Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Clement
Vi var afsted med Topas, så der var sørget for det hele. Hvis man er frisk på en grupperejse, kan det klart anbefales..
Skrevet af Guerre
Jeg har lige bestilt en uges ferie her: http://www.marsa-shagra.org/

Masser af fantastisk dykning i Rødehavet men i en afslappet dykkerlejr, så man slipper for lortebyerne Sharm El Sheikh og Hurghada. Ahhhh...
When you drank the world was still out there, but for the moment it didn’t have you by the throat.
Skrevet af caz777
@Guerre

Har du været i den lejr før?

Hvis ikke kan jeg fortælle dig at du har lavet et godt valg. Det er en fanstastisk lejr, jeg har været der 4 gange efterhånden. Lækkert husrev, med fri ubegrænset dyk uden guide (og med 6 forskellige profiler, som er idiotsikre ift at komme i land det rette sted :)). Gode truck duck langs kysten. Sig til hvis du har brug for specifikke dykker site anbefalinger der.
Skrevet af Guerre
Jeg har ikke været der før, men jeg har kun hørt godt om det. Min erfaring Rødehavet begrænser sig til liveaboard og dagsture fra Sharm.

Du må meget gerne komme med anbefalinger og tips.

Vi skal afsted d. 24/9. De to, jeg skal afsted med, er desværre næsten helt nye dykkere, som først skal tage deres AOWD dernede, men jeg regner med, at der er nok dykkere dernede, jeg kan hooke op med for at lave nogle lidt sjovere dyk (fx elphinstone).
When you drank the world was still out there, but for the moment it didn’t have you by the throat.
Skrevet af caz777
Du skal nok nyde det. Og du bør også få god lejlighed til at dykke med dine kammerater på husrevet.

Husrevet er genialt på den måde at det er formet som et V/tragt ind imod kysten, så på husrevet kommer man altid ind på præcist samme punkt. Så man har en nord og en syd side. På hver side kan man så vælge 3 profiler: i) svømme ud fra kysten og svømme ind ii) blive sejlet i båd ud, og hoppe i, og så svømme ind, eller iii) Blive sejlet en del længere ud og hoppe i, og så komme op og blive hentet af båd igen. Så ialt giver det 6 forskellige profiler på husrevet. Dykningen på det er normalt uden guide (men man kan hyre det imod ekstra betaling). Personligt var min kone og jeg lidt i tvivl om vi ville føle os utrygge uden guide, da vi var der første gang. Men faktisk var det slet ikke et issue, tværtimod så nød at vi kunne gøre tingene som vi ville, og tage den tid vi havde lyst til. Og pga topografien, så skal man bare vide at man skal have revet ved højre side på nordsiden og på venstre side på sydsiden. Med den ene huske regel så kommer man automatisk ind det rigtige sted.

Vi har haft et par enkelte dyk der hvor der har været forholdsvis meget strøm udaf (tidligt om morgenen). Det kan selvfølgelig være lidt ubehageligt hvis man er helt ny dykker (dine kammerater), så derfor kan det måske være en fordel at starte med de lette profiler (svøm ud og ind).

Fiskelivsmæssigt så kan man se det meste på husrevet faktisk. Der har i perioder været mere eller mindre fast boende unge hvidtippede hajer og eagle rays (en gang vi var der, kunne vi på hvert dyk uden besvær finde den samme unge Eagle Ray og bare svømme lidt rundt med den), og der kommer til tider Napoleon Wrasse og flokke af delfiner helt ind på revet. Derudover er der masser af nudibranchs, blæksprutter og moræner, og selvfølge masser af andre rev fisk. Natdyk er også nemt og godt på husrevet.

Udover husrevet er der en række andre dyk med oftest truck op/ned af kysten, eller med både (til elphinstone hovedsagligt). Så vidt jeg husker så var der også truck dives inkl. i deres dykkerpakke, men ved ikke om det er sådan stadig. Elphinstone og andre båd dyk koster en smule ekstra.

