Snak

Mere indhold efter annoncen

Aalborgs mindreværd?

Skrevet af Sir
søn 13. apr 2014
En bruger i artikelforum bragte en spændende men måske lidt hidsig debat op. Det startede sådan her:

For mig er det sådan set simpelt nok. Jeg erkender, at AaB har nogle spændende unge spillere. Kasper Kusk og Nicolai Thomsen er rigtigt gode. Og det er lidt imponerende at det er lykkedes så godt med holdet efter man solgte Nicklas Helenius til Aston Villa sidste sommer.

Men så ophører min fascination for AaB altså også. Som tidligere medborger i Nordjylland, og spiller i klubben, kan jeg kun sige, at man kun kan føle sympati med et Aalborgensisk mesterskab, hvis man enten:

1. Er lokalt født og opvokset og værdsætter den misforståede nordjyske selvforståelse og småborgerlighed. Noget der trives på bedste vis inden for klubbens arealer

eller

2. Kun ser AaBs hold på TV med jævne mellemrum, og at ens kendskab til Aalborg og aalborgenserne begrænser sig til en tur på stadion eller i Jomfru Ane Gade.

Vestjyderne har ry for at være de langsomme og eftertænksommme, men IRL er det min GENERELLE opfattelse (selvfølgelig findes der undtagelser, selv om der er langt imellem dem i Nordjylland) at nordjyderne er den regionsgruppe af folk, der er mest intellektuelt "udfordret" i Danmark anno 2014.

Mvh en dansker med 20 års baggrund i Nordjylland ´- og som af samme årsag ikke kan glædes over mesterskabets fordeling i år.Og fortsatte sådan:

nu har jeg jo heldigvis lov til at have en personlig mening. Så uanfægtet hvad "alverdens trænere og kommentatorer" mener, er det jo ikke sikkert jeg er enig.

Min kritik går nu heller ikke så meget på spillet på banen. Som sagt er jeg fascineret af hvor elegant Kasper Kusk er i sin omgang med bolden.

Det handler mere om klubbens og regionens profil som sådan - og der står jeg altså af.
Jeg ville aldrig kunne holde med et hold, der har det bagland som AaB har.

To episoder fra Aalborg stadion synes jeg beskriver klubben og dets tilskuere bedst (se, det har stadig intet med spillet på banen at gøre!).

For mange år siden så jeg en AaB-Vejle kamp i pokalturneringen. En lettere overvægtig Calle Facius kom glidende ned i en nærkamp med en Vejle spiller og tackler bolden ud til indkast tæt ved AaBs supportertribune. Jeg står denne dag tilfældigvis ved siden af en ældre mand, der benytter et øjebliks stilhed på tribunen til at råbe højt: "Sådan Calle! Bare tør røv i ham!"

Umiddelbart undrede jeg mig over den lettere upassende kommentar, men til min store forundren var dette åbenbart utroligt underholdende for den lokale skare, der i næsten et minut var i en latter-krampe jeg sjældent har set lignende i offentligt rum.
Det er åbenbart noget af det sjoveste mange af disse mennesker nogle sinde havde hørt.
Jeg lærte denne underlige humor at kende lidt bedre i de følgende år, men jeg forstod den aldrig.

Det var også AaBs fans, der ved hjørne og frispark, for mange år siden i en kamp mod Lyngby, fandt det overordentligt morsomt at stå og råbe: "kom så, indover til en nigger/nikker" hver gang Lyngby tæt på feltet - møntet på den nigerianske midtbanemand, Friday Ellahor.

Den slags indforstået humor KAN være sjov. I Nordjylland forbliver den dog for det meste blot indforstået...og mange gange, voldsomt upassende.

Jeg skal spare Jer for flere historier fra Nordjylland. Men sympati for et aalborgensisk mesterskab finder man aldrig hos undertegnede, om så de opflaksede den nye Messi ved siden af den nye Neymar.


Mere kan læses her og det bør man lige:

http://www.bold.dk/snak/…=40#3585279

Det var selvsagt ikke populært, men er der noget om det? Er man lidt tyndhudet i Aalborg og omegn, især når det kommer til fodboldholdet. (Se bort fra alt det med interlektuelt udfordret). De sidste par uger har AaB´erne brokket sig gevaldigt over mediedækningen. Både fodboldmæssigt og generelt:

"Det gælder jo mange ting, hvis der sker en stor ulykke i limfjordstunellen, så bliver det nævnt med en lille notits i eb og bt. Men hvis en bil punkterer på Køge Bugt motorvejen, så er det straks breaking news. "


Er der nogen fra Aalborg der kan kaste lidt lys over sagen? Evt nogen der bare bor der men ikke er født der.
Skrevet af fuggi
Jeg hedder fuggi, jeg hader også mange mennesker fra Aalborg.

