Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(531502201604)
Kaffe er bare en troll, som keder sig - der er jo ingen bold -:)

Du kan godt regne med at der ikke bliver åbnet op før vi er ovre det værste, nok aller tidligst i maj måned.


Afhænger nok meget af hvad der er råd til jo - toppen skal bare tages af linjen - tror alle har erkendt at du ikke kan stoppe smitten - så skal du holde alt lukket til juli måned.

Så det er en analyse af linjen samt hvor længe samfundet har råd til at lukke ned. Håber ikke at du tror at samfundet bare kører videre når der åbnes op - dette har kæmpe økonomiske konsekvenser for rigtig mange - så de vil jo hellere ikke smadre vores samfund - det koster jo også menneskeliv på sigt.

Sjov som mange tror det er gratis for samfundet - mange mennesker vil blive fyret efter dette -
Skrevet af Geddar , moderator
Det er altid skønt at høre fra folk uden børn hvordan man da bare skal være forælder. Selv hvis jeg ikke skulle arbejde ville det være hårdt med to små børn, som er temmeligt begrænset ift. at se venner, bedsteforældre og anden familie.

Men ja, jeg skal jo bare opdrage dem. Eller pille batterierne ud...

Edit: Dét sagt er det nok ret sundt for en del af os at blive mere udfordret på dét område, og fordybe os mere når vi er sammen med ungerne.

Edit2: Alkohol hjælper også.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Hausser
Desværre planløst og perspektivløst af sundhedsstyrelsen og statsministeren.

Hvorfor pokker vil man ikke lette sløret for hvilket parametre der skal til for at vi kan begynde at genåbne samfundet igen? Er der ingen plan for det? Ved man det ikke?

At holde virksomhederne hen i uvished, kommer til at koste endnu flere arbejdspladser end den styrtblødning vi allerede ser.

De enkelte fejl der bliver begået kan jeg bedre acceptere omend det virker mystisk at man allerede kan løbe tør for værnemidler 2 uger inde i krisen, uden noget pres på sygehusvæsenet endnu? Men manglen på testmateriale er jo pga. den uklare strategi man har fulgt, vi famler os jo frem.
Skrevet af Geddar , moderator
Hvilke typer parametre mener du vil være retvisende, når man ikke har en god historik man kan holde den nuværende udvikling i smittede op mod?
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Interforlivet
@Kaffe:
I vil have evidens for, at jeres børn er utålelige?
Nej, det var slet ikke det jeg bad dig om. Det jeg bad dig om, var at give os indblik i empirien der ligger til grund for din påstand? Og så var jeg endda så flink at antyde ved hjælp af min formulering at jeg personligt forestiller mig at det primært er tilfældige observationer fra din hverdag som du baserer den på.

Er det tilfældet? Eller har du et dybere indblik i den danske børnebefolkning?
Skrevet af clausp
@Hausser:
Går det mon så reelt for langsomt?

Hvis forventningen er de 500K smittede og dermed X antal døde, så tager det jo lang tid.

Prøv at lægge 14 dage yderligere til. Med den samme udvikling, vil der være mellem 3-4000 dødsfald.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Hausser
Hjemme-arbejde og aktivering af ungerne + lektier, er bare noget lort.

Det er problematisk og vi er jo kun i uge 2 af nedlukningen.

Hvad der sker med børnenes (og forældrenes) mentale helbred efter et par måneder i isolation, er et åbent spørgsmål, men det er der nok allerede en del psykologer der arbejder med.

Men skal man kigge indad, så er det jo vores eget engagement i vores børn som har skabt problemet. Kombineret med en øget digitalisering, har vi gjort det svært for vores børn at aktivere dem selv, hvis ikke med skærm, venner eller familie. Lege med legetøj stopper i en langt tidligere alder idag end tidligere.

Vi skal jo ikke mange generationer tilbage, hvor det var utænkeligt at ens forældre byggede LEGO med en, eller kastede sig ind i en gang "krig". Så vores (min) egen generation vil nok bedre kunne komme igennem denne periode, da vi har været mere vant til enkeltlege og fysiske legesager.

Omvendt er der nok heller ingen der har lyst til at skrue tiden tilbage.
Skrevet af Slettet(531502201604)
Glem nu Kaffe - han er en troll.

Vi kommer ikke til at have en nedlukning af Danmark længere, end vi vurderer, at det er nødvendigt. Vi kigger hele tiden på det sundhedsfaglige og økonomiske perspektiv, siger statsministeren.

Mange virksomheder piver allerede og aktierne hamrer ned.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Børn er da den største glæde - og sorg - man overhovedet kan opleve.

