Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af caz777
Er i Riga fra idag og et par uger frem.

Nogen som kan anbefale seværdigheder, spisesteder og steder at feste?

Skrevet af Guldfugl
Noget bestemt - Nej ikke rigtigt, nok nærmere ALT!

What to do, where to go, what to pack etc!

Din moar!
Skrevet af Raavig
Jamen vores tur startede i Arusha, en ganske forfærdiglig by der ikke kan bruges til meget andet end at overnatte i. Vi boede på Arusha Tourist Inn. I starten syntes vi at det var lidt dyrt, men da vi senere fandt ud af hvad man fik ud af at spare, var det egentlig ok at betale lidt ekstra.

Jeg husker desværre ikke prisen, men efter Kilimanjaro var det ihvertfald rart at bo på et sted med varmt vand og wifi, så vi derfra kunne planlægge resten af turen.

På Kilimanjaro var vi fem i vores gruppe. Alle fem nogle jeg kendte hjemmefra. De første par dage havde de fleste af os det ok, men Søren og jeg var lidt ramte. Jeg af hovedpine, Søren af skiftene symptomer som pletter for øjnene, svimmelhed og manglende appetit - Det sidste havde vi alle dog i større eller mindre grad. Og den elendige mad på hele turen gjorde det bestemt ikke bedre.

Morgenmaden bestod af hirsegrød, utroligt tørt, gummiagtigt toastbrød, peanutbutter, en cocktailpølse samt et scramblet egg. Hirsegrøden smagte ofte brændt og da jeg ikke kan lide peanutbutter var toastbrødet meget svært at få ned.
Til frokost fik vi hver dag en pose med os om morgenen indeholdende et meget kogt æg, lidt overstegt kylling (dette var hårdt, men smagte fint), en brik mangejuice der smagte fordærdeligt sødt og en muffin der var så tør at ingen af os rørte den.
Aftensmaden var straks bedre. Det startede altid ud med en suppe. Ifølge vores kok var det en ny slags suppe hver dag, men ifølge vores smagsløg var det præcis den samme. Derudover fik vi stuvninger, spaghetti og lignende.

Som den eneste i gruppen sørgede jeg for at spise mig mæt hver dag, til trods for manglende appetit og elendigt mad.

Mit bedste råd til bestigningen, vil være at medbringe noget pålæg eller brød, der kan gøre morgenmaden og frokosten bedre. Et stykke rugbrød med makrel i tomat ville være mange penge værd!

Som jeg skrev tidligere, blev jeg helt ramt på dag tre da vi gik op til "Lava Tower" i 4600 meters højde. Vi skulle spise frokost deroppe, men det var utroligt svært at få noget ned. Derudover havde jeg den føromtalte hovedpine.
Da vi kom tilbage ned i 4000 meter spiste jeg Diamox, og derfra mærkede jeg stort set ikke mere til højdesygen. På daværende tidspunkt var jeg glad for det, i dag er jeg lidt ked af at jeg gjorde det, da turen faktisk endte med at blive for let.

På dag fire startede vi med "Breakfast Wall", en tur der er så stejl, at folk ofte kaster op der, deraf navnet. Det gjorde ingen i vores gruppe dog, men på dette tidspunkt blev to mand ramt af diarre. Og det skulle vise sig senere at med diarre følger opkast. Dette skete ihvertfald for alle de tre i vores gruppe der endte med diarre.

Hvis man finder en checkliste over symptomer på højdesyge, ville føromtalte Søren nok kunne krydse langt det meste af. Han var også den første der kastede op. Dette skete i ca. 4300 meters højde. Derefter kunne han ikke længere indtage mad eller drikke uden at kaste det op. Vi prøvede med Diamox, men også disse kom op igen.

I lejren i 4600 meters højde begyndte også to andre at kaste op hver gang de fik mad i sig. Så nu var det altså 3 ud af 5 der var ramt. Til trods for dette var vi fem mand der forsøgte opstigningen lige over midnat. Men allerede efter få hundrede meter, måtte Marianne indse at hun ikke kunne nå toppen, og valgte derfor at vende om. På dette tidspunkt var jeg overbevist om at Søren ikke ville nå toppen, da han end ikke kunne gå lige.

