Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JesperA46
Især i Danmark er vi ramt af janteloven. Min bror købte i 2018 et ur til 112.000 kr. Hans amerikanske kollega ønskede tillykke med ordene “flot ur, det bliver du glad for” Hans Engelske kollega “ Wow, fedt ur. Du har fortjent det” Hans danske kollega “ Du har vist for mange penge. Er det ikke bare et ur?”

Tankevækkende
Skrevet af Liverby
Selvfølgelig skal han da gøre hvad der passer ham. om det så er at æde en god bøf til 800 dollars der har 10 dollars guld på. Fyr den af. med de penge han tjener skal han have lov at hygge sig. Det holder folk i arbejde på restauranten
Hader Fck af hele mit hjerte.
Skrevet af UndisputedEra
Det har jeg også fået på D´angleterre. Who gives a fuck? Folk skal seriøst få sig et liv.
Skrevet af Slettet(312058221912)
Kan godt forstå dig Jesper - har selv oplevet det samme, men husk venligst at lade være med at skære alle over samme kam.

Tillykke til din bror - han har bidraget rigtigt meget til samfundet for at købe noget fedt han selv vil nyde resten af livet. Ment seriøst - skal sikkert betale 180.000 kroner i skat for at kunne forkæle sig selv med det ur.
Skrevet af Hammers4ever
@Laslos

De bredeste skuldre kan jo også sagtens bære et velfærdssamfund uden at det bliver gjort som vi gør det herhjemme

Jeg vil sådan set give dig ret i at man ikke skal se ned på de mennesker fordi at de ikke tjener det samme, det bliver de ikke mindre værd af, så langt er jeg enig :) men med det sagt, når det kommer til decideret misundelse og mindreværd? så er det ualmindeligt svært at bevare respekten for folk, det er jo deres eget syn på dem selv der gør at i hvert fald jeg ikke kan bevare samme respekt, hvis du ikke engang kan respektere dig selv, hvordan kan du så forvente at andre mennesker kan?

Og nej det er naturligvis ikke dig jeg bruger som eksempel her, bare så vi ikke lige misforstår hinanden her :)

Kommentaren længere oppe i tråden omkring det købte ur, det er et perfekt eksempel på at janteloven desværre hersker i Danmark, og at mange herhjemme kunne lære så meget af andre lande som blandt andet USA og England på det punkt

Har du knoklet dig frem til den succes i livet, så skal du edderbrandbrølemig også have lov til at nyde godt af det :) ! og så er der ikke nogle der skal prøve at pille dig ned fordi at de har så latterligt ondt i røven
West ham og kun West ham ! Født ind i det og banket ind igennem opdragelsen
Skrevet af Slettet(312058221912)
Fuldstændig enig - men alligevel lidt uenig i to ting.
1. Hvis du tror, at USA eller UK er et velfærdssamfund, så tager du fejl. Der er vanvittig forskel på rig og fattig og stort set intet socialt sikkerhedsnet.
2. Jeg oplever rent personligt ikke janteloven længere - hverken med mennesker, som har mere eller mindre end mig selv. Vi hygger os bare ud fra de forudsætninger som vi har og har ingen specielle fordomme overfor hinanden andet end fælles interesser.
Så kom vi vist lidt langt væk fra fodbold, men en interesant diskussion alligevel.
Skrevet af Hammers4ever
@Laslos

Det vel som man definere et velfærdssamfund, USA er vel not so much, det vil jeg give dig ret i, selvom jeg helst ikke vil udtale mig om alt for meget omkring netop USA da jeg aldrig har besøgt landet, jeg kan kun tale ud fra de historier man bliver fortalt og de ting du ser i nyhederne og så videre

Men UK? det er altså ikke korrekt at det ikke er et velfærdssamfund, det er igen blot om spørgsmål om hvad den enkelte definere som værende et velfærdssamfund og hvor meget der skal til for at være det.
Du kan stadig sidde på offentlige ydelser, komme gratis på hospitalet og så videre, endda ved at betale knapt så meget i skat, at der er langt større forskel på rig og fattig, det er deres love omkring mindsteløn der skal kigges på der, at de så ikke rigtigt er medlem af fagforeninger længere og dermed ikke har den del af deres sikkerhedsnet det er korrekt :) men der skal tiden skrue tiden helt tilbage til Margaret Thatcher, for at finde grundende til det

