Snak

Mere indhold efter annoncen
Ja, og så stemte de på Bush og så på Clinton osv.

Iflg nogen polls stemte de endda på Dukakis i 1988.

https://cara.georgetown.edu ´ presidential...
Ikke korrekt, Pibe.

Jo, i både 1992 og 1996 stemte flertallet af katolikkerne ganske korrekt på Clinton. Så dette har du ret i. Men i 1988 stemte flertallet på Dukakis, der så alligevel tabte til Bush senior. I 2000 stemte flertallet af dem på Al Gore, der tabte til Bush junior, og i 2004 stemte flertallet af dem på John Kerry, der alligevel også tabte til Bush.
Så der er ikke hold i din pointe, er det du siger.
Så der er ikke hold i din pointe, er det du siger.

Jo, de stemte overvejende republikansk. De kunne bare godt lide Bill Clinton, men kunne til gengæld ikke fordrage Bush familien. Både Bush senior og Bush junior endte desuden med at blive de mest upopulære præsidenter og en opbakning fra vælgerne på kun nogle og tyve procent. Altså næsten kun det halve af opbakningen til Trump indtil nu.
Friendly får lynhurtigt lukket hullerne i bunden af båden.
Så det eneste katolikker hader mere end fri abort er familien Bush? Plausibelt.
Der skete i hvert fald en hel del kulturelt i USA 1968-1972 som ville kunne forklare Friendlys påstand.
“Der var andre der trak mer' end jeg”
Nej, ikke når han isolerer det til abort. Nixon blev valgt ind på meget af det samme som Trump. Høj kriminalitet, en disillusioneret arbejder- og lavere hvid middelklasse der ser en elitær venstrefløj, svaghed udenrigspolitisk og manglende patriotisme. Dengang var det så Vietnamkrigen meget cirklede omkring. Og ja, nogle stemmer moralsk og for enkelte er abort sikkert en mærkesag, men det er en del af en pakke.

http://newsdata.reuters.com.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/polling/#!response/TR112/type/day/filters/PD1:1/dates/20180628-20180702/collapsed/true

6% med det som den primære faktor, hvor homoægteskaber og lignende også er med. Det er ikke atypisk at høj grad af religiøsitet og de temaer er korreleret, men det bliver for dumt at isolere det som en væsentlig faktor i det store billede, særlig sammenholdt med den andel af vælgerskaren som jeg tidligere dokumenterede fra de kilder Friendly præsenterede, men ikke kunne læse.

Det kan jo undre at abort netop nu er blevet så stort et tema, hvis det var sandt.
Meget af den aktuelle abort-tematik skyldes nok demokraternes mere eller mindre velbegrundede angst for at Roe bliver omstødt.

Jeg kan ikke lige se det ske. Fx Texas har 28 mio indbyggere og ca. 55.000 aborter årligt. Den bølge kan vist ikke standses.
“Der var andre der trak mer' end jeg”
Ja, men det kan undre hvorfor det skulle mobilisere katolikker på højrefløjen. Resultatet af Kavanaugh i Højesteret er jo status quo pr. i dag, ikke et pludselig republikansk flertal.
Politisk har det begrænset værdi for Republikanerne, og bliver hurtigt en boomerang. Det er mere oplagt at frygten for Roe bruges til at mobilisere demokratiske vælgere før midtvejsvalget. Hardliner kristne har Trump jo i sækken og de ser i almindelighed stort på moral.
annonce