Snak

Mere indhold efter annoncen
Ja, er du i en udsat gruppe, er det vel kun fornuftigt at minimere kontakt. At hamstre mad til to måneder, hvis du ikke er, virker pænt overkill. Vi har også hjulpet svigermekanikken med at få varer til døren, men igen, især han er er i en udsat gruppe.

Problemet opstår jo når de som i begrænset omfang forventes at blive påvirket, begynder at tømme hylderne for konserves, batterier og medikamenter.

Det som sker med en pandemi som varer flere måneder, med en relativ mild sygdom, er jo at man først prøver at begrænse bredt, men derefter accepterer new normal, hvor man efterfølgende skærmer de udsatte. Verden går ikke pludselig i stå, men er du nervøs for tilgangen til panodil og pastrami, så gå da endelig amok. Det hjælper dog typisk ingen.
Jeg tror man kan kigge i - om ikke vejviseren - så kalenderen efter en løsning.

Når vejret bliver varmt uddør virusset langsomt. Det sker heldigvis lidt tidligere sydpå, fx Italien. Men herhjemme kommer det erfaringsmæssig nok til at vare til et stykke ind i maj.
“Der var andre der trak mer' end jeg”
... Hvorefter den kommer igen til efteråret.
Steve, kan du ikke give et link til det med, at Corona dør i varmen?

Mig bekendt er den opstået i en region af Kina på et tidspunkt, hvor de faktisk har temperaturer, som minder om dansk sommer.
Virusen virker nu også til at klare sig fint i Teheran med 18 til 20 graders dagstemperatur.
Når vejret bliver varmt uddør virusset langsomt. Det sker heldigvis lidt tidligere sydpå, fx Italien. Men herhjemme kommer det erfaringsmæssig nok til at vare til et stykke ind i maj.

Du har måske meget erfaring med SARS-CoV-2?
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Takker, Steve, det var informerende og samtidig viser du bare endnu engang, at du ikke farer med halve vinde, som mange herinde :-)

God weekend
During the briefing, Michael J. Ryan, the executive director of WHO’s Health Emergencies Program, responded to questions of whether or not the coronavirus might slow amid warmer weather, saying it’s best not to “make that assumption” at this point.

“We do not know yet what the activity or behavior of this virus will be in different climatic conditions,” Ryan said. “[There is] no evidence right now to suggest that that will happen.”
Det man håber ved at det bliver forår/sommer, er at folk i højere grad er udenfor i store, åbne rum og derfor kan sænke smittekæderne en hel del. Som Merc siger, forventes den så at komme igen til efteråret/vinter, hvor man så håber at have fundet en behandling til Covid-19, så man ikke, som nu, bare skal symptombehandle til den tid.

Engang i starten af næste år er der så forhåbentligt en vaccine klar, så folk som mig der er i reel risiko for at dø af den, kan blive vaccineret ... hvis ikke vi allerede har raget smitten til os inden da, fordi der er nogle der synes det bare er en mild influenza og derfor går rundt i det offentlige rum og hoster og sprutter løs.

Efter det vil den formentlig ende som regulær sæsonvirus hvor langt, langt de fleste har haft smitten - eller er blevet vaccineret - indenfor de næste 3-5 år.

Det farlige man kan risikere, er at den smitter dyr (ligesom den stakkels vovse), og så muterer i de dyr, og ender tilbage i mennesker.
F.eks. et sted som Brasilien, hvor der er voldsomt mange flagermus i de store byer, og hvor lokalbefolkningen, som det der formentlig startede smitten i Kina, æder flagermus. Så kan det blive rigtig, rigtig grimt.
annonce