Snak

Mere indhold efter annoncen

att: vinkendere

man 30. okt 2006
Jeg har fået et tilbud på nogle flasker kostbar vin.

Château Latour, Pauillac, 1985.

Det er jo en 1. Cru fra et af de bedste slotte i bordeaux.
Nogen der ved noget om årgangen eller lige ligger ind med en af vinbøgerne og evt kan sige noget om point og noget om hvor længe den kan gemmes. Det er ikke ualmindeligt at Latours kan gemmes i 50 år i de rigtig gode årgange, men ved ikke om det er gældende her.
Så vidt jeg ved er 1985 helt acceptabel, men kan ikke finde noget specielt om Latours 1985 årgang.

Jeg har set flasken udbudt på en restaurant til 4.000 kr. Det er nok i overkanten og ikke i nærheden af hvad jeg skal give. En norsk side havde den til Chateau Latour 1985 7000:- NKK. Det er fandme dyrt. Måske er det ligefrem en god investering selvom det er ment som en julegave til min far.

Nogen der har noget at sige om netop denne vin?
Ikke andet end en vudering ligger på ca.1200kr

Men vitterlig en fin gave den, såen en engledreng du er . ;-)
Chateau Latour - 1985
Robert Parker
Ref: Wine Advocate 129, June 2000 Rating: 88
Notes: This wine was tasted from my personal collection, following the Latour tasting. The 1985 Latour is a soft, open-knit example, without much structure, delineation, and depth. The dark ruby color displays amber at the edge. The bouquet of tobacco, black fruits, herbs, earth, and new oak is pleasant, but neither intense nor persistent. The wine is medium-bodied, with sweet fruit on the attack, but it narrows out to reveal dry tannin and herbaceous notes. Anticipated maturity: now-2012.



Clive Coates
Ref: Vintage Guide September 2004 Rating: 17,0

Michael Broadbent
Ref: Vintage Guide 2002 Rating: 4(1)
Notes: ...... Lovely now but so much more to come.

84 og 85 var generelt svage årgange uden at et stort slot som Latour leverede en decideret dårlig vin.

Jeg smagte faktisk Latour 1985 mod 1986 i sommers og der er tale om to forskellige verdener, men 1985 er stadig en dejlig vin og vi betalte omkring 1000 kr. for den for 2 år siden, mens 1986´eren kostede 2200 og det var et røverkøb.

Hvor lang tid den kan gemmes afhænger meget af den enkelte vindrikker.

Jeg kan personligt selv bedst lide, når vinen "svarer igen" mens andre kan lide den nærmest sherry-portvinsagtige smag en gammel (god) vin har.

Skal den stadig have bid, så bør du nok drikke den indenfor de næste 2-3 år, men betyder det ikke så meget, så kan den gemmes i 8 år mere.

Derfra kan alt ske. Selv for Latour.

Kender en der smagte en Montrose fra 1921 for noget tid siden og den holdte stadig.

Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
Har du styr på om den er blevet opbevaret ordentligt ?
http://www.toni-shirts.at/
Den er købt hos en samler, der sidst jeg var i kælderen havde den i vinkøleskab (han har vel 10 af de store Mieleskabe) og det andet har han liggende i de såkaldte Medoc reoler.

Jeg vil tro, at den er opbevaret godt og standen var da også A, hvilket er meget godt for en 20 årig vin og antyder, at den er blevet behandlet godt.
Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
OK du taler om Runes
Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
I forbindelse med den lave Parker/WA-rating af 1985 Ch. Latour - og i forbindelse med vinanmelderi i al almindelighed - bør man holde sig for øje, at der findes stærkt divergerende idealer for "den gode vin".

F.eks er Parker (Wine Advocate) notorisk tilhænger af forholdsvis ekstraherede/koncentrerede vine med høj alkoholpct, masser af frugtsødme samt markant fadpræg. Herhjemme er Henrik Oldenburg (Smag & Behag) ofte på linje med denne opfattelse.

Kritikerne af Parker-skolen er kendt som "tradtionalisterne". Det britiske Decanter Magazine hører afgjort til de mest kompromisløse inden for retningen. Herhjemme kan man vist roligt kalde Anders Grøndahl (Ekstra Bladet) for (frankofil) traditionalist. Traditionalisterne revser modernisterne for at skabe en global ensretning af lettilgængelig, overekstraheret og trædomineret Ribena-saft. Man ønsker i stedet mere velafbalancerede, lettere og mere elegante vine, hvor lokalt særpræg (terroir) samt lagringspotentiale (garvesyre samt mådeholden brug af eg) ikke er sat over styr i frugtkoncentrationens og egetræets navne.

Når Parker kun giver 1985 Ch. Latour 88 pts, hvor f.eks. franske www.1855.com er oppe på 4,5 af 5 hjerter, så kunne det tyde på, at det er en vin for traditionalister. Hvorvidt dette er tilfældet, og om vinen er "over the hill", må være op til de rige svende at vurdere...



Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Jeg har i et stykke tid været på udkig efter et lille biligt vinskab, men har nu fået indrettet mig i en lille fin kælder hvor der er en rimelig konstant temperatur på 10-12 grader. Lidt koldt måske - men så længe den er konstant går det nok.

Jeg har lige bestilt 6 flasker Sovrano 1998 fra Villa Fiorita. Jeg har aldrig været den store hvidvinsdrikker og heller ikke stillet de store krav til dem. Men Sovrano´en syntes jeg er enormt lækker og har en stor eftersmag. Til 83 kr pr. flaske syntes jeg den er et røverkøb
http://www.toni-shirts.at/
moderator
Standard er også A på denne.

1000 kr lyder billigt.

Du benævner 1985 som en svag årgang. Jeg har kigget på de der meget generelle årgangspoint for bordeaux og der får årgangen 93-94 af 100. Det siger dog ikke noget Latours årgang det år. !986 skulle være en af de helt gode årgange for Bordeaux? Flere steder har jeg dog set 1986 som værende billigere end 1985, hvilket jeg ikke forstår.

ps. Seifert hold da lige din discountvin ude af min tråd :D
Dette er en signatur.
1970, 1982 og 1986 regnes for de bedste årgange i det 20. århundrede.

1985 var et vanskeligt år på grund af meget høje temperaturer i januat (mener man røg op omkring +20). Resten af året var godt, men det betød, at mange af de store vine kun har klaret sig i de store flasker fra dobbeltmagnum og Jerobam.

Latour var så måske det bedste af 1. cru slottene.

PS. Angående årgangstabeller, så er du nødt til at få dem delt op - også i Bordeaux.
Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
annonce