Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sofatræner
Fed demonstration MAGA fjolserne har gang i. Sjovt nok kun i blå stater der har udgangsforbud. I røde stater med samme reglement er de sjovt nok tavse som graven. I Michigan formåede idioterne at blokere for både hospitalet og en ambulance. Trump vil ikke sige noget, for de kan jo li´ ham, og demoen var finansieret af Betsy DeVos. Der er nemlig ikke noget der siger ´konservativ græsrodsbevægelse´ som milliardærer med en dagsorden. Det er sjovt nok et tilbagevendende tema i både tea-party, Turning Point USA og selvfølgelig de demonstrationer vi ser imod udgangsforbud.

Ligeledes er der heller ikke noget der skriger amerikansk frihed som at demonstrere for præsidentens ret til total magt over delstaterne. Heldigt at der kun er 8 måneder igen, og idioterne kan gå tilbage til at være de ligegyldige tabere de altid har været og altid vil være.

Der blev iøvrigt luftet forbløffende mange nazi flag og konføderationsflag i Michigan, men det er sikkert helt tilfældigt at den slags så ofte optræder i konservative forsamlinger derovre.
Skrevet af Matias
"Der blev iøvrigt luftet forbløffende mange nazi flag"

- Var det ikke som led i en protest mod lockdown? Altså, at statsmyndighederne opfører sig nazistisk? Ellers giver "Heil Witmer" (Gretchen Witmer), som der blev turneret med ingen mening.
Skrevet af Sofatræner
Der var en række Trump/Pence swastika, men der er da sikkert også folk der har brugt det ironisk.
Skrevet af Matias
"... men der er da sikkert også folk der har brugt det ironisk"

- Skal det forstås på den måde, at de fleste der bar på flagene, er nazister, mens enkelte ikke er? Det er i så fald lidt af en påstand, som du da skal være velkommen til at dokumentere. Personligt vil jeg mene, at du tager fejl. Det ville være oplagt, at kæde protestens øvrige chants, kritikpunkter og Tea-party-symboler (eks. Gadsden-flag) sammen med de hyperliberale grupperinger i partiet, som eksploderer i raseri, så snart den personlige frihed begrænses bare en anelse. Det er mig bekendt ikke første gang under coronakrisen, at Trump anklages for at agere kommunistisk/nazistisk fra den side.
Skrevet af Sofatræner
Nu er det jo ikke ligefrem første gang, at der har været nazi-chants eller swastikas blandt de fine folk der er Trump supporters. Jeg siger ikke, at alle Trump supporters er neo-nazister, men alle neo-nazister er sjovt nok Trump supporters, og de fleste ser ham som ´deres mand´. Det alene burde jo være nok.

Når jeg ser folk med swastika med Trump/Pence omgivet af et hav af "Trump 2020" flag og ´MAGA´ påklædning, så skal du ikke bilde mig ind, at der pludselig skulle være tale om en protest imod Trump

Tea-party er/var ikke en græsrodsbevægelse med personlig frihed og sund økonomi som det altoverskyggende mål, og har aldrig været det. Det var en nøje koordineret opposition til Obama, og et skalkeskjul til at mene han er/var djævelen på jord, uden at nævne hans hudfarve. Ren lobbyvirksomhed.
Bekymringen over statsunderskuddet er jo eksempelvis forduftet totalt, selvom det aldrig har været højere. Hvordan kan det mon være? Hjælpepakken var ligeledes politik fra George W´ tid. Altså den hjælpepakke der officielt set startede tea-party og startede en ikke-uvæsentlig opposition.

Der skal da sikkert være et par stykker fra bevægelsen der har sagt Trump imod, men det er ikke folk med magt. Ingen prominente GOP-valgte politikere har sagt noget til Trumps totale magt over delstaterne. Tværtimod er det guvernørene der siger fra som er problemet. Det skriger ikke ligefrem af intellektuel ærlighed. Tværtimod har jeg set flere tea-party folk give udtryk for at Trump gør det godt, og at det er positivt, at han bruger staten til at redde amerikanerne

https://www.politico.com/news/2020/03/23/coronavirus-rewiring-republican-democratic-parties-141298

https://www.wsj.com/articles/amid-coronavirus-republicans-embrace-big-government-solutions-11586785874

https://www.politico.com/news/2020/03/24/trump-coronavirus-campaign-reelection-145007

https://www.nytimes.com/2020/04/01/opinion/coronavirus-politics-election.html

Demonstrationen i Michigan var imod demokraterne. Ikke Trump. En demonstration finansieret direkte af Trumps egen regering. Er det tilfældigt, at det kun er blå stater, at de frihedselskende konservative føler deres frihed er taget fra dem? Der findes også røde stater med lignende restriktioner.
Handler det, som så ofte før, om nogle helt andre interesser, hvor den hvide konservative underklasse igen agerer den som nyttige idioter for sær-interesser? Jeg tror det.
Skrevet af Forhammeren
Michigan er altså en rød stat ihvertfald indtil næste valg.From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Sofatræner
Rød/Blå i denne sammenhæng er udelukkende farven på guvernøren. Det er jo her ´twisten´ er. Om det er Trump (Præsidenten), eller delstaterne (guvernøren) der bestemmer hvilke tiltag den enkelte stat kan tage i brug, eller i hvilket tempo de ønsker at genåbne.

