Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Friedman
Hvis demokraterne kan få få Beto O´Rourke kørt godt i stilling som VP-kandidat


Glem alt om Beto som en seriøs kandidat. Han begik karriere-selvmord for åben skærm sidste år i september, da han i sin desperation over at ligge i bunden af alle polls i demokraternes primærvalg, insisterede på at han ville konfiskere alle private automatvåben. Dem alle. I en live-udsendelse.
Det er meget muligt at det er virkelig populært blandt Bernie-Bros, men i den virkelige verden er der ingen vej tilbage fra de udtalelser. Han kommer aldrig til at vinde så meget som et valg til en skolebestyrelse i Texas og han kommer aldrig nogensinde i spil som hverken VP eller præsidentkandidat.
Det samme gør sig gældende med Swalwell, der også er politisk død ovenpå sin idiotiske insisteren på at alle automatvåben skulle konfiskeres.

Det handler ikke om hvorvidt at amerikanerne har et forskruet forhold til våben, det har de tydeligvis. Det handler om at nogen synspunkter ikke har nogen politisk gang på jord. Vælger man at gøre det til sin mærkesag, så vælger man også ikke at have nogen politisk fremtid.
Skrevet af el inmigrante
Hvorfor er der ingen af jer, som har taget "The Squad" I betragtning?

AOC og resten af slænget buldrer. Tjek lige deres vindermargin, deres visioner og andet, som mange amerikanere er optaget af.

Der er ihvertfald ingen tvivl om, at der kommer oprør hos demokraterne, nu hvor der er en fast og visionær gruppe, som gerne vil tage teten.
docendo disco, scribendo cogito
Skrevet af Rossoneri
Af samme årsag som Bernie ikke blev nomineret. Den dagsorden vinder aldrig et valg.
Skrevet af el inmigrante
Rossoneri

Det er der blevet sagt om mange ting. En ting er sikkert og det er, at i USA kan alt lade sig gøre.
docendo disco, scribendo cogito
Skrevet af jensmoch
Der skal verdens mest omfattende valgreform til, for at de rabiate demokrater har bare en mikroskopisk chance for at vinde andet end senatspladser i demokratiske stater.
Skrevet af Bjarke_bold
Hvis tea party kan rykke det konservative parti derud hvor den almindelige republikaner kan acceptere en præsident som Trump, så tror jeg ikke man skal udelukke at der i løbet af et par generationer præsidentvalg også kan ske et tilsvarende skifte hos demokraterne. Specielt når man tager med i betragtningen at en meget stor del af amerikanerne - hvis de bare når dertil hvor de erkender det - har en stor personlig interesse i at velfærdsstatsidéerne vinder frem.

Og den med at Bernie ikke kunne vinde. Det tror jeg også handler om at mange vælgere netop ikke tror på han kan vinde, og ikke så meget om at hans idéer er tossede.
Skrevet af Forhammeren
At Bernie ikke kunne vinde handler om Electorial College.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Friedman
@El Immigrante
Hvorfor er der ingen af jer, som har taget "The Squad" I betragtning?

AOC og resten af slænget buldrer. Tjek lige deres vindermargin, deres visioner og andet, som mange amerikanere er optaget af.

Der er ihvertfald ingen tvivl om, at der kommer oprør hos demokraterne, nu hvor der er en fast og visionær gruppe, som gerne vil tage teten.


Det lyder lidt som når folk har besøgt New York og San Francisco et par gange, og dermed tror at de kender USA.

The Squad er ikke er repræsentative for den amerikanske befolkning.
AOC har et valgdistrikt der mere eller mindre konsekvent stemmer 75-80% demokratisk. Det er et straffespark uden målmand at vinde der. Flyt hende til Pennsylvania eller Nevada, og hun taber med et tordendrøn.

Faktum er at man skal lade være med at se USA gennem en dansk prisme. Amerikanerne vil ikke have socialisme. Heller ikke i en dansk velfærdssocialistisk model. Det er ikke populært. Heller ikke en form for Medicare 4 all version. Faktisk har ideen TABT popularitet de seneste år. Det kan man mene om hvad man vil, men amerikanerne er i meget vid udstrækning af den opfattelse, "at du klarer dit, så klarer jeg mit". Resten klarer vi så med food banks gennem den lokale kirke og lignende.

