Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sheriffen
Iøvrigt er det stadig muligheder for at flytter del rundt på end formue:

- enkelte banker har ikke negative renter
- parker pengene i flere forskellige banker
- smid pengene ind på en spilkonto, fx danske spil
- parker pengene på investeringskonti
- smid pengene i ETF’er eller indeksfond
- hæv pengene og læg dem i en bankboks (vær obs på forsikring)
- overfør penge til kone/kæreste
- overfør penge til børn/forældre og opret et anfordringslån
- BRUG DEM på sjov :-)
____________________________ [b]Now, we must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men. [/b]
Skrevet af Ælkjaer
Skrevet af tue69
Den med at hæve kontanterne er desværre en møgløsning - dels grundet ovennævnte eksempler, men også fordi at bankerne kan nægte, at pengene indsættes igen med henvisning til hvidvaskningsloven.

Derudover er der selvfølgelig risikoen for, at huset brænder ned, med tusindevis af kontanter syet ind i sofaen.

Så ja, gør som nævnt et par indlæg herover. Invester dem, brug dem, brug flere banker, eller lev med de negative indlånsrenter for en stund.
Skrevet af Sir , moderator
Hvad koster det årligt at have 250.000 kr stående i banken?
Dette er en signatur.
Skrevet af hts
Det er fint, at bankerne kræver renter på indlån, når de selv skal betale for st have penge stående hos nationalbanken. Desuden har privatkunder langt bedre vilkår end virksomheder fsv angår de negative renter.


Det ville det kun være hvis de ikke brugte dine penge til at investere og tjene penge.

Man kan i øvrigt bare sætte dem et sted som Binance, og få 5.6% på stablecoins (Låst til USD), eller bare holde dem der i Euro og få 3.21%. Der er faktisk flere bedre muligheder i det univers
Skrevet af Sheriffen
Hvis man hæver pengene, skal man selvfølgeligt tage en snak med banken om, hvorvidt det er muligt at registrere serienumrene, så man på et senere tidspunkt kan sætte dem ind igen.
____________________________ [b]Now, we must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men. [/b]
Skrevet af Sheriffen

Det ville det kun være hvis de ikke brugte dine penge til at investere og tjene penge.Nu er bankerne jo underlagt nogle soliditetskrav, der gør, at de ikke bare kan investere pengene, som det passer dem. Derudover kan bankerne ikke blot låne pengene ud, når der er så meget overskuds likviditet.
____________________________ [b]Now, we must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men. [/b]
Skrevet af hts
Er bestemt ikke ekspert, men er solvenskravet ikke på omkring 8%?

Mener da heller ikke de kan sætte penge i Nationalbanken som de vil? Det afhænger vel at kurspolitikken, så selvom der er overskuds likviditet kan de ikke bare afskippe der?
Skrevet af caz777
@hts

Du kan få op til 12%+ på stablecoins på Nexo.io / Celsius /crypto.com og lign. Og vist tilsvarende rente på rigtige USD/EUR etc.

https://nexo.io/nexo-card?referral=LB4N0fv" title="https://nexo.io/nexo-card?referral=LB4N0fv" target="_blank">https://nexo.io/nexo-card?referral=LB4N0fv

referral frit link:
https://nexo.io/
Skrevet af Enfemmer?
Hej drenge

Ved i hvorfor Danske Bank advarer mig, at købe aktier i Shape Robotics?
Skrevet af hts
@Cas777

Kender dem godt (Bruger selv Celcius, dejlig app). Man kan også få over 13% på Yearn på USDC.

Nævnte bare Binance, da mange nok vil se den som det sikreste sted at ligge dem ind, og deres mulighed for EUR opsparing, gør jo at man egentlig stadig er bundet til kronen og ikke skal bekymre sig om USD kursen
Skrevet af Sir , moderator
Enfemmer - jeg fik ingen advarsel. Af ren interesse, hvorfor vil du så købe aktier i dem? Lille bitte virksomhed.
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(270000221401)
Er der nogle der investerer i firmaer der beskæftiger sig med vand på den ene eller anden måde?

Kender i helt specifikt til børsnoterede virksomheder der beskæftiger sig med afsaltning af havvand og gerne på en miljømæssig forsvarlig måde?

