Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Raavig
Er der stadig i tusindevis flyvende hunde i Botanisk Have?

Når i kører fra Surfers og videre til Brisbane, bør i slå et smut forbi Springbrook Natural Park og gå en tur til Natural Bridge om aftenen. Det er en naturmæssig skøn rute, hvor i kommer ned i en grotte hvori der er et hul i "loftet" hvor et vandfald falder ned. Derudover er der glowworms, hvilket er en ganske fornøjelig oplevelse.

Inden I tager til Surfers bør i dog tage forbi Blue Mountains og Byron Bay.
Sir_C: [quote]@SorenF, det virker tåbeligt at anmelde indlæg som jeg har skrevet. Det er jo mig der får besked omkring anmeldte indlæg.[/quote]
Skrevet af andib
@Raavig

Vi når ikke helt til Brisbane.

Blue Mountains er allerede på planen. Det bliver d.3 inden vi kører videre nordpå.

Nationalparkerne vil jeg skrive bag øret.

Botanisk have var nærmest ryddet for kryb da vi gik igennem.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af repos , moderator
Er der nogle herinde, der har erfaringer med de skræddersyede pakkerejser fra forskellige rejseselskaber?

Jeg overvejer en tur af et par ugers varighed til efteråret eller næste vinter, og har bl.a haft kig på nogle af rejserne fra Dagama Travel. Priserne ser fornuftige ud.

Jeg har endnu ikke lagt mig fast på en destination, men deres rejser til Nepal trækker mest i mig lige nu.

Min fornemmelse herinde er, at folk mest rejser på egen hånd, og tager den derfra. Jeg har jo også nogle fordomme omkring disse skræddersyede pakker, nemlig at det ender med at blive mig en og masse pensionister. Endvidere frygter jeg, at der ikke er tid til fordybelse, og man hele tiden skal videre til næste sightseeingmål.

Omvendt ser jeg fordele i, at meget af det praktiske er ordnet på forhånd, og der er sørget for mad etc. på turen. Desuden forventer jeg også, at guiderne kan give en oplevelse og en viden, som jeg ikke selv ville være i stand til at komme frem til.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Borger Louis
Jeg var med familien på sådan en pakkerejse med alt inkluderet for et par år siden i Sri Lanka. Det bliver jeg aldrig fan af. Man er mere eller mindre fastlåst til samvær med en røvfuld andre blegfede danskere hver dag med daglige udflugter og turistbuffet. Men jeg er også typen, der får et lille spjæt i kroppen, når jeg hører det danske sprog i min nærhed, når jeg er i udlandet. Man rejser jo væk for at møde andre kulturer. Ikke for at sidde med Leif og Anne Lise fra Holbæk og glæde sig over poolens beskaffenhed, så man ikke behøver at hoppe i havet, eller brokke sig i fællesskab over den åh så stærke lokale mad.

Jeg synes, det var en klaustrofobisk oplevelse og som en konsekvens af dette, valgte vi også at stikke af de fire sidste dage på turen. Det endte med at blive feriens højdepunkt. Overraskende nok. Selvfølgelig kan det være en fordel med en guide i mange sammenhænge, men som regel er de lokale, eller folk med tilknytning til det sted eller den attraktion, man er ude til, jo venlige til at informere ller agere fortæller for en time eller to. Bare man stikker dem en lille mønt naturligvis.

Det er dog ofte muligt med et kompromis ved de fleste rejseselskaber. Delvist arrangeret rejse uden at der nødvendigvis går store badedag i den. CC Travel eksempelvis. De er ret fleksible, og man får meget for pengene.


Edit; og ja, det er pisse stressende at besøge et nyt sted hver eller hver anden dag, blot for at sætte flueben i sin rejsebog. Det har ikke så meget med ferie at gøre i min bog.

Skrevet af Bosse1983
Hvor i Sri Lanka, Borger? Det er tæt på at være det bedste sted jeg har været, men vi boede lokalt i get hus og rejste rundt.

Jeg har været med på pakkerejser. Det er fint i det omfang det begrænser sig til hotel og fly. Udflugterne er frygtelige, især da jeg hader at være afhængig af andre, samt skal tage hensyn til FEDE Pouls dårlige lunger, samt gamle Berits svage blære, som skal tømmes for hver femte kilomet.

Enkelte lande er det dog vanskeligt at organisere ture selv, så hvis man rejser som familie, kan den skemalagte tur være at foretrække.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af repos , moderator
Tak for de hurtige tilbagemeldinger.

@ Borger

Det er netop det, du beskriver, jeg frygter mest. Den klaustrofobiske fornemmelse og følelsen af at skulle haste afsted, og holde ferie på alle andres præmisser end mine egne.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Borger Louis
Jamen, vi kom jo som sagt vidt omkring. Kandy, Nuwara Eliya på kolonihotel ved temarkerne, Sigiriya og et resort ved en strand jeg har glemt navnet på. De sidste fire dage tog vi ved Unawatuna. Der vil jeg næsten give min ene testikel for at være lige nu. Fantastisk sted.

Jeg var også rigtig glad for landet og befolkningen. Vil gerne derned igen, blot mere på egne præmisser naturligvis.
Skrevet af Saint
CC Travel er fantastisk i det omfang, at man selv tjekker de forskellige steder ud og så vælger hvor man vil hen og lader dem organiser dem. Det var rigtig godt da jeg tog til Filipinerne, der rejste vi med lokale rejse selvskaber rundt uden problemer og det var helt clean for grise-ferie følelsen, man fik kulturen tæt på, med hvad alt der følger med.

