Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Smör40
Boykot lortet! Alt ved det VM er en farce uden lige
\"If a player is not interfering with play or seeking to gain an advantage, then he should be.\" Liverpool FC siden 1996. JFT97. https://imgur.com/a/RJzhg
Skrevet af Tom Wanks
"Det burde være mulig at kritisere svineriet selv om man kører benzinbil eller bærer en trøje produceret i bangladesh"
Naturligvis - ligesom det er en god idé at hente sin viden om landet fra andre kilder end google (som ofte er mere uven end ven). Hvis man blot googler, finder man jo også lynhurtigt beskrivelser af USA´s fængselsindustri, tvangssteriliseringsprogrammer, udenretlige interneringsanstalter, ekstreme fattigdom, manglende demokrati, ulovlige besættelser, krigsforbrydelser og meget andet guf, som gør en total boykot og udskamning af landet helt legitim - men de fleste ved at der er andre sider af USA, ligesom der er forskellige sider af ethvert land. Jeg er helt enig i at Qatar (som mange, mange andre lande) bestemt kan kritiseres og bør udvikles i en demokratisk og socialt ansvarlig retning - og at der bestemt er lang vej ... men vejen dertil er næppe total udskamning, nedgørelse og bagvaskelse på google-grundlag. Vi er jo enige om at USA, som i øvrigt bruger Qatar som militær platform i Mellemøsten, heller ikke bør udskammes og bagvaskes usagligt, hvis vi ønsker forbedringer over there.
Arsenal FC, Real Madrid, FC København, wonderbars: https://www.youtube.com/watch?v=HavKbRPC9Z8
Skrevet af Black Spider
Bold.dk er et fodboldforum, hvor man ofte vender fodbold.
Bold.dk er et fodboldforum, hvor man engang vendte fodbold, men i dag er de saglige diskussioner jo alligevel erstattet med Nationen-hysteri og lalleglade Fjæsbog-fjolser, der ikke er kommet videre end "bagerste mand" og "udemål tæller for 2!!" argumenter.

Alle forkerte kendelser er korruption, inkompetence, eller en dommer som vil afgøre kampen, og en kendelse er per definition forkert (eller som minimum tvivlsom) hvis den går imod det hold, man holder med.

Og der er seriøs diskussion i forhold til, om det er okay at smide krus i hovedet på andre og hælde øl ud over tilfældige mennesker, bare fordi man lige føler for det. For det skaber jo stemning. Det ved de folk, der har levet livet på tribunen jo!!

Omvendt husker vi vel alle SirC´s snak om jyde-cola (han var under den fejlagtige overbevisning, at Las Cola af jyder blev opfattet som cola) eller den episke Att: Modrator tråd, hvor en bruger (var det lyskassen? Fandme svært at huske de forskellige navne efterhånden) tiltede fuldstændigt og inviterede til kaffe og småkager på en station klokken 4 om morgen eller deromkring.

Tidligere har der også været en religionstråd, hvor Matias uden h agiterede for, at tvangskonvertering til Islam var ønskværdigt fordi det medfører nationalkonservatisme og familieværdier og dermed ultimativt er positivt, og alle de negative ting ved islamo-fanaticisme er bare uheldige og ikke relevante.

Og forumet har vel landets bedste samling af virkeligt ringe vittigheder.
https://bold.dk/snak/off-topic/vittigheder?side=1&room_id=4&thread_id=67304

Sagt lidt mere direkte, så er artikelforum alligevel totalt håbløs hvad angår fodboldsnak. Hvis der nogensinde har været en god tråd om fodbold på artikelforum, så har jeg ikke set den. Den egentlige substans på siden er netværket af gamle, mavesure røvhuller, der har ævlet og kævlet med hinanden om stort set alt gennem de sidste ~20 år. Det er den brogede forsamling af forskellige typer, som gør siden til andet og mere end det lokale offentlige toilet klokken 3 lørdag morgen.

Og ja jeg vil nyde slutruden
Håber du virkeligt nød det skyhøje niveau, Katar helt sikkert lagde for dagen. Hvilket brag af en fodboldkamp. Det lyder til, at folk som så den live fik pulsen så højt op, at de slet ikke kunne holde til anden halvleg.

