Snak

Mere indhold efter annoncen
Det er sjovt som folk hurtigt kommer til tasterne for at ytrer sig om dårlige forældre til børn der nærmest bliver udnyttet.
Hvordan sporten er blevet ødelagt af pace, niveauopdeling og elitetræning.

Gad vide hvor mange folk bag disse kommentarer, selv har et barn der er blevet fravalgt, fordi de bare ikke er dygtig nok til at komme på a-holdet.. eller endnu værre.. de selv ikke var gode nok selv som børn?

Så kommer denne Brøndby beslutning jo kærkommen især i curling Danmark hvor alle skal være lige. Hvor man jo nødig må forfordele nogen frem for andre.

Men tror bare ikke den holder helt hvis vi ønsker at følge udviklingen i sporten på verdensplan.

I Holland og Belgien har dette jo været en kæmpe succes indtil videre.. så noget må de gøre rigtigt?

Det er ikke til at vide om dette er den rette beslutning Brøndby har lavet.. det vil tiden vise.

Jeg tror på at man godt kunne have fundet en løsning til både “elite” eller de børn med særlige fodbold forudsætninger og bredden.

Bliver spændende at følge..✌🏻Poniewozik

Det er faktisk ikke rigtigt at Brøndby er den første "eliteklub" til at bakke op om DBU´s nye retning. I Jylland er Haderslev, EfB, Horsens og Fredericia godkendt af DBU, imens Viborg, Vejle, Silkeborg, Ikast og Herning er i gang med processen til at blive godkendt. Jeg har ikke kunne finde noget info på sjælland og fyn mht. hvilke klubber der er hoppet med på vognen dér.
@andreashg er helt enig. Det er gode og simple råd men som mange ikke fatter.

En anden god mulighed er at træne op og ned i aldersgrupper altså fx u/11 der træner/spiller med u/10 og omvendt.
Det handler om at blive udfordret der hvor man er. Både ift teknisk niveau og om det er svært at træne når det regner.
Det der gør en god træner er netop at motivere ud fra børnenes perspektiv - hvilket kan være vildt svært som træner, når man selv også har ambitioner for holdet og gerne vil vinde.
Problemet synes jeg dog er når trænere begynder at træne op til kamp og bruge faste taktikker eller fastlåse spillere på specifikke positioner i en tidlig alder. Noget som ofte sker i provinsklubber.

@Poniewosik Brøndby er ikke de første til det her. Der er mange andre klubber der heldigvis gør det samme. Der er bare ikke mange af top licensklubberne der før det.
Og slet ikke glorificerede FCN
Mandsplaining når den er mest malplaceret.


Tænker du mener mansplaining, men jeg kan også her lade mig overraske.

At fornægte at børn er på forskellige steder i deres udvikling og det er fornuftigt at møde dem hvor de er virker tåbeligt


Klassisk stråmand

Ligeså tåbeligt som dine 6 råd


Hvorefter du kalder et af mine råd for, må jeg forstå, tåbeligt indlysende. Du er en smuk debattør. Men hey, bare du er dygtigere børnetræner, så lever fodbold-DK nok også med det :-)
#COYS #Brøndby IF #SSC Napoli
Jeg tror på at man godt kunne have fundet en løsning til både “elite” eller de børn med særlige fodbold forudsætninger og bredden.


Man burde nok have skelet til, hvordan man kommunikerede dette til og med særlige forældregrupper, enig. Der burde kunne skabes ligeligt ejerskab til den nye kurs mellem forældre og klub. Tænker de nævnte forældre vil deres børn det bedste! Det er bare ikke ensbetydende med, at de ved, hvad det bedste er. Og, her kunne klubben måske have været dygtigere til at få alle med ombord.
#COYS #Brøndby IF #SSC Napoli
Har nogen af de forældre der tager deres børn ud af klubben mon spurgt hvad deres børn ønsker…..næppe.
Brøndby er blot den første eliteklub der tør melde ud, at de vil efterleve den nye børnestrategi fra DBU.


Ikke helt - flere jyske klubber har allerede meldt det ud :-)
Altså alene mængden af kommentarer med så forskellige holdninger understreger vel at det uanset hvad ikke er sort eller hvidt og at der ikke er én rigtig løsning (for så var der vel nogle som havde opfundet den?). Og der er mange nuancer…

Som en anden bruger skrev ´cp3´, så handler det derfor at sikre et fodboldtilbud til alle og ikke ét fodboldtilbud som passer på alle. Alle - også børn - har forskellige ambitioner, ønsker, behov mv. Og for at skabe den bedste udvikling skal vi både udfordres og motiveres. Og det er vidt forskelligt hvordan det gøres. I skolerne er der fx børn som får ekstra undervisning for at nå op på grundniveauet og andre som får ekstra undervisning fordi de keder sig og vil udfordres mere end grundniveauet. Er nogle af delene forkert? Og ofte kan de stadig gå i samme klasse, selvom de får forskellige ´tillægspakker´.

