Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(172352211504)
@jesperda

I forhold til det daglige indlæggelsestal, ja, så en del mere end en kende. Nærmest kun det halve :-)

Det er dog stadig alene variation i forhold til baseline i beregningerne vi kigger på. Den forventede stigning som følge af genåbningen 6/4 ser vi først fra slutningen af denne uge og i første omgang kun på antallet af positive PCR tests. Der går yderligere et par uger før genåbningen fra 6/4 kan ses på indlæggelserne.

Og husk - de efterfølgende faser af genåbningen er ikke indregnet.

Skrevet af Morisot
Her er en helt ny analyse, som vurderer udviklingen i selvmord under Covid i en lang række lande (USA, Canada, Australien, UK, New Zealand, Japan , Norge, Sverige og Peru)

https://www.bmj.com/content/372/bmj.n834

Japan er det eneste land, som har oplevet en stigning i selvmord. I de øvrige lande har selvmord været uændret eller en smule lavere.

I Japan vurderer man stigningen i selvmord (som har været koncentreret blandt kvinder) skyldtes, at en berømt japansk skuespillerinde begik selvmord i efteråret 2020.

Jeg tror man skal være opmærksom på, at der kan være forskel på den kortsigtede og den langsigtede effekt.

Den kan være gode argumenter for, at en nedlukning faktisk kan reducere selvmord på den korte bane. Ofte kan selvmord være udløst af konkrete sociale begivenheder som eksempelvis mobning, utroskab og bristede forhold. Det var vist Sartre som sagde, at "Hell is other people".

Derfor kan en nedfrysning af sociale relationer, hvor man eksempelvis ikke kommer på skole og arbejde, ikke går til fester og drikker mindre, faktisk godt føre til et fald i antallet af selvmord på den korte bane, fordi sandsynligheden for udløsende begivenheder falder på kort sigt
Skrevet af Hausser
Jensmoch

Send mig et link til hvor Macron udtaler sig om en eksplosion i selvmord i Frankrig. Send mig et link til statistik for selvmord i Frankrig der viser en stigning. Bare send noget dokumentation af en eller anden art.


Nu er der jo flere måneder siden, men Macrons udtalelser blev bragt i en forbindelse med selvmord i USA blandt børn der følte sig ensomme. Kan desværre ikke tilgå artiklen mere, men tror det var denne

https://www.berlingske.dk/globalt/skolelukninger-forer-til-ulykke-min-son-dode-af-corona-men-ikke-pa-den

Japan havde øvrigt ikke nogen stor, langvarig lockdown sidste år, så deres stigning i selvmord, er altså ikke et resultat af en stor nedlukning.


Mange barer og sociale aktiviteter har nu været lukket ned derovre.
Skrevet af Hausser
SotD

Ja, jeg skal ikke kloge mig på hvor din balance ligger, jeg synes også at ethvert dødsfald der kunne være forhindret skulle have været det. Og det er sådan set også på samme vilkår som du. Omend jeg synes der er nogle vi skal gå længere for at beskytte - børn f.eks.


Jeg vil gerne korrigere mig selv til leveår i stedet for bare liv, for selvfølgelig betyder et barns liv mere end en senior som har levet liv.

I forhold til at forhindre ethvert dødsfald du kan, så ved du ikke udmærket det ikke sker i en realpolitisk virkelighed. Hver dag dør der mennesker hvis liv kunne været reddet i en idealistisk verden. Den verden, hvor man ikke må køre bil, drikke alkohol, spise usundt og hvor man nedlukker når der kommer en influenza forbi, var dog en upraktisk og kedelig verden at leve i. Men vi ville blive gamle, hvis vi ikke døde af tristhed først.

Ved at give slip har man vurderet (rigtigt eller forkert, det ved ingen af os velsagtens), at ved at holde snor i Coronasmitten, så sikrer vi at der er kapacitet på sygehuset til også at varetage den almene behandling. Og jeg synes egentlig at beviserne (dødstal) underbygger at der kan være en rigtighed i det.


