Snak

Mere indhold efter annoncen

Stolt Xavi: Van Gaals drøm gik i opfyldelse

Skrevet af bold
man 26. nov 2012
Barcelona-stjernen Xavi glæder sig over, at man gjorde kål på Levante med 11 spillere fra klubbens ungdomsafdeling på banen på samme tid.

Læs hele nyheden her
Skrevet af TheLuffe
Rigtig dejlig faktum og i det lange løb rigtig vigtigt for Barcelona, da det viser de unge talenter, at det er muligt at gå fra La Masia til 1. holdet. Det skal nok trække en masse unge mennesker til :)
Elsker Champions League og god fodbold!
Skrevet af Reefall
Det er helt åndsvagt godt at være verdens bedste klub kun bestående af egen avl - kræver respekt uanset hvilken farve man er. Et sådan faktum er aldrig set lignende og selv klubber i de 2. 3. eller 4. bedste rækker kan ikke komme i nærheden af det..

Desuden var det stærkest mulige opstilling, som bare understreger det hele.
Skrevet af Magic7
Imponerende. Jeg kommer til at tænke på Celtics hold, der i 1967 vandt Europa Cuppen med 11 spillere, der var født og opvokset indenfor en radius på 50 km i Glasgow. Men det er 45 år siden...
Man kan ikke gøre andet end tage hatten af for Barcelona og deres ungdomsarbejde.
Gift med Manchester United siden 1985, men min hemmelige elskerinde Borussia Dortmund er nu afsløret
Skrevet af RuneG
Respekt!
Skrevet af skydefinten
Intet mindre end fantastisk at se. Ikke mindst, at det vel er tæt på gallaopstillingen.

Fremtiden er lys.
It’s freezing in Madrid, heard it’s -16 and may reach -19 by tomorrow
Skrevet af t0lper
Det er helt ubeskriveligt, hvor svært det har været at opnå, og man må jo bare løfte på hatten.

Denne achievement må krediteres det unikke talentudviklingssystem i Barcelona og de ekstraordinære metoder, man har anvendt gennem en årrække, både på og uden for banen. På godt og ondt.
Skrevet af YellowPride
Det er helt åndsvagt godt at være verdens bedste klub kun bestående af egen avl - kræver respekt uanset hvilken farve man er. Et sådan faktum er aldrig set lignende og selv klubber i de 2. 3. eller 4. bedste rækker kan ikke komme i nærheden af det..

Desuden var det stærkest mulige opstilling, som bare understreger det hele.Nu er klubben jo ikke kun bestående af spillere fra egen avl. Jeg kan da komme på både Sanchez, David Villa, Mascherano, Abidal og Adriano som stadig er i truppen, og har været medvirkende til at gøre Barcelona til det som de er idag :-)

Jeg skal ikke tage noget fra Barca, da det er vildt imponerende! Jeg syntes blot at det indlæg jeg citere, var skudt lidt ved siden af.
Er ikke tilhænger af nogle europæiske klubber, er tilhænger af en god fodboldkamp ! Sympatisere med AC Horsens, idet at jeg engang har boet i byen.
Skrevet af skydefinten
Helt seriøst, Yellow? Selvfølgelig er det vanvittigt.

I førsteholds truppen er 75% af spillerne fra La Masia. B. München kommer efter med 38% i deres trup.

Der er jo også Tello, Cuenca, Dos Santos, Muniesa, Bartra, Deleufeo,(Fontas), samt upcommings Grimaldo, Sergio Samper, Rafa Alcantara, Adama Traore og Dongou.

FCB bruger forresten 10 mio euro på at drive La Masia om året og yderligere 10 mio euro på U19 - og B-truppen.
It’s freezing in Madrid, heard it’s -16 and may reach -19 by tomorrow
Skrevet af Tjulani
@skydefinten,
han er jo enig.
Han flueknepper bare et indlæg som får det formuleret som om der ikke indgår andet end egenproducerede spillere. Han har for så vidt ret, men han modsiger jo ikke at det er vildt at spille med 11 af egen avl..
Skrevet af Slettet(461354221212)
Man må bare anerkende, at det er helt unikt, og uanset om man kan lide den måde Barcelona spiller fodbold på, så har den bare gjort, at Barcelona har været en magtfaktor i en årrække nu.
At de så kan hente spillerne til at blive denne magtfaktor på deres eget ungdomsakademi er vanvittigt flot.