At de stemte republikansk i 16´ er rigtigt nok, men ikke så relevant for demonstrationerne.

Iøvrigt:

For those earning $1 million annually, a tax break buried in the recent coronavirus relief legislation is so generous that its total cost is more than total new funding for all hospitals in America and more than the total provided to all state and local governments

https://nypost.com/2020/04/16/43k-us-millionaires-will-get-stimulus-averaging-1-6m-each/

- Republikanerne er ligeglade med almindelige amerikanere og deres sikkerhed. Folk der stemmer på dem i 2020 er lige så ansvarlige som Trump selv for tingenes tilstand.
Skrevet af Matias
"Nu er det jo ikke ligefrem første gang, at der har været nazi-chants eller swastikas blandt de fine folk der er Trump supporters"

- Du skrev, at der var mange nazi-flag til protensten, uden at nævne, at chants og andre flag og bannere lod vide, at man anser statsmyndighederne i Michigan som nazistiske pga. lockdown (hvilket er tåbeligt, men i denne sammenhæng irrelevant), hvorfor de næppe er brugt for at fremme en nazistisk agenda. Du skrev derefter, post denne oplysning, at det da godt kan være, at nogle af flagene er ironiske, underforstået, at hovedparten ikke er det. Er det noget, du ved noget om, eller passer det bare meget godt ind i dit generelle verdensbillede, sådan som ovenstående svar antyder?

MSNBC lavede dette lødige indslag om protesten: https://www.youtube.com/watch?v=ccyTGhfWvN8


"... men alle neo-nazister er sjovt nok Trump supporters"

- Ja, det må konservative i et to-parti-system finde sig i. Trump var i øvrigt ret ulækker i hans blinken til dem under valgkampen, det var virkelig kvalmt. Det sagt; mon ikke en stor del af dén støtte er væk, efter Richard Spencer meldte ud, at han er meget skuffet over, at Trump ikke var den "hvidhedsnationalist", han havde forventet?

"Tea-party er/var ikke en græsrodsbevægelse med personlig frihed og sund økonomi som det altoverskyggende mål, og har aldrig været det. Det var en nøje koordineret opposition til Obama, og et skalkeskjul til at mene han er/var djævelen på jord, uden at nævne hans hudfarve"

- Jeg kan godt huske, da konspirationsteorierne opstod på, lad os bare kalde dem lidt mere kulørte, subreddits, som senere strøg helt til tops med "dybdegående" journalistik, præsenteret som uden skyggen af tvivl i etablerede medier, bl.a. fordi det passede ind i det overordnede narrativ, at nazismen lever i bedste velgående blandt konservative. Du har selv lige leveret sådan en usandhed forklædt som sandhed, med begrænset villighed til at nuancere. Måske fordi det er vigtigere at styrke fortællingen, end at fortællingen er korrekt. Af samme grund blev det også fuldkommen accepteret, at Joe Biden lavede en reference til KKK og slave-tiden, som skulle blive et udfald af Mitt Romneys politik, om han blev præsident.

Jeg forstår ikke hverken behovet eller strategien. Det er på den måde, man åbner døren for populistiske galninge - mere af den slags, og Trump vil blot være en mild førstebølge. Tæsk populismen for dens åbenlyse tåbeligheder og manglende intellekt, brug ikke sammes løgneriske taktik og kneb, det virker ikke. Man slår ikke Trump ved at være Trump.
Skrevet af Sofatræner
Det er generelt problemet, når ´almindelige konservative amerikanere´ i andre tilfælde har marcheret sammen med neo-nazister, og generelt er virkelig dårlige til at tage afstand. Richard Spencer har kastet sin kærlighed på Tulsi Gabbard sidst jeg læste om ham. Men derudover er det mit klare indtryk, at Trump stadig har stor opbakning blandt de mørkeste sider af den totalitære del af højrefløjen. Der er da sikkert nogle af dem der mener han er for blød, men ellers har han da fået opbakning fra blandt andet sin styrkelse af ICE.
Derudover har der været et par benådelser af krigsforbrydere som ret åbenlyst har været et kødben til diverse neo-nazistiske grupperinger. Trumps største fejl, i hans egen optik, var da også at han havde taget afstand til Charlottesville protesterne.

Æhh, det er nu rimelig velkendt, at Koch brødrene var blandt tea-party´s største bidragsydere.
https://www.theguardian.com/us-news/2018/sep/26/koch-brothers-americans-for-prosperity-rightwing-political-group

Hvis der nu rent faktisk var noget intellektuel ærlighed at komme efter, så skulle man jo tro, at der var mere kritik af den måde Trump har forvaltet økonomien på. Men det er sjovt nok ikke tilfældet. Orange man good: Black man bad. Det kan sættes op så simpelt.

