Snak

Mere indhold efter annoncen
Dine indlæg fejler i hvert fald ikke noget.
Brønshøj Boldklub
moderator
jeg må indrømme at jeg ikke har fulgt meget med på det seneste, men får folk corona igen pt? Eller er det folk der ikke har været smittede?
Dette er en signatur.
Den nyeste Omikron version er lige så smitsom de gamle, og påvirkes vist ikke alverden af tidligere vacciner eller Omikronsmitning, så den vokser ret kraftigt rundt omkring.

I det hele taget virker Omikron til at være svær at bygge immunitet mod, hvis hverken vores vacciner eller tidligere smitte med samme sygdom, forhindrer smitte i nogen særlig grad. Frygter lidt at coronatiden desværre ikke er helt ovre endnu.
Tiden med restriktioner er heldigvis ovre.
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
@ Sir

jeg må indrømme at jeg ikke har fulgt meget med på det seneste, men får folk corona igen pt? Eller er det folk der ikke har været smittede?


Ja, epidemien er i stigning. Der er en ny smitsom undervariant. Man skifter dog fokus til at handle om forebyggelse og alle over 50 vil få tilbudt ny vaccine fra oktober. Man forventer dog at tiden med nedlukninger er forbi. Nuværende vaccine hjælper ikke meget imod smitte, men giver mildere forløb.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/alle-danskere-over-50-aar-faar-tilbudt-coronavaccine-i-efteraaret
FCN
"Vi vil hurtigt kunne skalere op og udføre 200.000 daglige pcr-tests, hvis det bliver nødvendigt, siger Magnus Heunicke."

Vanvittigt hvis man skal bruge flere penge på test, men det ville ikke overraske.

Miljøet og klimaet burde være vigtigere.... men det må åbenbart vente.
Den store forskel er at vi nu har masser af immunitet i befolkningen fra vacciner og tidligere smitte, ikke så vi undgår smitte men så vi undgår indlæggelse og død og slemme forløb, som vi kan se i alle tal.
Jennerdrengen

Det lyder voldsomt, men godt der er ved at komme ro på hos dig.

Det med koncentrationsbesvær, hukommelse osv. (fra fx long covid) kan have flere ting i sig. Hvis du er vant til et miljø/at arbejde meget med det kognitive og/eller med mange sanseindtryk(børn, lyd, lys osv), så kan en sygdom, samt perioder væk fra sådant arbejde/miljø, ramme ens evne til at håndtere det samme pres på hjernen, hvilket skal genopbygges. Hjernen kan simpelthen blive overstimuleret/overloaded når samme niveau/arbejde genoptages, hvilket påvirker/skaber de samme symptomer, indtil toleranceniveauet er tilbage/genopbygget, mest muligt.
Jeg tænker den samlede mængde af sanseindtryk, lyd, lys og info dumping til hjernen, har været nedsat i perioden med covid og covid følger?
Derfor kan det være en god idé, at man fx har et par aftener i hverdagsugen med indbygget "ro på", fx nedsat lys/afskærmet lys/mindre direkte lys(fx vende et par lampestandere ind mod væggen, så de(lyset) ikke smasker direkte i øjene) og mindre tv-/skærm-tid (og læse-tid) i de to hverdagsaftener, i genopstartsfasen. Altså, nogle indsatte perioder/aftener i hverdagsugen, hvor hjernen får lov til at slå helt fra.
Det er dog et svært område, men jeg ved at fx hjernerystelsesforeningen går meget op i at forklare og undersøge toleranceniveauet for hjernen og effekten af sådanne mindre "timeouts". (ifm. lang hjernerystelse)
Det med kalenderen er også et fantastisk "trick", da det fjerner noget af presset fra hjernen, samt giver fornemmelsen af "at det kører", i stedet for at man igen og igen bliver mindet om at der er ting man glemmer, da det kan give et irritationsmoment/pres.

Tænkte jeg lige ville vende det, så andre kan tage de tips med. Men du skriver jo så også at du har haft fagfolk inde over, hvor de jo så evt. kan anbefale sådanne ting. Kalenderen på telefonen er dog næsten altid en win/win, så længe den(alarmen) ikke går af hvert 2. minut, selvf., så bliver det jo bare til et løbende sanseindtryk/pres, som er det man vil undgå/mindske.


Mere generelt On Topic:
Det lader til vi stadig er et ret godt sted vedr. corona-håndteringen/-fremtiden i DK, man har vel næsten fornemmelsen af at der skal noget særligt til(ny variant), før vi vil se store ændringer i samfundet.
Takker alle dage for, at der i DK er så stor tilslutning til vaccinerne, så vi kan stå hvor vi gør. Fanme rart :)
Det bliver spændende hvordan folk reagerer på det i efteråret.
Man fornemmer mange har haft sådan lidt en "falks alarm" følelse med seneste omgang Omikron, så det kan nemt tænkes mange tager lidt lettere på det til efteråret.

Jeg er også spændt på hvordan det vil påvirke andre lande. Det kan jo nemt tænkes at vi kommer nogenlunde smertefrit gennem, men hvis mange andre steder ikke gør er vi jo også inddirekte påvirket via de begrænsninger det vil give.
Lad os håbe efteråret bliver et godt eksempel på hvordan vi fremover kommer til at leve med Corona uden det påvirker unødvendigt meget.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Alene i dag har jeg hørt om 6 tilfælde i min omgangskreds.

Skal vi nu til det lort igen …
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
annonce