Især Aalborg`s Romafans, og dumme unge Aalborg-blondiner med hang til konservativ politik.

Jeg har oplevet en hel inklave på nært hold, de èr bare et nederen færd. Småborgerlige, og selvfede på en ret indholdsløs måde.

Og så er det skræmmende nok ikke engang løgn.

Something is rotten in the city of Aalborg.
Skrevet af Sir , moderator
Hehe...
Jeg er selv ret tit i Aalborg dog kun på kortere visit, og jeg oplever folk som flinke. Ikke Århusflinke men stadig helt fine. Til gengæld er de satme så konservative når det kommer til at købe noget. Det er ikke det der ikke skal overvejes og snakkes om osv osv først.

Her på forum oplever jeg nogle af AaB´erne som værende meget fintfølende og menende at resten af Danmark er i en eller anden konspiration mod Aalborg.
Dette er en signatur.
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg tror bestemt, der er en slags såret stolthed, blandet med et lille mindreværdskompleks i det aalborgensiske, når det kommer til fodbold.

Jeg er, som bekendt, ikke fra Danmark, lad stå Nordjylland, men jeg havde den udprægede fornøjelse at bo i Aalborg i tretten år. Og ja, det var en fornøjelse! Nordjyder er ikke mere eller mindre smålige, åndssvage, verdslige, varme, uintelligente, etc. etc. end de andre danskere, jeg har mødt. Hovedparten er dejlige mennesker, og så er der selvfølgelig de obligatoriske idioter - lur mig om ikke det også forholder sig i resten af Danmark?

Men når det kommer til AaB kontra resten af Danmark, kan jeg egentlig godt nikke genkendende til meget af det, der bliver skrevet. Der er en gennemsyret holdning i Nordjylland, at de aalborgensiske sportsklubber - altså, hovedsageligt AaB, men også ishockey og håndbold - ikke får nok fokus i de danske medier. Det er der til gengæld også noget om - BT, EB, Viasat og hvad de ellers hedder, bruger væsentlig mere tid på FCK og Brøndby, uanset formen på de to hold, end på AaB et. al.. Omvendt er det, størrelsen på de to klubbers fanskarer taget i betragtning, ikke så underligt igen. Men nu holder jeg heller ikke med AaB, så jeg er muligvis velsignet med objektivitet her.

Desuden er der også en gennemgående idé om, at Morten Olsen ikke tilgodeser AaB og spillerne nok, når det kører for dem. Her synes jeg argumentet straks er både stærkere og mere valid. For nogle år siden, da AaB var i CL i efteråret, og UEFA Cup i foråret, blev AaB spillerne, på trods af fine præstationer på et højt niveau, gang på gang ikke udtaget. Spillere som Michael Jakobsen, Kasper Bøgelund og hvad de ellers hed fortjente det nok lidt mere, end eks. Mikkel Beckmann eller Martin Jørgensen.

Så er nordjyder mere eller mindre tyndhudet end resten af danskerne? Næh, ikke som sådan. Men når det kommer til AaB, ligger følelserne oftere lidt mere ud på tøjet - som diskussionen i tråden også bærer præg af. Omvendt er det også en fans gode ret at være så subjektivt som muligt, når det kommer til ens klub.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Geilspieler
Du vælger simpelthen at gøre en enkelt persons generaliseringer til en tråd.. Hvad forventer du at få ud af dette? Jeg spørger af ægte nysgerrighed, da jeg har observeret dig inde i AaB-tråden igennem længere tid og har haft lidt svært ved at gennemskue din agenda. Din mening omkring at AaB-fansene følger sig overset af medierne har du jo givet ret klart til kende da du besvarede det indlæg du selv citerede med "Til gengæld så kommer københavnermedierne med det samme når børn bliver vanrøgtet i Nordjylland.". Så hvad er det for en diskussion du regner med, at få i gang ud fra denne ene persons holdning omkring Nordjylland.
Skrevet af Sir , moderator
Sandheden. Du bidrager heldigvis flot til min undersøgelse. Er det i øvrigt ikke ret tydeligt hvad det er jeg vil. Jeg vil netop have ANDRES holdning end bare hans. Det kunne jo være han tog helt fejl.

