Du svarer på indlægget:
Der er en risiko for smitte ved mink. Om eliminering af den risiko så er de 30-40 milliarder værd som nedlukningen af erhvervet koster? Hmm.. Jeg har sagt det før, men mener ikke smitten i sig selv er et problem.


Ja, du har gjort det klart at du gerne ofrer de gamle og svage på det økonomiske alter, selvom alt tyder på at økonomien bliver hårdere ramt, jo hårdere smitten rammer et land. Den internationale valutafond anbefaler nu at slå smitten hurtigt og effektivt ned, da det vil give de mildeste økonomiske konsekvenser.

Mutations-risikoen, altså at den skulle udvikle sig til noget værre, er stadig teoretisk og kan hører mange forskere finder det meget usandsynligt at den skulle mutere i den retning.


Al risikovurdering er teoretisk.
Hvad der er faktuelt er at der er sekventeret positive prøver fra minkfarme i Danmark der viser over 150 forskellige varianter af SARS-CoV-2, deriblandt nogle som har muteret i overfladeproteinet.
I Region Nordjylland er en bekymrende stor andel af smittede ude i samfundet, en variant der menes at være sket i mink. Man ser samtidig nu en stigning i samme, i både region Midtjylland og Sydjylland.

Mht. kontakttal, så referer jeg til SSIs opgjorte 2,6 for DK, så vist senere viste sig at være 1,3.


Det er jo flere gange herinde blevet forsøgt dig forklaret at det var en forskydningsfejl, og der var ikke var noget forkert som ved hverken beregningerne eller estimaterne.

Og der er jo masser af fejlvurderinger og kan ikke engang huske dem alle, men der er masser af perler: 5% af alle smittede skulle på intensiv, 20% af alle smittede skulle indlægges, Mølbak påstand omkring 95% som er døde AF Corona, risikovurderinger osv. osv.


Alt det blev jo baseret på hvad der blev meldt ind fra udlandet. Hvordan synes du helt nøjagtigt det skulle vurderes hvor mange krævede indlæggelse og intensivbehabdling på en helt ny virus, hvis ikke man skulle bruge estimater fra de områder der oplevede høj smitte?

Hvordan synes du man skal opgøre død af Covid-19?

Mener du at SSI har ageret hensigtmæssigt i minkgate og i forbindelse med nedlukningen af Nordjylland?


Jeg mener grundlæggende at SSI har ageret hensigtsmæssigt, ja. Lige ud over at de lod sig påvirke for meget af politisk pres tidligere i processen, da de blev bedt om at foreslå muligheder for at stoppe smitten på minkfarme, men ikke måtte foreslå restriktioner der kunne resultere i erhvervets død.

Politikerne har derimod ageret alt andet end hensigtsmæssigt, og hvis det stod til mig var minkene blevet slået ihjel tilbage i august/september, at the latest.
Selvfølgelig med flertal og lovhjemmel bag.
0