Jeg forstår ikke hverken behovet eller strategien


Næh, men du ser nok heller ikke, at nazismen åbenlyst lever i bedste velgående på den amerikanske højrefløj.
Og så tager du fejl, når du gør Trump til en konsekvens som liberale selv er skyld i, fordi de stakkels konservative er så undertrykte. Først og fremmest er offermentaliteten latterlig. Dernæst har republikanerne selv udviklet sig til et parti for oligarker og kleptokrater. Trump er en naturlig konsekvens af et parti uden moral, og uden evne og lyst til at lede. Republikanernes mål er at ødelægge staten indefra (starve the beast), at fjerne folks muligheder for uddannelse og sundhed. No wonder at du får et samfund fyldt med dummernikker.

Trump er en konsekvens af dårlig uddannelse, en politisk klasse der har fucket almindelige mennesker over i henved 40 år, og selvfølgelig at racismen i USA trives som den gør. Nogle gange påstår konservative amerikanere, at Obama var så politisk korrekt, at de var NØD til at stemme Trump. Det er bare et klokkeklart dog whistle, men man kan jo ikke sige, at det har triggered en for hårdt, at der var en sort mand i det hvide hus. Så istedet må man finde på krumspring som ´politisk korrekthed´.
Skrevet af FCK 4EVER
"- Man redder beviseligt ikke liv af at gentage Kinas propaganda."

Nu er jeg ikke helt med på hvilken propaganda du henviser til - måske du kan være konkret Matias?

Og jo, man redde liv ved at "føje" Kineserne - det er jo hele årsagen til at man gør det - lidt forunderligt hvordan du med åbne øjne kan fornægte det åbenlyse imo. Havde man ikke føjet dem, og udeladt kritik, ville man øjensynlig ikke have haft samme grad af samarbejde og åbenhed (data, studier, adgang til hotspots mm.) og det ville have besværliggjort indsatsen i andre lande, hvilket logisk ville have negative konsekvenser i from af tabte liv grundet mindre effektiv indsats.

Igen, det virker så åbenlyst at jeg er forundret over at du kan argumentere for det modsatte - jeg kan næsten kun se det som et ønske om at sætte politik over sundhed midt i en krise. Og det endda uden at man har nogen garanti for at dette angreb på WHO, og ønsket om "ændringer" vil føre noget positivt med sig i kampen mod Corona...

Faktisk er det lidt svært at finde info fra dem som kritisere WHO for indsatsen om hvad det helt konkret er man ønsker anderledes eller hvad udskiftning på centrale poster skulle være godt for lige pt.? Det kunne være relevant at høre foruden det noget abstrakte - hvad skal helt konkret ændres? Er det indsatsen, rådgivningen eller bare udskiftning af de folk man vil finde ansvarlige for ikke at være kritiske nok overfor Kina - hvad er end goal helt konkret her?

"Jeg anerkender at det er en lortesituation, men er af den holdning, at det netop når der er noget på spil, at der er noget at vinde."

Jo tak - men hvor der er noget at vinde er der også noget at tabe!

Det er næppe nødvendigt at udpensle hvad der kan tabes på at svække WHO, omvendt er det for mig (i hvert fald) svært at se hvad der i praksis er at vinde ved at ændre i WHO midt under krisen. Kan du belyse det?

"Endelig er pandemien ikke overstået endnu. Der venter os flere bølger, i hvert fald en, inden der forventes at komme en vaccine, og det er vigtigt, at WHO nu, ikke om et år eller to og en halvkritisk rapport senere, forstår, at strategien overfor Kina skal ændres."

Hvordan skal strategien overfor Kina ændres Matias - det forblive ved det noget abstrakte, helt konkret hvad/hvordan skal man ændre noget? - og vigtigere, hvordan vil de ønskede ændringer stille WHO og den globale indsats bedre i forhold til krisen?

For umiddelbart er det svært at se at hvordan det at peger fingere af Kina og udstille deres fejl og mangler, efter evt. udskiftninger i ledelsen af WHO på vestlig foranledning, skulle have nogen reel indvirkning på WHO´s evne til at effektivt bekæmpe virus udbruddet? Hvor ser du at der vindes noget i kampen mod Corona der?

"- Jamen der er da elementer af skyld i hele den situation, vi står i. Mener du ikke, det er tilfældet? "

Skyld, vil heller bruge udtrykket ansvar - og jo, "there is enough to go around, and then some".

"Kinas rolle for det første, WHOs og ift. tråden, Trumps."

Som ophavs land er Kina naturligvis relevante, WHO knap så meget - det er næppe deres skyld at de fleste nationer har siddet de gentagende advarsler og rapporter overhørige det ansvar må de enkelte nationer vel selv stå på mål for.

Taiwans status i FN og den derfra afledte problem med at bruges deres yderst vellykket erfaringer med inddæmning kan ej heller tilskrives WHO, det er ikke deres ansvar at kun ca. 15 ud af FN´s 193 nationer anderkender Taiwan og dermed afskære WHO fra at have dem som direkte samarbejdspartner.

WHO´s opgave er rådgivning samt koordinering af info og indsats, der hvor de har fejlet eller været mindre effektive skal de naturligvis have kritik og det skal forbedres og de kan pålægges ansvar, men foruden det så er kritikken af WHO og deres ageren noget speget - alle ved hvordan FN´s organer fungere og hvor meget korruption og andet disse er inficeret af.

