Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Snefens
Hvor hårdt ramt Europa end er, vil USA blive ramt værre hvis de nuværende tendenser i væksten fortsætter. Så står USA om en ca en uge som landet med flest tilfælde (nok ikke døde, men det vil så komme senere)
Skrevet af Slettet(320937202705)
Italien har forresten haft en gns stigning i dødsfald på 38% per dag. Hvis vi fremskriver 10 dage under antagelsen af at tendensen fortsætter, så giver det ca.: 15.000 nye dødsfald, om dagen. Udviklingen kommer nok ikke til at holde da 1) folk kan ikke dø to gange, og 2), smittehastigheden vil aftage jo flere der smittes (antaget af der ikke opstår mutation) og 3) Italiens afbødningsstrategi må snart kunne aflæses i udviklingen.


Nope.
Skrevet af Vincent Gigante
USA har på dag 11 næsten dobbelt så mange smittede end Italien, da de var samme sted. USA kan få en ret så stejl kurve.
Edge lord
Skrevet af Ælkjaer
plus der er tusindvis der lige har fejret spring break i Florida, og nu er rejst hjem igen. Det er et muligt Ischgl om igen
Skrevet af Snefens
Italien har forresten haft en gns stigning i dødsfald på 38% per dag. Hvis vi fremskriver 10 dage under antagelsen af at tendensen fortsætter, så giver det ca.: 15.000 nye dødsfald, om dagen.


13.Marts var der 1.266 dødsfald ialt, 20.Marts 4.032. Det er en gennemsnitlig stigning på 18% per dag over en uge.
Uændret vil det give 21.000 dødsfald i alt om 10 dage. Ikke per dag.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Snefens

Ja, hvis du fremskriver fra 4.032 med 18% om dagen, så bliver de 21k. Men er ikke med på hvor du får de 18% stigning per dag fra. Ja, ok ja.

Her er min fremgangsmåde:

Jeg tog udgangspunkt i de sidste 18 dage, udregnede procentvis stigning (eller fald) per dag, summerede, og dividerede med antal dage (18). Det blev til en gennemsnitlig stigning på 38% per dag.

Ja, det var noget vrøvl. Gns stigning = 27% per dag i antal døde over 18 dage. Men man kan argumentere for at det er mere sigende at beregne gnemmesnitlig stigning ud fra en kortere periode som du gør. Så rammer de først ca. 15.000 døde per dag om 19 dage. ikke 10.
Skrevet af tobi
Av, av, av, det er det med de eksponentielle sammenhænge, som mine 1.g-ere også nægter at forstå.

Du skal tage antallet på sidstedagen og dividere med antallet på førstedagen og så tage 18.-roden af det tal. Så siger du minus en, ganger med 100, og så har du den gennemsnitlige procentvise daglige stigning.

Edit: Eller nok i virkeligheden 17.-roden, hvis det er dag 1 og dag 18.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@tobi,

Ja tak, udover Corona, så har jeg også hovedpine.
Skrevet af DaWei
Jeg håber sandelig ikke vi kommer i nærheden af hverken spanske eller italienske tilstande.

Der gøres allerede så meget for at hjælpe med at holde økonomien oppe herhjemme, at hvis der er en reel mulighed for, at en form for udgangsforbud som de har i Frankrig eller Spanien snart kan blive en realitet, så tænker jeg kun det kan gå for langsomt med at få det indført.
Jo før smitte kæderne stoppes, jo bedre.

Har kolleger i Spanien som jeg taler med flere gange ugentligt, og de skal kunne påvise hvilket ærinde de har når de bevæger sig udenfor, lidt som i Frankrig. Det kunne måske være en mulighed?

Min nærmeste leder stammer i øvrigt fra Bergamo, og det er jo ganske forfærdeligt hvad der foregår der. Han nævner også at mange italienere har fået endnu større mistro til EU, efter deres råb om hjælp til at starte med, nærmest blev afvist.
Hvis der er noget lyspunkt i Italien, skulle det dog være, at de mindre byer de startede med at lave udgangsforbud i, for at forhindre smitte spredningen, der skulle de have rigtig god fremgang i forhold til at få styr på smitten.
Skrevet af Bosse1983
Men hvor fedt er det at man kan tage en lur midt på dagen? God lang gåtur tidlig og så køteren i armkrogen i sofaen på kontoret, efter at have læst lidt eller hørt en podcast. MIDT PÅ DAGEN!. En utrolig verden vi lever i.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af jensmoch
Velkommen til mit liv.