"Din mening omkring at AaB-fansene følger sig overset af medierne har du jo givet ret klart til kende"

Øhh. Nå.
Dette er en signatur.
Skrevet af Matias
At være Århusflink er jo bare hjernevask, Rune. Det ved du. Det er det rene Stepford Wives.
Skrevet af Cheech
Hvis du unbannede Mr123, så havde du en hel holdning mere, du kunne nærme dig sandheden via.
The Pensioner: \\\"så lad os bare sige, at jeg mener, at de 400 mio. forsvinder ved, at Chelsea øger deres indtægter og reducerer i deres udgifter. Det synes jeg er en gangbar forklaring - lidt udetaljeret, men trods alt, gangbar.\\\"
Skrevet af Sir , moderator
Jeg er helt vild med betjeningen i Århus, både i butikker og på restauranter osv. Det er jo så meget bedre end København.
Dette er en signatur.
Skrevet af Zaptech
Er Jonas blevet bannet?! Han er godt nok ofte på krigsstien af en pacifist at være.

EDIT: Unban ham hurtigst muligt, SirC, hvis det ikke skal blive Aalborg mod København igen

On topic:

Jeg føler mig velsignet over at kunne have boet med to københavnere og en aarhusianer uden at få tudet ørene fulde om den aalborgensiske arrogance og hvor lavt til loftet her er. Der ér lavt til loftet mange steder i Nordjylland, men ikke lavere end mange andre steder.
Mindreværdet som du, SirC, har blandet ind i debatten bunder umiddelbart mest i ens identitet som AaB-fan - ikke som aalborgenser.
Skrevet af Matias
"Jeg er helt vild med betjeningen i Århus, både i butikker og på restauranter osv."

- Jeg kender skam godt holdningen: Sikke de hele tiden smiler og er venlige. Den er uhyggelig, denne programmerede adfærd. Men provinsielle typer falder pladask for det, jeg er ganske klar over det. Bare jeg ikke skal belastes med det, så går det dog nok.
Skrevet af Geilspieler
Interessant, kan man være så fræk at spørge dig om hvad mit bidrag har været. Og der er intet mere nobelt end at søge sandheden om en geografisk bestemt folkegruppe. Og der er ingen bedre måde at gøre dette ved end ved at opslå et provokerende og nedladende indlæg fra en eller anden tilfældig person og så tage sit udgangspunkt i det. Jeg ser personligt selv frem til at få belyst hvad "Aalborggenseren" sandfærdigt er i denne undersøgelse. Dette lysende karakteristika som betegner over 100.000 mennesker.

Og hvis jeg har læst noget i din udtalelse om de vanrøgte børn, som du mener at jeg har taget fejl omkring, så vel jeg da endelig gerne have udredt denne misforståelse. Så venligst forklar mig hvad du egentligt mente med det.
Skrevet af Narildsen
Nu ved jeg jo ikke hvad den officielle grund er, men hvis Jonas har modtaget et ban for sine skriverier i FCM-OB tråden, skal der vel også deles lidt ud i AaB-BIF tråden?
Skrevet af Sir , moderator
Du kan da bare lave en tråd om hvor fortræffelig Aalborg er, eller også kan du belyse hvad dit problem er i stedet for at slynge om dig med dumme spørgsmål og sarkasme. Byd gerne ind med synspunkter på hvorfor noget er rigtigt eller forkert. Det andet er ubrugeligt.

"Og hvis jeg har læst noget i din udtalelse om de vanrøgte børn, som du mener at jeg har taget fejl omkring, så vel jeg da endelig gerne have udredt denne misforståelse. Så venligst forklar mig hvad du egentligt mente med det."

Hvad har du da læst ind i det? Så skal jeg fortælle dig om du misforstår.


@Narild

http://www.bold.dk/snak/…350#3579899

Mon ikke Jonas har sparet op til en uge i skyggen med alle sine konstante trollerier i artikeltrådene. Det er mit bud.
Dette er en signatur.
Skrevet af Mitch Connor
Forventer trådstarter i al seriøsitet, at vi, aalborgensere, skal tage et indlæg seriøst, hvori vi bliver beskrevet som et mindrebemidlet folkefærd på baggrund af to situationer på stadion blandt folk blændet af adrenalin og lokalpatriotisme? Det udstråler en ekstrem mangel på forståelse af fodboldkultur, hvis man ikke er i stand til at forstå sådanne situationer. Det er ganske normal kutyme blandt alle fans af alle sportsgrene at prøve at intimidere modstanderen så meget som muligt uagtet rationelle og mere humanistiske aspekter. Racisme er selvfølgelig idiotisk, men der vil være idioter uanset, hvor man er i landet.

Hvis man bliver stødt af "Sådan Calle! Bare tør røv i ham!", er der mange steder i Aalborg man ikke bør komme. Og hvis dette er det generelle niveau af absurditeter, der har påvirket ens blik på Aalborg og dets indbyggere, bør man måske kigge ind ad i stedet og overveje, om man ikke bare er en snert overfølsom.

