Snak

Mere indhold efter annoncen
Nej nej, muren er jo bygget ! Eller den er næsten færdig i hvert fald, "finish the wall" som de siger.
Hvor meget der er blevet bygget under Trump i forhold til hvad der var i forvejen af mur/hegn må så stå hen i det uvisse, noget så banalt som et ´faktatjek´ er ikke noget Trump lader sig gå på af.
FCM Liverpool
Bernie vs. Trump i 2020 kunne være et interessant opgør mellem to hvide mænd i 70´erne.

Den demokratiske udpegning bliver lidt et gedemarked med så mange kandidater. Spændende er det iøvrigt, at Califonien tidligt i udvælgelsesprocessen skal afholde valg.

Mvh. Halil
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Jeg tror personligt, at tiden lidt er rendt fra Bernie - selvom jeg synes, han er et frisk pust. Det der med den "hvide, heteroseksuelle mand" bliver allerede nu udpeget som et for stort ballast - det kombineret med amerikansk socialisme skal nok skræmme et stort antal vælgere væk. Førstnævnte problematik kan også vise sig at bide en endnu stærkere kandidat - Joe Biden - i røven.

Her forleden dristede den kære Bernie at sige "We have got to look at candidates, you know, not by the color of their skin, not by their sexual orientation or their gender and not by their age. I mean, I think we have got to try to move us toward a nondiscriminatory society, which looks at people based on their abilities, based on what they stand for."

Hvilket han prompte blev høvlet ned for, af alle fra Jess McIntosh til Colbert.
Hvorfor? Tja...

Det skrevet, så er Sanders pt. foran i indsamlinger: 5,9 mio. $ indsamlet på 24 timer. Så måske er hans base solid nok...

Min personlige favorit - ikke nødvendigvis politisk-ideologisk, men til at blive den Demokratiske kandidat, forstås - er Cory Booker. Ung, populær, bredt favnende politisk set, single (hvilket kan vise sig at være et stærkt kort), en god tværpolitisk historik, et (indtil videre...) rimelig uplettet personliv - mange af de karakteristika, Obama også havde.

Biden er også et bud - men i disse MeToo tider, kan Anita Hill-sagaen godt blive et stort problem.

Det er lidt et gedemarked indtil videre ja, men jeg forventer nu klart, at de første par kandidater meget hurtigt falder fra, hvorefter vi står tilbage med Booker, Sanders, Harris, Warren og (måske) Biden, med Klobuchar som outsider.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Feltet vil blive kogt meget ned ganske hurtigt, ja, så gedemarkedet er kun i starten.

Et showdown mellem Biden og Bernie vil være meget betryggende for den hvide middelklasse.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Meget! Og derfor ikke i Demokraternes interesse. De går jo hårdt efter latinoerne, afroamerikanerne, woke-typerne og de lidt yngre hvide amerikanere.

Derfor tror jeg også, Booker og Harris har lidt bedre muligheder, sådan som klimaet er nu.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Hvis ikke Trump er nok til at få minoriteterne til stemmeurnerne, så ved jeg ikke hvad vil. Kamala Harris har jeg ingen fidus til, hun ryger hurtigt efter nogle af hendes mere sketchy beslutninger kommer frem i lyset, og hun skal forsvare dem over for eksempelvis Bernie.

Jeg er optimist på Bernies vegne. Hans evne til at indsamle midler er langt over andre demokrater, og den her gang lider han ikke under, at halvdelen af demokraterne ikke aner hvem han er. Han har konsekvent været blandt landets mest populære politikere siden valget i 16´, og han har ikke hele partiet mod sig ligesom i 16´, hvor hele, udover 2-3 medlemmer, den demokratiske del af kongressen var for Hillary.

Brooker er et fint bud dog, omend jeg ikke er sikker på hvordan det kan være en fordel at han er ungkal. Nu er det politiske klima selvfølgelig noget anderledes i disse år, men ellers har rollen som den gode familiefar været noget af det, udover politiken, der har fyldt meget i amerikanske valgkampe.

Det forlyder iøvrigt, at der kan være en mulighed for et republikansk primærvalg. Republikanerne har indtil nu nægtet at andre end Trump kan stille op, men hvor længe mon det holder? Der er eftersigende en del republikanere der ser valget i 2020 som en ganske unik mulighed.

Det er iøvrigt sjovt hvor forfærdet Trump og de konservative var over potentiel valgsvindel ved midtvejsvalget. Nu ved man så, at det rigtigt nok har fundet sted, men det var republikanere i North Carolina. Pludselig kunne de dårligt være mere ligaglade.
@ Krigerisk

Jeg tror, du stadigvæk undervurderer Trump og, vigtigere endnu, den mængde mennesker, der vil stemme på ham igen. Jeg er helt med på, at den der bliver den demokratiske kandidat har masser at gå til angreb på - men Trump er ikke en typisk kandidat, hvorfor det heller ikke denne gang bliver en typisk valgkamp.

Desuden er det ikke tilfældigt, at der fra 1901 og frem kun har været fem præsidenter, som ikke blev genvalgt* (Taft, Hoover, Ford, Carter og Bush Sr.). Som siddende præsident har man simpelthen et par kæmpe fordele, som udfordrere ikke har. Trump kan for eksempel pege på en voksende økonomi - det går guf ind hos Republikanere. Desuden vil han stadigvæk få løveparten af de Republikanske stemmer.

Det bliver endnu et tæt løb, medmindre der sker noget helt ekstraordinært.

Brooker er et fint bud dog, omend jeg ikke er sikker på hvordan det kan være en fordel at han er ungkal.