Det er ret beset ikke WHO´s opgave at pege fingere af nationer under en pandemi hvis det åbenlyst svækker deres missions mål - der er naturligvis nationer som kan tåle det, I DK går vi næppe grassat hvis WHO kritisere eller påpeger mangler. Men det gør de potentielt i Kina, ligeså USA - forstil dig balladen hvis WHO kritiserede Trump administrationen for deres inkompetente reaktion, for slet ikke at tale om mangelfulde og til tider direkte løgnagtige kommunikation... WOW! Det ville eksplodere, det er det samme med Kina, bare i 3 potens.

"Der er da god grund til at angribe Trump for hans negligeren af problemet, og ligeså må man kigge på andre spilleres ageren i det her."

WHO er ikke "man" - jeg er ikke uenig i din konklusion, men har bare svært ved at se hvor WHO passer ind i den bølge af generel selvransagelse og kritik som mange lande skal igennem - jeg kan dog meget nemt se hvordan de er belejlige syndebukke, fair eller unfair.

"At Trump gør det her for at dække over egen utilstrækkelighed, køber jeg gerne, det betyder bare ikke, at selve handlingen i sig selv er forkert"

Hvilken del af Trumps kritik er det lige du finder korrekt? - var WHO for sene til at stemple udbruddet som en pandemi, undervurdere WHO faren som han påstår? Misinformerede WHO omkring nødvendigheden af rejseforbud? Roste man Kineserne unødigt/utidigt for åbenhed? Stolede man for meget på kinesiske tal og data? Og hvis ja, hvordan skulle man så have forholdt sig i stedet i de 17 dage før WHO først selv fik adgang til Kina?

Hvad er det helt præcist ved Trunps kritik som du finder relevant og sagligt nok til at det ikke er forkert at stække WHO økonomisk lige nu?

"Og så håber jeg i øvrigt på, at dette kalder på en hurtig løsning og et hurtigt retningsskifte, så fundingen genindføres"

Jeg håber ikke WHO på nogen måde kommer til at ligge under for den økonomiske pression, alene for at Trump kan få en syndebuk - og finder det dybt problematisk at WHO nu skal bruge tid og ressourcer på at rykke rundt på budgetter og afsætte mandskab til rapporter til USA.

Politiseringen af WHO´s indsats taber alle nationer på under pandemien.... Det tjener intet konstruktivt formål i forhold til den praktiske bekæmpelse af Corona i disse dage.
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
Skrevet af Matias
"Det er generelt problemet, når ´almindelige konservative amerikanere´ i andre tilfælde har marcheret sammen med neo-nazister, og generelt er virkelig dårlige til at tage afstand"

- Enig, det er et stort problem, når det er tilfældet.

"Men derudover er det mit klare indtryk, at Trump stadig har stor opbakning blandt de mørkeste sider af den totalitære del af højrefløjen"

- Måske, og det er i så fald ulykkeligt og beklagelig konsekvens af at have et to-parti-system.

"Trumps største fejl, i hans egen optik, var da også at han havde taget afstand til Charlottesville protesterne"

- Hvordan er det formuleret?

"Æhh, det er nu rimelig velkendt, at Koch brødrene var blandt tea-party´s største bidragsydere"

- Det ændrer ikke på, at din skitsering af bevægelsen ikke holder vand.

"Og så tager du fejl, når du gør Trump til en konsekvens som liberale selv er skyld i, fordi de stakkels konservative er så undertrykte. Først og fremmest er offermentaliteten latterlig"

- Stort set samtlige medier har accepteret dæmoniseringen af konservative, om det har været John McCain eller Mitt Romney, som stillede op, som for begges vedkommende er at regne for purple eller derhen af i hvert fald. Jeg har forstået, at du ikke ser Ds og mediernes fejl i det her, og derfor bliver det, som jeg har skrevet tidligere, svært at mødes, da det i min verden er en væsentlig faktor for skabelsen af præsident Trump. Jeg er, for en god ordens skyld, ikke i det ærinde, at tage noget af skylden fra R, da de selvfølgelig bærer det største ansvar i det her. Jeg har det nøjagtigt med Trump, som jeg har det med DF, de er skabt af det samme, og deres opponenter har i den grad et ansvar for det.
Skrevet af Sofatræner
https://thehill.com/homenews/administration/404940-trump-said-condemning-white-supremacists-was-biggest-f-ing-mistake

Trump om hans afstandtagen til Charlottesville. Det er fra Bob Woodwards bog kan jeg se.

Hvorfor holder min skitsering ikke vand? De kritikpunkter der havde stor succes fra tea-party er jo netop sådan noget du også kan kritisere Trumps håndtering for, men som sjovt nok ikke er sket. Især det her med de såkaldte budgethøge. Tea-party var primært en kritik af ACA (Obamacare) og hjælpepakken efter finanskrisen. Hjælpepakken blev allerede forfattet under George W, og senere vedtaget af Obama da der var skiftedag i det hvide hus. Men sjovt nok var det jo ikke en kritik af den type regeringsførelse generelt, men en ret åben kritik af Obama og demokraterne. ACA er ligeledes et konservativt program som blandt andre Mitt Romney havde indført som guvernør i Massachusetts

Jeg er enig i at demokraterne ikke er uden skyld, men nok af nogle andre grunde end du er. Jeg ser ikke den dæmonisering af konservative værdier som du gør, og jeg ser den egentlig ikke være meget anderledes end at alle til venstre for Mussolini bliver markeret som kommunister og folk der HADER USA og amerikanerne. Altså hvorfor har USA ikke haft en kommunistisk præsident, eller overhovedet været tæt på, hvis tonen eller hvad man vil kalde det, er af så afgørende betydning for at folk reagerer?