Af de andre dyk kan jeg specielt anbefale (frit fra hukommelsen):

Elphinstone (Shaab Shagra):
Det er et verdensberømt site, og der kan være super dyk der. Jeg vil sige at de gange jeg har været der har det været lidt blandet, men masser af andre har haft fantastiske dyk der. Det er et avanceret dyk, og jeg mener man skal have 50 loggede dyk for at komme derud. Turen derud er ca. 20 min. i en lille Zodiac/"gummibåd", og det kan godt gynge en del. Så hvis du har tendens til søsyge kan det være en ide at købe noget medicin. Specielt fordi man kan være med andre ud, som dykker længere tid end, hvor man så sidder i båden. Og en så lille båd der ligger stille i bølger kan være rigtigt slemt søsygemæssigt :). På selve dykket er der ret gode chancer for hajer af forskellig slags og mantaer. Tror nok det specielt gælder hvis man tager derud meget tidligt om morgenen (mener de har en tur kl 6-7 derud...kan måske være det værd ihvertfald 1 gang). Jeg tror du er heldig at komme der i sæsonen for Oceanic White Tip. Jeg ved at højdepunktet er i 1. eller 2. uge af oktober, hvor der skulle være garanti for at de er på elphinstone, og ofte adskillige per dyk. Så jeg vil tro at de også er der under jeres tur. Jeg har desværre aldrig selv fået set dem da jeg ikke var været der på den tid af året :(.

Marsa Abu Dabab:
truck dive, som ligger 10 min fra campen. Der var (og understregning under "var") en venligt fast boende Dugong der, men jeg har hørt rygter om at den er forsvundet derfra. Dykkerstedet er på 3-5 meter vand på en slette med søgræs, som dugongen elsker :D. Derudover er det typisk at se 5+ havskildpadder per dyk der, og til tider guitarhajer. Der har været en del problemer der, da der ligger et stort resort ned til stranden, hvor badegæster svømmede ud, og så dykkede ned for at forsøge at ride på Dugongen. Så du kan selv gætte hvorfor den vidst nok ikke er der mere :). Jeg ved at de forsøgte med forskellige tiltag for at stoppe det, og der var snak om at de ville forbyde at folk overhovedet færdedes i det område, men jeg ved ikke hvad status er der nu. Men hvis det er muligt at dykke der, så er det klart værd at gøre (også hvis dugongen ikke er der). Og det er et fantastisk nemt dyk for dine kammerater.

Anzo Reef (Nelson Reef)
Sidst jeg var i Shagra var revet helt nyopdaget, og ikke fuldt ud navngivet endnu. Det er et båd dyk, og havde helt fantastiske farver og bløde koraller der, og voldsomt mange små fisk. Jeg ved ikke hvad status er der nu. Det kan sagtens være man skal spørge specifikt til det.

Abu Ghuzoon
Også et dyk som ikke er så benyttet der altid. Det er en vrag dyk på en kæntret smuglerbåd (så vidt jeg husker). Der var ikke noget skygge sted ved kysten, så dengang tog de ikke derhen om sommeren, da surface intervallet ville være for varmt. Men som vinter og efterår burde det være ok. Jeg husker det som et rigtigt hyggeligt og fint vrag. Det minder mig tildels lidt om Dunraven ved Sharm (selvom de ikke ser ens ud :)) i størrelse.

Af ting som jeg ikke vil anbefale: Dolphin House. Der arrangeres dagsture til Dolphin house (mener det også hedder Shaab Samadai), hvor der evt. kan snorkles med delfiner. Det var ikke pengene værd i min optik da jeg var der. Man har to dyk der, og hvis der er tid så kan man snorkle i et område som ligger op til et område hvor der holder en flok delfiner til. Dykkene på stedet er ok, men ikke mere. Og der er restriktioner på antallet af snorkel både, og snorkeltidspunkt derude, så man skal ihvertfald sikre sig at man kommer i vandet med delfinerne (og har tid nok), hvis man virkeligt gerne vil det.


Puha, nu blev det en længere smøre. Håber det kan bruges.

Skrevet af Guerre
Det kan det bestemt, tak for at du tog dig tid til at skrive det.

Fantastisk information - nu glæder jeg mig endnu mere.
When you drank the world was still out there, but for the moment it didn’t have you by the throat.
Skrevet af Anders_Feilhaber
Jeg har 21 timers downtime i Doha, til januar. Er der nogen der ved hvad man skal gøre for at få lov at gå ud i byen og kigge?
ARSENAL Guldøl Fi....lantropi?!?
Skrevet af andib
Jeg har 21 timers downtime i Doha, til januar. Er der nogen der ved hvad man skal gøre for at få lov at gå ud i byen og kigge?
Nu ved jeg ikke hvordan det er i Qatar, men i New York i 2008 hvor jeg var "in transit", da jeg skulle videre til Costa Rica, der kunne jeg tage ud i byen uden videre.