Men med masser af hjælp og støtte fra os andre, lykkedes det os fire at komme op. Tre var meget pressede, mens jeg som den eneste, havde ret meget overskud hele vejen. Naturligvis grundet diamox, men jeg tror også at det har betydet meget at jeg spiste meget hele ugen.

Efter at jeg nåede toppen, spiste jeg ikke mad i halvandet døgn. Nu havde jeg simpelthen fået nok af den elendige mad, og jeg havde jo ikke rigtigt længere brug for det.


Jeg har en burgeraftale om 15 minutter, men skal gerne vende tilbage med lidt tips om safari og Zanzibar og påklædning på Kili. Skyd endelig løs hvis der er spørgsmål.
Sir_C: [quote]@SorenF, det virker tåbeligt at anmelde indlæg som jeg har skrevet. Det er jo mig der får besked omkring anmeldte indlæg.[/quote]
Skrevet af Guldfugl
Lyder som en fantastisk tur !

Vi skal bo I Moshi, som heller ikke skal bruges til andet en overnatninger!

Mht maden, vil jeg bestemt sørge for at medbringe lidt selv. Maden lyder på tourbeskrivelserne fantastisk, men regner med at det er samme standard som i oplevede!

Var du den eneste der anvendte Diamox? - Jeg har fået diamox ved min læge, som anbefaler 1 om dagen. Hvis man så får symptomer, skal man tage en ekstra.


Hvordan er selve routen (Vi skal af Machame) - Er det ganske "almindelige" stier man går af, eller er der steder man går på "afgrundens rand", hvor man kan falde i sprækker?

"Breakfast wall" har jeg læst lidt om - Er det bare en stejl bakke, eller hvordan?

Tips til påklædning, Zanzibar og Safari bliver meget værdsat !

Og til sidst - var det så fantastisk på afrikas tag, som alle gør det til? :)Din moar!
Skrevet af amorbavian
Nogen, der har kørt kystruten fra LA til SF?
Wives, be subject to your own husbands, as to the Lord.
Skrevet af Bechgaard
@Guldfugl

Safari handler i høj grad om lag på lag. Der er pissekoldt om morgenen (5-10 grader), mens der ved middagstid vel er mindst 40 grader i solen. Shorts og bukser til at tage udenover (eller de grimme bukser, der kan lynes af fra knæet om ned), en skiundertrøje af høj kvalitet og så et par langærmede trøjer, som man kan tage af efterhånden som der bliver varmt.
Lad for gud skyld være med at tage syntetisk tøj på, der klistrer til kroppen. Svedtransporterende tøj er vejen frem.

Har du en god (og jeg mener virkelig god) kikkert til rådighed er sådan en også super at have med.
Skrevet af Caniggia
Jeg er i London i næste uge og bor i Soho. Hvis nogen har et fif eller to til spisesteder, byd gerne ind, da jeg jo skal have aftenerne til at gå med et eller andet.
Caniggia's kone, model Mariana Nannis, om Maradona: "At times I believe Diego is in love with my husband. It must be the long hair and big muscles."
Skrevet af Raavig
@Guldfugl

Jeg har ikke glemt dig, vender tilbage snarest.

@Amor

Jeg kørte den i sommers, noget bestemt du er ude efter?
Sir_C: [quote]@SorenF, det virker tåbeligt at anmelde indlæg som jeg har skrevet. Det er jo mig der får besked omkring anmeldte indlæg.[/quote]
Skrevet af Geddar , moderator
@Borger

Filippinerne var sgu dejligt. Men der var selvfølgelig steder der var bedre end andre. Vi var først i Manila tre dage. Det var to dage for meget. Vi fik dog sejlet på floden fra Apocalypse Now. Derefter gik turen til Malapascua, hvor vi bl.a. fik taget dykkercertifikat. Jeg var ret glad for stedet, især fordi turismen og det lokale gik godt i spænd. Efter 6 dage dér tog vi til Alona Beach på Panglao. Det ENESTE der var godt der var dykningen - det var til gengæld også virkelig godt!