Der hvor jeg mener, at demokraterne (og Obama) har fejlet er eksempelvis at lade Bush jr. regeringen og wall street slippe for konsekvenser, efter at have spillet casino med folks opsparinger, og udstukket lån der var designet til at kollapse. Obama lavede en kæmpe fejl, da han lod finanseliten komme ind i sin regering, og dernæst valgte at ´lukke bogen´, for at USA kunne komme videre og hele.
Ligeledes har demokraterne generelt været glade for sjæleløse neo-liberale ligegyldigheder, frem for folk der kunne stå for de forandringer som USA i den grad har brug for. Demokraternes største kvalitet er da rigtigt nok, at de ikke er republikanerne, men i den nuværende politiske kontekst, er det i min optik også mere end rigeligt
Skrevet af Matias
"Nu er jeg ikke helt med på hvilken propaganda du henviser til"

- For det første har man ikke fortalt sandheden om, hvornår man fik kendskab til det. Dertil har man formentlig fjernet folk, der råbte op om det. Man har ladet folk rejse ud af regionen og landet, om end man på det tidspunkt, med al sandsynlighed, var ganske klar over, at det smitter mellem mennesker. Når en stat gør sig i sådanne ting, er det propaganda. I øvrigt tror jeg ikke der er ret mange der køber, at deres dødstal skulle være så lavt.

"Havde man ikke føjet dem, og udeladt kritik, ville man øjensynlig ikke have haft samme grad af samarbejde og åbenhed (data, studier, adgang til hotspots mm.) og det ville have besværliggjort indsatsen i andre lande, hvilket logisk ville have negative konsekvenser i from af tabte liv grundet mindre effektiv indsats"

- Jeg ser sådan på det, at har man stater, for hvem det at tabe ansigt, er en større risiko for deres magt, end at tale sandt, da må man anerkende den virkelighed, og anbefale andre lande at lukke for indrejsende derfra, indtil man har klarhed over situationen. Det gjorde man ikke, og det er en af grundende til, at smitten har spredt sig så voldsomt, hvilket har kostet mange menneskeliv.

"... jeg kan næsten kun se det som et ønske om at sætte politik over sundhed midt i en krise"

- Som den gode Rahm Emanuel sagde: "Never let a crisis go to waste". Selvfølgelig er der politik i det her, selvfølgelig er der det, men det bliver der (desværre) nødt til at være, når det er politisk båret propaganda, som har forværret situationen. Yderligere har man antydet, at virus i virkeligheden er anbragt af USA/CIA, hvilket ikke har fået WHO til at reagere. WHO har først reageret på det politiske, da USA ikke ville finde sig i den slags længere. Hermed også svar på, hvad jeg mener man kunne/burde have gjort.

"Jo tak - men hvor der er noget at vinde er der også noget at tabe!"

- Ja, det har du ret i. Jeg synes heller ikke det er godt, jeg synes umiddelbart bare det er bedre, end ikke at gøre det.

"... helt konkret hvad/hvordan skal man ændre noget? - og vigtigere, hvordan vil de ønskede ændringer stille WHO og den globale indsats bedre i forhold til krisen?"

- Det ved jeg ikke, hvordan man konkret skal gøre, men ændringerne skal stille WHO bedre på den front, at de genvinder deres tillid i de medlemsstater, som ikke er nogle forpulede diktaturer. Meget, rigtig meget, tabes, hvis tilliden til WHO ikke bedres.

"Taiwans status i FN og den derfra afledte problem med at bruges deres yderst vellykket erfaringer med inddæmning kan ej heller tilskrives WHO"

- Jeg synes ikke, det er det, min kritik handler om.

"Det tjener intet konstruktivt formål i forhold til den praktiske bekæmpelse af Corona i disse dage"

- Måske, måske ikke. Jeg anser ikke løsningen på problematikken som binær. Jeg synes virkelig WHO har handlet problematisk.
Skrevet af Matias
"Det er fra Bob Woodwards bog kan jeg se"

- Så det er hear say? Hvis han har udtalt sig (jeg kan ikke finde konkrete citater) om det, skal det så nødvendigvis forstås som en beklagelse over at gå efter de grupper, og ikke at han ikke nævnte det inden, han bød på snakken om "good people on both sides"? Han var da rimelig kontant dengang "I´m not talking about the neo nazis and the white nationalists, because they should be condemnend totally", ca. 2 min. inde i klippet: https://www.youtube.com/watch?v=JmaZR8E12bs

Jeg synes det er problematisk at debattere, hvis det gøres til en god præmis, at vinkle hvad som helst (i dag har det været naziflagene, Tea og en påstand om Trumps holdning til en udtalelse, hvor han fordømmer nynazister) på den absolut værst tænkelige måde, hvor man tillægger sine opponenter en værdi af ren ondskab, og i øvrigt gør det konsekvent. Det er i min verden hverken et udtryk for oplysning eller vindende argumenter.
Skrevet af Matias
Nå, venner, jeg er den, der er smuttet på weekend. Lad os tage flere snakke i næste uge :)
Skrevet af Sofatræner
Nej, det er førstehåndsberetninger fra navngivne personer. Hear-say ville vel være, hvis du fortalte mig noget om Trump (for at blive i eksemplet), som du havde fra en tredjeperson, eller hur?