Hvis man måler isoleret på dødsfald, så har det været en succes at nedlukke. Tror dog vi er ved at være der hvor vi kan tillade os at nuancere tingene lidt mere end det. Det er jo ikke sådan at 0 dødsfald = succes og 100 dødsfald er en fiasko, når folk alligevel dør hver eneste dag.

Hvad tror du f.eks. fraværet af to sæsoner af influenza har efterladt af "lette" ofre til Coronaen? Hvis vi skal måles redningen af disse mennesker som en succes, må den logiske konsekvens vel være en nedlukning i hver influenza-sæson, for det vil jo redde disse mennesker?

Samme diskussion omkring de 40% corona-døde som stammer fra plejehjemmene. Vi glemmer blot at 40-50% af alle plejehjemsbeboere dør hvert eneste år. Så hver er det reelt

Tilgengæld gør du dig på flotteste vis i stråmændsopbygning, ansvarsfraskrivelse og motivtillægning når folk ikke klapper hælene i og tager dine holdninger for gode varer. Der er immervæk ganske langt fra at sætte sig på skibet og trække lidt på skuldrende og så til at man står med et reb i enden på skibet og forsøger at trække det i den stik modsatte retning. Det er det her med nuancerne, som du ikke sådan rigtigt gider når alt kommer til alt.


Og Touché må man sige, for det er jo netop fraværet af nuancer og proportioner som totalt har manglet i denne Corona-diskussion. Færre døde er ikke nødvendigvis ensbetydende med en mere vellykket håndtering af Corona, selv om det har været det ultimative fokus for regeringen.

Det er da fordi du har så pissetravlt med at smide mig ned i en kasse som enten offenlig ansat, eller en af de "heldige". Jeg har da en ret stor berøringsflade af mennesker jeg holder af, som virkelig kæmper for tiden. Nogle må tænke kreativt og gør det godt. Andre har ikke det overskud/evne og må se til imens mange års hårdt arbejde langsomt bliver pillet fra hinanden.


Tja, det er vel ingen hemmelighed at regeringen har størst opbakning til deres corona-håndtering fra dem der stemmer rød blok og generelt også dem med hånden mindst på den økonomiske kogeplade. Stod enhver offentlig ansat med et personligt tab for hver måned vi var lukket ned, så vil du se en helt anderledes spirende optimisme for genoplukning i regeringen, for ellers ville vælgeropbakningen glide. Sådan hænger det jo sammen.

At jeg ikke er ramt i min branche er da også en sandhed med modifikationer. At drive selvstændig virksomhed i denne tid, hvor man ikke kan mødes og indgå aftaler på normale vilkår sætter da i allerhøjeste grad sine begrænsninger.


Det var dig selv som sagde dengang at du ikke var ramt.
Skrevet af Steve Highway-61
Det er pænt kafkask at de opdaterer vaccinationsprocenten. Vaccinen holder 3 måneder og det er lidt mere end 3 måneder siden man startede med at vaccinere.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Morisot
. Hvad tror du f.eks. fraværet af to sæsoner af influenza har efterladt af "lette" ofre til Coronaen? Hvis vi skal måles redningen af disse mennesker som en succes, må den logiske konsekvens vel være en nedlukning i hver influenza-sæson, for det vil jo redde disse mennesker?


Jeg kan se, du bliver ved med at dyrke en myte om, at Covid nok ikke er meget værre end influenza. Sandheden er, at Covid er voldsomt meget dødeligere end influenza.

I henhold til CDC er 361.000 personer døde af influenza i løbet af de seneste 10 år. Den hårdeste influenza-sæson var 2017/18, hvor 61.000 personer døde af influenza.

Foreløbigt er 575.000 personer døde af Covid i USA. Så Covid-dødstallet i USA svarer nogenlunde til det antal personer som vil dø af influenza i løbet af 16 år eller godt 9 hårde influenza-epidemier.

Selv disse tal undervurderer den relative dødelighed mellem Covid og Influenza, fordi der ikke tages hensyn til, at Covid-restriktionerne har ført til et voldsomt fald i influenza-dødstallet. I løbet af de seneste år taler vi nok nærmere om, at dødstallet for Covid i USA har været mere end 50 gange højere end for influenza

Man kan finde statistikken for influenza-døde i USA her

https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html
Skrevet af Bløde babser
Det er pænt kafkask at de opdaterer vaccinationsprocenten. Vaccinen holder 3 måneder og det er lidt mere end 3 måneder siden man startede med at vaccinere.


