Snak

Mere indhold efter annoncen
Nu er spørgsmålet jo hvad folk identificerer sig som. Identificerer du dig som "kristen tror jeg?"?

Nej, jeg identificerer mig ikke som kristen og ville derfor heller aldrig melde mig ind i folkekirken, hvis jeg ikke allerede var der. Stadig vil folkekirken dog rapportere mig som et af deres medlemmer.
Kan du ikke læse en simpel spørgeundersøgelse, du store videnskabsmand?

Er du for dum til at kunne vælge melllen mere end kun to muligheder lille bossemand?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
. Stadig vil folkekirken dog rapportere mig som et af deres medlemmer.

Og hvilken relevans har det? Er det også folkekirken der indrapporterer hvad du stemmer, for så er det vist på tide at begynde at tro.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Er det også folkekirken der indrapporterer hvad du stemmer, for så er det vist på tide at begynde at tro.

Det skal jeg ikke kunne sige. Men mange, som jeg kender, der heller ikke går i kirke undtagen for at blive døbt, konfirmeret og gift, vil da sikkert svare, at de er kristne, hvis de bliver spurgt, om de er kristne, muslimer, jøder eller ateister. Det ville jeg også selv overveje at gøre, selvom jeg ikke er troende, men måske var gift med en, der var.

Så hvis vi forenkler det lidt, eksisterer der vel 3 slags kristne:
1. Kristne, der beder bordbøn og regelmæssigt går i kirke.
2. Kristne, der selv mener, at de er troende, men aldrig beder og kun går i kirke ved særlige lejligheder.
3. Kristne, der er i tvivl om, hvorvidt de overhovedet tror, men som måske alligevel ikke rigtigt har lyst til at kalde sig ateister.

Type 1 er helt sikkert mere almindelige i USA, end de er i Danmark, og det er vel formentlig denne gruppe, der melder sig ind hos republikanerne og er modstandere af fri abort. At det nærmest er flertallet i USA, der modsat danskerne er imod abort, kan man læse mere om på https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2018/january/how-most-americans-really-feel-about-abortion-ndash-what-pro-life-pro-choice-labels-dont-tell-you
Læs nu bare linket og luk røven med dit ammestuesnak.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Friendly:
Men republikanerne har jo været mod fra abort siden det blev et emne. At katolikkerne er svunget over ved et enkelt præsidentvalg ændrer jo ikke på at de i den periode hvor man har diskuteret fri abort primært har stemt demokratisk.

Min pointe er, at det er noget vrøvl at den republikanske modstand mod fri abort har noget særligt med jødedommen eller katolicismen at gøre. Der er modstand mod fri abort i alle religioner, og den republikanske modstand er et udtryk for at partiet er talerør for konservative familieværdier der ofte er religiøst funderede, men som netop er funderede på tværs af religioner.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Det kuriøse er jo at klaphatten selv viser til at befolkningen er relativt splittet omkring spørgsmålet. Det er så jøder og hvide katolikker, som udgør omkring 13% af befolkningen og kun 17% af Republikanernes base, som kører toget. Tager man hispanics med, kan man svinge sig op på ca. 21% af republikanernes vælgere, eller 20% af befolkningen. Det uagtet at 18% af befolkningen er mod under alle omstændigheder og ca. 50% kun for under visse.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Det drejer sig ikke kun om et enkelt valg. For i begyndelsen af 1960erne stemte katolikkerne helt overvældende med 70-80% på de demokratiske præsidenter John F. Kennedy og Lyndon Johnson, som du kan se på https://en.m.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_and_politics_in_the_United_States Senere begyndte ret hurtigt at stemme mest republikansk og vist netop, fordi demokraterne da begyndte at gå ind for fri abort, som den katolske kirke jo er imod.
Katolikkerne begyndte ret hurtigt også at stemme republikansk, da de nåede et velstandsniveau hvor lave skatter er interessant.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skiftet fra de 76-82% af katolikkerne, der i 1964 og 1968 stemte på præsidenterne Kennedy og Johnson til de 52-63%, der i 1972 i stedet stemte på republikaneren Nixon i alle meningsmålingerne, var voldsomt, og lige siden har en lille overvægt af katolikkerne stemt republikansk. Men i løbet af disse meget få år blev katolikkerne jo ikke pludselig meget mere velhavende. Derimod begyndte demokraterne omkring 1970 at gå ind for fri abort, hvilket bestemt ikke passede katolikkerne!

Men der er jo også andet i politik end abort. Derfor blev næsten halvdelen af katolikkerne alligevel hos demokraterne. Men en stor del af disse katolske demokrater er også stadig abortmodstandere. De har det bare ikke let med dette anti-abort synspunkt hos demokraterne. Alligevel er der dog også tre abortmodstandere (Manchin, Donelli og Casey) hos de demokratiske senatorer, som man jo kan læse på https://www.politico.com/magazine/story/2018/08/03/democrats-abortion-pro-choice-life-219154

annonce