Snak

Mere indhold efter annoncen

VAR-chef forklarer kontroversielt straffe til FCM

tor 15. sep 16:16

Michael Johansen forklarer i et interview med bold.dk, hvorfor det meget omdiskuterede straffe til FCM i Farum var helt efter bogen.Læs hele nyheden her


Halvvejs står der en forsvarsspiller (Adamo Nagalo, red.) på middel afstand med armen ude i bred position, som er startpositionen, og instinktivt og med en refleks forsøger han at afværge, og han får så slået bolden 10-15 meter ud af feltet.

Der er jo så det som andre ikke kan se. Han bevæger jo ikke armen instinktivt, det går alt for hurtig. Og
bred position 🤷‍♂️. Svært at se.

Også noget vrøvl at VAR ingen beslutninger må tage. Det kan en video jo aldrig 🥸
Sikke en gang vrøvl. Ikke straffe
Hvor mange gange har Putros gået imod VAR anbefalingen?
Helt væk argumentation. "forsøger at afværge" lol. Manden når ikke at opfatte hvad der sker.

De skal være glad for VAR i FCM. Også i Brøndby satte det dem i gang
- Når vi vurderer situationen fagligt og objektivt, er det et vigtigt kriterie, at armen starter i en bred vinkelret position ude fra kroppen, som trækkes baglæns i forsøg på at undgå at blive ramt, men mislykkedes med den ultimative konsekvens, at armen spiller bolden 10-15 meter ud af feltet og afværger angrebet.

- Hvis han havde fastholdt sin arm i startpositionen, og den var blevet ramt, var der uden tvivl straffespark for at gøre kroppen bredere i en unaturlig position. Det, at han forsøger at undgå uden held, fritager ikke automatisk, siger Michael Johansen.


Den her del lyder jo helt tosset i mine ører, for i realiteten bliver der jo sagt, at der, efter Michael Johansens mening, skal dømmes straffe i situationen, uanset om Nagalo så forsøger at undgå situationen eller ej; men hvad skal en spiller i bevægelse så ellers gøre, når der kommer en pludselig afretning?

Der snakkes om at beskytte spillet ved at dømme straffe her, men jeg synes ikke det beskytter eller fremmer spillet, når der dømmes straffespark i situationer, hvor jeg ikke kan se noget åbenlyst alternativ til, hvad spilleren kunne have gjort for at undgå straffesparket. At jeg så i øvrigt heller ikke er enig i Johansens gengivelse af situationen, well, det så en anden ting.
Jamen… altså.

Så må jeg bare sige at vi ser forskellige ting.
1. FCN spilleren har jo ingen grund til at gøre sig “bred” med vilje.

2. Han siger på tværs af feltet, jeg vil tro der er 1,5-2 meter mellem Kian Hansen og ham den rammer, og det kommer meget uventet, hvilket jo også gør det umuligt for ham at nå, at flytte armen.

3. Hvis han ikke havde ramt den med armen, er det meget tydeligt at den var gået bagom FCM spilleren, og da der ikke var andre FCM spillere længere bagved, ville situtationen være helt ufarlig.

Hvis vi bare flytter dommerskøn fra bane dommeren til Varvognen er det jo ligegyldigt. Hvis VAR skal på banen skal det være en klar og tydelig fejl af bane dommeren.

Det var det ikke i FCN, men der gik VAR ind. Den var til gengæld meget tydelig i Brøndby, men der gik VAR ikke ind.


Der går så også valide rygter om at det var Michael Johansen siddende i VAR-vognen der fortalte Putros at der var straffe. Ikke overraskende valgte han at følge sin chefs vurdering.

Først og fremmest, så er det totalt tosset at det her først kommer ud så lang tid efter kampen. Det skal VAR-dommeren jo med ud efterfølgende. Måske via de officielle superliga-kanaler og ikke til et nyhedsmedie.

Til selve sekvensen. Jeg har først set den nu. Det må for det første ikke tage flere minutter at komme frem til en dom. Der fejler VAR/VAR-dommeren endnu en gang.

Og hvad skal han gøre derinde? For mig at se ligner det han rammer bolden, da han forsøger at trække armen til sig for IKKE at ramme den.

Det er håbløst det her, især fordi linjen er så forskellig fra kamp til kamp. En dag giver sådan en her straffe næste gang gør det ikke. Få styr på det eller fjern VAR.
Klart straffe
Helt enig MesutCazorla! Følger man Johansens logik er vi jo tilbage til de glade dage hvor der var straffe hver gang bolden blev tyret direkte på arm uanset position.

Hvordan kan den her situation også nogensinde blive set som en klokke klar dommer fejl? 80% af de gange VAR blander sig er det 50/50 situationer hvor der i bund og grund kunne have været dømt begge veje
annonce