Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Black Spider
Den hedder SARS-CoV-2, og dermed er det ikke det samme som SARS-CoV, hvilket er navnet på den virus, der forårsagede SARS. Du kan vrøvle side op og side ned med Trump-agtige mavefornemmelser baseret på absolut ingenting, men det ændrer ikke rigtigt på noget.

Det her er ikke SARS. Du kan kalde det SARS 2, for "severe acute respiratory syndrome" er ret beskrivende for, hvad denne virus gør, dereaf SARS-CoV delen af navnet, og det er ikke den samme virus, så derfor SARS-CoV-2.

Og når du vil snakke om genetisk sammenfald, så er det da netop relevant at påpege, at på samme måd som Covid-19 er 80% SARS, så er du 96% chimpanse. Alligevel er det ret misvisende at kalde dig for en afart af chimpanse, synes du ikke? Det er kun et par små procent forskel, men de gør alligevel ret meget, synes du ikke?

Altså bør du ikke tænke på det her som SARS, for så ender du med helt automatisk, som en funktion af menneskelig psykologi, at tænke på SARS 1, og det fører simpelthen ikke til korrekte konklusioner.

Du er, som du skriver, ikke læge. Hvorfor bliver du så ved med at ignorere, hvad hele lægeverdenen siger, for i stedet selv at drage dine egne konklusioner, der umiddelbart ikke er baseret på ret meget andet end mavefornemmelse og "almen viden", der som bekendt ganske ofte reelt er "almen uvidenhed"? Er det i dine øjne en rationel fremgangsmåde?
Skrevet af Steve Highway-61
BS

Du misforstår. Det er de to virusser der er 86% ens. Ikke sygdommene de udløser.

https://www.mdpi.com/1999-4915/12/3/254/pdf
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af SotD
Shit det er dumt det der...

Der er også ca. 80% sammenligneligt indhold i en lort og så det mad vi indtager, men det fremstår ikke lige appetitligt.
Silkeborg IF
Skrevet af Vincent Gigante
Hvorfor går det egentlig galt i Norditalien?

De har vist aldrig fundet patient zero dér - men det må være en fra Kina, der har spredt mange - hvorfor smitten kunne løbe så løbsk.

De første danske tilfælde kom da også fra Norditalien.

Ufatteligt, at virussen ikke lader sig inddæmme dér - selv om italienerne gør rigtig meget og er ihærdige.
Edge lord
Skrevet af jensmoch
Sandheden er nok at den er umulig at inddæmme.

De nyeste undersøgelser tyder på at den giver nul fucks for om den er i kroppen eller ej, den smitter sgu alligevel. Én ting er at den kan stabilisere sig på glatte overflader og overleve i flere dage, men langt mere farligt potentielt er at den ser ud til at kunne tage den luftbårne vej. Indtil videre er den primære smittevej dråbesmitte fra hoste og lignende, men det at den KAN smitte igennem luften betyder også at der skal meget lidt til i en mutation for at det bliver katastrofalt.

https://hub.jhu.edu/2020/03/06/covid-19-coronavirus-expert-testimony-to-congress/

I USA forbereder man sig på op imod 96 mio smittede, i Iran frygter man at en tredjedel af landet er smittet indenfor de næste par uger.

Den har en højere smittefare og slår betragteligt flere ihjel end svineinfluenza pandemien i 2009. Tallene fra Sydkorea, der tester meget aggressivt og bredt, viser en dødelighed på 0.68%, og til sammenligning havde svineinfluenzaen i de slemmeste estimater en dødelighed på 0,08% ... og i de estimater slog den over en halv million mennesker ihjel i det første år.

Det her er langt mere alvorligt end folk går og tror.
Skrevet af RobertTheRobber
Det her er langt mere alvorligt end folk går og tror.
Hov hov, den der rationelle tankgang kan du godt pakke væk. Hvis man tager sagen alvorlig, er man hysterisk!
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af Slettet(042125212608)
Steve

Du forstår dig ikke på det kan man herved konstatere.

Mennesker dele over 90% med mus, vi kan vel blive enige om at mennesker og mus minder meget lidt om hinanden. Skal vi føre den længere ud så deler vi en genmasse på omkring 60% med flere fugle arter og omk. 50% med visse insekter.

De 20% er med andre ord enorme, som mit og andres eksempel fint illustrerer.

Så jo der er stor forskel på SARS CoV og SARS CoV-2, de giver også to forskellige sygdomme som i sidste ende vel egentligt for befolkningen er mere relevant, selvom de begge er Coronaviruser.
Skrevet af Forhammeren
Er det rigtigt at det ikke bliver taget særligt alvorligt.

Ja, der er nogen fodbold håndbold og ish8ckeyfans og andet godtfolk der er ærgerlige.
Der er virksomheder og sportsklubber der bekymrer sig om.deres indtægtsgrundlag

Men en massiv protest mod regeringens anbefaling og Facebook grupper der kalder det en overreaktion er vist ikke kommet.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Slettet(591028200708)
Glem nu bare landsbytosser med egne teorier og ganske svagt begavede fantaster/ignoranter.