På Twitter og andre sociale medier cirkulerer der endnu et af de der åndsvage memes, hvor der nævnes en række kandidater og om de er for M4A eller ej, om de har vundet/tabt valget. Naturligvis står dem der er for M4A som vindere, mens de der er mod M4A har vundet. Det ser jo ganske lige til ud. Der mangler bare kontekst og forståelse for at alle valgdistrikter altså ikke er ens. Det er en smal sag at vinde hvis 85% af de registrerede vælgere er registrerede demokrater. Situationen er en noget anden når man stiller op i Kansas eller North Dakota.

Bernie Sanders tabte ikke på grund af electoral college. Han tabte fordi de demokrater der ikke befinder sig på den ideologiske venstrefløj, forstod at det eneste der for alvor betød noget ved 2020 valget, var at Trump tabte. Det krævede at man kunne flytte stemmer der hvor det rent faktisk betyder noget. Det er ikke i Woke San Francisco eller New York valget afgøres, men i Michigan hvor man i 2016 tabte med lige godt 110.000 stemmer, i Pennsylvania hvor man tabte med 68.000 stemmer og i Wisconsin hvor man tabte med 27.000 stemmer.
Man flytter ikke den store gruppe vælgere der ligger i midten ved at vælge en kandidat der ligger helt ude på venstrefløjen og alle de republikanere der ikke kunne udstå Trump, og dem er der en del af, ville man aldrig nogensinde kunne få til at stemme på Bernie som de ser som en ekstremist. Risikoen var at de ligesom i 2016 ville "holde sig for næsen" og stemme på Trump, fordi Bernie var endnu værre end Trump i deres øjne.
Skrevet af Forhammeren
Fried

Det du beskriver er netop derfor Sanders ville tabe i EC.

Hvis valget blev afgjort ved popular vote ville Bernie formentlig være en glimrende kandidat.


From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af hjst
Det lyder lidt som når folk har besøgt New York og San Francisco et par gange, og dermed tror at de kender USA.

Faktum er at man skal lade være med at se USA gennem en dansk prisme


Ord, som jeg har savnet længe i denne tråd.

Tillykke til Biden, husk nu, at få de der stemte på Trump, med.

//hjst

Læs iøvrigt René Gummers forsideartikel i Weekendavisen fra i fredags,
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Bjarke_bold
-Friedman


Amerikanerne vil ikke have socialisme. Heller ikke i en dansk velfærdssocialistisk model. Det er ikke populært. Heller ikke en form for Medicare 4 all version. Faktisk har ideen TABT popularitet de seneste år.


Jeg er ikke sikker på hvad du mener. 69% af befolkning støtter M4A. Faktisk hele 46% af republikanerne. Jeg har enormt svært ved at forestille mig politiker der har bredere opbakning end det.

https://thehill.com/hilltv/what-americas-thinking/494602-poll-69-percent-of-voters-support-medicare-for-all
Skrevet af Friedman
Den velansete Quinnipiac Poll testede M4A under demokraternes primærvalg.

There is more support among Democratic voters and independent voters who lean Democratic for allowing people to buy into Medicare than replacing the current system with Medicare for All, although both are popular among these voters. While 71 percent of Democrats and Democratic leaners think it is a good idea to allow all adults the option of buying into Medicare, 59 percent of Democrats and Democratic leaners think it is a good idea to remove the current health care system and replace it with a single payer system.

Medicare for All has grown increasingly unpopular among all American voters, as 36 percent say it is a good idea and 52 percent say it is a bad idea. In a March 26, 2019 poll, 43 percent said good idea, while 45 percent said bad idea. The highest support came in an August 3, 2017 poll when voters said it was a good idea 51 - 38 percent.


https://poll.qu.edu/national/release-detail?ReleaseID=3650

Skrevet af Halil
Bliver glædeligt, når Trumps groteske idioti bliver udstillet og afvist af domstolene.

