Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sir , moderator
https://imgur.com/a/M1ReG

Lidt billeder fra Bourgogne hvor jeg opholder mig. Utrolig lækkert.
Dette er en signatur.
Skrevet af Sev-DK
Drive by shooting
Skrevet af I.B.
Uhøjtidelig, men ikke useriøs vin. Pomerol møder Beaujolais - jeg er glad!
http://switzerland-wine.com/en/ticino/34-san-zeno-riserva-2009.html
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Seifert
Jeg drak en flaske i weekenden. Det god saft:
http://winehog.org/njord-pinot-noir-precoce-2013-28753/
Skrevet af Pizarro
Skal på Boheme i aften. Er der noget man bør prøve at smage - overvejer Foillard og Rayas som oplagte muligheder. Det kommer naturligvis også an på hvad man vælger at spise :-)
BERLUSCONI PEZZO DI MERDA!
Skrevet af Seifert
Hvid:
2013 Ribolla Gialla, Matthiasson Vineyard Matthiasson - 995 kr.
Skrevet af I.B.
Fra www.jancisrobinson.com

2013 Matthiasson Ribolla Gialla Matthiasson Vineyard Napa Valley

Tasted: 30 Jul 2015
Rating: 15.5/20
Drink: 2015 - 2020

Fermented whole cluster in a closed-top tank. Pressed after 3 weeks and aged for 20 months in neutral barrels. Organically farmed.
Notes of apricot leaf, tea and high-toned accents of canned apricot. Pleasantly textural with a sense of freshness and savoury elements. Mouth-washing acidity with a textural palate and long finish. More one-dimensional with less complexity than the 2012 though still a delicious wine. This wine carries some of the challenges resulting from the 2014 Napa Earthquake. These barrels tumbled during the earthquake and were left inaccessible for an extended period as they sat in a mountain of tumbled barrels. As a result, the wine could not be topped. There is still a deliciousness to this wine but as a result of the mishap it misses some of the fineness of the 2012 vintage.(ECB)
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Seifert
Og ?
Skrevet af Pizarro
Går den hvide til et Thøstesen spejlæg?
BERLUSCONI PEZZO DI MERDA!
Skrevet af Seifert
Det er en vanvittig kompleks vin i min verden. Jeg drak den til et helt måltid på Frederiksminde og den klarede ret beset alt fra snacks til dessert.

MEN hans spejlæg klare den dog ikke. Jeg plejer at drikke pinot til det.
Skrevet af I.B.
Seifert

Jeg slog den op, fordi Napa Ribolla ikke umiddelbart lød som en vin, jeg ville spendere 1000kr på. Det vil jeg stadig ikke, efter at have læst mig til, at vinen er mere natur-/orangevin- end Napa-typisk.

Edit: kan dog se på CT, at det er en vin, der deler vandene. Nogle finder den kompleks og spændende, mens andre finder den weird. Sådan er det jo typisk med orangevin...
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Seifert
Den er let orange, kun med et lille bid fra macerationen.

Modsat Jancis, så synes jeg 2013 er langt sjovere end 2012.

Det er i øvrigt en vin man skal drikke en flaske af for at forstå i min verden, egner sig ikke til smagning og analyse ved et glas.
Skrevet af I.B.
"Kompleksitet" i vin bruges oftest som et plusord, men jeg har det generelt svært med den slags kompleksitet, der er omvendt proportionel med graden af svovling.
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af FendeR
Da jeg har fået tyndet kraftigt ud af mit vinlager, kigger jeg lidt efter noget nyt. Har godt nok bla. 2 flasker Bordeaux liggende, men de skal bruges til det oksemørbrad jeg har i fryseren.

Er dog stadig lidt lun på at lave nogle kød/gryderetter, med forskellig kraft/intensitet. Så jeg har derfor, smidt 12 flasker spansk vin i kurven fra en af mine online vinpushere. Har valgt spansk vin, da det stadig er lidt ukendt territorium for mit vedkommende. Valget er faldet på 6 flasker Abrazo Reserva 2010, samt 6 flasker Zumaya Tempranillo Ribera del Duero 2013. Begge vine, har fået fine anmeldelser på Ekstrabladet. Det er selvfølgelig ingen garanti for kvalitet, men så har jeg da noget at pejle efter :-) Man har da selvfølgelig nogle druer/vine man er specielt glad for, men kan egentlig drikke al slags rød og hvidvin.

Har desuden smidt en smagekasse med 6 flasker fra Leone de Castris, i gave til den gamle her i næste måned, når nu jeg alligevel er inde og bestille vin. Den består af: 2X Leone de Castris - Salice Salentino Riserva 2010, 2X Leone de Castris - Primitivo "Il medaglione" 2013, samt 2X Leonoe de Castris - Five Roses Anniversario 2014.

Tænker også at lave en fransk ret med skaldyr inden for det næste stykke tid, så er også lidt lun på at finde 6 flasker fransk hvidvin, som specifikt er godt til retter med skaldyr. Da udbuddet på den onlineside jeg er på er rimelig begrænset, bliver nok hos enten min lokale Skjold-Burne, eller Holte-Vinlager jeg tidligere har brugt. Hvilke franske hvidvine op til de 100 kr. flasken kan i anbefale?
Savner ikke Ståle.
Skrevet af Jussi
Sidder i Saumur og smager noget af det bedste Chenin, jeg mindes at have smagt:

http://www.rhonalia.fr/anjou-blanc-bastingage-2014-clos-de-l-elu.html#.V4kF-_QV7CQ

KØB!

