Snak

Mere indhold efter annoncen

Trods kold luft: Braithwaite udtaget til generalprøve

Skrevet af bold
lør 6. aug 12:10

Martin Braithwaite og Samuel Umtiti er udtaget til Barcelonas generalprøve søndag, selvom de begge meldes på vej ud af klubben.Læs hele nyheden her
Skrevet af Kenken
30 spillere er udtaget. MB og Umtiti får næppe spilletid
Skrevet af Neutralboldfan
Kenken

No shit
Skrevet af Binne7
Teksten antyder jo han skal spille kamp, men enig, han kommer næppe i spil.
Forlængede de ikke med umtiti i sidste sæson, hvor hans tilbageværende løn, blev delt ud over flere sæsoner? Som man så nu vil ophæve?
Med svaghed for Liverpool, vil svarene nok være lidt farvede...
Skrevet af elastico
Hvis Barca skal betale ham fuld lønudbetaling, så kan slippe af med ham, bør de lade ham træne alene 2 år. Hårdt mod hårdt. Så kan han koncentrere sig om sine forretninger.
Barca siden 2002
Skrevet af Fjelle80
@Binne7

Jo, den blev forlænget med en mindre løn så man kunne registrere Ferran Torres. Det var dog hele tiden meningen han skulle sælges. Han var også tæt på at blive solgt tidligere i vinduet, men missede lægechecket.
Skrevet af Slettet(312058221912)
i][/i]Hvis Barca skal betale ham fuld lønudbetaling, så kan slippe af med ham, bør de lade ham træne alene 2 år. Hårdt mod hårdt. Så kan han koncentrere sig om sine forretninger.

Eller også kunne klubben bare overholde de forpligtelser som de selv har indgået?
Skrevet af bruger 177060
Er og har altid været kæmpe Barca fan. Tilmed boet i byen.
Men de agerer så usympatisk i denne tid. De prøver måske det bedste for klubben, men de pisser på de folk, der har forsøgt at gøre deres bedste for klubben.
Jeg skammer mig sgu på deres vegne.
Skrevet af Reevenge
´Klubben´ er jo ikke en konstant, statisk størrelse FFS. Sofa-fans uden indsigt i fodbold, der skråler om kontrakter og en total uforstående stillingtagen til hvordan tingene forholder sig NU - fodbold er en EKSTREMT dynamisk branche, Martins kontrakt blev indgået med den DAVÆRENDE ledelse, som har delt høje lønninger ud til alt og alle, også uden for proportioner og for klubben gældende økonomiske rammer. Bartomeu og co, har, mildest talt, været fucking horrible og udhulet klubbens image, pengepung m.m.

Konkret ift. Martin´s sag, så kan klubben jo også, på et juridisk legitimt grundlag, spille hårdt mod hårdt og lade hans sportslige karriere sejle; gavner næppe hans økonomi på den lange bane, uagtet hans forretninger i øvrigt.

Synes hans ego og al den mentaliserings-BS med ´hvis du drømmer stort kan du blive ALT´ har steget ham lidt for meget til hovedet. At han skulle blive pigefornærmet over at Xavi italesatte klart og tydeligt, at han ikke indgik i planerne, overrasker næppe. Han havde jo fået at vide SIDSTE SOMMER at han ville være en vigtig brik for klubben; blev sidenhen langtidsskadet og klubben har fået økonomiske indsprøjtninger, der har medført vigtige signings af offensive kræfter som MB ikke kan måle sig med. Men virker til at han stadig tænker han er Barca´s næste 9´er i rækken af legender som Villa, Eto´o, Suarez.

Håber Barcelona, med Alemany og Cruyff i spidsen, får ham til at være lidt mere medgørlig og realistisk. Ellers må han vel bare være den næste Umtiti i rækken.
Blaugrana al vent un crit valent tenim un nom el sap tothom: Barça, Barça, Baaarça!
Skrevet af Fjelle80
@Laslos
"Eller også kunne klubben bare overholde de forpligtelser som de selv har indgået?"

Ja, jeg tænker også det er det bedste for alle parter. Lad kontrakten løbe ud for spillere der er i overskud. Så er spillerne også friske til den næste klub de kommer til efter at have siddet på bænken et par år.
Skrevet af BabyJesus
Fatter ikke al den medlidenhed med MB. Manden er jo en klovn, og BArcelona handler ikke usympatisk i denne henseende. De skylder ham intet udover overholdelsen af den kontrakt de indgik.
Skrevet af Hynkjii
Jamen det er vel også godt at holde de folk igang de vil af med? Før de er solgt kan de jo ikke bruge de nye, så der er vel lidt af nød de gør det.
Skrevet af elastico
"Eller også kunne klubben bare overholde de forpligtelser som de selv har indgået?"