Personligt lå jeg og sov, mens kampen blev spillet. Det var tiltrængt og jeg nød det. Formentlig en af de bedste oplevelser, jeg har haft, når det kommer til kampe under slutrunder. Finalen i 92 ville nok have overgået det, men jeg var ikke gammel nok dengang. Brasilien i 98 er tæt på, men vi tabte den kamp og fornøjelsen ved at kunne lægge sig og sove med god samvittighed er seriøst undervurderet i dag, hvor alt for mange kæmper med stress og søvnunderskud.
Skrevet af Født i offside
Brugte lige en 3 minutter på at undersøge sagen, mere tog det ikke, og den er ikke helt gal. Loven er ikke piskning for voldtægt, men derimod for utroskab eller samleje uden for ægteskab.
Der var et par enkelte sager fra 2022 og 2016 omkring to kvinder fra Vesten, der var blevet dømt til piskning, pga. Zina-lovene efter voldtægt. Human Rights Watch rapporterer dog om, at der er hundredvis af tilfælde, men fordi lovene har affødt kritik, og Qatar ikke vil kritiseres mere end de allerede bliver, og de fleste af ofrene er fattige migrantarbejdere uden magt, så hører vi ikke om de sager her i vesten.
Skrevet af Pep Guardiola
Hvorfor er det egentlig I skal diskutere det under kamptråde? Det er jo ikke os herinde der har valgt at det skal være i Qatar, og vi har ingen indflydelse på det. Så hvad er pointen? Det virker mere som et ego boost og “se mig se mig” end noget konstruktivt.


Ville lige svare på denne for jeg kan egentlig godt forstå at der er nogle der ikke har haft indflydelse på det og ikke vil forholde sig til det. De som vil se deres VM i fred og ikke forholde sig til alt udenom.
I essensen er ovenstående kommentar jo korrekt, men der er en væsentlig faktor som debattanten overser. Den konstante, vedvarende kritik og udbredelsen af omfanget af denne katastrofe skal meget gerne hjælpe til at vi ikke ser dette igen i fremtiden.
Er det så relevant? Har FIFA ikke fanget budskabet og lært at de ikke skal ligge et VM i en slyngelstat? Det skulle man tro, men de som har læst præsident Infantinos seneste interview vil vide at det på ingen måde er tilfældet.
Præsidenten for FIFA sammenlignede den diskrimination minoriteter, arbejdere, homoseksuelle og kvinder oplever i Qatar med dengang han selv blev drillet i skolen for at være rødhåret.
Han fortsatte så sit tåkrummende interview ved at konstatere at intet er udelukket i FIFA regi, han gik endda så langt som at sige at VM i Nordkorea var en mulighed.
Det er sådanne mænd vi allesammen er oppe imod her. Mænd som styrer en sport der tilhører alle, som de sælger til højest bydende uden nogen som helst skelen til fans eller nogen som helst andre end deres egen bankkonto. JA vi skal tale om det og vi skal gøre det hele tiden. Det MÅ ikke stoppe. Det kan blive endnu værre og det vil det blive hvis ikke alle siger fra. Og bliver ved med at sige fra. Igen og igen og igen. Budskabet er, at dømme ud fra Infantinos interview, endnu ikke sivet ind.
Skrevet af Black Spider
@ Tactician

Jeg ville ønske jeg kunne skrive om fodbold, men det tillader I ligesom ikke når i forpester alle kommentarfelter. Apropos stortude.
Hvem forhindrer dig i at skrive om fodbold? At andre skriver kommentarer, du ikke kan bruge til noget, er jo ligesom enhver anden tråd i artikelforum, hvor der altid er nogen, der skriver ligegyldigt pladder. Men hvis det virkelig piner dig, så kan jeg da godt tilføje, at jeg synes, at resultatet var en sejr for fodbolden.

Det sagt er du jo ikke en pind bedre end dem, du klager over. Hvor mange tråde har du ikke brudt ind med noget tuderi om, at Vesten ikke er lige så hård over for sauderne, som man er over for Rusland? Hvor mange af de tråde har handlet om Yemen? Og nu begynder du så, i stedet for enten at snakke Qatar-Ecuador eller flætte næbet, at tage en meta-diskussion om, hvordan alle andre (men ikke dig selv, selvfølgelig) skal opføre sig.

Og nu har du skrevet om dit skyrim spil i flere tråde. Endnu et bevis på at du bare vil have opmærksomhed.
Jeg er skam ikke specielt interesseret i opmærksomhed. Jeg er bare villig til at dele spændende anekdoter. Bevares, hvad der er spændende er lidt relativt, men lige i indestående tilfælde, så er jeg ikke sikker på, at Skyrim er mindre spændende end åbningskampen. Plus du tilkendegav en interesse i den anden tråd, så selvfølgelig skal du da ikke snydes for en statusopdatering.
Skrevet af Tom Wanks
"men fordi lovene har affødt kritik, og Qatar ikke vil kritiseres mere end de allerede bliver, og de fleste af ofrene er fattige migrantarbejdere uden magt, så hører vi ikke om de sager her i vesten."
Hvormed vi kan konkludere at vore magthavere og medier er meddelagtige i den ringe oplysning om Qatar - ligesom i så meget andet vildledning og sløring (politisering) der råder i vore dominerende diskurser. Politik bør ikke være business, var engang et demokratisk princip til forfølgelse. Sport bør ikke være politik, var et andet. Men sagen er at det hele er blevet business, som både politikken og sporten lydigt retter ind efter, mens frustrerede myrer i tuen diskuterer partikler.
Arsenal FC, Real Madrid, FC København, wonderbars: https://www.youtube.com/watch?v=HavKbRPC9Z8
Skrevet af The Tactician
@black spider

