Du svarer på indlægget:
Yes yes vi er fatsvage, I er de oplyste. Lækkert udgangspunkt for en “debat”.

Det plejer da ellers altid at være dit udgangspunkt, Steve, men det er da fint, at du begynder selv at blive klar over, hvor irriterende det kan være. :-)

Jeg venter i øvrigt stadigvæk på, at du begynder at lave lidt matematik og forklarer, hvordan vi har et sundhedsvæsen om en måned, hvis vi ikke gør nok i forhold til at forsinke spredningen. Uden et sundhedsvæsen kollapser vores samfundsmodel og så er økonomien alligevel lige så stendød, som hvis vi intentionelt lukker den lidt ned i en periode.

Når jeg skriver "nok" ovenfor, så er det intentionelt vagt formuleret. Gør ingenting, gør næsten ingenting, gør noget som ikke er tilstrækkeligt, grundlæggende er der jo ingen forskel på udfaldet i de scenarier, hvilket etablerer en høj grad af ækvivalens i forhold til det scenarie, vi ønsker at forhindre.

Enten gør vi "nok", og så spreder virussen sig så langsomt, at vi kan følge med, eller også gør vi ikke nok, og så spreder virussen sig for hurtigt, og så bliver vi kvast af en eksponentiel vækstkurve. Det er overordnet de to muligheder, der er.

Så hvis du vil agitere for, at du ikke foreslår at gøre "ingenting", men bare "mindre", så vi stadigvæk forhindrer katastrofen men uden samme økonomiske problemer, så er du også nødt til at agitere for, at dit "mindre" ikke er ækvivalent med "ingenting". At det faktisk er "nok".

Hvad er "nok"? Det ved vi umiddelbart ikke. Det kan være, at selv nedlukningen vi har gang i nu ikke er "nok". Men siden du ved, at opgaven kan klares med mindre end hvad vi gør, så må du jo også vide hvad "nok" er.

Nej, jeg forventer reelt ikke noget fra din side, ud over selvfølgelig lidt tom retorik og nogle halvhjertede referencer til andre, der heller ikke besvarer spørgsmålene.

Mne lidt apropos den tomme retorik, så havde jeg faktisk lidt af en identitetskrise som studerende samt efter jeg bestod, fordi jeg ikke havde et godt svar når folk spurgte mig, hvad jeg kunne. "Hvad gør sådan en som dig?", ville de spørge. Jeg havde ikke andet end noget ævle-bævle om processer og optimering og analyser og andet djøfsk mundlort. Jeg havde intet af substans. Det går bedre nu, efter nogle år med et konkret arbejde, men det slår mig, hvor indholdsløs man kan blive, hvis man går hele tilværelsen uden nogensinde at være andet end en ævle-bævle-dispenser.

Når nogen spørger dig, hvad du kan, hvad svarer du så? Er der en ævle-bævle fri variant, der ikke bare er et suk og en ukomfortabel stilhed?
0