Hatten af.
Skrevet af skydefinten
@tju

Jeps, men forstår ikke hvorfor han har behov for at fluekneppe det, når alle godt ved, hvad han mente:O
Nevermind, tråden skal være en hyldest til La Masia, så han slipper med en advarsel. Indtil den næste besudler tråden;)

It’s freezing in Madrid, heard it’s -16 and may reach -19 by tomorrow
Skrevet af Clifti1980
Jeg er ikke imponeret.
Skrevet af schmede
Hvorfor?!?!
Skrevet af makhitta
Og så er det mest fantastiske endda at det er lykkedes barcelona at se til at f.eks. en Jordi Alba i årene 2005 til 2012 har udviklet sig i La Masia´s gode ånd. At kunne diktere hvordan UE Cornellà, Valencia CF og Gimnàstic opdrager, udvikler og positionerer deres spillere er intet mindre end fantastisk og vidner om et stærkt LaMasia-DNA!

Gad vidst om f.eks. Dani Alves overhovedet føler sig ønsket i klubben efter en sådan udtalelse.
Skrevet af Gotten
Om det er verdens bedste hold, som en nævner, ved jeg nu ikke, men vanvittigt imponerende at man kan være med i toppen i så lang tid med så mange spillere i egen avl. Noget jeg i den grad misunder at Real ikke kan. Det er jo ikke fordi de talenter de støver op er ringere end dem Barca henter, men at de har sådan en stærk rød tråd gennem hele akademiet er fantastisk. Og så selvfølgelig at de tror på dem mere end andre klubber gør.
Skrevet af skydefinten
makhitta

Ja, han er også meget glad for at være tilbage igen, kan man se i dagens spanske sportsaviser. De 11 mio pund kunne sikkert også godt bruges i Valencia. Fantastisk handel.

Mit gæt er forresten, at Dani Alves er stor nok til at se helheden og det specielle i 11 spillere fra gården.
It’s freezing in Madrid, heard it’s -16 and may reach -19 by tomorrow
Skrevet af Lakris
Spøjst at det lige præcis er Van Gaal der havde den drøm; tror aldrig der har været så få egenproducerede spillere der fik chancen på førsteholdet som i hans regeringstid. Tværtimod hentede han den ene udenlandske spiller (læs: hollænder) ind efter den anden, hvor af flere var decideret middelmådige....
DK kvalede til VM og EM på trods af Hareide og ikke på grund af
Skrevet af Sangre
Stor respekt til Barcelona! Prøv og gæt om jeg er misundelig over det ikke er Real?
Con corazón y cojones ~Real Madrid CF ~Liverpool FC ~AC Milan YNWA
Skrevet af Reefall
@ Yellow

Når du nu nævner de spillere, som ikke er fra La Masia, så vil jeg bare igen nævne at det rent faktisk var idealopstillingen, som Barca stillede med mod Levante, nok KUN bortset fra Montoya. Jeg siger ikke at de få spillere, der ikke er fra egen avl ikke er brugbare eller ikke er vigtige, men jeg siger heller ikke at der kun er egen-avl-spillere.
Så prøv lige at læse det lidt grundigere før du kommenterer, tak :)
Skrevet af makhitta
skydefinten

Der var nu en del ironi anvendt i mit indlæg. Ingen tvivl om at LaMasia er et akademi af aller højeste karat, men mon ikke at det snarere er Valencia/Valencias akademi for at takke, at Alba er præcis den spiller han er i dag, ligeledes Arsenal/Arsenals akademi vedrørende Fabregas?

Man bør heller ikke glemme, at Barcelona kunne have købt disse spillere tilbage til folden på et langt tidligere tidspunkt, hvis de ikke blot var et af mange talenter på LaMasia. De har taget springet fra at være talent til udviklede fodboldspillere andetsteds end i Barcelona, og ikke før de kontinuerligt har bevist deres værd på højeste nivau, har Barca meldt sig på banen igen.

De dyder der kendetegner Barcelona og LaMasia er i vid udstrækning også dyder der kendetegner spansk fodbold generelt. Tit og ofte lyder det som om at andre spanske akademier ikke forsøger at dygtiggøre deres spillere til bl.a. short-passing, førstegangsafleveringer o.s.v., men at dette er noget Barca opfandt og har patent på.

Dertil er det enhver ung spillers drøm at komme til klubber som Barcelona og Real Madrid. Så LaMasia står jo nærmest altid som førstevælger, og kan håndplukke de mest lovende talenter. På den baggrund er det nok heller ikke overraskende at der kommer en hel del klassespillere ud af projektet.

Ikke for at tage noget fra præstationen, men blot for at se lidt realistisk på tingene og hvilke forudsætninger de forskellige klubber har. Så vidt jeg husker var der vist en Ø-klub i LaLiga som udelukkende benyttede spillere fra øen (tror det var en ø?), og altså heller ingen udenlandske spillere. det er nu mindst lige godt gået.

det mest fantastiske i Barcelona, imo, er at man ikke går på kompromis med bl.a. spillestil, værdier o.a., selv i modgang. Ingen tvivl om at en type som Mourinho kunne have vendt Barcas krise i 90´erne, men ikke med den type fodbold som man identificerer barca med. Respekt herfra for konsekvent at holde fast i et koncept i modgang som i medgang.
annonce
0