Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mr. Pink
Jeg har aldrig helt fattet sherry til mad, selvom jeg har forstået og konstateret, at noget mad tilsyneladende er bedst med sherry til.

Jeg har selvfølgelig smagt sherry. Også god sherry, men jeg vil hellere drikke hvid rioja eller Chenin blanc til, som der fx foreslås.
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af qanatoli
Jeg har aldrig helt fattet sherry til mad, selvom jeg har forstået og konstateret, at noget mad tilsyneladende er bedst med sherry til.


Øh?

Uden helt at forstå hvad du mener, så tænker jeg der er to ting i det:

- Sherry er lidt en “acquired taste”, mange synes bare det smager dårligere end andre vintyper.

- En af sherrys fordele i forhold til mad er at det kan håndtere mad der overdøver meget andet vin. Men hvis man ikke bryder sig om sherry, så er den gevinst jo til at overse.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af van_Basten7
Jeg tror faktisk mange ville synes godt om en sherry med den rigtige dessert pairing.

Det er selvfølgelig lidt snyd hvis spørgsmålet gik på en forret eller hovedret, men som dessertvin kan sherry virkelig noget godt synes jeg.
Skrevet af qanatoli
Det var det salte køkken jetænkte på - jeg kan godt lide px sherry til fx ost, og det kan givet også bruges til (meget søde) desserter, men der er tør sherry jeg har brugt tid på de seneste år.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jussi
Jeg er så heldig at have et figentræ i haven og et af efterårets højdepunkter er friske figner og tør sherry.

Pedro Ximenez kan jeg nærmest ikke få ned.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Edit:

Jeg kiggede tilbage i tråden og kan se at det er et år siden der blev skrevet om Raul Perez, Bierzo og mencia. Som altid er jeg bagefter. Jussi var også inde på cabernet franc.

Til gengæld har Sir så åbenbart set lyset i noget af det hvide fra Perez.

Nå, her er hvad jeg er nået til:
Særligt Raul Perez’ røde Ultreia St. Jaques synes jeg er et fremragende køb.

Ikke for tung, god syre, rød frugt og urter. Det minder mig lidt om cabernet franc, men samtidig mere frugt. Dejlig vin (mencia-druen).

Til gengæld forstår jeg ikke helt hans hvide på godello. Fremragende duft - lidt hen af riesling, men med mere animalsk præg - men smagen skuffede mig, den levede slet ikke op til næsen. Muligvis fordi jeg havde straffet smagsløgene med cava, ipa og demi-sec champagne før jeg smagte.

Under alle omstændigheder: det nordvestlige Spanien er værd at se på, ikke mindst mencia fra en fornuftig producent.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jussi
Helt enig. Mencia er så lifligt.

Jeg gensmager noget Anne Gros fra Minervois, som vist forsøger at lave ‘burgundiske’ vine i Roussillon-området.

Har smagt Fontinelles og La 50/50 indtil videre og det er altså smooth, nordvendt-køligt og slet ikke som man kunne frygte fra området.

Grandsbourgognes har en del.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
annonce
0