Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Smör40
Ska det være Sardinsk har jeg bedst erfaringer med Cannonau (Grenache) derfra.

Ærgeligt med den Vin Jaune I.B.
\"If a player is not interfering with play or seeking to gain an advantage, then he should be.\" Liverpool FC siden 1996. JFT97. https://imgur.com/a/RJzhg
Skrevet af dons

Hvad skal man drikke til langtids braiseret svinekæber med risotto ? Skal spises i morgen så det skal helst være noget supermarked/vinhandel noget.

Er der nogle forslag ?
crazy gang
Skrevet af I.B.
Hvad med en ung, og relativ intens barbera? Den må godt være over 14%, så fylden matcher den cremede risotto.
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af dons

Tak for svar I.B.

Det går jeg efter.

Fedt man altid kan få en godt råd her når det gælder drue og mad :)
crazy gang
Skrevet af DanishBhoy
Hvad er folks erfaring med vinkarafler?

Er det bare at smide den over i en familien Danmark Grand Cru, eller udvikler de sig mere ved at komme over i en med mere "bred" bund

Gerne forslag på hvad I foretrækker, og links
Is it cold in his shadow?
Skrevet af Opus
Vinene skal have en vis alder, før jeg synes, det giver mening. Det afhænger dog også lidt af vinen.

Dernæst kan ambitionsniveauet spille ind. De mere nørdede foretrækker forskellige karafler til forskellige typer: pinot noir og lign. i en smal, cabernet og lign. i en stor, mens grenache og lign. et sted i mellem.
De allermest nørdede kan argumentere for flere forskellige, og eksempelvis Riedel har et bredt udvalg.

Skal man have en til husbehov, så er flere af de almindelige ganske fine. Man kunne måske vælge den type, der passer bedst til den vintype, man foretrækker - eller selvfølgelig en gylden middelvej.

Skrevet af Sir , moderator
Kan du ikke holde dig til en enkelt profil Opus?
Dette er en signatur.
Skrevet af Pizarro
Er der nogen herinde som har prøvet Winefamly og kan sige noget om deres sortiment. Det virker jo umiddelbart meget fint og nogle af deres priser er da også ret fine blandt andet på champagne.

Men er der ellers anbefalinger herinde fra?

BERLUSCONI PEZZO DI MERDA!
Skrevet af Smör40
Ang karafler foretrækker jeg en bredbundet en af slagsen, desværre smadrede den jeg bruger for nylig mener det var denne: http://m.magasin.dk/accademia-atelier-karaffel-2%2C6-l./VA02585478-00000001_061.html

Nu har jeg denne: https://www.bahne.dk/vin-karaffel-med-egetraes-prop.html

Vin med meget alder på ska som regel kun dekanteres for at skilde sig af med evt bundfald en slankere karaffel ku evt bruges til det formål. Unge vine har tit gavn af en tur i en bredbundet men igen handler det også om hvilken vin, feks synes jeg at rødvine som Beaujolais tysk Pinot og dislige fungerer godt ved at skænke et glas op og så lade stå åben et afkølet sted i en del timer. Dog har jeg vist aldrig oplevet en vin blive decideret dårligere på karaffel.

Jeg dekanterer ofte også hvidvine og det vil jeg blive ved med, imø er der ikke så meget man ka gøre forkert det er ikke ligefrem hjernekirugi.
\"If a player is not interfering with play or seeking to gain an advantage, then he should be.\" Liverpool FC siden 1996. JFT97. https://imgur.com/a/RJzhg
Skrevet af Jussi
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af I.B.
(www.winepros.org/aftertaste/3-myths.htm)

"In the time window of one or two hours during which it is consumed, the wine does not change so much as the wine taster changes. That first taste of wine includes the very slightly painful sensations of heat from the alcohols and pucker from the acids and tannins. As the initial shock dissipates, the taster becomes aware of more subtle complexities. As the wine is consumed, not only does the palate adapt, becoming more tolerant and less sensitive to these stimuli, but the tastebuds and brain also become more and more anesthetized from the ethanol. The wine seems to taste smoother and more complex, when it is in fact the taster´s sensitivities and perceptions that undergo the swiftest and most dramatic change. (see Taste: A User´s Manual)

As far as (especially) big red wines tasting smoother the day after opening, I suspect most of the smoothness comes from the very slight evaporation and reduction in ethanol, the most volatile component, but with this improvement comes also the loss of aromas which have dissipated.

