Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af tobi
Nej, men skal der partout være flokimmunitet for, at vi kan lempe på restriktionerne?

Mon ikke vi på et eller andet tidspunkt må acceptere, at vaccine-nægterne løber en risiko, vi andre ikke skal hoppe og springe for at undgå?
Skrevet af clausp
@Jens:
(halv dose blev i øvrigt testet i både fase 1 og fase 2, og viste positive resultater).

Det er jo hele pointen med de første faser, at teste med mindre doser end man har fundet nødvendigt under udviklingen, for at fastslå om vaccinen er sikker. I de første faser er den i øvrigt givet til så få individer at den beregnede effektivitet slet ikke har den samme statistiske signifikans.

Her er i øvrigt et relevant citat fra FDA:
What we have seen is that the data in the firms’ submissions regarding the first dose is commonly being misinterpreted. In the phase 3 trials, 98% of participants in the Pfizer-BioNTech trial and 92% of participants in the Moderna trial received two doses of the vaccine at either a three- or four-week interval, respectively. Those participants who did not receive two vaccine doses at either a three-or four-week interval were generally only followed for a short period of time, such that we cannot conclude anything definitive about the depth or duration of protection after a single dose of vaccine from the single dose percentages reported by the companies.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af hts
Det skal der forhåbentlig ikke for at lempe, men måske for at fjerne..

Allerede ved vaccination af de første 15% vil man have "fjernet" en enorm andel af de potentielle dødsfald.

UK mener, ifølge Boris, at man kan have vaccineret deres første 4 grupper i midten af februar. Det er 16.7 millioner mennesker og den gruppe der udgør 88% af deres Covid dødsfald.
Skrevet af hjst
Niveau 5 nået. Derefter 5.1 , 5.2 osv.?

De materielansvarlige har vel styr på kanyler. 100.000 om dagen, husk det nu.
100.000 om dagen er nu pænt mange. En halv million om ugen i 11 uger (minus lø/sø). Er det realistisk. Er de produceret - eller i restordre. Og hvad er risikoen for at blive overhalet af udviklingen i mellemtiden.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Svoger
Jeg er med, Claus.

Når jeg spørger, er det ud fra den forestilling, at der dels er dobbelt så mange som akut bør vaccineres, i forhold til hvad man har doser til den kommende 1,5-2 måneder, dels at det på det senere tidspunkt er muligt at få de ekstra doser, og at man er villig til at afsætte ressourcer til at genvaccinere de der fik første "nødvaccine", og som antages ikke at være tilstrækkeligt beskyttede. Altså om der er argumenter imod denne løsning, som numerisk bør beskytte flere (udover formodet ressourcespild på genvaccinering senere).
Jeg har svært ved at forestille mig, at der ligger andet bag udstrækning af perioder for doser, end at man aktuelt mangler. (Og de bruger det jo selv som argument).

Uanset hvad virker det vel aktuelt ikke til, at vaccinen pt. skal være en vej uden om restriktioner - før man opnår flokimmunitet/ser at smitten er tilpas på tilbagetog - og så kan 1/5 måske nok blive smittet på plejehjem B som ellers må vente, men det er vel bedre end 100 %, herunder i forhold til at inddæmme når smitten opdages, uanset at plejehjem A går fra 95 % virkning til 80 %. Sådan, sat op i et regneark og i de runde tal, du ikke er så glad for. Det er selvfølgelig noget røv for beboerne (og pårørende) på plejehjem A, men for de fleste større ting i samfundet er det jo en afvejning, hvor man får størst glæde af ressourcer - enten nu og her eller også på sigt. (Eller en afvejning af, om en FT-valgt skal have sig en ny omfartsvej til valgkredsen....)
Hvis man amputerer beskyttelsen af udsatte grupper for fx at give raske mennesker uden for risikogruppen (herunder mig) vaccinen tidligere, er jeg med på, at det formodentlig vil være tåbeligt ressourcespild.Nåhja, og så længe min datter ikke kan få vaccinen, så kan vaccinemodstandere rende mig. Var det tilladt, skulle jeg personligt gerne hjælpe med at indfange, tvangsvaccinere og se dem forvandle sig til øgler.
Eller deponere dem alle på en ø. Lindholm er vist ledig.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af hjst
WHOs hold af 10 topforskere kan ikke få lov at komme ind i Kina /Wuhan. Angiveligt er der visumproblemer. Så tror jeg på den. Eller gør jeg...