Jeg læste en spændende artikel om det (som jeg selvfølgelig ikke kan finde). Amerikanere elsker at leje Kirsten Giftekniv (der var f.eks. mere interesse i USA for Prince Harry´s bryllup, end noget andet land, Storbritannien inkluderet). Man skal heller ikke kigge længere til én af deres utallige og utålelige reality programmer, for at spotte en tendens der. Desuden, ungkarl = ingen utroskab. Slutteligt kan Booker ikke angribes på den - i al fald ikke af Trump. Jeg kan næsten se det for mig:

"This guy, I mean, this guy can´t even get married, let alone get votes"
"Well Donald, you married enough times for the both of us"

Det forlyder iøvrigt, at der kan være en mulighed for et republikansk primærvalg.

Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig - men det tror jeg ikke et sekund på. Det vil simpelthen være sidste søm i kisten på den Republikanske troværdighed. På godt eller på ondt, så skal Republikanerne køre med Trump (såfremt han, som forventet, stadigvæk er præsident til den tid).

*Der har været to yderligere præsidenter, som aldrig fik deres anden periode - Coolidge og Johnson - men de valgte ikke at stille op igen. De havde også begge tilfælles, at de overtog hvervet efter deres præsident (hhv. Harding og Kennedy) døde i embedet.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Det er ikke et spørgsmål om at undervurdere Trump. Jeg skriver, at hvis ikke Trump alene kan få minoriteterne til stemmeurnerne og de partout skal have en af "deres egne", så gør de det også voldsomt svært for sig selv.

Trump kan for eksempel pege på en voksende økonomi


Det er jo så spørgsmålet om han også kan det når valget endelig skal tages. 2018 sluttede voldsomt dårligt af, og de enorme stigninger på aktiemarkedet, som han ellers har pralet voldsomt med, blev ædt op og endte tæt på 0 for året. Derudover er der ikke sket en stigning i real-lønningerne for Trumps base, og skattereformen har resulteret i at mange lavtlønnede skulle betale flere penge i skat end tidligere år.
Økonomer peger iøvrigt på, at verdensøkonomien vil opleve en recession i 2019, hvilket også vil ramme USA.

Amerikanere elsker at leje Kirsten Giftekniv


Tjoe, men nu var Trump eksempelvis den første præsident til at være blevet skilt, og mig bekendt er det ikke sket tidligere at det hvide hus har huset en ungkarl. Der er også forskel på at se The Bachelor i TV, og så ønske at præsidenten skal være landets mest eftertragtede emne for giftelystne kvinder. Ægteskab er også et spørgsmål om stabilitet, og at du som præsident ikke har travlt med at jagte hunkønsvæsner, men har en stabil base du kan drive landet fra. First ladies er også blevet en stadig større del af præsidentembedet, der kan tale direkte til kvinders/mødres bekymringer uden det mister troværdighed. Mit indtryk er, at familie stadig betyder en hel del, selvom Donald også her har vendt op og ned på det hele.

Det vil simpelthen være sidste søm i kisten på den Republikanske troværdighed


Det kan man mene. Jeg tror ikke deres vælgere går voldsomt meget op i troværdighed, så var de skredet for længst. Til gengæld virker det til, på de artikler jeg har læst, at mange republikanere er bange for at Trump ender med at smadre partiet helt, og at de vil have mere end svært ved at komme tilbage, såfremt Trump taber i 2020 med hele partiet bag sig.
Jeg tror sådan set du har ret i, at man vil gøre alt man kan for at forhindre andre i at stille op, men spørgsmålet er hvor vokale de republikanere der er kritiske over for Trump ender med at være.

Noget helt andet er selvfølgelig om han overhovedet ender med at stille op.
Jeg vil iøvrigt lige tilføje, at selvom den demokratiske kandidat burde være favorit mod Trump, så er jeg klar over at det ikke bliver a walk in the park. Trump har en unik evne til at lade al kritik prelle af, hvilket de "normale" politikere slet ikke formår. Det er ikke mere end et par dage siden, at jeg så en overskrift omhandlende Elizabeth Warrens indianer-baggrund, og om hun havde gjort sig mere interessant end hun måske er.
Modsat har Trump en evne til at lade selv ganske alvorlige forbrydelser, herunder hvidvask af millioner og hvad der vel bedst kan karakteriseres som underslæb, blive glemt kun få dage efter de er kommet frem.

Jeg er iøvrigt ikke sikker på, at det er en fordel for Trump at han er siddende præsident. I Clinton/Trump valgkampen var det i den grad op af bakke for Hillary, da hun ikke havde noget konkret politisk at angribe Trump på. I TV-debatterne havde hun alt at tabe og nærmest intet at vinde. Den her gang kan potentielle kandidater gå konkret til stålet ved at påpege de mange løfter Trump kunne have gennemført da han havde flertal i begge kamre, men ikke lykkedes med. Eller påpege at han i en periode på to år (indtil videre) har formået at lukke regeringen delvist ned i tre omgange. Han har vist sig i stand til at være ude af stand til at lede et land, og vælgerne (det vil sige primært offentligt ansatte) har mærket på egen krop hvad hans lederskab kan betyde for deres jobsikkerhed og økonomiske sikkerhed.

Hvad blev der iøvrigt nogensinde af den store infrastrukturplan, der vel er tæt på det eneste fornuftige han gik til valg på.
Mueller skulle være tæt på at aflevere sin rapport, hvorefter Barr vil agere på hvad der er blevet fundet ud af.

Personligt tror jeg ikke, det fører til en rigsretssag - men jeg er godt nok spændt på at læse, hvad Mueller har opdaget.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce