Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Geddar , moderator
Vældigt godt indlæg, Kaffe. Og jeg er egentlig ret enig, når det kommer til stykket. Herhjemme er det en løbende balance mellem at tage den hurtige og effektive vej mod at ungerne klapper hælene sammen, og at sætte gang i én eller anden form for tankevirksomhed når de gør noget. Og jeg anerkender fuldt ud at en travlt hverdag, med begrænset tid med ungerne ikke hjælper på at få skabt nogle tydelige grænser og normer. I hvert fald ikke hvis tilgangen er meget forskellig fra den der udøves i diverse institutioner - her er vi dog ret heldige.

Men når det er sagt, så kan det sgu være hårdt arbejde med en på 1½ og en anden på 4½, der så småt begynder at gå hinanden på nerverne. Selv når de næsten hører hvad der bliver sagt.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af clausp
Svoger, du påstod at det ikke kan sættes på formel, og det irettesætter jeg dig for, måske lettere irriteret, fordi jeg allerede har påpeget dette flere gange. Derudover mener jeg ikke jeg har kaldt dig noget.

I øvrigt, er det jeg prøver på at fortælle, at de interessante ikke er hverken tal eller mørketal, men udvikling. De absolutte tal her og nu er ikke interessante. Det er væksten derimod. Og det er den der kan bruges til at forudsige udviklingen. Og det er ikke nødvendigvis fuldstændigt nøjagtigt, men det kan give et fingerpeg om hvor slemt det kommer til at stå til.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Bosse1983
Har du skubbet papkasse-palæet op mod den lokale Starbucks, eller hvordan får du internet, Kaffe?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kaffe
Det der synes jeg ikke, man kan være bekendt, Bosse.

Det er tankeløst. Og det er først og fremmest hensynsløst.
Niddets arkivar
Skrevet af Hausser
Geddar

Forestiller du dig man ikke også er i tæt dialog med virksomhederne omkring det?


Bullshit. Har du da hørt noget? Vi har ikke..

Goddaw mand! Du underbygger jo for helvede netop hvorfor man indtil nu ikke har meldt noget konkret ud!


Smart finte med at ville have mig til se sige noget, blot for at kunne jorde mig. God stil smarte.

Er vi ikke enige om der er eksperter der sidder ved roret? Hvis der et scenarie for at lukke landet ned, må der for helvede da også være et for at starte op igen! Ellers famler vi blot i mørket, med katastrofale økonomiske følger? Det er vanvittigt dårligt lederskab og en katastrofal kommunikationsstrategi.

Skal virksomhederne bare indstille sig på tyskernes worst case?

Har vi råd til at miste Bestseller? Eller alle detail-kæderne, store dele af oplevelsesindustrien, rejsebranchen, hotel-driften, restaurations kæderne osv. osv. Er vi virkelig villige til at gamble så meget?
Skrevet af Kaffe
Men vigtigst af alt: Er vi villige til at lade tusinder dø som følge af vores unaturlige trang til at beskytte de svage?
Niddets arkivar
Skrevet af Mr. Pink
Det er også en bekymret mand, der taler fra WHO-hovedkvarteret i Geneve. Ifølge Bruce Aylward er læren fra Kina positiv, og andre lande kan gøre som Kina, vel at mærke uden de dramatiske foranstaltninger, som menneskerettighedsorganisationer har kritiseret. Og ifølge Bruce Aylward er de også unødvendige. Det var ikke de store nedlukninger af byer osv, der gjorde forskellen, og de blev kun gennemført enkelte steder. Det var derimod det arbejde, som også i dag gøres i Sydkorea og Singapore.

“Virus er i de syge og deres tætte kontakter. Ikke alle mulige andre steder. Test mennesker. Opspor de syge, og isoler dem. Find deres tætte kontakter, og test dem. Isoler om nødvendigt. Og de skal ikke isoleres derhjemme, for så smitter bare resten af husstanden. I Kina skabte man isolationsstuer for de smittede, som ikke var så syge, at de skulle på hospital. Så kunne de være sammen, for de kunne alligevel ikke smitte hinanden,” siger Bruce Aylward.


“Vores studier i Kina viste, at der er meget få, som slet ikke får symptomer, når de er syge. Der var til gengæld en kort smittefase, hvor folk endnu ikke viste tegn på at være syge, men fik Covid-19 i udbrud kort efter. Måske er man smitsom, kort før at man får symptomer. Ikke i ugevis, men i de fleste tilfælde i 12-24 timer, måske i op til 48 timer, før udbruddet. Og derfor skal man, når man opsporer kontakterne, også finde de tætte kontakter, som de smittede havde i 48 timer op til, at de blev syge. Men det er ikke sådan, at der går horder af symptomfri smittebærere rundt,” siger han.


Mange lande i Europa har reageret på virus ved at lukke hele samfund ned. Det er selvskadende adfærd, mener Bruce Aylward, og det er ikke effektivt.

“Hvad sker der om nogle uger, når befolkningerne og økonomien ikke kan holde til de her foranstaltninger? Så styrter alle ud, og så er der stadig ikke styr på smitten. Vi skal have brudt smittekæderne, og det gøres ved at sætte ind, der hvor smitten er, i stedet for at prøve at sætte ind mod alt muligt usynligt. Fokuser på det, man kan opdage: De syge og deres kontakter.”


Sandsynligheden for at blive smittet er størst, hvis du er tæt på i længere tid. Det betyder ikke, at du ikke kan smittes på anden vis, men sandsynligheden er ikke stor.”

“Dette virus overføres med små dråber, ikke gennem luften. Vi kender vira, som er luftbårne. Det betyder, at man kan hoste i et rum, gå ud af rummet, og så svæver virus stadig videre derinde, så en anden, der træder ind i rummet, kan smittes. Sådan er det her Coronavirus ikke. Dråber falder til jorden næsten med det samme. Det er også derfor, at man skal forholdsvis tæt på andre, før smitterisikoen er stor.”


Tiden er ved at være gået. Et sidste budskab fra WHO-eksperten?

“Ja. Test. Test, opspor, isoler og behandl syge. Jeg ved godt, jeg siger det hele tiden, men det er det, der virker, og det er ikke for sent. Smittekæderne skal brydes, og det er måden at gøre det på.”


Så er det vel heller ikke sværere??

https://pov.international/who-virusekspert-bruce-aylward-hvorfor-dog-lukke-samfund-ned/?fbclid=IwAR1ABderVjXxyjh5CPJneAEDSapR8KgzzAr0eepRQDWBnQXBdD5xUO9_p9g
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Mercenary
Kaffe var selv verdens mest irriterende barn. Sådan et af dem, hvor forældrene lyttede opmærksomt og bifaldende til hvert enkelt kværulantiske indfald, han nu måtte finde på.

Men han er fandme også svær ikke at holde af. På trods af det røde hår.
Lose all to save a little
Skrevet af Bosse1983
Det er tankeløst. Og det er først og fremmest hensynsløst

At hamstre interwebs? I dør jo alligevel derude i gaderne, siger Hausser, så det er jo bare midlertidig.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Bosse1983
Det er jo bare lidt influenza, Pinkster. Fat det dog.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Geddar , moderator
@Hausser

Det er sgu da ganske normalt at man vender den slags med vitale interessenter i erhvervslivet, når man skal have så store løsninger gennemført. Hvor tror du selv idéerne kommer fra?

Men du kan da eksempelvis læse det her: https://www.danskerhverv.dk/presse-og-nyheder/nyheder/fornuftigt-forste-skridt/

"Smart finte med at ville have mig til se sige noget, blot for at kunne jorde mig. God stil smarte."

Jeg beder dig gentagne gange om selv at komme med bare rå skitser, nu du kritiserer regeringen for at ikke at komme med konkrete parametre. Når du så endeligt kommer med noget starter du med at forklare netop, at man endnu ikke har den fornødne viden. Det er sgu da et selvmål af rang.