Jeg har ikke nogen grund til ikke at tro på, at Woodward ikke har kontrolleret historien, og fået den bekræftet fra kilder uafhængigt af hinanden. Det der i bogen påstås at være kilden til Trumps vrede, er ikke så meget, at han måtte modsige neo-nazis specifikt, men at han allerede havde bragt en udtalelse (det her med ´fine people on both sides´ og at ´Alt-Left´ skulle være lige så ansvarlige) som han måtte præcisere. Som artiklen også siger, så ser Trump det som et tegn på svaghed at skulle undskylde, og på den måde

Det du linker til er fra 48 timer efter episoden, og ikke det første statement. Men derimod det statement, som Kelly og andre WH topfolk pushede på for at Trump skulle levere. Netop for at undgå nazisammenligningen.

hvor man tillægger sine opponenter en værdi af ren ondskab, og i øvrigt gør det konsekvent


Jeg bryder mig ikke om ordet ondskab. Jeg synes det er for nemt at affeje, og dybest set findes der jo bare forskellige interesser. Men jeg vil gerne stå ved, at jeg ikke ser hvordan republikanerne forbedrer livet for den almindelige amerikaner, og jeg synes ikke ligefrem at de lægger skjul på hvor deres loyalitet ligger.
Eksempelvis burde det ikke være super kontroversielt at påstå racisme spiller, og har spillet, en nøglerolle for republikanerne. Altså southern strategy har jo været en ting. Ligeledes havde Jon Oliver en interessant udsendelse om sydstats-statuer rundt i USA og hvornår de er blevet rejst. Der er direkte korrelation imellem borgerrettihedslovgivning og antal af statuer af sydstatsgeneraler. Altså statuer der er rejst mere end 100 år efter, at sydstaterne måtte kapitulere og opgive deres slaver.
Er det tilfældigt? Naturligvis ikke.

Jeg synes iøvrigt, at det er et tegn på hvad de fleste ville kalde ondskab, når man tvinger kvinder til at føde børn de ikke ønsker. Religiøse nutjobs har for meget at skulle have sagt i det parti, og resten af partiet tager gerne abortspørgsmålet til sig, fordi det i sidste ende ikke handler om religion, men om social kontrol, og at holde befolkningen fanget i fattigdom og skodjobs.
Man kan ikke stole på folk der bruger bibelen som rettesnor. Religiøse hensyn skal selvfølgelig aldrig stå over demokratiske. Det er jo trods alt noget vi har fattet herhjemme.

EDIT: God weekend til dig også, Matias. Jeg prøver at få brugt dagene på at få lidt luft. Mna kan godt blive en anelse skør af at sidde så meget inde hehe
Skrevet af FCK 4EVER
@ Matias

Hej, tak for et godt indlæg - jeg må dog påpege at når man læser det er det tydeligt at den harme du har (og som jeg deler til fulde) mod Kina bliver overført til WHO på en måde som (IMO) er voldsomt urimelig.

Jeg efterspurgte den propaganda du henviste til at WHO formildede, og du svare:

"- For det første har man ikke fortalt sandheden om, hvornår man fik kendskab til det. Dertil har man formentlig fjernet folk, der råbte op om det. Man har ladet folk rejse ud af regionen og landet, om end man på det tidspunkt, med al sandsynlighed, var ganske klar over, at det smitter mellem mennesker. Når en stat gør sig i sådanne ting, er det propaganda. I øvrigt tror jeg ikke der er ret mange der køber, at deres dødstal skulle være så lavt."

Jeg mener ikke alt du fremhæver kan kategoriseres som propaganda - men det er knap så relevant. Det var vinklen mod WHO som du blev bedt for at redegøre for, det gør du jo ikke ved bare at liste de ting du mistænker Kina for at have gemt... Det jeg bad om var eksempler på den propaganda som du mente at WHO har formidlet videre fra Kina?

Men hvordan du så ukritisk kan holde WHO ansvarlig for at Kineserne ikke har talt sandt finder jeg uforståeligt og tilskriver det et som udtryk for frustration mere end noget reelt håndgribeligt. For hvad havde du tænkt dig at WHO skulle stille op på daværende tidspunkt?

Jeg mener, sure, WHO kunne da godt have sat spørgsmålstegn ved infoen fra Kina - de havde dog ikke sagligt belæg for det på det stadie, af åbenlyse årsager (de havde ikke adgang til området eller noget data og kendte ikke virusen). Og hvordan vil det have stillet WHO bedre i forhold til at understøtte andre lande efterfølgende hvis det første man gjorde var at ligge sig ud med Kina og dermed ikke få deres samarbejde? Det havde måske gjort dig mere tilfreds, men det havde ikke hjulpet WHO med kampen mod Corona - tværtimod, og det er jo deres absolutte 1. prioritet.