Du har det bestemt ikke lige så godt på offentlige ydelser på de kanter, men det kan heller ikke være meningen at du skal leve på den grønne gren for andre menneskers penge

At du som en af de socialt udsatte/udfordrede har det svært i begge lande er noget andet, men jeg er så også af den opfattelse at vi bruger mange af vores penge helt håbløst herhjemme i vores velfærdssamfund

Og undskyld mit sprog her, beklager hvis du eller andre vil blive stødt nu ! men at vi bruger så mange penge på sørgelige eksistenser, narkomaner og andet der aldrig får et "godt" liv uanset hvor meget vi end forsøger, der er gud ved ikke hvor mange eksempler på at de får betalt tænder til 70.000, for så derefter ikke at kunne passe dem og vi betaler dermed næste gang igen yderligere 70.000, og sådan bliver det ved og ved og atter ved, men folk der knokler røven ud af bukserne? der er nada hjælp at hente på det punkt

Og folk der kan arbejde, men blot har været ude for en ulykke eller andre omstændigheder der gør at de ikke kan arbejde lige med det samme? de får nul og niks og bliver jaget som vilde dyr, nogle får endda lov til at betale genoptræningen selv, du kan også tage mange af de eksempler med folk der enten har eller haft cancer, der bliver kastet rundt i systemet, det er i min verden helt forrykt

Vores penge i vores velfærdssamfund bliver brugt helt forkert i min verden, men jeg er naturligvis indforstået med at der er delte meninger om dette og det skal der også være plads til, jeg er blot af den opfattelse at det er så moralsk forkert, at dem der betaler hele gildet? de bliver taget hårdt i røven hvis de en dag selv får brug for en smule hjælp

Jeg oplever stadig janteloven herhjemme på næsten daglig basis, og jeg kaster op over det hver eneste gang, jeg er ikke selv en del af "eliten" i samfundet eller hvad vi nu skal kalde det, jeg har alle dage selv siddet med en middel indkomst, men jeg har sgu aldrig haft ondt i røven over folk der har evnerne og knokler sig frem til den succes de får i livet, igen det dem vel undt :) har du knoklet dig frem til det, så skal du i den grad også have lov til at nyde godt af det :)

Til sidst kan det nævnes at jeg heller ikke oplever samme misundelse hos den fattigere del af befolkningen i UK, jeg kender mange mennesker derovre både de fattige og folk lidt højere oppe i fødekæden, selvfølgelig kan misundelse også findes der, men langt fra i samme grad som herhjemme
West ham og kun West ham ! Født ind i det og banket ind igennem opdragelsen
Skrevet af Chico
Der kunne vi ikke være mere enige...
Skrevet af KimTrondheim
Er det noe poeng i å spise gull, annet enn show off? Hadde mannen kjøpt en dyr klokke, som iallfall har en verdi og egenskap, så skulle jeg anerkjent det og gratulert ham. Noe annet hadde vært jantelov.

Å spise gull (les det gjerne en gang til)... er derimot bare latterlig og respektløst. Selvsagt skal mannen få gjøre som han vil. Men hadde jeg vært rik fotballspiller og gjort noe slikt, hadde jeg håpet at noen kunne fått meg ned på landjorda igjen, og minnet meg på hvor jeg kom fra. Ikke at det noen gang ville ha skjedd. Jeg mistet iallfall litt av respekten for Vinicius etter dette.

Prøver å se for meg f. eks. Martin Ødegaard spise gull... kommer jo aldri til å skje. Aldri i verden. Og heldigvis for det.
Skrevet af CimBooM
Gal, en flok Salt Bae haters herinde. Er I veganere alle sammen?
Skrevet af Kick and rush
Det vigtigste er vel grundlæggende, at folk skal kunne udtrykke deres mening uanset om de synes Vinicius er båtnakke eller en helt, uden at andre brugere skal fortælle dem, hvad de bør synes. Min personlige holdning er, at han kan bruge sine penge præcist som han vil, men at det er en smule proletarisk at bruge dem på en guldbelagt bøf.
AGF 1880
Skrevet af Peter Nielsen
Ærlig talt så har jeg det langt værre med at han udtaler at han kan gøre hvad der passer ham. Det lyder lidt for arrogant. Der kunne han godt have valgt et lidt andet ordvalg for at sige at folk skal blande sig uden om hvad han spiser.