Jeg er dog stadig irreteret over vi blev smidt ud på Coco-beach og fik vide det var et autentisk hotel på en ø, med mulighed for dykning på de andre små øer, helt æreligt, så er der på den anden side af øen en by, med diskotek og indkøbs center, alt for turist venlig på den dårlig måde.

Tilgengæld var resten af ferien helt fantastisk, vi kom ud med en lokal taxa båd på øer og så bonde samfundet, fik set fastlandet og ende med at bruge 5 dage på panda Island, der nok er det fedeste sted jeg nogensinde har været, da det var back to basis på den fede måde.
(...)
Skrevet af Bosse1983
@Borger

Vi boede i Hikkaduwa helt nede på sydkysten, på modsatte side af Galle, i forhold til Unawatuna. Der er ganske mange hoteller, samt en fabelagtig strand. Vi boede lidt inde i junglen, dog kun med 5-10 minutters gang til stranden.
Vi kørte rundt i to uger. Kandy kunne jeg godt lide, blandt andet grundet byens historie. Overordnet var det dog bare et utrolig flot land at køre i og befolkningen er ganske rigtig vældig hyggelige.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Borger Louis
Vi var velsignet med helpension og buffet tre gange om dagen. Og for at være servicemindede og imødekommende havde de respektive kokke valgt at skåne os for alle de farlige krydderier og spicyness. Indisk/Sri lankansk mad er altså ret kvalmt uden det aspekt. Da vi på et tidspunkt tog konsekvensen og høfligt bad vores guide om at sige til at kokkene, at de hjertens gerne måtte servere os maden, som de selv plejer at spise den, kiggede han forundret og med store øjne på os, som var vi vanvittige. Og Leif, lad os kalde ham det, jokede resten af aftenen med humørperler om potentielle svedeture og ræserøv til os stakler. Men maden smagte glimrende for en gangs skyld.

Skrevet af Bosse1983
Jeg undskylder Mr.

Jeg er ikke specielt god på Ipad.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Borger Louis
Bosse, vi kom aldrig over på østkysten. Der skulle (blandt andet)ligge en fantastisk strand, laidback og perfekt til surfing. Har glemt navnet?
Skrevet af Bosse1983
Det er muligvis Arugam (staveplade) eller Trincomalee, hvor sidstnævnte mest er til snorkling og den slags. Der ligger desuden en del nationalparker på østsiden, som varmt kan anbefales.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Borger Louis
Arugam Bay, jep, det må være der.

Det var også rart, at der generelt ikke var overrendt af turister, hvad der selvfølgelig til dels, er en konsekvens af tsunamien. Som udgangspunkt har Sri Lanka masser af potentiale som rejsemål, og var så vidt jeg ved også en populær destination i 70´erne. For landets skyld må man da håbe, det går i den rigtige retning igen.
Skrevet af repos , moderator
Spørg dem, om de også siger en met.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Bosse1983
@Borger

Det kan vel diskuteres. Tsunamien kom man rimelig pænt over, som man gør på de kanter, men de borgerkrigslignende tilstande omkring De Tamilske Tigre, har derimod tæret en del. Landet er præget af politisk uro og især nord og nordøst på, er der områder som man næppe skal færdes i, da det minder om undtagelsestilstand. Det hele eksploderede da udenrigsministeren blev myrdet. I 2009 erklærede man at have slået de Tamilske Tigre, hvor op mod 600 børnesoldater overgav sig. Mange flygtede dog ind i Indien og flere områder er stadig præget af uro.

Under krigen blev de Tamilske Tigre placeret på listen over terrororganisationer flere steder, hvilket gjorde det til en legitim jagt, hvor metoderne næsten mindede om udrensning
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Borger Louis
Selvfølgelig. Det er ikke til at komme udenom. Nu tænkte jeg mere på post 2004, og da vi var der i 2009, døjede de stadig med hærgede kyststrækninger osv.

Og ja, den nordøstlige del bliver vist ikke en del af en pakkerejse lige foreløbig.
Skrevet af TR1986
Sri Lanka er en ren eventyr ø. Jeg har selv været der sammen med noget familie. En blanding imellem skønt vejr, lækre strande, venlige imødekommende mennesker og smuk natur.

Sri Lanka er også ved at finde fodfæste igen, efter den forfærdelige tsunami der var for knap 9 år siden. Sri Lankanerne er et arbejdsomt folk, men samtidig også et folk som tager tingene i deres helt eget tempo og ikke lader sig stresse.

Man skal dog være klar på at møde nogle ting som man ikke plejer at opleve i Danmark. Nedslidte, overfyldte toge. Nedslidte veje, tiggere, og folk som kan være lidt aggresive når de vil have man skal købe noget af dem. Men den gennemsnitlige Sri Lankaner er venlig og smilende. Og så er der også mange myg. Det skal man også lige vænne sig til.

Men jeg kunne også rigtig godt tænke mig at tage dertil igen.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af Borger Louis
Mit næste tropiske eventyr skal gerne gå til Colombia eller Burma. Når jeg smider dem på banen for mine venner, er de mest tiltrukket af førstnævnte. Sjovt nok.
Skrevet af ScouserTommy , moderator
Jeg skal en tur til london og se Arsenal - Liverpool her den 30. januar.

Jeg flyver igen næste dag. Hvis det går godt, skal jeg selvfølgelig i byen. Hvis det går dårligt skal jeg selvfølgelig i byen.

Alt lige fra pubs til store vamle diskoteker - er der noget i nattelivet der bare skal prøves?
He’s a lad from Portugal, Better than Figo don’t you know, Ohhh, his name is Diogo https://www.bbc.co.uk/sport/football/58943625 https://www.bbc.com/sport/football/48179167 https://www.bbc.com/sport/football/59397416
annonce
0