Det vil de også gøre i den situation. Han skal møde op dagligt og træne, måske sørge får vand til holdkammaraterne. Han er ikke god nok til at spille kampe, så hvorfor overhovedet indskrive truppen. Men han får fortsat sin løn i den periode, som han har ret til.
Barca siden 2002
Skrevet af Soccerjedi
Eller også kunne klubben bare overholde de forpligtelser som de selv har indgået?


Det er jo bare ikke så sort og hvidt som mange gerne vil gøre det til.

Først og fremmest er det jo altså almindeligt i fodboldens verden, at parters veje skilles på trods af at der er en gældende kontrakt. Braithwaite selv skiftede fra Leganés under stort postyr. For det første havde han et halvt år forinden havde indgået en 4 årig kontrakt og for det andet skiftede han efter transfervinduet var lukket, som konsekvens af endnu mærkværdig La Liga regel, og efterlod sin arbejdsgiver i en dårlig situation.

Ingen bebrejdede Braithwaite dengang; enhver spiller havde formentlig gjort det samme, men han brød stadig sin kontrakt på et meget, meget uheldigt tidspunkt for sin arbejdsgiver.

Derudover er det værd at bemærke, mener jeg, at hans krav - hvis det står til troende, er noget udover det sædvanlige. Han kræver fuld løn fra den resterende kontraktperiode OG at blive ophævet, så han kan skifte gratis til en anden klub og derned høste en større sign-on samt lønpakke.

Når en træner fyres (meget lignende situation) sker der ofte én af to ting, forudsat der ikke er en pre-bestemt såkaldt golden parachute: 1) han får fuld løn, udbetalt som hidtil, indtil den dag han indgår ny aftale, eller 2) der forhandles en one-off betaling, som tilgår træneren og på den måde splitter man risikoen.

Martin Braithwaite kræver hvad der bedst kan betegnes som at blæse og have mel i munden på samme tid. Og det virker til, at han kalkuleret bruger Barcelonas situation til som pression. Han ved, at det er to forskellige “kasser” der tages af. En pakke på 2 års løn kompensation vil ikke influere negativt på Barcelonas lønramme, samtidig med at den sparede løn giver dem luft i netop lønrammen.

Folk glemmer simpelthen nuancerne i sagen. Og glemmer at fodboldspillere, herunder Braithwaite selv, heller ikke respekterer de kontrakter de er under. I Braithwaites tilfælde er det ikke bare grådigt. Det er også dobbeltmoralsk.
Skrevet af Pep Guardiola
Edit; det Soccerjedi sagde.. Hvis det ellers passer at Braithwaite kræver både 100% kompensation og fristilling (med dertilhørende sign on fee og fuld løn i en ny klub oveni) er det hans krav som er urimelige. Ikke klubbens manglende vilje til at efterkomme dem.
Skrevet af Peter Nielsen
Nu skal det lige med at han ikke kræver at få ophævet kontrakten, rent faktisk vil han helst blive i Barcelona. Han gør alt hvad han kan for at få lov til at blive. Hvis Barcelona lader ham blive tynger han lønbudgettet og det er den vigtigste grund til at Barcelona vil af med spillere. Et engangbeløb betyder mindre end endnu en spiller der skal have løn.
Skrevet af Du er ikke Peter Schmeichel ?
Jeg tænker også det bedste barca kan gøre i situationen - nu hvor de har købt spillere ind - er at ophæve kontrakten og punge ud. man kunne jo godt forstille sig at braithwaite ikke har lyst til at tage til saudi arabien med familien - det syntes jeg sådan set er fair nok....
Jeg tænker som nævnt også at det er langt bedre for barca at betale et engangsbeløb end at hænge på lønnen i de resterende år af kontrakten.
ret mig hvis jeg tager fejl, men selv hvis de ikke registrer ham i truppen så vil hans løn stadig bonge ud på klubbens årlige budgter og have indflydelse på de kommende lønrammer klubben kan få i la liga.
så alt den snak med at smide ham på u19 og lade ham rådne op er jo en joke for alle parter.

