Snak

Mere indhold efter annoncen

VAR: Det positive overskygger fejl i SL-foråret

Skrevet af bold
tor 25. feb 2021

De VAR-ansvarlige i 3F Superligaen mener, at de positive VAR-situationer her i foråret i høj grad overskygger de enkeltstående fejl, der har været.Læs hele nyheden her
Skrevet af Lazaronen
Muligvis fra et dommerfagligt synspunkt. Men problemet med en dommer generelt er at man lægger mærke til dem kun når de gør det dårligt når de gør det godt er de usynlige.

Men VAR tvinger os til at se dommeren ligegyldigt hvad - dermed ville folk naturligt hæfte sig ved fejlene.

Jeg var fortaler for VAR, men er den seneste tid kommet i tvivl.
The ancient Greeks were the first ones to say an unexamined life is not worth living. They don't tell you of course what we found out, an examined life not that fascinating either.
Skrevet af Lezcano
Med fare for at få Toon Toon, der har investeret hele sin families opsparing i VAR, på nakken, har jeg svært ved at se VAR bidrage med noget positivt.

Ja ja, Toon vil appelere for at det ikke er systemet der fejler, men derimod dem der bruger det, og det kan have sin merit, men her vælger jeg at fokusere på at foruden VAR, ville vi, præcis lige som nu, brokke os over kenderlserne, men uden at blive ekstra irriteret over at de holder fast i en tydelig fejldom, har et næsehår offside, eller det mest irriterende....at man lige skal vente lidt med at juble fordi man ved ikke om systemet fra helvede ødelægger endnu en kamp

Tak for snakken, Toon Toon...vi bliver bare ikke enige!
Skrevet af bruger 178535
... sagde ingen udover FCK-fans.

Som AGF-, BIF og FCM-fan er man nok noget bitter over de minimum tre point og nok nærmere fire point FCK har fået for meget ift., hvis VAR havde fungeret efter hensigten.

Som Brøndbyfan endnu mere taget de to fejlagtige røde kort i betragtning. der blev givet i efteråret til Frendrup og Rosted. Begge på dobbelt gule, som ikke falder under VAR.

Problemet er ikke VAR, men kvaliteten, hvormed det bruges.
Skrevet af jetsmark_if
Måske tid til en ny dommerformand.... pinligt!!
Skrevet af Martinovic
Det er det værste ved det, Lezcano - når VAR kommer ind over, og en fejldom alligevel fastholdes. Så er VAR overflødig.

Jeg håbede, vi var bedre til at bruge det i Danmark end i udlandet, men jeg er langt fra overbevist.
Mojn do!
Skrevet af undiable
Har der været positive situationer?
Skrevet af Slettet(522354211604)
Nej, nej og nej.
Skrevet af LP_
Min største anke er spilstoppene. Fodbold ender med at udvikle sig til et dødboldsspil a la NFL, og der er jeg bare tilhænger at et større flow i spillet.
Skrevet af Dindane
Nu kender jeg ikke til detaljerne om VAR, men efter at have hørt Benjamin Leander i Mediano så virker det som et system bygget til at fejle.
Ligesom en linjedommer ikke kræver de samme egenskaber som en hoveddommer, så gør en VAR dommer heller ikke.

Det er altså mærkværdigt at så dyrt og afgørende et system, benyttes af folk som ikke er specialuddannet til at bruge det.
Det er derimod folk som veksler mellem 3 forskellige roller: Hoveddommer, 4. dommer og VAR-dommer.

Alt sammen uden at være fuldtidsansat.
Vi kan ikke kræve et optimalt system med optimale resultater, når menneskerne involveret ikke får de optimale betingelser.
Skrevet af Juniorx
Har Fra dag 1 hadet VAR, af den ene grund at det faktisk var langt mere spiseligt dengang der var en med ansigt som havde ansvaret, og at tempo tilfældigheder osv var skyld i fejl. Det kunne man leve med.

Man kan ikke længere leve med fejl, og folkedomstolen har besluttet hvad fejl er, og så bliver det bare ikke særlig kønt at læse om.

Nedtakten efter AGF-SE brugte Zak Egholm/Kanal 9 10 min samt alle interviews på at lede efter en spiller der gad sige at det var en fejl. Det fylder bare AALLLT for meget istedet for spillet.

Hader alt ved VAR. Det fede ved fodbold er fjernet for at opsøge en drøm om det perfekte og rigtige resultat som bare ikke er muligt. Hvis nogen mener at dommere og er blevet bedre af VAR vil jeg meine de tager fejl.

Jeg er ret alene med den mening, men fodbold er ikke blevet bedre Eller mere fair af VAR. Kun flere Straffe.
Skrevet af Juniorx
@178535

Som AGF-, BIF og FCM-fan er man nok noget bitter over de minimum tre point og nok nærmere fire point FCK har fået for meget ift., hvis VAR havde fungeret efter hensigten.
Som Brøndbyfan endnu mere taget de to fejlagtige røde kort i betragtning. der blev givet i efteråret til Frendrup og Rosted. Begge på dobbelt gule, som ikke falder under VAR.


Det er da vidst bare at lede efter Statistik der passer til egen fordel.
FCK blev jo snydt Big time af VAR imod Lyngby, derudover var FCK faktisk bedre 11 mod 11 mod SE, og Ingen ved hvordan det Resultat var endt. Ligesom BIF i Aarhus spillede håbløst inden Frendrups røde, og skabte markant mere i undertal.
Uhre´s kasse mod Lyngby var vidst også en gave af VAR.

