Jeg er med, Claus.
Når jeg spørger, er det ud fra den forestilling, at der dels er dobbelt så mange som akut bør vaccineres, i forhold til hvad man har doser til den kommende 1,5-2 måneder, dels at det på det senere tidspunkt er muligt at få de ekstra doser, og at man er villig til at afsætte ressourcer til at genvaccinere de der fik første "nødvaccine", og som antages ikke at være tilstrækkeligt beskyttede. Altså om der er argumenter imod denne løsning, som numerisk bør beskytte flere (udover formodet ressourcespild på genvaccinering senere).
Jeg har svært ved at forestille mig, at der ligger andet bag udstrækning af perioder for doser, end at man aktuelt mangler. (Og de bruger det jo selv som argument).
Uanset hvad virker det vel aktuelt ikke til, at vaccinen pt. skal være en vej uden om restriktioner - før man opnår flokimmunitet/ser at smitten er tilpas på tilbagetog - og så kan 1/5 måske nok blive smittet på plejehjem B som ellers må vente, men det er vel bedre end 100 %, herunder i forhold til at inddæmme når smitten opdages, uanset at plejehjem A går fra 95 % virkning til 80 %. Sådan, sat op i et regneark og i de runde tal, du ikke er så glad for. Det er selvfølgelig noget røv for beboerne (og pårørende) på plejehjem A, men for de fleste større ting i samfundet er det jo en afvejning, hvor man får størst glæde af ressourcer - enten nu og her eller også på sigt. (Eller en afvejning af, om en FT-valgt skal have sig en ny omfartsvej til valgkredsen....)
Hvis man amputerer beskyttelsen af udsatte grupper for fx at give raske mennesker uden for risikogruppen (herunder mig) vaccinen tidligere, er jeg med på, at det formodentlig vil være tåbeligt ressourcespild.
Nåhja, og så længe min datter ikke kan få vaccinen, så kan vaccinemodstandere rende mig. Var det tilladt, skulle jeg personligt gerne hjælpe med at indfange, tvangsvaccinere og se dem forvandle sig til øgler.
Eller deponere dem alle på en ø. Lindholm er vist ledig.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."