Så ved jeg godt at Bold.dk har vinklet historien lidt ved at fokusere på klippe sætningen hårdt så det i stedet for at hedde, "når jeg har fri kan jeg gøre hvad jeg vil" hedder "jeg kan gøre hvad jeg vil"
Skrevet af Werner Preben
Tænk hvis de var taget på Guldkroen?
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Altså nu er det almen viden at oksekød øger inflammationsniveauet i kroppen og dermed øger sandsynligheden for skader samt sænker kroppens restitutionsevne.
Så det er godt nok tosset at de overhovedet har fået lov og rimelig uprofessionelt - hvis en af dem bliver skadet den næste kamp, ville der altid kunne blive stillet spørgsmålstegn ved sådan et besøg!
Skrevet af OlderWiser
Den brasilianske Emre Mor...
ForzaNapoliSempre siden 1988 • Negativitet er gift for sjælen • Be kind - always • OB
Skrevet af Socialistens
Det ER da ekstremt at spise en guldbelagt bøf.
"Se hvad jeg kan gøre fordi jeg har uendeligt mange penge og er totalt disconnected fra 99,99999% af den brasilianske befolkning".
Skrevet af Socialistens
Især i Danmark er vi ramt af janteloven. Min bror købte i 2018 et ur til 112.000 kr. Hans amerikanske kollega ønskede tillykke med ordene “flot ur, det bliver du glad for” Hans Engelske kollega “ Wow, fedt ur. Du har fortjent det” Hans danske kollega “ Du har vist for mange penge. Er det ikke bare et ur?”

Tankevækkende


Grådigheden ER ved at vinde og det er ekstremt trist, da det dræber sameksistensen, din bror vil have mere og mere ... det samme vil andre mennesker der har formået at rage til sig.
Husk på at rige mennesker i 99,9999% af tilfældene har skabt sin formue på, at tusindvis af mennesker får en tilstrækkeligt lav løn.
Skrevet af Socialistens
De bredeste skuldre kan jo også sagtens bære et velfærdssamfund uden at det bliver gjort som vi gør det herhjemme

Jeg vil sådan set give dig ret i at man ikke skal se ned på de mennesker fordi at de ikke tjener det samme, det bliver de ikke mindre værd af, så langt er jeg enig :) men med det sagt, når det kommer til decideret misundelse og mindreværd? så er det ualmindeligt svært at bevare respekten for folk, det er jo deres eget syn på dem selv der gør at i hvert fald jeg ikke kan bevare samme respekt, hvis du ikke engang kan respektere dig selv, hvordan kan du så forvente at andre mennesker kan?

Og nej det er naturligvis ikke dig jeg bruger som eksempel her, bare så vi ikke lige misforstår hinanden her :)

Kommentaren længere oppe i tråden omkring det købte ur, det er et perfekt eksempel på at janteloven desværre hersker i Danmark, og at mange herhjemme kunne lære så meget af andre lande som blandt andet USA og England på det punkt

Har du knoklet dig frem til den succes i livet, så skal du edderbrandbrølemig også have lov til at nyde godt af det :) ! og så er der ikke nogle der skal prøve at pille dig ned fordi at de har så latterligt ondt i røven


Nej hold nu, er det LA`s samlede støtter der er mødt op i chatten :D?

Vi skal ikke lære det mindste af et smadret samfund som det amerikanske, hvor det er alles kamp mod alle ... come on!
Skrevet af Socialistens
Folk har bare ondt i røgen og alt for travlt med hvad andre gør.

Pudsigt nok er dem som råber højest, som regel usle og fattige mennesker, som ikke selv har muligheden - i sidste ende er det nok bare misundelse.


Hvad har du oplevet for at du kan få dig selv til at skrive den slags?

Kunne være ekstremt interessant at høre om din opvækst.
Skrevet af Har I set mine nøgler?
Når jeg har fri, så forsøger jeg at distrahere mig selv så meget som muligt med familie eller venner.

Det er det, der virker bedst for mig. De skal ikke bestemme, hvad jeg skal gøre eller ej, de skal bare vurdere os ud fra spillet på banen

Tænk sig at have denne holdning til at være et menneske. Den vestlige kristendoms historiske forfald indkapslet på ganske få linjer.
https://www.berlingske.dk/sport/qatar-bandlyser-fagforeninger-dbu-er-ekstremt-skuffet
annonce
0