Snak

Mere indhold efter annoncen

Coronavirus - snart ovre?

fre 28. feb 2020
Det fylder efterhånden hele mediebilledet, men hvad tænker i?

Er det bare storm i et glas vand, og er det ok at grine lidt af dem der render rundt og hamstrer til verdens undergang i mit lokale supermarked, eller skal jeg hoppe med på bølgen?
Det er alvorligt for mennesker med nedsat immunforsvar. Mange får medicin der nedsætter immunforsvaret, også helt unge mennesker. Og så er der kronisk syge, ældre etc. Alle dem er i høj risiko for at blive meget syge eller dø. Så selvom 80% bare får en mild omgang så skal det tages seriøst, ellers er der mennesker der dør af det.
Hvad spiller tibetanske munke? De spiller jo happy jazz - AaB af 1885 - Leeds United
Så det jeg hører dig sige, er, at medmindre man er på plejehjem eller kronisk syg, så kommer det her ikke til at betyde noget som helst?
Vi alle bli´r smittet, så man kan kun forberede sig.
Men ældre mennesker og folk med underliggende sygdomme er i fare.
Influenza er mig bekendt også en af de helt store dræbere på verdensplan, så jeg forstår ærlig talt ikke hysteriet omkring corona-virus. Som en anden også skriver er det mennesker med et svækket immunforsvar - typisk spædbørn og ældre - som er i farezonen for at dø, men det ville de jo også være med en almindelig influenza.
FCN
Sean@

der dør omkring 650.000 på verdensplan af simpel influenza, og et ellers sundt og raskt menneske vil ved Corona få milde symptomer på influenza/ondt i halsen/hoste og lettere blokerede luftveje, har du AIDS eller anden sygdom som påvirker dit immunforsvar eller er i kemo, eller er svækket af alder, kan Corona udvikle sig og der er en mindre risiko for fatal udgang.

Husk på at selvom der bliver snakket om dødelighed på 3 procent, så er det egentlige tal for smittede ukendt, da de tal der bliver nævnt i nyheder etc. er på baggrund af de personer der har fået konstateret Corona, men der er sikkert et kæmpe mørketal af smittede, som bare tager 3-4 dage i senge og så er afsted på arbejde igen.
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
@Afløseren

Influenza har en dødsrate på 0,1% på verdensplan. Corona har en dødsrate på omkring 2% (pt). Det er en kæmpe forskel.

Der er ingen der ved hvor dette ender, eller hvad der sker når den begynder at mutere.
Jeg har læst om en dødelighed på helt oppe omkring 8%. Jeg tror virkelig man skal tage Corona-virus meget seriøst.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
WHO er kommet med et skøn på en dødelighed på 0.3-1 procent, så man kan godt sammenligne det lidt med en influenza sæson i den tunge ende
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Dødeligheden er vel så uklar som den kan være når vi ikke får de korrekte tal fra Kina.
Ja og så længe det samlede antal smittede ikke er kendt, da der sikkert er et kæmpe møretal, så giver det ikke mening at snakke om dødelighed.

Der bliver pisket en stemning op
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
annonce