Efter det havde vi et par dage i Dumaguete, der igen ikke var videre interessant. Vi havde dog heller ikke gjort alverden for at finde de små sjove hemmeligheder. En enkelt dag gik derefter i Dipolog og Dapitan på det nordlige Mindanao, hvor vi mødte sposorbarnet, og brugte nogle timer ved det lækre Dakak Beach Resort. Efter det gik turen til Palawan, hvor vi dog kun kunne nå El Nido, hvis det ikke skulle blive alt for stresset. Dertil kan jeg knytte mange ord, men for at gøre det kort: Hvis jeg skulle tre uger til Filippinerne igen ville jeg bruge samtlige på Palawan!
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Borger Louis
Godt at høre. Jeg har desværre ikke været på Palawan, og ja, El Nido skulle være magisk, siger folk.

Blev du fældet af karaoke helvedet?
Skrevet af Geddar , moderator
Jeg fik med nød og næppe sneget mig nogenlunde smertefrit igennem. Helt skidt var det da ikke: Da vi skulle gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen i Manila stod personalet og sang Total Eclipse of the Heart.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Borger Louis
Det er jeg lidt ked af,Geddar. Det vigtigste for mig, når jeg er ude at rejse, er bevare en social ligeværdighed med de lokale.
Skrevet af Sir , moderator
", og brugte nogle timer ved det lækre Dakak Beach Resort"

Der har jeg boet i 14 dage. Bliver lidt kedeligt til sidst
Dette er en signatur.
Skrevet af Geddar , moderator
@Borger

Snakker vi all in på Lady Gaga eller noget i den dur?

@Sir_C

Det tror jeg til gengæld gerne. En uge ville dog ikke gøre mig det store!
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Borger Louis
@Geddar

Herremand og slave..

Ellers kan jeg ikke.
Skrevet af andib
Masser af dage i Sydney nu uden den helt store planlægning af hvad vi skal opleve udover de traditionelle seværdigheder som fx operahuset, Bondi beach og Sydney Zoo. Er der en ukendt guldgrube, der ikke lige står i samtlige LP-bøger omkring Sydney?
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af kejseren7
Når du er på Bondi Beach, så ta´ et smut ind og få en Moo burger - ligger i sydenden af Bondi Beach. Ta´ derudover bussen videre fra Bondi Beach (vist nok bus 380 mod Watson Bay - var det i hvert fald for 3 år siden). Der er en fænomonal udsigt ude ved endestationen ligesom der ca. midtvejs er den vildeste udsigt på venstre hånd ud over Sydney!

Ta´ på Kings Cross - fine butikker og sjov oplevelse - især om aftenen, hvor det er ren Red Light District. Hvis I skal ud at handle yderligere kan det anbefales, at ta´ på Oxford Street.

Derudover kan det anbefales at ta´ en rundtur nede ved Darling Harbour - lækkert område! Botanisk have er også en oplevelse og man kan gå igennem den på vej ned mod operahuset.

God fornøjelse :-)
Skrevet af andib
@Kejseren7

Tak for inputs. Botanisk have og operahuset blev oplevet i går. Darling Harbour var skøn i dag. En tur i Sydney Tower Eye bare for at sige man har været der blev det også til i dag.

Vi snakkede om en vandretur ovenpå Sydney Harbour Bridge, men 250 australske dollars pr person kan vi godt finde andet at bruge på.

Bondi beach bliver vist d.2 inden vi drager videre nordpå mod surfers paradise og Brisbane d.3.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Toon Toon!
I Surfers kan det anbefales at gå lidt væk fra centrum, som er meget poppet. Jeg har boet på Main Beach Parade og hele det område er lidt mere hyggeligt end centrum. Gå langs stranden og gå så ind i området når I kommer dertil.

Hollywood Showgirls kan i øvrigt anbefales (medmindre du er afsted med damen).
Black and White Army! "The Entertainers" er tilbage.
Skrevet af andib
@Mic

Super. Tak for oplysningen.

Har dog et par tøser med på slæb (dog ikke damen), så ved ikke helt med Hollywood Showgirls. Vi kan selvfølgelig splitte os op, når vi når så langt.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
annonce
0