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Detskalbaresiges
hvad tænker folk om - ja, i know det er et fodboldsite, håndbold VM med op mod 3.000 tilskuere i hallen..?

Jeg mener man som spiller og ansvarlig bonus pater; Mikkel Hansen har luftet tanken, burde boykotte.. De her beslutninger, som tages imod sund fornuft, er skyld i at hele verdenen og til syvende og sidst, den lokale erhvervsdrivende må lukke sin virksomhed.
Hvad hvis alle bare rejste, samlede sig og generelt var ligeglade?

Vi så i sensommeren og efteråret, at de spontane privatfester og forsamlinger her i DK, fik det hele til at stige igen, med nedluk og økonomiske konsekvenser for mange andre end lige netop dem der var "ligeglade" med at overholde forsamlingsregler..
Skrevet af Jussi
Apropos kirken, som vi var inde på for et par dage siden, så siger overskriften det hele - ja, der er ingen grund til at læse resten:

https://viborg-folkeblad.dk/artikel/biskop-før-genåbning-underskrifter-bør-få-et-efterspil?fbclid=IwAR09UpYd9LHGK32_mzbSGRy0INhYHKp7WOCON4q7ga0HISAHiHkrbDlvIUo
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af tobi
Vi så i sensommeren og efteråret, at de spontane privatfester og forsamlinger her i DK, fik det hele til at stige igen, med nedluk og økonomiske konsekvenser for mange andre end lige netop dem der var "ligeglade" med at overholde forsamlingsregler..


Gjorde vi? Ved vi, at det var festerne og ikke den generelle (og forståelige) afslapning i befolkningen i forhold til restriktionerne?

Det er meget lettere at pege fingre af festgængerne ja, men det er jo ikke sådan, at hvis folk ikke havde festet, at tallene så ville have været som i maj hele resten af året.
Skrevet af MUSSEN
Nu med endnu en vaccine må det være muligt at få øget antallet af vaccineret hurtigere.

Mon ikke vi når 1 mio. i februar, og der kan åbnes så småt fra marts og så rullende gennem foråret

Skrevet af Slettet(191530210906)
hvad tænker folk om - ja, i know det er et fodboldsite, håndbold VM med op mod 3.000 tilskuere i hallen..?


Sådan som situationen er lige nu er det fuldstændig hasarderet. Jeg synes ikke om det sådan som situationen er lige nu.

Dem der spiller håndbold er lidt mere intelligente end fodboldspillere og derfor har vi også hørt eksempelvis mikkel hansen ytre sig negativt.
Skrevet af tobi
De er også i lidt mere indendørs lokaler og i lidt kortere afstand fra tilskuerne.
Skrevet af hts
Vi så i sensommeren og efteråret, at de spontane privatfester og forsamlinger her i DK, fik det hele til at stige igen


Giver i den grad Tobi ret her. Der er meget lidt der tyder på at pirat festerne i sommers har gjort noget, men det betyder ikke at det ikke er noget andet pt... Desuden har Egypten nok problemer nok med deres intensiv afdelinger...

Vi har jo fat i en sygdom der er sæsonorienteret som influenza (uden sammenligning i øvrigt). Den er bare smitsom og ekstrem nok til at slå 1 million mennesker ihjel "uden for sæsonen".

Med nye mutationer (ses selv her i Dubai på smittetal), virker det helt skævt at have publikum på.
Skrevet af Svampe
Ved ikke om nogen her kan svare men giver det et skud. Jeg blev forleden fortalt, at man ved influenza virus typisk bliver mere syg jo mere virus man udsættes for. Altså vil man alt andet lige blive mere syg, hvis man smittes af en sambo sammenlignet med tilfældigt at blive smittet på gaden. Det gør lidt op med, hvordan jeg har anset det hele - altså enten er man smittet eller ikke.
Er der nogen her der kan bekræfte, at det hænger sådan sammen? Og i så fald er det så også gældende for COVID-19 virussen?
Skrevet af CPH-Hotspur
Det har før været nævnt, at en af fordelene ved mundbind og andre værnemidler var, at selv om man stadig kunne blive smittet, blev man udsat for mindre virus og fik dermed sandsynligvis et mildere forløb.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Jussi
Du kan helt bestemt blive mere eller mindre smittet med Covid.

