sparrow... If I had the arse of a crow... I'd fly over Pride Park tomorrow... and shit on the bastards below!
Skrevet af KennethF
Not!. Og den eneste grund er at de har et problem i forhold til det akademi, de drev så vel før. Nu vil man mesterskab og europa og er færdige med at give "egen" avl samme chancer som før.
Man forsøger sig med lejebasis, men mister kontrollen. Man kan ikke blæse og have mel i munden.
Brug nu bare sucker daddy pengene på de store drømme i det vestjyske og lad andre klubber arbejde med talenterne.

Der var 6 spillere med baggrund på klubbens akademi på banen i FCM´s seneste kamp, så helt skidt går det vist ikke med talentudviklingen ...
Skrevet af Slettet(031149221304)
Så blev det fredag på heden og Steinlein gik vist for tidligt i baren...
Skrevet af MadsLeb
Der var 6 spillere med baggrund på klubbens akademi på banen i FCM´s seneste kamp, så helt skidt går det vist ikke med talentudviklingen ...


Nu skriver han jo, at FCM ikke kan give chancen til akademispillere, i samme grad som tidligere, da de nu har større mål og ambitioner. Det er jo en helt naturlig udvikling, når ens ambitionsniveau vokser, at man tager færre chancer.

Du mener måske, at Sisto, Lössel, Sviatchenko, Scholz osv. blot "fik chancen" i sidste kamp? Jeg vil jo påstå at de allerede er stamspillere.


Den model Steinlein foreslår her, vil udelukkende være en fordel for de store klubber. Det ville være skadeligt for breddefodbolden og den sportslige konkurrence.
-
Skrevet af Slettet(031149221304)
Man kunne vel også bare udleje talenterne til 1. divisionsklubberne der måtte have interesse (som i England). Se, Steinlein - det er win-win, for så slipper i af med noget af den økonomiske byrde. Spiller de på Jeres 2.hold, så har FCM den økonomiske byrde.
Skrevet af dickos
Håbløs ide. Der er en grund til, at reserveligaen blev lavet, PRÆSCIS for at undgå unfair konkurrence i de lavere divisioner. Den ene uge kunne man møde et reserve hold fyldt med superligaspillere og den næste uge, stillede samme klub op med unge talenter. Det er mega konkurrenceforvridende.

Skrevet af MadsLeb
Forestil Jer et scenarie, hvor 1. division slutter sådan her:

1. FCM reserver
2. FCK reserver
3. BIF reserver
4. AGF reserver
5. Silkeborg
6. Viborg


I så fald ville Silkeborg og Viborg kunne rykke op i Superligaen - på baggrund af hhv. en 5. og en 6. plads i 1. division. Det ville da være absurd.
-
Skrevet af forcaVFF
SteinAleine er som alle direktører før i klubben ikke interesseret i økonomien i det, udelukkende ambitionerne....penge er noget der bare dukker op i alle afskygninger...lokale kludehandlere, indisk tåbe, engelsk betting milliardær...så at bære økonomien for er andet hold i divisionerne er ikke en bekymring.
Skrevet af spartan
Jeg har seks spillet i 2. division for snart mange år siden, hvor et stor problem var, at der var så stor forskel på niveauet på de hold, som Brøndby og KB spillede ned fra gang til gang. Det er virkelig konkurrenceforvridende
Skrevet af Kenken
MadsLeb

Scholz er ikke akademi spiller for FCM. Han er et Vejle talent fcm blot har hentet hjem fra udlandet
Skrevet af MadsLeb
Scholz er ikke akademi spiller for FCM. Han er et Vejle talent fcm blot har hentet hjem fra udlandet


Min fejl - but you get the point.

Større ambitioner = plads til mindre fejl = plads til færre sats


Det bedste eksempel er vel FCN, som vel på de gode dage er et af de bedst spillende hold i ligaen, og på de dårligste dage er en af de dårligste. Deres ambitioner er ikke mesterskaber hvert år, men derimod at udvikle unge spillere. Deres strategi og ambition flugter derfor med, at have mange unge spillere.

FCM vil gerne spille med hvor det er sjovt hvert år - så kan man ikke gøre som FCN, da præstationerne, på papiret, bliver mere ustabile, jo yngre/uprøvet et hold du stiller med.
-
Skrevet af dkvestboy
Hvem gider at komme til stadion for at se Reservehold i divisionerne udover klubberne selv?
Skrevet af Yellowroad
Han siger jo ikke at de pr. automatik SKAL have indsat et 2. hold i 1. division, men at nogle af de reservehold skal have muligheden for at rykke op i hvertfald, personligt har jeg ikke det store imod det da jeg ikke tror det skader konkurrencen sålænge man vil udvide ligaerne (altså 1. division og superliga). Det er klart det vil være problematisk under nuværende forhold, men hvis 1. division blev udvidet til lad os sige 14-16 hold ville det vel ikke betyde det store for breddefodbolden generelt, hvis FCM´s andethold var en del af den række?
ACH
Skrevet af SotD
Man kan jo synes om det hvad man vil, men jeg synes faktisk pointen er fin. Det vil alt andet lige gøre noget godt for talentudviklingen hvis de næstbedste spillere fra de største/bedste klubber blev matchet på et højere niveau. For dansk fodbolds udvikling anser jeg det også som bedre at man er lige knap god nok til at spille for FCM og derfor spiller 1. division end at man eksempelvis spiller fast i Vendsyssel.

Forholdene, strukturen og den fornødne hjælp er der bare i langt højere grad i de mere etablerede klubber, og det er vel næppe tilfældigt at man ser det ene talent efter det andet blive udklækket fra FC Barcelona, Real Madrid, Ajax mfl, hvor ungdomsspillerne i en ret tidlig alder får lov til at snuse til seniorfodbold i de næstbedste/3. bedste rækker.

Det er selvfølgelig en mulighed at have feederklubber med succes, som eksempelvis Dinamo Zagreb har haft i en årrække, men det er langt nemmere at tracke spillernes udvikling hvis man selv har ejerskabet og træner de samme steder.

Den nye model er jo bare at ejerne køber flere klubber og handler dem semi-internt i stedet for, men det er ikke specielt profitabelt for den specifikke udvikling af et givent lands talentudvikling.

At et sådan setup nok ville kræve flere hold i eksempelvis 1. division er så en anden sag, men bare dengang reserveholdene måtte spille 2. division synes jeg da det var ret aktuelt at følge "mit holds" talenter. Det var også nemt at få en fornemmelse af hvilke navne der snart ville komme op igennem systemerne. Eksemeplvis smadrede Kasper Lorentzen jo mål ind på samlebånd som helt ung for Brøndbys 2. divisionshold.
Silkeborg IF
annonce
0