Resultat VAR er noget skrammel og skaber e samme diskusioenr som tidligere
Skrevet af silvercity
Jeg gad virkelig godt se ham liste de positive situationer overfor de negative!
Skrevet af bruger 178535
@Juniorx

At VAR er noget skrammel og alle fodboldfans i hele verden altid føler sig bortdømt er nok hurtigt at blive enige om :)

Hvis man begynder at analysere på, hvad følgen af en (udebleven) VAR-dom kunne være, så kommer det nemt til at passe. Hvis man betragter VAR-dommen isoleret set som enten fordel eller ulempe, bliver det straks lidt mere sagligt.

FCK-Lyngby: et straffe for meget (reference Leander)
FCK-SE: tre straffe for meget (VAR og Leander)
BIF-FCM: ikke rødt (Leander)
AGF-BIF: ikke rødt (gult kort trukket tilbage og Leander).
LBK-BIF: ok, tag bare den, om der scores tre eller fire er lidt ligegyldigt.
Skrevet af Toon Toon!
Hehe good one Lezcano :)

Men ja, jeg er grundlæggende stadig positiv om VAR. Jeg finder det forventeligt at der er startproblemer.

1. Det skal gå hurtigere.
2. VAR skal ikke bruges til mm. offsides
3. Og så skal vi alle acceptere, at der vil være tvivlssituationer hvor man f.eks. både kan dømme et straffespark og undlade det.

I bund og grund skal vi derhen hvor VAR blot giver dommeren en ekstra mulighed for at se afgørende situationer igennem. Så vi kan fange de klokkeklare fejl. Jeg tror stadig det kan lade sig gøre.
Black and White Army! "The Entertainers" er tilbage.
Skrevet af Juniorx
@178535

Men du vælger jo ikke at hive FCK´s fejlagtige annulering af scoring med i ligningen.

Dermed kommer det til at stå som om at Fck blev forfordelt, men syntes offsiden på Fck er en langt større fejl end forkert straffe til Fischer.

Mente nu egentlig Uhres kasse til 2 -0 i BIF. Ret svært at sige hvordan kampe udvikler sig.

At gult kort nr 2 ikke skal ses igennem er underligt, men det er jo ikke en fejl af VAR, men af dommeren.

At BIF´s røde mod Fcm var forkert er nok en smagssag. Men i samme kamp skal Maxsø have det klareste røde kort indtil videre i denne sæson, (Det er side 1 i dommerbogen at man ikke skal acceptere at der tages fat i en) så igen skal man jo have det hele med.
Skrevet af Lifetec
Det kunne være interessant at se en undersøgelse af hvad den almindelige fodboldfan synes om VAR. Det er trods alt os der betaler gildet.
I starten synes jeg der var overraskende mange her på bold.dk der var positive, men nu lader det til der er mindst lige så mange som synes VAR er noget skidt.

Ærgerligt at regelrytterne vandt kampen om vores elskede fodboldverden. Der er snart ganske få steder i samfundet, hvor man kan slippe for firkantet regelrytteri. Fodbold lever af umiddelbare følelser. VAR er med til at dræbe lidt af dette. Men det hele falder igen tilbage på de alt for mange penge i fodbold. Fejldomme er for dyre til at kunne accepteres - og alligevel har vi aldrig diskuteret dommerkendelser mere end nu....
Skrevet af XSDU
JuniorX

Uanset hvem man holder med, kan jeg ikke se det er VAR selv der er problemet. Det er derimod de individer der skal administrere det.
udfordringen består i, at de langt fra er uddannet godt nok til at gøre det kompetent og ordentligt.
Som andre er inde på, er det jo på ingen måde meningen, at man skal sidde og ignorere fejl som man kan fange på kameraet, som dommeren på banen måske ikke ser.
Derfor er det også noget vrøvl når Benjamin Leander siger, at systemet er skabt til at fejle.
Men det kommer jo også fra en heldigvis "pensioneret" dommer nu, som selv var langt under niveau. Så at høre ham udtale sig og kloge sig på noget som helst hvad dommergerningen angår, kan jeg kun grine ad.
Skrevet af Osteopaten
Sagde alle fck fans også..
Skrevet af Claus Barfoed
Jeg er VAR-tilhænger. Jeg kan faktisk sagtens følge modstandernes anker, men der er en ting, jeg synes, bliver overset i debatten: Vi har fået et meget renere spil! Jeg synes det er en enorm fordel som opvejer alle de andre dårlige ting. (Ting som jeg mest af alt tilskriver begyndervanskeligheder). Det renere spil ser vi især ved at spillerne holder væsentligt mindre i hinanden i felterne. De grove frispark er også kraftigt på retur. Den ulidelige film er også nedadgående....ja Sousa og Fisher figurerer måske her som undtagelser; men generelt!!
Skrevet af Friland17
Efter at VAR er blevet implementeret, har dommerne og linjevogterne mistet deres objektive syn på forseelserne, idet der ikke bliver dømt efter reglerne, men tit afventer VAR´s syn/afgørelse. Der har bl.a. været utallige offside kendelser, hvor offsiden ikke vinkes, selvom den er soleklar, men afventer VAR´s indgriben.
Ser ud som dommer/linjevogtere ikke tør tage ansvar, men overlader ansvaret til VAR.
Jeg er derfor ikke tilhænger af VAR. Lad nu de ansvarlige tage ansvaret.
annonce
0