Forkert
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Sir , moderator
Hvordan skrider det frem med vaccinen? Er vi on target?
Dette er en signatur.
Skrevet af Badebolden
@Morisot

Ingen grund til at lyve. 575.000 er naturligvis ikke døde af Covid. Langt størstedelen er døde af andre årsager, herunder kroniske sygdomme, akutte helbredsproblemer af anden karakter, samt alderdom. At bruge tallet i en direkte sammenligning til influenza i et større perspektiv får dig til at lyde som...

... en politiker.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Ingen grund til at lyve. 575.000 er naturligvis ikke døde af Covid. Langt størstedelen er døde af andre årsager, herunder kroniske sygdomme, akutte helbredsproblemer af anden karakter, samt alderdom. At bruge tallet i en direkte sammenligning til influenza i et større perspektiv får dig til at lyde som...

... en politiker.


Helt enig. Det er ligesom med AIDS. Der er ingen, der dør af AIDS. Hvis du undersøger sagen nærmere, vil du opdage, at folk, der har haft AIDS, er døde af andre årsager. De er døde med og ikke af AIDS.

Tag for eksempel Freddie Mercury. Han døde af lungebetændelse, men fordi han havde AIDS, siger alle, at han døde af AIDS. Det er den slags falske oplysninger, som er med til at finansiere en dagsorden, som ikke har andet formål end at skræmme folk fra at have ubeskyttet sex med forskellige partnere.

Spøg til side. SSI undersøgte for et stykke tid siden hvor mange af dem der talte i dødsstatistikken af Covid-19 der faktisk havde det som primær dødsårsag. De kom frem til at det var 85% i DK.
EDIT: Jeg slog det lige op igen. De 15% handlede om antallet af indlage. Der er altså 15% af de indlagte som primært er indlagt af andre årsager. Blandt dødstilfælde er det 1 ud af 277 døde med corona der har andre årsager som primær årsag.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Sir_C

Hvordan skrider det frem med vaccinen? Er vi on target?


Vaccinationsplanerne offentliggøres hver dag af SSI og udgives dag i redigeret form at DR.dk. De har ikke rykket sig den sidste uges tid, og det forventes at alle er færdigvaccineret 25. juli.

Se detaljeret her: https://www.dr.dk/nyheder/indland/se-vaccinen-blive-rullet-ud-saa-langt-er-danmark-og-resten-af-verden

Detaljeret for DK her: https://www.dr.dk/nyheder/indland/status-paa-coronavirus-lige-nu

Du kan finde din egen vaccinationstid her: https://www.dr.dk/nyheder/indland/slutdato-vacciner-rykket-til-25-juli-se-din-nye-vaccinetid-her
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Regeringen lægger i et aftaleudkast op til at vaccinerede ikke længere skal isolere sig. Det gælder også for turister.

Det samme gælder for danskere med ødegårde.

Desuden at blandt andet udvekslingsstuderende, kærester til udenlandsdanskere og sommerhusejere, kan rejse ind i Danmark.

Derefter foreslår regeringen en fase 3 og fase 4, hvor fase 4 vil begynde, når der er indført et EU-coronapas.

Personlig undrer ødegårde mig. Sverige har Europas næsthøjeste smittetal og 12% af alle testede (ud fra langt færre tests) er positive og Sverige befinder sig i øjeblikket i en 3. bølge.

https://www.berlingske.dk/nyheder/regeringen-vil-lade-vaccinerede-slippe-for-isolation-efter-rejse

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(172352211504)
@Steve Highway

3 mdr??? Det er simpelthen ikke korrekt. Pfizers vaccine dækker mindst 6 måneder. Nye studier viser, at den dækker lige så godt efter 6 måneder, som umiddelbart efter vaccination. Nu ved du så det, så lad være med at skrive det andet igen!