Jeg har aldrig visi interesse i dit spil, du forveksler mig med en anden

Og til det andet du skriver. Jeg går ik ind i tråde og starter forskellige ting om saudi Arabien og Yemen. Jeg går ind og svare på debatter som allerede er igang, for at udstille hykleriet. Det svare til, at hvis nogle skriver i en tråd, at Qatar er det bedste land nogensinde til at hoste en slutrunde, og du så modargumentere det. Det er fair nok at gøre jo.
Men jeg forstår bare ikke, at man har behov for at kommenterer på en kamp man er ligeglad med.
Derudover er det mærkeligt at du synes mit “brok” er tuderi, men dit “brok” er en frihedskamp. Igen, som vi har set så mange gange i kommentarfeltet den seneste måned, så er der en alvorlig dobbeltmorale herinde. Der er nogle vi gerne må klager over, andre skal vi holde kæft omkring
Skrevet af The Tactician
@black spider

Forresten, du lyver når du gengiver de ting jeg har diskuteret. Har aldrig diskuteret Rusland herinde.
Jeg har kommenteret på artikler, hvor brugere siger de vil have Iran smidt ud for at sælge våben til Rusland, men er pisse ligeglade når det gælder salg af vågen fra England til saudi Arabien. Og det hykleri synes jeg er vigtigt at påpege og udstille.

Men jeg går ikke ind i en artikel der handler om Englands landshold, og skriver at de skal smides ud pga salg af våben. Det er en kæmpe forskel. Så stop med at sprede løgne
Skrevet af Tom Wanks
"Har aldrig diskuteret Rusland herinde."
Har du diskuteret USAs deltagelse i slutrunder? Amerikanerne forsyner også saudierne med både våben, træning, rådgivning og satellitinfo m.m. - og har i årtier været velkomne ved slutrunder, trods ulovlige krige mange steder. Rusland lukkes omgående ude, når landet starter en ulovlig krig.

Danmark har også, som ulovligt krigsførende, været velkommen allevegne i den pæne verdens sportsevents. Spejlkabinetterne er taknemmelige.
Arsenal FC, Real Madrid, FC København, wonderbars: https://www.youtube.com/watch?v=HavKbRPC9Z8
Skrevet af The Tactician
@Tom

Ja, jeg har nævnt disse ting, når utallige personer har ville udelukke Iran. Men man får bare whataboutism tilbage i fjæset.
Vi ved alle hvad det i virkeligheden drejer sig om. Forkert farve eller forkert politisk alliance
Mon Black spider boycutter VM i 2026? Jeg tør vædde et spil skyrim, at han har klaphatten på og klar til at se alle kampe i USA. De har jo dræbt de rigtige
Skrevet af MesutCazorla
Du kan have en pointe, men mener nu bare alt ved dette VM handler jo lige så meget alt muligt andet end fodbolden, hvilket jo er en farce i sig selv. Og derfor kan det bare ikke adskilles, specielt ikke når det kommer til en åbningskamp som viser sig at være en eklatant fiasko, både på og uden for banen.

Kan dog godt forstå det kan være trættende hvis man udelukkende forholder sig til fodbolden. Synes dog bare at fodbolden er den store taber her og derfor er det vel fair nok at man ytrer sin foragt uden at trolle rundt.


Men vi er jo netop en masse, som sagtens kan/vil adskille tingene - og det er jo så her i kampreferaterne, at vi bør kunne finde frirum til at gøre det, uden at få politiske debatter trukket ned over hovedet på os.
Jeg kan tælle syv andre artikler alene fra i dag, der direkte opfordrer til debat om ting, som ikke foregår på banen, så det er jo ikke fordi I mangler steder at tage de politiske debatter, og derfor er det simpelthen unødvendigt også at infiltrere kamptrådene - særligt ikke af de personer (og det er ikke nødvendigvis dig, da jeg ikke kender din holdning), som alligevel har råbt højt om, at de ikke ser kampene.

Igen, jeg kan ikke se, hvordan det ikke er i alles bedste interesse at oprette en politisk VM-tråd; på den måde kan I debattere med ligesindede, der faktisk gerne vil den politiske snak, mens vi andre kan diskuterer ting som dagens offside-kendelse og andre kamprelateret ting.
annonce
0