Snak

Mere indhold efter annoncen

Wenger: Fokus på politik distraherede landshold

søn 4. dec 15:29

Den tidligere Arsenal-manager Arséne Wenger mener, at mange landshold spændte ben for sig selv til VM ved at fokusere på politiske protester.Læs hele nyheden her
Og Australien, der lavede en videokampagne for at støtte de mange "gæstearbejdere", havde deres bedste slutrunde nogensinde.
Danmarks protest (hvis man overhovedet kan kalde den det) endte med at bestå af et sæt spilletrøjer, som Hummel lancerede for en måneds tid siden. Har svært ved at se, hvordan netop dét var grunden til vores katastrofale slutrunde.
Tyskerne har kun vundet én VM-kamp siden de vandt pokalen i 2014, så deres problemer er tydeligvis andetsteds.

Man skulle nærmest tro, at der ikke var nogen som helst sammenhæng mellem performance og "politisk" adfærd, og at Wenger bare skubber FIFA´s korrupte møg-agenda...
Wenger lukker lort ud,som sædvanligt.
AaB fan til jeg dør..bum bum!
Arsene Wenger har fuldstændig ret i det han siger her.
Selvfølgelig har han ret - det behøver man hverken at hedde Wenger eller Einstein for at kunne regne ud.

Det er logik for burhøns at det mentale er en stor ting for alle elite atleter og når man fokuserer på alt andet end det fodbold mæssige ja så stiller man sig naturligvis ringere i forhold til andre der har 110% fokus på det sportslige. Det burde være common sense...

Et facts jeg som en af de eneste herinde i øvrigt har råbt om op flere måneder før VM startede, men som druknede i den ene politiske og aktivistiske artikel herinde efter den anden med fokus på at udskamme VM og alt der havde med VM at gøre inkl. danskere der ville derned og selvfølgelig også selve holdet. Altså hvad havde man regnet med der ville komme ud af det?

Os danskere er generelt gode til at spænde ben for os selv på det sportslige område fordi der åbenbart er en større interesse herhjemme på alt muligt andet end det sportslige. Det er bare at se på dette forum der skulle være et rendyrket fodbold forum, men jo har skrevet flere politiske og aktivistiske artikler om VM end der er skrevet om det sportslige.
Jeg er sjældent enig med Wenger, men her må jeg bare erklære mig 100% enig. Jeg tror heller ikke at det er tilfældigt at tre af de mest woke nationer røg ud på røv og albuer.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Man skulle næsten tro Wenger er på lønningslisten hos FIFA.
[/quote] Os danskere er generelt gode til at spænde ben for os selv på det sportslige område fordi der åbenbart er en større interesse herhjemme på alt muligt andet end det sportslige.[/quote]

Kan du give andre eksempler på det end dette VM?

Og til det andet: Ja, det er svært at tro andet, end at det politiske bagtæppe har haft betydning for de danske spilleres mentale fokus. Spørgsmålet er så, hvem der bærer ansvaret - spillerne, træneren, pressen, kritikerne? Eller - og det er bare en løs og måske lidt vild tanke - kunne det være FIFA, der har lagt slutrunden i det fodboldmæssigt mindst egnede land, man kunne forestille sig, og ikke har sikret menneskelige vilkår for de arbejdere, der har gjort den til virkelighed? Det er FIFA, der selv har blandet sport og politik.

Og før i starter: Ja, jeg mener godt, man må kritisere uretfærdighed, selvom man lever et normalt liv i Danmark, og ja, jeg var også imod Irak-krigen og håber, at flere vil bakke op om menneskerettigheder i alle dele af verden og nej, jeg mener ikke, Qatar burde være blevet fravalgt, fordi det er et muslimsk land, og ja, debatten om Onelove osv. har afsporet det vigtigste fokus, nemlig vilkårene for de arbejdere, der er døde og har lidt for at få slutrunden klar.
At mange hold kommer uden brugbar optakt og rytme, til en November turnering, er nu nok en større grund… Det her minder jo mere om World Club Cup, end Champions League… men det passer nok ikke i hans arbejdsgivers argumentation! ;)
@ Ph. C

Jeg kan da give dig masser af eksempler sømand. Med landsholdet kan vi eks. gå nogle år tilbage under Hareide da vi måtte sende et vikar landshold ned til Tjekkiet og dermed på forhånd gav afkald på 3 points i kvalifikationen den gang.