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-confirm-high-efficacy-and-no-serious

Fremtiden vil afsløre, hvor meget længere end 6 måneder der er tale om. Jeg gætter på meget ringe svækkelse af effekten inden for 2 år.
Skrevet af Slettet(172352211504)
@ FCN

SSI undersøgte for et stykke tid siden hvor mange af dem der talte i dødsstatistikken af Covid-19 der faktisk havde det som primær dødsårsag. De kom frem til at det var 85% i DK.


Tak for faktuel info. Det er grotesk, at vi her efter 15 måneder stadig skal høre på det der "med ikke af" nonsens :-)
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ LiberalDemokrat

SSI undersøgte for et stykke tid siden hvor mange af dem der talte i dødsstatistikken af Covid-19 der faktisk havde det som primær dødsårsag. De kom frem til at det var 85% i DK.

Tak for faktuel info. Det er grotesk, at vi her efter 15 måneder stadig skal høre på det der "med ikke af" nonsens :-)


Jeg slog det lige op igen. De 15% handlede om antallet af indlagte. Der er altså 15% af de indlagte som primært er indlagt af andre årsager. Blandt dødstilfælde er det 1 ud af 277 døde med corona der har andre årsager som primær årsag.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/braekket-ben-fylder-i-centralt-coronatal-hver-syvende-er-indlagt-af-andre-grunde?fbclid=IwAR02jXuOIkqRubacEKC5c5PbdwzjPDHKvItGat7_Tkb2KWDtW7H5BHWMMAo
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af MUSSEN
Med forhandlinger på torsdag ser det ud til at der kommer lidt mere fart på genåbningen.

Venstre har følgende krav:

Lemp forsamlingsforbuddet
Børn og unge skal mere tilbage i skole
Åbn for fitness og indendørs idræt
Åbn restauranterne både uden- og indendørs med rimelige afstandskrav og gerne uden coronapas
Få Superligaordningen i gang - det vil sige tilskuere på stadion

Jeg synes endelig det lyder meget godt, og tror også regeringen går med til i hvertfald dele af det, når de Radikale støtter op om mere åbning.

Tror at alle børn kommer i skole fra slutapril/start maj ligefør eller lige efter storbededag.
Fitness, indendør idræt og restauranter åbner der ifølge planen så måske rykke de en uge frem. Tror ikke regeringen opgiver coronapasset dog, evt maks til udendørs.

Superliga virker der ikke så meget interesse så tror ikke på mere end symbolske 500 i tidlig maj.
Skrevet af Vincent Gigante
Johnson & Johnson på pause i USA. Der har løbende været mindre udfordringer med dem i USA (hvilket også skyldes de enkelte produktionssteder) - men nu er den på standby.

0,006 % har hidtil oplevet (alvorlige) bivirkninger med AstaZeneca - og tallet skulle være endnu lavere for J&J - men det er nok til, at de amerikanske myndihgederne vil undersøge vaccinen nærmere.


Jeg skrev nedenstående den 25. marts - hvor jeg havde bange anelser for vaccinen og især virksomheden bag.


Jeg håber, at Johnson & Jonhsons vaccine ikke løber ind i (samme) problemer.

De har godt nok en noget broget historie - især hvad angår bivirkninger, fejlproduktioner, skandaler mv. Men det betyder ikke, at de ikke kan lave en fornuftig vaccine, selvfølgelig

Nogle i tråden kaldte AstraZeneca for en discount vaccine- men så skulle man da lige stifte bekendstskab med Johnson og Johnson pendant.
Edge lord
Skrevet af D.B.R. ©
Ja, går der ged i J & J vaccinen også, skrider vaccineplanen da helt.
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af tobi
For helvede da, skal de nu også sætte Johnson&Johnson-vaccinen på pause? Vi bliver sgu aldrig færdige så.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det er kun Pfizer/BioNtech og Moderna der benyttes pt. Dem leveres der gennemsnitlig 225.000 af om ugen nu og det næste lange stykke tid frem. Dvs. lidt over 450.000 færdigvaccinerede om måneden.

88% af de 90+ er færdigvaccinerede. 55% af de 80+. 13% af de 70+.

Kommer de øvrige i gang skulle alle være færdigvaccinerede 25.07.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
annonce
0