Verden over har man svært ved at gøre mere end at følge udviklingen og reagere løbende. Hvorfor mon? Kunne det måske tænkes at der er usikkerheder som selv de fremmeste forskere på både det sundhedsfaglige område og indenfor erhvervssektorerne synes virker for voldsomme, nu der er tage om en helt ny virus, der smitter så aggressivt?

Hvad tror du konsekvensen ville være hvis man enten fremlagde et dommedagsscenarie, eller var for optimistiske, på et dårligt grundlag? Ved sidstnævnte ville man se flere afskedigelser nu her. Ved sidstnævnte kunne man omvendt risikere at smitten tog fart igen, og virksomhederne ikke havde nedskaleret tilstrækkeligt.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Hausser
Kaffe

Men vigtigst af alt: Er vi villige til at lade tusinder dø som følge af vores unaturlige trang til at beskytte de svage?


Så få som muligt, men vi lever da fint med at influenza og lungebetændelser slår tusinder ihjel.
Skrevet af Mr. Pink
Prøv at læse det, jeg linker til, Stine.


"Det er jo bare lidt influenza, Pinkster. Fat det dog."

Næh. Det viser sig, at det mere minder om en slags lungebetændelse. Vi bliver heldigvis klogere - allesammen. Næppe dig, Stine. Det er lidt som gåsen og vandet.

Er den super dødelighed? Næh.

Er den super smitsom? Egentlig ikke, men den smitter nok nemmere/mere effektivt end en almindelig influenza.
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Slettet(562140202803)
På sigt, dur det da ikke at lukke hele verden ned.

Men det kræver selvfølgelig globalt samarbejde.

Ikke at man flyver rundt med pest fra by til by og land til land. ;)
Skrevet af Mr. Pink
"Så få som muligt, men vi lever da fint med at influenza og lungebetændelser slår tusinder ihjel."

Ja. Men de har jo ikke et fancy navn!
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af Slettet(431314201412)
Hausser

Så få som muligt, men vi lever da fint med at influenza og lungebetændelser slår tusinder ihjel.


Har du mobile pay? Du har fortjent 4000 for at passere start.
Skrevet af Svoger
Jeg fik givetvis formuleret det for uklart til at du umiddelbart kunne leve med det, Claus.
Jeg er dog forholdsvis sikker på, at vi ikke er uenige om, at problemet er, at få et klart svar ud af formlen.

Igen, jeg anerkender fint, at der nok er begået fejl, eller, det er der helt sikkert, og der vil blive begået flere fejl. Når man ser på udviklingen i Spanien og Italien, ser situationen meget alvorlig ud. Og ser ud til at kræve, efter vestlige forhold, alvorlige indgreb. Der forstår jeg godt, at sundhedsmyndighederne blev taget en smule på sengen, i forhold til de indgreb som hidtil synes at have været nødvendige.

Og så må vi se, om din fremskrivning af tallene holder stik. Forhåbentlig får vi holdt udviklingen, så det er kapacitet til alle alvorlige tilfælde, og så tyder det vel på, at de fleste af os andre også skal igennem, hvad der forhåbentlig mest bliver en mild mandeinfluenza.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Bosse1983
Har du ikke et link til en art planche, Pinkster. Helst med hovedtrækkene i en modig font.

En klog mand skrev engang dette:

Hvorfor er der nogen, der går amok over en influenza-virus, der ikke dræber særligt mange?
Hvorfor?

Det er så uendeligt ligegyldigt med Corona. Bare fordi den har et navn, eller?? Den sidste influenza-virus i Dk havde et meget lidt sexet navn, men den var jo langt farligere


Og dette:

En storm i et glas vand.

Frygt sælger.

Lad os blæse dette ud af proportioner


Og så gav han os det bedste siden Moses kom ned fra Sinai:

http://imgur.com/a/cY7RElq

Hvis bare han var kommet til Italien først.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Mr. Pink

Så er det vel heller ikke sværere??


Det har sundhedsstyrelsen helt styr på, udenlandske pseudo-eksperter skal ikke komme og lære dem noget om hvad det her skal tackles..
annonce
0