Snak

Mere indhold efter annoncen

Att.: Razz og andre jurister

Skrevet af Conte
ons 22. feb 2012
Jeg har lige brug for et par indspark.

Sagen er den, at vi er tre der har arvet en grund for mange år siden. Den vil vi nu gerne af med. Det vil sige to af parterne vil gerne. Den tredje mener at salgsprisen er for lav.

Kræver det samtykke fra alle tre ejere at få grunden solgt? Prisen er lidt under den offentlige vurdering, men med dagens priser er det i de flestes øjne et mere end okay tilbud der er givet på grunden.

Kan man på nogen måder komme ud af aftalen? Vi er jo naturligvis ikke interesserede i at betale ejendomsskat af en grund der nu kan sælges. Og parten der stejler pålægger jo egentlig os andre en unødvendig udgift.

Alle indspark modtages med stor taknemmelighed.

Skrevet af Svoger
Jeg har ingen viden om det område, men jeg tænker på - han/hun kunne ikke tænkes at købe jer andre ud til jeres pris, og så må han/hun selv bestemme om grunden beholdes, eller sælges til hvad pris vedkommende kan få?

Jeg havde en kammerat, der stod i en tvist om en ejendom han og hans ex ejede sammen, hvor han ville købe hende ud til en given pris, men hendes ejendomsmægler mente jo at ejendommen var mere værd, og de kunne så ikke blive enige.
Der fik de en neutral dude fra det offentlige ud, der endte med at fastsætte værdien (faktisk endnu højere, end selv hvad hans ex ville have haft).
Om helt det samme er muligt i denne situation, tør jeg dog ikke sige.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af SotD
Som Svoger nævner er det da oplagt at lade den tredje part købe grunden, hvis han mener prisen er for lav. Så kan han jo vente til prisen er rigtig. Han må jo forvente at den stiger.

Det er dog et ret svært område. Der er ikke nogen umiddelbar løsning, hvis I står som 3 ligeværdige ejere, der ejer 1/3 hver. Der skal alle parter give samtykke ved et evt. salg.

Jeg ved ikke om der findes en måde at sætte pres på den tredje part, som holder sig inden for loven. I så fald kender jeg ikke til det. Det bedste er at tale til fornuften og opstille nogle forskellige muligheder.

Det kunne være at sætte den til salg til den pris han selv vil have, og lade ham betale skatterne på den så længe den står til salg urealistisk. Eller det ovenstående forslag. I de fleste love i DK står der, at man ikke må pålægge andre unødvendig udgift, men jeg er ikke stødt på den indenfor kombinationen af arveret og boliglovgivning.

Vi har haft adskillige scenarier med skilsmisser, arv af bolig og lign. situationer, men de er alle blevet løst med kompromiser og ikke med jura.
Silkeborg IF
Skrevet af kejseren7
Som jeg forstår det, så ejer i ejendommen i lige sameje.

Måden man opløser et sameje over en bolig, er ved at begære ejendommen solgt på frivillig auktion. Dette vil i hovedtræk foregå efter de samme principper som ved tvangsauktion.

Du er velkommen til at spørge nærmere, hvis du har brug for yderligere hjælp om det.
Skrevet af Conte
Mange tak for feedback. Det er pænt af jer.

Som det ser ud nu er der ingen chancer for at fyren der vil beholde grunden vil købe de andre andele. Det kan jeg faktisk godt udelukke. Det skal også siges, at det ikke nødvendig behøver at ende "pænt". Altså - vi mener jo ikke at det giver mening, at en sætter sig over de to andres ønsker i denne sag. Alt taler for at sælge og det er som udgangspunkt eneste reelle løsning for to af os. Uanset hvor muggen nummer 3 så bliver.

Kejseren7 - noget du gider at uddybe? Grunden kan som udgangspunkt ikke komme på auktion. Der er kun en potentiel køber, og en decideret auktion kan i vores øjne ikke indbringe samme pris som vi er blevet tilbudt. Tilbudet kommer iøvrigt fra en kommune.
Wir sind Pokal!
Skrevet af kejseren7
I og med I ejer ejendommen/grunden i lige sameje, og I ikke kan blive enige om et salg direkte til kommunen, er der kun en mulig måde at sælge grunden på, og det er ved gennemførelse af en frivillig auktion.

En frivillig auktion er ikke det samme som en almindelig auktion - du kan evt. google lidt på "frivillig auktion" og læse lidt nærmere omkring det.

Dette sker ved fogedrettens hjælp. Det vil helt klart være en dyrere løsning, og I vil med stor sandsynlighed ikke ende med den samme avance som ved et direkte salg. Det er dog vigtigt at gøre opmærksom på, at dig og din "makker" også har mulighed for at købe ejendommen på den frivillige auktion - her har I altså mulighed for at købe jeres ven billigt ud eller alternativt presse ham op til en pris, hvor I er tilfredse og opnår den fortjeneste I vil.

Min umiddelbare rådgivning til dig og din "makker" vil være, at I forsøger at overtale jeres tredje ven til at sælge direkte. Såfremt han ikke er villig hertil, oplyser I ham om, at så må I nødvendigvis få opløst samejet ved en frivillig auktion. Her kan I oplyse ham om, at udgifterne vil være væsentlig større end ved direkte salg, hvorved han vil opnå en endnu dårligere avance.

Hvis han ikke indvilliger heri, er der umiddelbart kun to alternativer - 1) opløsning af samejet (salg af ejendommen) via frivillig auktion eller 2) beholde ejendommen.
Skrevet af Cyanite
Kejseren7 har forklaret det fint. Han kan ikke forhindre jer i at ville sælge, men han kan vælge metoden.

Vis I har arvet grunden via testamente, så vær evt. opmærksom på, om der er begrænsinger eller lignende.
"Is my friend in the bunker or is the bastard on the green?"
annonce
0