Moderator omskåret gør også sit for at sætte gang i den her hjernedøde debat ved at generalisere ligeså meget som original kilde til diskussionen ved at referere til en eller to brugere på bold, som har kritiseret mediedækningen af Nordjylland. Personligt kan jeg sagtens se det logiske i, at hovedstadsområdet får mere mediedækning.
Jeg har stavet mit brugernavn forkert
Skrevet af Geilspieler
Der er ingen spørgsmål, der er dumme i jagten på sandheden Cum. Og før jeg gør en nar ud af mig selv ved at fortolke dine ord, så syntes jeg du skulle forklare hvad du mente med dem. Så er der ingen misforståelser. Jeg læser ting som generaliserende omkring vanrøgt af børn sammen med Nordjylland, men jeg tror ikke på at du er den generaliserende type, så det er da bedre at du forklarer mig, end at jeg lægger ord i din mund.

Og jeg syntes klart at Aalborg er en fin by, det syntes jeg også Århus var da jeg boede der og det syntes jeg også København er. Men det er ikke noget som jeg vil lave tråde om. Syntes ikke rigtigt at min holdning omkring disse byer er nok til at starte en tråd op omkring.
Skrevet af Sir , moderator
"Forventer trådstarter i al seriøsitet, at vi, aalborgensere, skal tage et indlæg seriøst, hvori vi bliver beskrevet som et mindrebemidlet folkefærd på baggrund af to situationer på stadion blandt folk blændet af adrenalin og lokalpatriotisme"

Det håber jeg da ikke. Jeg er ikke forfatter af den oprindelige debat. Jeg synes dog den er interessant og den vækker tydeligvis en del følelser. Hvis man er uenig kan man jo bare sige at Andrik eller hvad han hed tager helt fejl fordi sådan og sådan.


"Moderator omskåret gør også sit for at sætte gang i den her hjernedøde debat ved at generalisere ligeså meget som original kilde til diskussionen ved at referere til en eller to brugere på bold, som har kritiseret mediedækningen af Nordjylland. "

Den debat var jo ikke blandt 1-2 brugere. Den fyldte enormt meget.

""Personligt kan jeg sagtens se det logiske i, at hovedstadsområdet får mere mediedækning.""

Så det du jo nok et fornuftigt menneske.
Dette er en signatur.
Skrevet af Matias
"Og der er ingen bedre måde at gøre dette ved end ved at opslå et provokerende og nedladende indlæg..."

- Provokerende og nedladende? Der er altså ingen herinde, der tvinger dig til at være en sart lille dukke. Det er meget beklageligt, om du tror der er. Jeg vil i hvert fald understrege, at der fra min side af bordet ikke vil blive peget fingre, om du tilgår indlægget, som det rent faktisk er skrevet.
Skrevet af Sir , moderator
"Og før jeg gør en nar ud af mig selv ved at fortolke dine ord, så syntes jeg du skulle forklare hvad du mente med dem"

Nej jeg synes du skal fortælle mig hvad du tænker først. Så ved jeg ligesom hvad jeg er oppe imod og hvor pædagogisk jeg skal være.

"Jeg læser ting som generaliserende omkring vanrøgt af børn sammen med Nordjylland"

Sker det da mere i Nordjylland end andre steder siden du drager den konklusion?


"Syntes ikke rigtigt at min holdning omkring disse byer er nok til at starte en tråd op omkring."

Det fornemmer jeg godt med din indsats. Der er ikke rigtig noget at byde på.
Dette er en signatur.
Skrevet af Sir , moderator
@Zaptech


"Mindreværdet som du, SirC, har blandet ind i debatten bunder umiddelbart mest i ens identitet som AaB-fan"

Noget tyder på du har ret. Jeg synes ikke jeg fornylig har hørt samme brok fra Århus eller Odense, men de har selvfølgelig også enormt dårlige fodboldhold, så de har måske bare accepteret.
Dette er en signatur.
Skrevet af Geilspieler
"Nej jeg synes du skal fortælle mig hvad du tænker først. Så ved jeg ligesom hvad jeg er oppe imod og hvor pædagogisk jeg skal være."

Nej nej, jeg insisterer. Dig først. Jeg tror du har en glimrende idé om hvad du er oppe imod, du plejer at være ret skarp. Du må have haft gode pædagoger.

"Sker det da mere i Nordjylland end andre steder siden du drager den konklusion?"

Det ved jeg ikke, hvad tror du?

"Det fornemmer jeg godt med din indsats. Der er ikke rigtig noget at byde på."

Din indsats er heller ikke værst. Kan specielt godt lide den nedladende tone og det at du aldrig svarer på spørgsmål. Jeg ser frem til timelange diskussioner med dig på høje plan.
annonce
0