Var hurtigt forbi en Leclerc i Chinon hvor de fandeme havde Clos Rougeard! Det er fjerde gang, jeg rejser i området og har ALDRIG set det på hverken restauranter eller vinhandlere.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Smör40
For fanden Jussi jeg drømmer jo om god Chenin fra Loire! Er det en side man kan købe den fra? Du bør iøvrigt gøre dig selv den tjeneste at smage Domaine Collier´s Saumur Blanc det er noget af det bedste jeg har smagt fra Loire og så er han søn til en af dem der startede Clos Rougeard.

Sidder med 10 år gammel Zweigelt i glasset første gang jeg smager det med alder den har en vild lim agtig note.
\"If a player is not interfering with play or seeking to gain an advantage, then he should be.\" Liverpool FC siden 1996. JFT97. https://imgur.com/a/RJzhg
Skrevet af I.B.
Fik smagt (og drukket) en del vin i aftes:

2014 Alexander Laible Riesling Tausend Sterne trocken
Fremragende! Struktur som i typisk Pfalz-riesling [alkohol: 13%; restsukker 5 g/L; syre 8 g/L], men aromamæssigt mere Baden-"sunny" - eksotisk frugt vælter op af glasset - abrikos, passionsfrugt, ananas... Men samtidig med en elegant transparens og letbitter grapefrugt. God længde, som følges helt til dørs af syren.
http://tinyurl.com/zlj7wnr

2013 Ziereisen Grauer Burgunder Musbrugger
Mindst lige så fremragende. Super mineralsk og transparent, med tydeligt champagneagtigt præg af lang bærmekontakt, men på samme tid sortsmæssigt ekspressiv og frugtmæssig intens.

2008 Sipp-Mack Riesling Alsace GC Rosacker
Næsten "australsk" næse med masser af petroleum og lime. I munden dog suppleret med stenfrugt og honningagtig opulens (13% alkohol + mærkbar restsødme), men også flot syrebalance og mineralsk/tertiær kompleksitet. Flot vin.

2012 Chateau Lagrange Saint-Julien 3eme GCC
Nej tak. Mere savsmuld end den relativt skrøbelige 2012-frugt kan bære.

2012 Roc de Cambes Cotes de Bourg (80% Merlot, 20% Cab S)
Ja tak. Fucking flot merlot-blend fra Francois Mitjavile (Ch Tertre Roteboeuf) - med imponerende længde og perfekt balance mellem lækker blommet frugt og luksuriøst krydderi fra træ. Ikke billig, men den smager sgu alligevel klart af en flaske til!

2006 Château Lafaurie-Peyraguey Sauternes
Ravfarvet og ret moden, men bestemt en lækker vin.

Fik også smagt min første vin fremstillet på albarossa-sorten (chatus x barbera), oprindelig antaget for nebbiolo x barbera, og den VAR meget barbera-agtig. Mørk med lilla skær, blommet frugt, god syre og moderat tannin. Perfekt, saftig "skyller" til sliders med andekonfit, syltede rødløg og dijonnaise.
http://tinyurl.com/zbllfq3

Endvidere fik vi smagt en korrekt, men noget neutral 2012 Louis Moreau Chablis GC Les Clos samt denne ganske fine cava - http://tinyurl.com/j5uosav


Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Hr. Undertegnede
Hola cunts ..

Jeg ´skal´ give en gave til en herre (Mr. X) der har hjulpet med at skaffe en lejlighed og har givet moi husly de seneste uger .. Han er svært begejstret for hvidvin og i særdeleshed Riesling .. Jeg havde først i sinde bare at svanse ned i Skjold Burne og lade moi forføre, men så tænkte jeg at jeg stoler langt mere på Bold.dk .. Så hvis I var i mine sko, her i København, hvilken hvid/Riesling ville I så blive glad ved at få .?

Et par stikord om Mr. X ..

77 somre, single, har været med på Esrom Kroen og mødt Kaffe, som han synes er intet mindre end fantastisk, homoseksuel og historisk interesseret ..

Edit: Og budget tænker jeg omkring 1000, det gør skam intet hvis det er et stykke over .. Jeg er herre rig ..
Skrevet af Jussi
Smør

Puh, ved ikke. Men det var bare let at linke til et par ord om vinen. Den blev heldigvis overgået et par timer senere på vores yndlingsbistro:

Skriv Mikaël Bouges bag øret. 14€. Han laver både hvid og rød, og jeg købte to kasser.

I det hele taget synes jeg, at der er sket noget - på godt og ondt - de fire gange, jeg har været her og kørt rundt i bil.

Ondt pga LANGT flere turister, i særdeleshed englændere og hollændere som cykler rundt og sveder fra slot til slot, men overhovedet ikke ikke interesserer sig for et af verdens ABSOLUT største mysterier: Den manglende kærlighed og forståelse for Franc og Chenin fra området.

Godt, pga at de IKKE gør, så der er mere til os som har set lyset forlængst. Men også, i hvert fald som jeg oplever det, en stigende kvalitet hos bio-producenterne, som førhen havde det med at famle lidt og være lidt flippede for flippedhedens skyld - de laver nu totalt ren, letdrikkelig vin med personlighed - typisk til højst 18-22€. Der er ikke den der overdrevede trang til svinesti osv for at fortælle historien om, at der ikke bruges pesticider og særligt meget svovl osv.

Det samme gjorde sig forresten også gældende i Bugey, Die og Chatillon hvor jeg også var, men det kan jeg altid skrive et par ord om, hvis det har interesse.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Jussi
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
annonce
0