Snak

Mere indhold efter annoncen
Hautes Cotes de Nuits fra Bouchard Pere et Fils (hvis den stadig fås) til rørt tatar, men den kan ikke matche de tungere retter. Dine medspisere vil sikkert hellere have sydrhone eller ripasso. Ellers øl, ja.
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Selskabet var på ca 20, så der blev bare stillet en masse flasker frem til fri drik.

Chilensk Chardonnay - omg! Men det var faktisk ganske stramt. Og så noget rød spansk og netop noget sydrhone, nærmende sig Carcassonne. Helt fint.

Maden var dog mere end det. Super godt.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Lyder godt. Skal du spise mere i byen, så prøv Kamii. Det er virkeligt godt.
http://www.kamii.dk/
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Jussi
Har i øvrigt fået smagt 2011 Yvorne Larmes de Passion samt 1984 Les Frères Dubois Dézaley-Marsens - og begge er virkelig anbefalelsesværdige. Den første har en for druen sjælden intensitet (kunne godt få folk til at overveje Condrieu i en blindsmagning!). Med 13% også en anden fylde (uden at fremstå sprittet), så det er mere en smage- end en bælleudgave af chasselas. Den anden er spændende og kompleks, men bestemt ikke uden charme. Et flaske man kan gå og smage på henover et par dage - hvor vinen hele tiden viser nye nuancer. Så lidt hengemt, så åben imødekommende, så nøddeagtig, så lidt mandarinskal, så fino i det fjerne, så pludselig lysere i farven(!), etc. Stik mod alle "regler" om om moden vin, så smager - i alt fald denne flaske - endnu bedre på andendagen.
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
"For mig er Sagrantino en vin til vinterhalvåret - i stil med Cahors og Madrian. Men rød okse med lynvisit på hed grill eller grillpande (incl hvidløg og middelhavskrydderurter) kunne sikkert fungere sammen med Sagrantino. Gerne med lidt frisk citron, såfremt denne kan integreres i retten - til genetablering af mundvandsbalancen! Ja, ja - så er det heller ikke værre ;) "

På ingen måde en mad-vin, synes jeg. Den skal bare nydes. Den er så kraftig - selv efter 5 timer på Spiegelau Merlino karaffel - at hver mundfuld føltes som et måltid.

http://www.wine-searcher…mbria-italy

Jeg kan - hands down - ikke huske hvornår jeg sidst har fået bedre røde dråber.

Men det er jo bare min smag...


.
Tak for alle tipsene og anbefalingerne, IB - de er noteret.

NZ Bordeaux-blend i aften:


http://laudrup.dk/templa…oupGuid=107

Det er altså fuldstændigt forrygende, synes jeg. Elsker den der hiven op i skørtet, men hertil og ikke længere-frugt.

Måtte også lige smage lidt af den ´ægte´ vare, omend i et lidt andet prisleje:

If des Jonquéyeres, Chateau les Jonquéyeres 2007 fra Le Cirque Vin.

Det er altså virkelig godt. Våd og halvsur karklud i næsen, men med fin fin og afmålt Merlot-sødme på tungen.




Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Den lyder sgu da skæv ?
Bordeauxen?

I så fald, nej.

Smagte noget Blaye for et par måneder siden som mindede en del om den. 35kr er absurd.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Våd og halvsur karklud lyder bare ikke særlig rart og vel nærmest klassisk for en skæv flaske.
Så er det mig der ikke beskriver det godt nok.

Achaval malbec kan have noget af det samme.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
annonce