Snak

Mere indhold efter annoncen

Superligaen fordømmer vold og hærværk

fre 29. okt 2021

3F Superligaen fordømmer vold og hærværk, som har skæmmet den seneste runde, og man vil nu gøre en ekstra indsats for at komme problemerne til livs.Læs hele nyheden her
Det er svært at se for sig, at disse tiltag kommer til at gøre den store forskel, primært på grund af de store ressourcer det vil kræve at opretholde den gode, men også ikke-voldelige stemning.

mulighed for yderligere sikkerhedstiltag ved kampe, gennemgang af regelsæt og sanktionsmuligheder og praksis

Det lyder jo fint, men hvordan sikrer man sig at det her ikke bare er varm luft?
Tid+ medløbere = ægte fans - Jeg kan godt drikke uden at have det sjovt
Men det er jo politiet (som f.eks. på nonchalant vis trækker en pistol) der er problemet!!! Det siger FCK og Brøndbys fanklubber jo.
7430,
Hvor er det lige de siger det?
Venligst giv dokumentation for din påstand.
De 10 klubber skal sgu ikke i samme båd som det vanvid vi så på Vestegnen.

Det er trygt at gå til fodbold på 11 Stadions i Superligaen. Kun et sted er det mere reglen end undtagelsen at der sker overfald, smadrede biler og busser og hvad ved jeg.

Fck Fans opfører sig ikke pænt mod BIF men alle andre hold sker der aldrig noget.

Hvorfor kan BIF, og i denne weekend Fck ikke selv stå til ansvar for deres latterlige opførsel. Selv om det kun er 2% så er jeg overbevist om at nogen blandt de 98% kunne hjælpe politiet og klubben med at få løst problemet!!
AGF og kun AGF!! KSDH!!
Det er altid sjovt med de kommentarer fra udefrakommende. Når der først er gået galt på den måde, er det som en krigszone. Almindelige fans bliver fanget i en gadekamp mellem politi og urostiftere. Man bliver skubbet rundt, får peberspray og tåregas, og man aner ikke, hvor man må gå hen, for pludselig står man med en løftet knippel over sig, fordi man åbenbart ikke måtte dreje til venstre alligevel, mens der står glubsk hunde på ens højre side. Det er ét stort kaos.
-Og jo, der er en sandhed i, at politiet eskalerer situationen. For den super autoritære behandling udsætter de alle for, hvilket trækker dem med ned, der ellers bare leger hårde bananer, men ikke er med til balladen, normalvis. Hver gang én tilfældig får med kniplen, hidser det 5 andre op, fordi det fremstår dybt uretfærdigt. Det er skruen uden ende. Banalt og hulemands-agtigt? Måske. Men det er sådan det udvikler sig - for både politi og røvere.
-Politiet er under en masse pres i situationen, og har helt sikkert svært ved at lade være med at se trusselsbilleder over alt... Men det eskalerer situationen vanvittigt, at det er sådan det fungerer.... Og når en vestegnsbride forsøger at komme væk fra stadion med sine to børn, og de pludselig står i en sky af tåregas, bliver han også hidsig, fordi det forekommer vanvittigt for den enkelte - og sådan fungerer det hele vejen rundt. Alle bliver rasende, fordi de enten ikke kan få lov til at komme væk, eller fordi de bliver behandlet som skrald, uden at have gjort noget som helst andet galt, end at være for tæt på nogen, der har valgt at lave ballade.

Man kan undre sig over, at Sverige, der har +10 af den her slags kampe på en halvsæson, er +10 gange bedre til at håndtere det, på trods af mindst lige så voldsomme fangrupperinger og rivalisering. Måske man skulle spørge dem om en drejebog?
"Que la chupen y sigan chupando"
Selv om det kun er 2% så er jeg overbevist om at nogen blandt de 98% kunne hjælpe politiet og klubben med at få løst problemet!!


Det har du ganske givet ret i. Udfordringen her er at hvis jeg hjælper politiet med at udpege en eller flere af de idioter, så er det sidste gang jeg kan komme på Brøndby stadion. Hvis jeg viste mig der ude igen, efter at have hjulpet politiet, ville jeg få så mange tæsk du overhovedet kunne drømme om.
Siden 1988: Brøndby Sympati: West Ham og Bodø Glimt.
Ja det er alle de voldelige Viborg og Sønderjyske fans der ikke kan opfører sig ordentligt...

Giv nu bare BIF og FCK den bøde så de fatter det.
I know what you did last decade against Hobro
Lord Harrasmus

Hvad er det at du mener at jeg som Brøndbyfan skal fatte?
Siden 1988: Brøndby Sympati: West Ham og Bodø Glimt.
Det hjælper da ikke at blive ved med at uddele bøder, det har de tydeligvis ikke lært noget af indtil videre, hvorfor skulle de så begynde at forstå det nu?
Der er et (stort) mindretal af hooligans,sympasitører af disse, og medløbere, der finder fællesskab i at gøre som de gør. Det kommer ikke til at ændre sig, og antallet af voldsparate virker til at være stabilt,sågar stigende. At gå efter de åbenlyse hardcores,også uden for stadion, er formentlig ikke en mulighed, i forhold til at stange stadionkarantæner ud.Sikkert fordi det vil være et skråplan, og en glidebane, for ikke at nævne manglende lovhjemmel.

Måske skulle det alligevel overvejes på Christiansborg, at kigge på en streng hooliganparagraf (ala bandeparagraf, hvor straffen for alle forseelser fordobles), hvor domstolene alene, ud fra politiets vidnesbyrd, vurderer om der er tale om hooliganisme, eller andet, når der er slagsmål i gaden. Og igen, med henblik på også at stange stadionkarantæner ud fra alle stadions i Danmark, således at klubtilhørsforhold er underordnet i strafudmålingen.

For retfærdighedens skyld, og benefit of the doubt, til dem "der bare var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt", kunne man lave et klippekortsystem til hooliganparagraffen.Det vil være helvedes ressourcekrævende og en stor udgift, men ukrudtet skal for fanden vel snart hives op med roden, så alle familier, og almindelige mennesker igen tør tage til fodbold.

Klubsanktionerering kunne også komme ind over.Bøder, udelukkelse af tilskuere, procentuel betaling af politiets økonomiske byrder. Det ville nok blive for drastisk. Måske er det også urimeligt over for klubber, der ikke har problemet med hooligans.På den anden side er kollektiv afstraffelse meget almindeligt i samfundet. F.eks. skatteyderne der skal betale for det her, og forsikringspræmier der er dyrere, fordi der er fusk etc.
Tid+ medløbere = ægte fans - Jeg kan godt drikke uden at have det sjovt
annonce