Kunne også være nogle der leverer reservedele til den proces.
10-års jubilæum d. 13. januar 2022. Tid til at søge mod nye eventyr - tak for dansen venner og frænder. Håber jeres 2022 bliver fantastisk!
Skrevet af tue69
Enfemmer

Hvad bestod den advarsel i? Var det deres systemer, en investeringsrådgiver eller noget helt tredje?
Skrevet af Klopptimist
Eller smid overskydende kontanter ind på Lunar Bank.

Bortset fra, at de kommunikerer med kunderne, som om man var en underfrankeret teenager (ja - det er sgu mange år siden, altså teenager), og det hele foregår via en app på telefonen (der er ikke engang en netbank til datamaskinen), så spiller det sgu meget godt.

De giver oven i købet 0,5 pct. rente resten af året på de første 50 kilo.

Opdagede i øvrigt forleden, at en overførsel tilbage til min "rigtige" bank nærmest gik ind på kontoen i samme sekund - så vidt jeg ved helt uden gebyr.
Edit: Og det var ikke en straks-overførsel.

Og nej, jeg har ikke aktier i Lunar og er ude af døren igen i samme sekund, de evt. bliver "normale"...
Next season - again! Penge lugter ikke - hvis man har hovedet oppe i eget mørke...
Skrevet af Ælkjaer
Crusader

Jeg har aktier i https://bactiquant.com/
Det er et nyt dansk selskab der blev noteret for 3 måneder siden. Den vil jeg gerne anbefale. Hvorfor spørger du ind til vand-aktier?
Skrevet af Snefens
Jeg testede lige selv og kan få en tilsvarende advarsel som Enfemmer nævner. Både med Shape Robotics, men også andre tilsvarende små virksomheder bl.a BactiQuant:

"Du er ved at handle et komplekst produkt. Vi har ikke registreret, at du har kendskab til og erfaring med denne produkttype. Vi skal derfor bede dig om at kontakte banken (telefon 70 20 22 96) for at give os informationer, så vi kan vurdere dette. Hvis vi ikke får disse oplysninger, kan vi ikke vurdere, om produktet er hensigtsmæssigt for dig.

Såfremt du ikke ønsker at give os informationerne, kan handlen kun gennemføres, hvis du hermed bekræfter, at du har forstået, at det indebærer en risiko for, at produktet ikke er hensigtsmæssigt for dig."


Mon ikke det bare en automatisk disclaimer, der bliver udløst hvis det er en lille virksomhed, få daglige handler eller lignende.
Skrevet af Slettet(270000221401)
@Ælkjaer

Ok, tak - hvad er det der gør at du vil anbefale den? Læser self også selv op på dem - tak for link.

Mest af alt fordi vand bare er sindssygt værdifuldt, men noget vi samtidig har taget for givet. Vandkvaliteten samt mængden er under pres flere steder, så jeg tror helt sikkert at gode virksomheder på det område vil vækste fremadrettet.

Ikke at det er rocketscience, men har en god fornemmelse for tendenser. Jeg havde ikke selv pengene dengang, men sagde til min far at han skulle købe for 1 mill. Vestas-aktier for lidt over 20 år siden. Var vist omkring børsnoteringen, kan ikke helt huske det. Det turde han desværre ikke :-D.
10-års jubilæum d. 13. januar 2022. Tid til at søge mod nye eventyr - tak for dansen venner og frænder. Håber jeres 2022 bliver fantastisk!
Skrevet af hts
Fedt. Vi købte 25 flasker Macallan Sherry oak fra 1990-1994 for nogle år siden. At de så stoppede med at lave dem med årgang var en uforudset bonus. Worst case. Drink it

De er skøre de kinesere
Skrevet af Ælkjaer
Fordi de har et langt bedre produkt, indenfor et felt der vistnok er overset i mange år, men som du siger er sindssygt værdifuldt. De har allerede fået flere store vandforsyningsselskaber som kunde. Bla fra Korea så de er hurtigt kommet vidt omkring.
Desuden tror jeg også de har en god bestyrelse. Det er jeg på ingen måde ekspert på, men i forbindelse med en kommende ny fabriksbygning, har de fået nye bestyrelsesmedlemmer, der har erfaring på området.
Kort sagt tror jeg det er et nyt veldrevet selskab, på et nyt marked de allerede er produkt-førende på. Og så håber jeg bare de kan fortsætte med det:-)
annonce
0