Dem når vi andre alligevel ikke.

Vi andre kan kun gøre vores bedste for vores nære, kære, bekendte og normalt begavede mennesker.

For sagen er i skrivende stund klokkeklar. Som menneskehed står vi overfor en ukendt `fjende`. En vi dog ret sikkert sætter skak mat. Som vi løbende har formået.Med andre udfordringer - er det ikke det man siger i 2020? - som 2019 hvor var problemet med at mænd ikke forstod, at kvinder ikke bare er hver mands eje osv.

Som en overlegen sangerinde engang sang. `My finest time is yet onknown`.

WE will provaile sammen!Skrevet af Acebone
Sandheden er nok at den er umulig at inddæmme.


Nej, vi kommer næppe til at kunne lukke helt ned for den. Men det er uhyre vigtigt, at vi ikke får en situation, hvor smitten løber løbsk. Vi skal undgå den spidsbelastning af sundhedsvæsenet. Det må være det væsentlige lige nu.
Midtjylland!
Skrevet af North
Den er umulig at stoppe. Myndighederne skal derfor grundigt overveje hvilke forholdsregler de træffer for at undgå spidsbelastninger af sundhedsvæsenet.

Jeg er faktisk mere bekymret for de konsekvenser det her får for samfundsøkonomien og de mange danskere der i løbet af det kommende år må modtage en fyreseddel som en direkte konsekvens af Corona.

En uundgåelig nedgang i verdensøkonomien tror jeg vil koste flere dødsfald på globalt plan (dette siger jeg uden evidens)

Skrevet af ScouserTommy , moderator
Interessant, men ikke ligefrem opløftende læsning:

https://twitter.com/M_B_Petersen/status/1236262892481261568
He’s a lad from Portugal, Better than Figo don’t you know, Ohhh, his name is Diogo https://www.bbc.co.uk/sport/football/58943625 https://www.bbc.com/sport/football/48179167 https://www.bbc.com/sport/football/59397416
Skrevet af Steve Highway-61
Zanetti

Du kan ikke sammenligne lighed mellem vira pdes og pattedyr pdas.

Jeg forstår godt du prøver, og hvis du fik en lægelig udtalelse der gav dig ret, var det nok noget andet, men indtil videre står den sammenligning jo kun for din egen regning, det er ikke fagligt begrundet.

Tommy

To ting til det Michael Bang skriver der er uklart. Han mener at det er en kommunikativ opgave og ikke en indholdsopgave. Og hvad skal den ændrede kommunikation gå ud på.

"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Slettet(562140202803)
Keep calm and carry on

Nothing else ;)
Skrevet af Slettet(320937202705)
Hvis vi går i panik så vinder corona, eller noget.

Nå nej. Panik er faktisk godt. Det er godt hvis folk bliver ekstremt forsigtige.
Skrevet af umop apisdn
90 smittede.

Flyt nu bare påskeferien til nu, og lad os alle blive hjemme i 14 dage.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Man skal vist være konspirationsteoretiker, eller i hvert fald uddannet i det, hvis man ligefrem skal anbefale panik.


Hvis du står på et julemarked og der kommer en lastbil imod dig, så ja, gå i panik.

At komme med vanvittige grafer og hvis og hvis... det er da slet ikke noget, der kunne påvirke folk negativt. Nej, da.

Forstår ærlig talt ikke rigtigt manden. Fair nok, hvis informationen er mangelfuld. Men derfra og så til at holde et mindre foredrag om dommedagsteorier... jeg ved ikke, hvad jeg skulle bruge det til.
Skrevet af Bosse1983
Men derfra og så til at holde et mindre foredrag om dommedagsteorier... jeg ved ikke, hvad jeg skulle bruge det til.

Som et brækjern, for at få hovedet ud af røven. Igen, der er en sund midterposition mellem "Que Sera, Sera" og at løbe rundt som om man har ild i håret og kun benzin at slukke med.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Black Spider
Du kan ikke sammenligne lighed mellem vira pdes og pattedyr pdas.

Jeg ved faktisk ikke, hvad du forsøger at sige. I forhold til ligheden mellem Covid-19 og SARS (altså virusserne), så handler det om deres genetik.

Og da begge er coronavirusser, så består deres genetik af en RNA streng. Det er den streng, der er 80% identisk, hvilket jeg ikke kan se, hvorfor skulle være usammenligneligt med mennesker og chimpansers DNA, der er 96% identisk. Kan du uddybe?

To ting til det Michael Bang skriver der er uklart. Han mener at det er en kommunikativ opgave og ikke en indholdsopgave. Og hvad skal den ændrede kommunikation gå ud på.

Det er da ellers ikke specielt uklart. Han mener, at regeringen skal fortælle mere om hvorfor det her er en krise, så folk som dig og andre i denne tråd ikke bare trækker på skulderen og tænker "jamen, det er jo bare influenza".

annonce
0