Snak

Mere indhold efter annoncen
Man kunne vel også bare udleje talenterne til 1. divisionsklubberne der måtte have interesse (som i England). Se, Steinlein - det er win-win, for så slipper i af med noget af den økonomiske byrde. Spiller de på Jeres 2.hold, så har FCM den økonomiske byrde.
Håbløs ide. Der er en grund til, at reserveligaen blev lavet, PRÆSCIS for at undgå unfair konkurrence i de lavere divisioner. Den ene uge kunne man møde et reserve hold fyldt med superligaspillere og den næste uge, stillede samme klub op med unge talenter. Det er mega konkurrenceforvridende.

Forestil Jer et scenarie, hvor 1. division slutter sådan her:

1. FCM reserver
2. FCK reserver
3. BIF reserver
4. AGF reserver
5. Silkeborg
6. Viborg


I så fald ville Silkeborg og Viborg kunne rykke op i Superligaen - på baggrund af hhv. en 5. og en 6. plads i 1. division. Det ville da være absurd.
-
SteinAleine er som alle direktører før i klubben ikke interesseret i økonomien i det, udelukkende ambitionerne....penge er noget der bare dukker op i alle afskygninger...lokale kludehandlere, indisk tåbe, engelsk betting milliardær...så at bære økonomien for er andet hold i divisionerne er ikke en bekymring.
Jeg har seks spillet i 2. division for snart mange år siden, hvor et stor problem var, at der var så stor forskel på niveauet på de hold, som Brøndby og KB spillede ned fra gang til gang. Det er virkelig konkurrenceforvridende
MadsLeb

Scholz er ikke akademi spiller for FCM. Han er et Vejle talent fcm blot har hentet hjem fra udlandet
Scholz er ikke akademi spiller for FCM. Han er et Vejle talent fcm blot har hentet hjem fra udlandet


Min fejl - but you get the point.

Større ambitioner = plads til mindre fejl = plads til færre sats


Det bedste eksempel er vel FCN, som vel på de gode dage er et af de bedst spillende hold i ligaen, og på de dårligste dage er en af de dårligste. Deres ambitioner er ikke mesterskaber hvert år, men derimod at udvikle unge spillere. Deres strategi og ambition flugter derfor med, at have mange unge spillere.

FCM vil gerne spille med hvor det er sjovt hvert år - så kan man ikke gøre som FCN, da præstationerne, på papiret, bliver mere ustabile, jo yngre/uprøvet et hold du stiller med.
-
Hvem gider at komme til stadion for at se Reservehold i divisionerne udover klubberne selv?
Han siger jo ikke at de pr. automatik SKAL have indsat et 2. hold i 1. division, men at nogle af de reservehold skal have muligheden for at rykke op i hvertfald, personligt har jeg ikke det store imod det da jeg ikke tror det skader konkurrencen sålænge man vil udvide ligaerne (altså 1. division og superliga). Det er klart det vil være problematisk under nuværende forhold, men hvis 1. division blev udvidet til lad os sige 14-16 hold ville det vel ikke betyde det store for breddefodbolden generelt, hvis FCM´s andethold var en del af den række?
ACH
Man kan jo synes om det hvad man vil, men jeg synes faktisk pointen er fin. Det vil alt andet lige gøre noget godt for talentudviklingen hvis de næstbedste spillere fra de største/bedste klubber blev matchet på et højere niveau. For dansk fodbolds udvikling anser jeg det også som bedre at man er lige knap god nok til at spille for FCM og derfor spiller 1. division end at man eksempelvis spiller fast i Vendsyssel.

Forholdene, strukturen og den fornødne hjælp er der bare i langt højere grad i de mere etablerede klubber, og det er vel næppe tilfældigt at man ser det ene talent efter det andet blive udklækket fra FC Barcelona, Real Madrid, Ajax mfl, hvor ungdomsspillerne i en ret tidlig alder får lov til at snuse til seniorfodbold i de næstbedste/3. bedste rækker.

Det er selvfølgelig en mulighed at have feederklubber med succes, som eksempelvis Dinamo Zagreb har haft i en årrække, men det er langt nemmere at tracke spillernes udvikling hvis man selv har ejerskabet og træner de samme steder.

Den nye model er jo bare at ejerne køber flere klubber og handler dem semi-internt i stedet for, men det er ikke specielt profitabelt for den specifikke udvikling af et givent lands talentudvikling.

At et sådan setup nok ville kræve flere hold i eksempelvis 1. division er så en anden sag, men bare dengang reserveholdene måtte spille 2. division synes jeg da det var ret aktuelt at følge "mit holds" talenter. Det var også nemt at få en fornemmelse af hvilke navne der snart ville komme op igennem systemerne. Eksemeplvis smadrede Kasper Lorentzen jo mål ind på samlebånd som helt ung for Brøndbys 2. divisionshold.
Silkeborg IF
annonce