Jeg havde selv et meget mildt sygdomsforløb, og de læger, jeg har talt med mener, at det er grunden.

Steve og Hausser har nok et mere kvalificeret svar.

Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Taco mix
Hvor mange herinde har egentlig haft Corona? Jeg blev selv testet den 24, efter feber, og blev testet positiv ved en falck test. Arbejdet ville så have at jeg skulle tage en halspodning (så de kan søge lønkompensation), som også viste "positiv" den 25 dec.

Jeg vil sige det sådan, at det var satme ikke en badeferie at have corona. Det var som om at alle organer i kroppen vendte sig imod mig. Det føltes som om at en sumobryder havde sat sig oven på min brystkasse 24/7, og alle knogler og led gjorde ondt.

Det er imidlertidligt forsvundet (heldigvis), dog forsvandt min smags og lugtesans den 26. Dec, efter at jeg de 2 forgående dage kun fik smagen af jern/metal og at alt lugtede af bål/røg.

Idag kan jeg stadig ikke smage noget. Det er vanvittigt frustrerende. Er der andre herinde der har prøvet det samme, og kan sige noget om, hvornår man kan blive beriget med smagen af enten den dejlige pinot gris 1 cru, eller den snaskede bøfsandwich? Jeg går snart i panik. :-/
"Banke banke på" - "Hvem der?" - "Ronaldo!" - "Ronaldo, hvem?" "Fede Ronaldo".
Skrevet af qanatoli
Er der nogen her der kan bekræfte, at det hænger sådan sammen? Og i så fald er det så også gældende for COVID-19 virussen?


Der er nok ikke nogen det kan bekræfte det for Covid-19 endnu, men tesen har været nævnt sidemanden kinesiske læge der identificerede sygdommen døde af den. Han havde netop været massivt udsat for smitte.

Jeg mener også at tesen bakkes op af studier fra udviklingslande, der viser at fx mæslinger med størst sandsynlighed dræber det barn i en famile der smittes sidst - formentligt fordi det barn er udsat for smitte fra alle sine søskende. Men det er ikke mit fag, så jeg kan have misforstået noget.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jussi
Jeg vil sige det sådan, at det var satme ikke en badeferie at have corona. Det var som om at alle organer i kroppen vendte sig imod mig. Det føltes som om at en sumobryder havde sat sig oven på min brystkasse 24/7, og alle knogler og led gjorde ondt.

Du beskriver jo nærmest følelsen af at se de første kvalkampe under Hareide.

Men det er vel nok det, der også er så uhyggeligt ved sygdommen - at den rammer så forskelligt.

Jeg havde ingen symptomer whatsoever, men blev alligevel testet positiv. Skulle jeg virkelig tænke efter, var jeg nok træt en dag. Og jeg bryder mig - stadig - ikke om rødbeder.

Jeg blev smittet med en masse kolleger og fælles for den ‘boble’ har været de samme milde. 2 af dem fik influenza og var klart dem, der har haft det værst.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Slettet(191530210906)
Idag kan jeg stadig ikke smage noget. Det er vanvittigt frustrerende. Er der andre herinde der har prøvet det samme, og kan sige noget om, hvornår man kan blive beriget med smagen af enten den dejlige pinot gris 1 cru, eller den snaskede bøfsandwich? Jeg går snart i panik. :-/


Det lyder godt nok som en ordentligt omgang. Håber du kommer dig igen og får "genoptrænet" især dine smagsløg.

Må man spørge hvor gammel du er?

(jeg tror aldrig jeg har haft covid-19, i så fald har jeg ikke haft nogle som helst symptomer overhovedet).
annonce
0