Så, hvorfor taler vi overhovedet elite og bredde? Jeg mener faktisk at DBU for længe siden har valgt at vi ikke arbejder med elite i børne og ungdomsfodbold. Her hedder det talentudvikling (om det er bedre er der nok også mange holdninger til). Elite er i den grad blevet et negativt ord (særligt for børn), fordi det smager meget elitært. Men er bredde så ikke også et ´vagt´ ord? Nå vi bliver ved med at kalde det bredde fodbold, så lægger vi vel også op til at der er en modpol? Hvorfor hedder det ikke bare fodbold? Og så er der forskellige tilbud, så der er noget for alle. Drenge og piger, unge og gamle, dem der vil træne meget og dem der vil træne mindre?

Og så er vi jo også alle til en hvis grad underlagt DBU retningslinjer inden for børne og ungdomsfodbolden. Her har vi bl.a. en ny børnestrategi og krav der skal opfyldes for at blive børneklub og en eg ungdomslicenssystem (stjernesystemet) som beskriver krav til klubbernes udviklingsmiljøer for at man kan opnå status som licensklub og dermed også retten til at spille på et vist niveau. Licenssystemet dækker nu U10-U19, så selvom det handler om udviklingsmiljøer, så sætter det også visse standarder der alt andet lige fordre en vis form for opdeling. Og det fjerner også noget af friheden og fleksibiliteten for klubberne. Og en A og B opdeling i klubberne. Nu klubberne ikke længere selv definere ´what good looks like´, og de mindre klubber kan ikke holde på de ´bedste´ spillere, da de vil søge hen til de klubber, hvor de kan blive udfordret mest og spille kampe på højeste niveau. Godt for nogen, ikke så godt for andre? Og et dilemma i ft. børnestrategien?

Artiklen handler om U9 og flere i tråden omtaler 8 årige. Ungdomslicensen (dom nogle kalder eliten) omhandler U10 og op, så elitebegrebet under U9 må være lokalopfundet.

Så tilbage til cp3´… hvordan sikre vi et fodboldtilbud til alle og ikke ét fodboldtilbud som passer på alle?

Cornie70
Jeg er ikke helt enig med brugeren herover.

DBU´s licensregler dikterer ikke noget ift. antal spillere eller træningspas, niveau, niveau-inddeling og lign. i U10-U12. Trænerne skal have C eller B licens og børneudviklingstræner skal have overblikket ift. transition, træningsprogram osv. Tværtimod er den nye børneretning fra DBU, som BIF her melder ud, og som umiddelbart er mindst nr. 50 af klubber der har indført det, går på at give alle børn lige hvilkår når det kommer til træningstilbud. Så jeg synes ikke at DBU ligger op til noget som helst elitært i U10 - U12, dog med undtagelse af ATK+ træningen, som burde være dér hvor alle licensklubber bør have deres fokus ift. rekrutteringen af spillere til det første akademi-hold i U13. At nogle klubber melder andet ud om elite i de årgange virker tåbeligt, da alle ved hvor stor udskiftning der er mellem U12 og U13 netop pga. ATK+ centeret. Så allerede dér lider mange børn et knæk hvis de gik og troede at de var elite eller talent i FCN, Brøndby, OB, AGF og lign. for allerede at blive fravalgt som 11 årig ved overgangen til U13.

At nogle køber ekstra træning osv. er ok med mig, men hér synes jeg der er en uansvarlig skævvridning mellem de alm. ekstratilbud i klubberne, de teknikbaserede privattræninger og så de få firmaer der reklamerer med elite-tilbud for U8+ spillere som fx Talent FC Academy og deres nye projekt "Talent FC Academy Drenge Elite" som der reklameres med her i Jylland. Det stiller nogle små børn med håb og drømme (eller forældre med de ambitioner for deres barn) ualmindeligt høje standarder som de færreste børn kan leve op til.
Cloc - Du er vild med Jennerdrengens indlæg. Må jeg spørge om dit rigtige navn minder om dit brugernavn? I så fald er du Head of Youth Scouting i FCN og så fald undrer det mig ikke haha… :D

Angående niveauopdeling, så har jeg INTET imod dette. Jeg vil bare aldrig tage mit barn ud af den lokale klub og væk fra vennerne, for at køre langt, mindst 3 gange om ugen for at træne elite i en anden klub.
annonce