Det er trods alt USA vi taler om.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Sir , moderator
Jeg skal til Ho Chi Minh City i næste uge. Er der nogen der har nogle forslag til hvad man kan der? Jeg tager lige 4 dage der som afbræk i min Thailandstur, for at få noget god mad. Hvad kan man ellers?
Dette er en signatur.
Skrevet af Groundskeeper Willie
Hvor skal du hen i Thailand, Sir?

- Og hvorfor Thailand på denne tid, det regner helt vildt lige pt. Regnsæsonen ser ud til at starte sent i år.
Zlatan doesn\'t do auditions
Skrevet af andib
@Sir_C
Det kommer så sandelig an på hvad du er til. Men hvis du vil ind til et sted, hvor der er gang i den, så skal du ind til "district 1".

Om tirsdagen er der Ladies Night på Lush. Der tror jeg de fleste af Ho Chi Minhs tøser søger hen. Der var i hvert fald mange, da vi var dernede.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Sir , moderator
Jeg skal bo i district 1. SÅ det tjekker jeg ud.
Dette er en signatur.
Skrevet af Sir , moderator
GW, jeg skal til Bangkok en del og derfra finder jeg ud af hvad der skal ske. Kommer an på vejret. Jeg tager ned til Pattaya en enkelt nat, og er vejret godt tager jeg ud på en af øerne og er det skidt så tager jeg ind i landet. Regn rører mig ikke.
Dette er en signatur.
Skrevet af Groundskeeper Willie
Okay, hvis man er ligeglad med om det regner, så er det også et fint tidspunkt at tage derned på, færre turister, og så er hotellerne billigere.

Man kan næsten tage rundt i Pattaya med jetski i øjeblikket, det her billede er taget af en ven i Pattaya igår.

http://www.gratisimage.d…0700EA0.jpg

Husk at tage en tur forbi Ibar (Insomnia), når du skal til Pattaya.
Zlatan doesn\'t do auditions
Skrevet af Sir , moderator
Vi har ikke været særlig ramt af regnen. Der var endda sol i Pattaya.

Jeg var herude i dag:

http://www.abandonedjour…-of-awesome

Det ser sgu vildt ud med en så stor og forladt bygning midt i byen.
Dette er en signatur.
Skrevet af amorbavian
Om et par uger tager jeg afsted til Kalifornien. Mest LA, men et par dage i LV er også i planen, derefter nok en køretur til SF og tilbage til LA.

Hvis I har forslag til fede steder - specielt under køreturene, hvor pauser bliver en del af det. Skal ikke nødvendigvis skynde mig nemlig.

@SirC

Meget fedt at have sådan en forladt bygning i byen. Der er altid specielt stemning sådanne steder. Heldigvis er det ikke pga. krig el. lign. den er blevet forledt.
Wives, be subject to your own husbands, as to the Lord.
Skrevet af Borger Louis
Har I tjekket vejret syd på? Krabi, Phi Phi osv. Er det lige så risky at tage dertil i oktober som i sommer månederne? Der er generelt halv pris på det meste udenfor højsæson dernede.
Skrevet af Guldfugl
@ Raavig

Er du vendt hjem fra Kilimanjaro - og i så fald, vil jeg gerne høre mere?
Din moar!
Skrevet af SoerenDKK
Thailand, Mount Kilimanjaro og Californien...

Oh well, jeg tager til Langeland i morgen. Det er da også lidt eksotisk.

Misundelig? Nej nej, da...
https://enywulandari.files.wordpress.com/2014/11/lippi1.jpg
Skrevet af Raavig
Netop hjemvendt i dag.
Det lykkedes mig at komme til toppen, og det var endda langt nemmere end forventet. Jeg benyttede dog også diamox efter dag tre, hvor min hovedpine var så slem, at det føltes som et hold i nakken.

Jeg er lidt træt i dag, men skal gerne skrive mere en af de nærmere dage. Er der noget bestemt du vil vide?
Sir_C: [quote]@SorenF, det virker tåbeligt at anmelde indlæg som jeg har skrevet. Det er jo mig der får besked omkring anmeldte indlæg.[/quote]
annonce
0