1. AGF 2. Leeds 3. Atletico Madrid 4. Fiorentina
Skrevet af Fjelle80
@Schmeichel
"ret mig hvis jeg tager fejl, men selv hvis de ikke registrer ham i truppen så vil hans løn stadig bonge ud på klubbens årlige budgter og have indflydelse på de kommende lønrammer klubben kan få i la liga."

Det vil den. Og netop den manglende evne til at få sendt spillere videre har været et stort problem både I dette og de seneste vinduer. Det ligner at de bare har lagt det i spillernes (og agent) hænder selv at finde en klub.
Det betyder desværre at de har sat sig i en situation hvor de er nødt til at sælge de sidste 24,5% af merchandise firmaet for at få råd til at registrere alle de nye spillere.
Skrevet af Slettet(281802222608)
måske sørge får vand til holdkammaraterne.


Så kan han sende en faktura med endnu et beløb klubben skal betale fordi de beder ham varetage opgaver, som ikke står i hans kontrakt. Fjollet skrevet. Du er sikkert Barcelona fan og mener ikke klubben opfører sig uetisk.Ingen bebrejdede Braithwaite dengang; enhver spiller havde formentlig gjort det samme, men han brød stadig sin kontrakt på et meget, meget uheldigt tidspunkt for sin arbejdsgiver.


Nej det gjorde han ikke. Han aktiverede den klausul i hans kontrakt som var aftalt med klubben på forkant. Det er det modsatte af at bryde sin kontrakt. Han gjorde præcis som der stod i kontrakten. Eller.. Barcelona gjorde via Braithwaite. Og han skrev gladeligt under med Barcelona med løftet om at få løn i 4,5 år af klubben. Nu viser det sig måske at det kun bliver til 2,5 år hvilket er lidt unfair når han blev lovet 4,5.
Skrevet af Slettet(281802222608)
Jeg tænker også den bedste løsning for klubben er enten at beholde spilleren og bruge ham så meget/lidt de har lyst. Så er alle glade og kontrakten bliver overholdt. Braithwaite får sine chancer engang imellem for at slå igennem i klubben, som han ønsker. Eller også kan de købe ham helt ud af kontrakten. Noget som ikke er muligt uden spillerens accept eller hvis det skulle stå i kontrakten. Det er trods alt klubben der ønsker at ændre på situationen og ikke Martin, der gerne vil fortsætte.
Skrevet af Soccerjedi
Nej det gjorde han ikke. Han aktiverede den klausul i hans kontrakt som var aftalt med klubben på forkant. Det er det modsatte af at bryde sin kontrakt. Han gjorde præcis som der stod i kontrakten.


Unuanceret. Spanske klubber er tvunget til at indarbejde en frikøbsklausul og Braithwaite var ikke tvunget til at skifte, men valgte, vel vidende at hans klub ikke ønskede dette, at acceptere Barcelonas tilbud og efterlod sin arbejdsgiver i en ekstremt ringe situation, hvor de under frivilligt tvang var nødsaget til at acceptere at skippe ham afsted.

Og han skrev gladeligt under med Barcelona med løftet om at få løn i 4,5 år af klubben. Nu viser det sig måske at det kun bliver til 2,5 år hvilket er lidt unfair når han blev lovet 4,5.


Du gør det igen binært. Det er måske binært når man sidder som bogholder og skal postere debet og kredit, men sådan er den virkelig verden ikke - den er noget mere kompleks.

Det er jo altså ikke sådan at Braithwaite ikke får løn de næste to år. Han får den bare ikke af Barcelona. Til gengæld er Barcelona villige til, som et plaster på det kødsår der tilsyndeladende er på MB’s stolthed, at give ham en pose penge med i hånden OG lade ham gå gratis, så han kan udnytte det til sin fordel i lønforhandlinger med en ny klub, hvor han kan få en høj(-ere end hvis han var blevet købt af Barca) sign-on fee og en, eftersigende, klækkelig lønforhøjelse.

Jeg kan godt lide Braithwaite. Jeg synes det er en fantastisk fortælling om en late bloomer, der trods flere bump på vejen, har kæmpet sig til en af verdens største fodboldklubber, og som rent faktisk har gjort det hæderligt i perioder, men jeg har det svært ved folk der ikke har selvindsigt og som stædigt holder fast i sin taburet - tilmed viser han sig som dobbeltmoralsk. Han fik chancen i Barcelona, måske skulle han sige tak for den store mulighed og de fantastiske oplevelser og hjælpe klubben, der gav ham så meget, med at komme videre, samtidig med at han selv på alle parametre vinder, udover et såret ego.
annonce
0