Det er noget urimeligt at se sig sur på WHO fordi de ikke har ageret politisk gårdvagt omkring emner du mener de burde, når det jo på ingen måde er deres opgave - og samtidigt noget umuligt for dem at gøre tilbage i Januar.

I den 1. fase, indtil WHO selv får adgang til Wuhan d. 21. jan. 2020 har de vel ikke andet valg end at forholde sig til det info der kommer fra Kina i de mellemligende 3 uger. De begår dog åbenlyse fodfejl (set rent kommunikativt) ved at allerede i start Januar rose Kina for "åben og transerrent" kommunikation - om det var resultatet af at have en WHO formand valgt ind af Kina, eller om det var led i WHO´s forsøg på at "fedte" sig adgang til Kina vides ikke, men forkert var det.

Ligeledes gengiver WHO d. 14. Januar Kinas indledende informationer om at man ikke har fundet tegn på at vira smitter direkte mellem mennesker - hvad havde du forstillet dig WHO skulle gøre frem for at videreformidle det info, det er jo en del af deres opgave (som det står i deres vedtægter)... det fremgår jo af den efterfølgende dækning at WHO allerede på det tidspunkt er skeptisk overfor den udmelding, men ikke har noget reelt at anfægte det med da man endnu ikke har fået adgang til Wuhan eller Kina på det tidspunkt. Samme dag, kort efter at WHO har udsendt deres info kommer den første rapport fra Wuhan (fra kineserne) der påpeger at smitte mellem mennesker ikke kan udelukkes - hvilket WHO gengiver i de efterfølgende dage og kobler sammen med erfaringerne fra SARS udbruddet (som der er det mest relevante data man har at holde info op imod).

D. 22. januar, efter WHO´s 1. officielle "feild-team" har været i Wuhan melder WHO straks ud at smitte mellem mennesker finder sted i Wuhan. Det er værd at notere sig at den Oficielle WHO delegation, med eksperter og det hele, først ankommer i Kina i anden uge af Februar 2020.

Så hvorfor denne kronologiske gennemgang - jo for at synligøre at så snart WHO havde folk på jorden og kunne foretage uafhængige/selvstændige undersøgelser så rapporterede de jo med det samme - i tiden indtil da var de tvunget til at forholde sig til det info Kina kom med, hvordan kunne det have været anderledes og hvordan kan man anfægte WHO for det?

Det er for nemt at skyde på WHO for ikke at kende sandheden, og urimeligt at forvente at de skal have en eller anden propaganda kontrol på udmeldinger fra Kina i den fase. Foruden det åbenlyse i at de ikke kunne bekræfte om det var propaganda så ville det jo stride mod kerne i deres mission. Ligesom du heller ikke ser dem proaktivt gå ud og ligge sig ud med Bolsenaro i Brasilien når han lukker mundlort og propaganda ud, eller når Trump gør det samme - det er ikke WHO´s opgave og tjener ikke det formål de er sat i verden for.

WHO er lidt i samme position overfor FN´s medlemsstater som den stakkels Anthony Fauci er overfor Trump, de bider sig i læben og forsøger ikke at komme på tværs at de politiske interesser, og præcist som Fauci på Trumps pressemøder har WHO til tider også svært ved at finde en grimasse der kan passe. I øvrigt, hvad med ham Fauci, syntes du også han skal klandres for ikke at påtale Trumps propaganda?

"- Jeg ser sådan på det, at har man stater, for hvem det at tabe ansigt, er en større risiko for deres magt, end at tale sandt, da må man anerkende den virkelighed, og anbefale andre lande at lukke for indrejsende derfra, indtil man har klarhed over situationen. Det gjorde man ikke, og det er en af grundende til, at smitten har spredt sig så voldsomt, hvilket har kostet mange menneskeliv."

Det lyder meget fornuftigt og er muligvis også sandt - men Matias, det har intet at gøre med den passage du svarede på? Den omhandlede mit postulat om at det at "føje" Kina har reddet menneskeliv da det har gjort det muligt på sigt for WHO at få brugbar data og samarbejde. Jvf. din linje om at gengivelse af Kinesisk propaganda ikke reddede liv.

"Selvfølgelig er der politik i det her, selvfølgelig er der det, men det bliver der (desværre) nødt til at være, når det er politisk båret propaganda, som har forværret situationen."

Endnu noget der bekræfter frustrationen som nævnt i indledningen - for det du jo skriver nu er at minus og minus skulle give plus i kampen mod Corona. For Kinas disinformation eller mangelfulde information har nemlig forværret krisen, men hvordan skulle endnu en omgang politisk indblanding på nogen måde gøre det bedre - det kommer til at fremstå som om at du vægter hug til Kina højere end forsat effektiv indsats fra WHO. Hvilket jeg nu syntes at jeg kender dig godt nok til ikke kan passe - hvorfor frustrations konklusionen ligger lige for...

"Yderligere har man antydet, at virus i virkeligheden er anbragt af USA/CIA, hvilket ikke har fået WHO til at reagere. WHO har først reageret på det politiske, da USA ikke ville finde sig i den slags længere. Hermed også svar på, hvad jeg mener man kunne/burde have gjort."