Before you argue against this point, try an experiment (with no deviation or prejudice). It requires two bottles of the same wine, preferably from the same case, two identical decanters, masking tape, a pen, and an assistant (although this exercise is more instructive and fun with additional tasters). The morning of your tasting, open and decant one bottle. Do not open the other bottle. Out of sight, the assistant uses the pen and masking tape to mark each bottle and its corresponding decanter (with a random mark, such as X and O) to keep track. Several hours later, but immediately before tasting and out of sight of the taster(s), he decants the second bottle. The wines are then immediately poured "blind" for the tasters to decide which bottle (decanter) smells and tastes best. Most taster prefer the just-opened bottle most of the time. Furthermore, these results will be consistent, whether using young or aged wines, whether white or red, and whether the tasters are experienced or not.

A great deal of the pleasure of wine comes from smell. The smells in wine are comprised of Volatile Organic Compounds. Some VOCs are present in such minute concentrations and are so volatile that they may be exhausted and disappear completely with only a few seconds of aeration. Is it worth sacrificing these scents for what amounts to superstition that has little scientific basis?

MY ADVICE: If you are unwilling to forgo the "breathing" ritual and you truly place great value in allowing your wines to aerate, simply pulling corks won´t do it. Decant the wine, regardless of an absence of sediment. However, you must keep in mind that the older the bottle of wine, the more brief the aroma window, so gather your friends around to appreciate the fragrances as you decant to remove any sediment and then pour that wine at once!

And, if you are tempted to spend money on one of the many devices on the market that promise "instant breathing" or "accelerated aging", please consider instead purchasing a bottle of Dr. Jim´s Cure-All Snakeoil (its placebo effect is guaranteed to solve all ailments but stupidity) ..."
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Jussi
IB

Smagte du nogensinde fra NWC:

https://imgur.com/a/TgUt7
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af I.B.
Ja, Jussi. Men det er vel +10 år siden efterhånden... Husker den som meget fin til prisen. Hvad siger du selv?
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Jussi
Jeg var meget, meget glad for den.

Den har dog skiftet farve til noget mere oxideret, synes jeg.

Gad vide, om sådan et skruelåg er godt som gemmevin.

Nå, kunne godt tænke mig at smage den snarest til en ananas-tarte tartin.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af I.B.
Ja, den ser jo på dit foto ud til at have udviklet sig fra dyb gylden til dyb ravfarvet.

Efterhånden er der jo en hel del modne vine med skruelåg på markedet, men jeg har ikke smagt nok til at kunne konkludere positivt eller negativt i forhold til vinenes udviklingspotentiale.

PS - Mon ikke Coravins udbredelse vil animere flere og flere producenter Down Under til at droppe skruelåg og genintroducere naturkork?
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Street
Kan nogen af jer anbefale et par flasker Pinot Noir og Riesling i 100-200 kr pr flaske?
Skrevet af Jussi
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Burkarlen
Så har jeg endnu engang brug for lidt råd til indkøb af vin, da lageret er ved at være lidt tomt.

Jeg skal på udkig efter en værtsgave til en veninde, som efter eget udsagn "elsker dårlig/billig hvidvin". Har nogen af jer erfaring med en "god dårlig" hvidvin? Jeg vil gerne købe online, så jeg kan kombinere det med indkøb af gode vine til mig selv. Her tager jeg selvfølgelig også imod bud på gode "kraftige" rødvine til u/200 kr.

Jeg har også bemærket at flere af jer har linket til tyske hjemmesider. Er der nogle fordele/ulemper ved at handle på tyske netbutikker? Jeg har hidtil kun gjort brug af danske, da jeg er bange for fragtomkostninger/sikkerhed.
Skrevet af qanatoli
Kung Fu Girl (http://www.smallevine.dk/product/kung-fu-girl-riesling-2015-62/) lyder som et muligt hit hos din veninde. Så kan du evt. prøve Boom Boom Syrah fra samme producent til dig selv. Jeg har ikke smagt den, men navnet indikerer kraft, samtidig med at den formentlig ikke er stukket helt af i marmeladesmag.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Slettet(501641211802)
Der er som sådan ingen ulemper ved at købe vin fra Tyskland eller andre EU-lande. Fragt er ofte samme pris eller billigere end danske butikker. De sender normalt med UPS, DHL og GLS, og det tager normalt under en uge (min "rekord" er 3 dage fra bestilling). Ofte er der gratis fragt ved køb for over 200 euro.

Der kan være mange penge at spare. En vin til 120 kr i Tyskland kan nemt koste 180-220 kr i DK. Det kommer meget an på, hvilke butikker i DK, der fører den.

Ulempen ved at købe fra Tyskland er, at du selv skal indberette punktafgifter til SKAT. 11,61 kr. pr liter vin. Men selv med dem betalt, kan det betale sig. Det skal siges, at du selv skal indberette punktafgifterne - der er ikke told eller anden kontrol.

Du kan læse lidt om det her:
http://www.amino.dk/blogs/mortenlaerkholm/archive/2015/02/02/import-af-vin-fra-italien-til-privat-forbrug-5-kroner-per-flaske.aspx
annonce
0