Andre eksempler kan nævnes den årelange kritik Wozniacki blev udsat for fordi hun flyttede ud af Danmark hvor hun blev beskyldt for at ville undgå at betale dansk skat. Pudsigt nok er der mange danske elite udøvere der bor udenfor Danmark som eks. cykel ryttere, Kevin Magnusson osv., men det var Wozniacki der blev kritiseret for det - nok snarere grundet hendes efternavn end så meget andet ;-). Sjovt i øvrigt at tænke på den meget kritik der er af et muslimsk land nu her, mens Rusland knap nok blev kritiseret for 4 år siden selvom de har masser af problemer med menneskerettigheder der også. Også ganske pudsigt da det jo ikke er racisme herhjemme du er oppe på barrikaderne af vel sømand? Det at DK vil sende asylansøgere til RWANDA er ikke noget problem sålænge du og andre moralister kan pege fingre af Qatar - er det ikke sådan nogenlunde det ræsonnement der giver mening op i din knold? ;-)

Ja, som med mange andre moralister herhjemme så mener du egentlig kun at VM skal afholdes i vesteuropæiske lande, for ellers har du da ligeså store problemer ved at forsvare de 3 sidste lande hvor verdensmesterskabet er blevet afholdt såvel som det næste. Vi skal vel helt tilbage til VM i Tyskland i 2006 før du kan "godkende" dette hvis landet skal overholde din moral og værdier ikk? ;-)

Men nu er det sådan at FIFA består af 211 lande og vi ikke bare kan bestemme på vegne af resten af verden, så når vi ønsker at konkurrere i FIFA sammenhæng så må vi sgu´ også acceptere deres spilleregler selvom det ikke er alt vi er enige om. Den er ikke meget længere. Vi er i kraftigt mindretal om mange ting i FIFA eks. om Infantino og det er vi ligesom nødt til at acceptere hvis vi vil være med i FIFA klubben sømand. Alternativet er at melde sig ud og så kun konkurrere med europæiske modstandere og det kan jeg sagtens forestille mig at du ønsker fordi politik, aktivisme, moral og værdier er langt vigtigere for dig end sport ikk´ sømand?

Heldigvis er flertallet af rigtige fodbold fans ikke enige med dig i dette land, for jeg anser ikke personer der er villige til at slagte det sportslige i forhold til politiske kampe for rigtige fodbold fans. Så kritiser du bare alt det du vil sømand, men hold dig fra mit fodbold tak.

Uden at gide gå nærmere ind i diskussionen om menneskerettigheder der er blevet tæsket rigeligt med langhalm på herinde i forvejen af dig og rigtig mange andre moralister der har udvist en helt uudset grad af hykleri og dobbeltmoral så har i jo udvist at jeres kritik er baseret på en manglende forståelse for facts, kæmpe stor naivitet og intet fokus på nuancer som vil være til dumpekarakter hos enhver historie eller samfunds lærer i Gymnasiet hvorfor jeres såkaldte kritik ender med at blive ligegyldig larm.

Men vi lever i et frit land og du skal da have lov til at dyrke "din kritik" ligesom sølvpapirshattene skal have lov til at have deres konspirationsteorier så længe det bliver holdt et andet sted end på et fodbold forum der åbenlyst burde handle om kun fodbold.
@shamran

Da jeg kom til din tredje stråmand, stoppede jeg med at læse. Jeg kan konstatere, at du ikke er interesseret i dialog. Tak herfra. Sømand.
annonce