Dét der er altså helt ude for skive M.... og hvem er "man"?
Det er ikke WHO´s opgave overhovedet, og det er en ren Catch22 du beder dem om at træde ind i, ligesom det ej heller er deres opgave at gå i rette med de amerikanske undersøgelser i forlængelse af de konspirations teorier om at Corona er menneskeskabt i laboratorier i Wuhan, som er afvist flere gange af lægevidenskaben. WHO er ikke den politiske overdommer det lader til du gerne ser de agere som, de vinder intet ved at ligge sig ud med nogen eller tage sider i stupide debatter.

Ej heller er WHO vestens skødehund - det kan godt være at vi i vesten mener at vi er mere ærlige og bedre end resten (det kan også være vi er det), men sådan operere FN´s organer der understøttes af 193 nationer bare ikke - hvis du vitterlig mener at WHO skal have hug for ikke at have taget del i de debatter du fremhæver så har du altså misforstået deres rolle og hvordan FN´s organer operere.

"- Ja, det har du ret i. Jeg synes heller ikke det er godt, jeg synes umiddelbart bare det er bedre, end ikke at gøre det."

Bare ikke midt i en Pandemi - det må vente, prioriteringen må stadigvæk være at løse krisen. Man kan sikkert også være utilfreds med Brandfolks indsats når ens hus står i flammer - men man skære næppe deres budget eller kræver redegørelse og personale udskiftninger MENS de er i gang med at slukke branden i ens hus.

"- Det ved jeg ikke, hvordan man konkret skal gøre, men ændringerne skal stille WHO bedre på den front, at de genvinder deres tillid i de medlemsstater, som ikke er nogle forpulede diktaturer."

Altså WHO skal tækkes de mindretal af nationer som vi er en del af... Iøvrigt tror jeg at tilliden til WHO er pænt høj, disse kontroverser til trods. Jeg tror rigtigt mange er i stand til at skelne mellem WHO´s virke under krisen og det morads som alle FN´s organer er fedtet ind i.

"- Jeg synes ikke, det er det, min kritik handler om."

Beklager, det var nu Taiwan og interviewet med Bruce Aylward fra WHO som blev startskuddet til den kritik af WHO og deres relation til Kina. OG som i øvrigt er en af de mere substantielle kritikker mod WHO (ikke at indrage erfaringerne fra Taiwan - uden at de lå under Kinas regi - som har været det absolut mest succesfulde land til at bekæmpe Corona, ud fra data) / Her hvis du ikke skulle have set det allerede: https://www.dr.dk/nyheder/udland/hallo-who-ekspert-afbryder-interview-efter-spoergsmaal-om-taiwan

"- Måske, måske ikke. Jeg anser ikke løsningen på problematikken som binær."

Du ser ikke slagsmålet om WHO´s ageren overfor Kina som noget der er adskilt fra den løbende bekæmpelse af Corona som WHO står for? Det er et vildt statement som igen må begrundes i vrede og frustration - anger clouds your judgement. Selvfølgelig er WHO´s politiske ageren fuldstændigt adskilt fra den praktiske opfyldelse af deres opgaver, ligesom det er for de fleste af FN´s humanitære organer.

"Jeg synes virkelig WHO har handlet problematisk."

Det har de givet - uanset hvad de havde gjort ville nogen syntes at der var fejl eller noget problematisk. Omvendt syntes jeg at du virker villig til at "negligere" indsatsen i en enestående verdensomspændende sundhedskrise for at "tilfredsstille" din egen politiske forargelse.

Men lad det være sagt - vi ser ens på Kina i denne sag, dog ikke på hvem der skal tage ansvaret for tingenes tilstand eller hvornår det opgør skal tages.

Mvh
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
Skrevet af Bosse1983
Trump mener de bevæbnede MAGA-tumper opfører sig ansvarligt. Kan man forestille sig et vanskeligere undermenneske i en sådan situation? Man har jo naturligvis Tropic Trump og et par andre, men ikke just i "etablerede" lande.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Bosse1983
Judge Amy Berman Jackson afviser en ny retssag for Roger Stone. Skal Trump blåstemple mere korruption i skjul af Corona og levere en benådelse? Man har så langt gjort stort set alt for at påvirke.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sofatræner
Han opfordrer dem jo også til at tage sagen i egen hånd. Og at 2A folkene skal befri Virginia og Michigan fra de onde demokrater. Af en mand der ´siger tingene som de er´, så skal hans supporters og nikkedukker bruge imponerende lang tid på at forklare hvad han rent faktisk mener, fordi det han siger ofte er så langt ude, eller ikke giver nogen mening what so ever, at det ikke kan forsvares (som igen nu).

Og nu vil han genåbne for fitnesscentre, fordi ejeren af Equinox (stor trump-supporter og milliardær) ejer en fitnesskæde han gerne vil have gang i igen. Trump er ligeglad med amerikanere, og lader gerne store dele af befolkningen dø så han ikke taber ansigt. Men okay, man får hvad man beder om.
Jeg forstår godt at man kan have svært ved at se hvem der er hhv de ´onde´ og de ´knap så onde´ :-)
annonce
0