Og han taber med præcis de samme mandater som han vandt over Hillary med.

Det bliver et dejligt sammenbrud at bevidne.

Men skaden er sket og der vil formentlig være en del amerikanere, som har tæt på nul tiltro til det offentlige system. Sad!
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Bjarke_bold
-Friedman

MEn... Den meningsmåling du henviser til er er jo ældre end den jeg bragte?

Derudover mht. din meningsmåling af ældre dato:

..."Quinnipiac uses misleading wording, which, unsurprisingly, leads to deflated support. They ask respondents “Do you think that removing the current health care system and replacing it with a single payer system, in which the federal government would expand Medicare to cover the medical expenses of every American citizen, is a good idea or a bad idea?” It is misleading because Medicare for All does not in any way “remove the current health care system” and such wording creates a negative impression with respondents.

https://www.citizen.org/article/getting-the-polling-straight-on-medicare-for-all/
Skrevet af Daniel V.
Man skal aldrig nogensinde stole på data fra et spørgeskema, uden at man har mulighed for at se præcist hvordan spørgsmålet har været formuleret, samt andre ting som kan påvirke svaret.
Skrevet af el inmigrante
Friedman, mfl.

Tak for dit bidrag. Jeg er først og fremmest overhovedet ikke uenig med dig, da jeg udemærket godt ved, at amerikanerne råber kommunisme, ligeså snart en socialistisk idé bliver delt. AOC og the Squad har ikke en Kina mands chance, sådan som systemet, politisk forståelse og værdierne hos amerikanerne er lige pt.

Nu var snakken om, hvem demokraterne ville vælge. Der blev foreslået en masse kandidater, som har en fair chance og ville pynte på den politiske udvikling i USA.

Min anke gik på, om der ikke ville komme et oprør indefra, når nu AOC og The Squad er så fremstående hos demokraterne. Så vidt jeg har opfattet og forstået, så er der to lejre hos demokraterne.

På den ene side har vi The Squad, som er fascineret af Bernie. På den anden side har vi Biden,Pelosi mfl. Der ser på tingene pragmatisk. På et eller andet tidspunkt må der vel komme et sammenstød mellem de to lejre, når nu snakken falder på en eventuel udvikling hos demokraterne.


docendo disco, scribendo cogito
Skrevet af npl
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-09/biden-s-doj-must-determine-whether-trump-should-be-prosecuted

Det bliver interessant at se, hvem Biden vælger som rigsadvokat.

Donald må ellers føle sig taget på fissen af Pfizer. Knapt en uge efter valget kommer en udmelding om deres vaccine, som åbenbart var udviklet af firmaet på when hånd, så Pence og Operation Warp Speed kan ikke tage nogen kredit for det. Imens eksploderer aktimarkedet, stik modsat Donald´s forudsigelser.
Skrevet af Forhammeren
Hvis nogen skulle tro at Donnie giver op lige foreløbig
https://thehill.com/homenews/campaign/524899-trump-fundraiser-for-legal-challenges-also-pays-down-campaign-debt-report?amp

Løsningen med at Pence lige kortvarigt bliver præsident og laver en benådning ligger vel lige til højrebenet.

Uden at der skal gå Torsten Jansen i den så vil det måske ikke være så dårligt for Joe hvis det ikke bliver 50-50 i senatet.
Det vil give en meget god begrundelse for at samarbejde bredt hvor han måske vil kunne bruge sin erfaring og personlige kontakter.

Hvis det bliver 50-50 laver AOC og omegn bare endnu mere ballade.
Spændende om han tør gøre hende til energi eller miljøminister for at give venstrefløjen lidt.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Benzo
Er det mig der har misforstået noget, eller er 50-50 i senatet en god ting for Biden, idet vice-presidenten har den afgørende stemme i tilfælde af dødt løb ift stemmeudfaldet?
FCM Liverpool
Skrevet af Forhammeren
ja, så er VP den afgørende stemme.

Om det så ikke er meget udmærket at Squad ikke larmer op om alt muligt i tide og utide hvis det bliver 49-51 er et andet spørgsmål.

From where you are now i dont think you can go wrong.
annonce
0