Og repræsenterer jo blot deres forældre ;).
Skrevet af Interforlivet
@Geddar:
Dét sagt er det nok ret sundt for en del af os at blive mere udfordret på dét område, og fordybe os mere når vi er sammen med ungerne.
Det tror jeg også - sådan helt generelt. Jeg tror desværre samtidig at en sådan situation har potentiale til at gøre allerede dysfunktionelle familiemiljøer endnu mere dysfunktionelle. Det har vi blandt andet allerede set de første tegn på med den ret så voldsomme stigning i tilfælde af vold i hjemmet.

Alkohol hjælper også.
Alkohol er essentielt! Winefamly er vores families bedste ven efterhånden.
Skrevet af Hausser
Geddar

Hvilke typer parametre mener du vil være retvisende, når man ikke har en god historik man kan holde den nuværende udvikling i smittede op mod?


Det må jeg hellere holde mig ude af at kommentere på.

Tror du reelt ikke de har svar på det?
Skrevet af clausp
@Danos:
Ikke engang den største pessimist havde forudset udviklingen i Italien eller Spanien.

Det er simpelthen noget vrøvl, medmindre den største pessimist kun forstår momenter af første orden. Det er blevet indgående beskrevet hvordan en epidemi følger en eksponentialfunktion.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Vincent Gigante
Det tog min dreng en halv time at få sokker på. Så blev han sur og hysterisk, da jeg sagde, at han skulle skynde sig.

Det bliver nogle lange tre uger. Med hjemmearbejde oven i.

Men jeg elsker mine børn.

Edit: Og ja, alkohol-lageret fra nytår skal tømmes nu. Når de sover.
Edge lord
Skrevet af Geddar , moderator
@Interforlivet

Jeg havde i forvejen planlagt at rydde lidt ud før den sædvanlige forårsbestilling af hvidvin. Det bliver da nemmere nu. Og øldepoterne er også fyldt op. Det er nu ganske rart med lidt godt til frokosten. Det sker for sjældent på arbejdet....

Du har i øvrigt helt ret ift. de skyggesider, der følger med situationen. Vi kommer til at opleve booms i vold såvel som graviditeter.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Geddar , moderator
@Hausser

Du må da som minimum have nogle tanker om hvad det skulle bygges på, når man, trods den voldsomme usikkerhed man står overfor, skulle kunne melde kriterierne offentligt ud?
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af haraltidret
Ifølge sundhedsstyrelsen nyeste prognose står vi overfor en epidemi i Danmark, der vil udvikle sig over de næste tre måneder og toppe efter seks uger. Man sætter epidemiens start til ca 10 marts i uge 11. Dvs at vi nok skal frem til starten af juni måned, hvor vi hvis alt går vel, kan håbe på at se en begyndende normalisering af tilstandende her i Danmark. Det betyder i givet fald at vi kommer til at skulle afvikle resten af Superligasæsonen og pokalturneringen i løbet af sommermånederne, og at der næppe bliver nogen lang pause mellem afslutningen af denne sæson og påbegyndelse af næste sæson.
Skrevet af Svoger
Det ville komme meget bag på mig, hvis ikke det ultimative parameter er, at man antager, at sundhedssystemet kan følge med, når man giver fri ild.
Når man ser på tallene for Italien og Spanien, er vi åbenlyst ikke der på nuværende tidspunkt.

Jeg hørte ikke dagens pressemøde, men jeg antager, at situationen stadig delvist er, at man asfalterer mens man kører. Når man ikke har haft sådan en situation her i de seneste ca hundrede år, er det et nødvendigt præmis at affinde sig med.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Slettet(531502201604)
Den prognose ligner den de kom med for 14 dage siden - ingen ved jo reelt noget - det ændrer sig dag for dag.

Så afvent nu lige udviklingen - i slutningen af januar/starten af februar blev det vurderet usandsynligt at Corona kom til DK - så slå nu lidt koldt vand i blodet.

Det ville komme meget bag på mig, hvis ikke det ultimative parameter er, at man antager at sundhedssystemet kan følge med, når man giver fri ild.


Lige præcis.
Skrevet af Bosse1983
Det man også skal få med sig, er at tallene som kommer for smittede i dag, i stort omfang beskriver situation for 3-4 dage siden, mens behandlingsbehov og eventuelle dødsfald så skal kobles op mod en længere periode, med vekslende symptomudvikling hos den enkelte. Der er således ikke et tydeligt øjebliksbillede, og det man reagerer på nu, er status uden tiltag og en uge med tiltag, sådan cirka. Absolut ingen ved sine fulde fem ville slippe bremsen nu.

Det lader til Hong Kong var lidt for optimistiske og man kan jo skæve til Spanien og Italien ellers. Mest interessant er dog nok Sverige, hvis man skal have en hest i løbet man måler sig mod.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Hausser
Geddar

Du må da som minimum have nogle tanker om hvad det skulle bygges på, når man, trods den voldsomme usikkerhed man står overfor, skulle kunne melde kriterierne offentligt ud?


Tror du heller ikke de ved det?
annonce
0