Ud over det med kontoret og vovsen. Og så går jeg generelt ikke så meget.
Men en lur midt på dagen er en fast tradition!
Skrevet af Bosse1983
Så spiller du sikkert heller ikke så meget disc golf. Køteren er med som caddie, så det er ofte morgenturen. Er efterhånden på handicap 0 på alle de lokale baner.

https://imgur.com/a/WKuOFDb
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af jensmoch
Jeg ville vildt gerne kunne spille discgolf og lignende. Da jeg var knejt, undersøgte jeg endda mulighederne for at gå til minigolf, da min krop begyndte at være for ødelagt til først badminton og siden bordtennis.

Generelt ville jeg ret gerne kunne være aktiv. Det er bare ikke for alvor en mulighed længere, så nu bruger jeg tiden på at se film og lave skræmmekampagner på fodboldfora. Tilsyneladende. Og så naturligvis tage en lur midt på dagen. Hver dag.
Skrevet af Bosse1983
Festlig at se Trump gå amok på en journalist. Først lyver, fordrejer og underspiller han i forhold til den trussel man står over for. I de senere dage er man begyndt at gøre tiltag, selvom det meste foregår lokalt og på statslig niveau. Ignorerer man "chinese virus" og andet gøgl, klarer han næsten at fremstå seriøs og menneskelig, i næsten to dage, og så kommer der endnu en nedsmeltning.
Bolsonaro, som vist selv har været smittet, siger det hele bare er mediegøgl, men nu lukker man alligevel strande og andet. Populisme er fedt. Det er ren Baghdad Bob.

"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af clausp
Er der nogen her der tror på at Indien kun har 275 smittede?
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Bosse1983
Komøg og meditation. Og naturligvis komplet mangel på relevant infrastruktur. Det holder antal tilfælde nede.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Svoger
Man kunne godt få den idé, at det gælder for de fleste lande.
At man enten ikke har ressourcerne til at undersøge det, eller at man, som Danmark, vælger at prioritere ressourcerne på alene at bede folk om i øvrigt at isolere sig, og om kun at henvende sig, hvis det virker akut, hvorefter man tester og behandler, hvis det giver mening.
Og så er der i øvrigt nok nogle lande, hvor man uanset hvad bør være meget kritisk med at tro, hvad de melder ud i forhold til smittede og døde. Uden at behøve at sætte navn på, kan man vel kalde det gruppen af lande, hvor journalister er i ganske stor fare for at forsvinde eller blive fundet døde, hvis de interesserer sig for meget for noget, som staten ikke vil have de skriver/taler om.

Det gør så selvfølgelig, at vi får rigtig svært ved at måle den reelle dødelighed, formodentlig får vi aldrig det helt præcise tal, og at man ikke kan få reelt valide tal fra TV-lægen.
Når man ser på, hvordan det øjensynligt går i Norditalien og i Spanien, er jeg dog temmelig glad for, at vi kører inddæmningstaktikken. Det andet synes tabt på forhånd i et vestligt samfund.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af JuanitoMaravilla
Er der nogen her der tror på at Indien kun har 275 smittede?


Eller at Rusland, Tyrkiet og andre lande har minimale tilfælde...

Derfor forbliver EU´s ydre grænser nok lukkede i langt. Hvis ikke de nationale grænser.

Før sagde man, at det ikke kunne lade sig gøre. At grænser ikke virker. Men nu er alle ligepludseligt med på idéen.
Skrevet af Vincent Gigante
Konsensus på tværs af forskellige fagdiscipliner er, at den nuværende strategi med social distancing kun virker... så længe, at vi ja isolerer os socialt, som tilfældet er nu.

Lige så snart, at kurven begynder af bløde af...og vi vender tilbage til arbejde, børnene tilbage til skolerne osv. Ja, så går anden bølge i gang. De næste bølger vil være mildere (medmindre virussen muterer), men det vil fortsat koste liv og smitte mange. Anti viral medicin (som man er ret langt med) og evt. vaccine kan også hjælpe meget i den sammenhæng.

Wuhan og Hubei vil snart opleve sin anden bølge i takt med, at indbyggerne vender tilbage til fabrikkerne - de oplever den måske nu. Det er så pisse vigtigt, at Kina er åbne og transperente - fordi vi ved nada om de næste faser. Men noget kunne tyde på de nye smittetolfælde fra Kina er for lavt sat..
Edge lord
Skrevet af Bosse1983

Før sagde man, at det ikke kunne lade sig gøre. At grænser ikke virker. Men nu er alle ligepludseligt med på idéen.


Ja, højredrejet bøhtosseri kan man vel spinne på det meste. Well done.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0