Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af hts
MBSS

Hvis økonomien er 100% vigtigere end menneskeliv, så kommer vi da ikke til at mangle penge, da vi jo bare kan lukke sygevæsenet ned efter virus har gjort os den tjeneste at tømme ud i pensionsudbetalingerne.

win/win
Skrevet af DPM
Men ærligt talt Jens, det et jo sandt!
Hvis Danmark/verden er helt bankeråt i stats kasserne, hvor mange penge tror du så der er til at behandle alle andre sygdomme som altså stadig findes? For ikke at tale om katastrofen ved alt arbejdsløsheden.

F. Eks semi fattig bagageportør i Sydafrika. Mister sit arbejde, og har så ingen anden indtægt. Hvad tror du der sker med ham/hende og familien mht. Mad, bolig læge behandling, kriminalitet osv.

Og dette eksempel er der millioner og atter millioner af verden over pga. Nedlukning.
Sikkert også skræmmende mange i dk
Skrevet af Sofatræner
Det lyder jo nærmest som kommunisme.
Skrevet af RobertTheRobber
det her corona ikke lidt pest eller kolara? CORONA VIRUS ELLER KONKURS..? Hvordan kan det være vigtigere og redde nogle få menneske liv, fremfor at redde økonomien? Der er også et samfund efter corona, og mennesker som skal leve videre i det. Hvor fedt er det, leve i et samfund hvor økonomien evt ender med og være i bund. Hvis der ingen penge er i statskassen efter coronakrisen, så vil det bare ende i flere dødsfald, da der så ikke vil være penge til at operere evt kræftpatienter osv... Laver lige mit opslag igen.. Jeg ønsker også at man redder så mange liv som muligt :) men helt ærligt, så vejer økonomien bare mere end menneske liv gør i sidste ende, og det kan man ikke komme udenom. :)
Du lavede samme indlæg kl. 15.21. Enten er du en troll eller også har du en tåbelig hungren efter opmærksomhed. Du har tilføjet en anelse mere denne gang, men ellers er det bare copy-paste. Ifølge bold.dks §5 er spam ikke tilladt.

Derudover afhold dig venligst fra at lave smileys. Dette er et fodboldsite for unge og voksne og hverken teenagerpiger der skriver sms´er i 2001 eller din tante på facebook.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af (u)tilfreds
MBSS,

Der er da mange der taler for at sikre økonomien, men derfor kan jeg da netop stille spørgsmålstegn ved hvorfor man åbner op for smitten blandt børnene, som kan tage den med hjem til deres forældre, mennesker som må forventes at være en stor del af produktiviteten i landet?? Det er da ikke et økonomisk hensyn, det ville derimod have været et økonomisk hensyn at åbne for de mindre butikker så de kan overleve, mens vi holder smitten nede på 0,9 og lader den uddø i landet via isolation gennem test og opløsning af smittekæder.

Hvad de andre lande gør er ligemeget, opnår andre lande flokimmunitet gennem sygdomsforløb og døde i bunker, så fred være med det, vi kan sagtens tage ud af vores lille osteklokke hvis blot sygdom er i karantæne eller uddød bagefter, ligegyldigt hvilken strategi det enkelte land har fulgt. Jeg forstår bare ikke man åbner for Pandoras æske, ud fra hvad en stærkt begrænset empiri forelægger af resultater, hvad er fornuften i at øge smitten gennem børn, når man i stedet kunne holde afstand i små butikker, hjælpe de små erhvervsdrivende og opløse smittekæder?

Der er rigtig mange der synes overbevist om at der kun findes en løsning som hedder “Den grønne kurve”, men du skal ikke komme at fortælle mig som rationelt tænkende individ at lige mange behøver at blive smittet ligegyldigt om virus er under kontrol eller smitter vildt som i Spanien og Italien, i så fald burde Sydkorea og Kina jo ikke have inddæmmet spredningen da henholdsvis 35 millioner og 650 millioner under alle omstændigheder skal smittes før eller senere.. Det vi gør i Danmark er dybt problematisk i min verden, da vi nu tager en kalkuleret risiko uden garantier, velvidende at det vil slå mennesker ihjel der måske ikke ville blive berørt ved at bruge en anden strategi, hvor mange døde det kaster af sig, det er der reelt ingen der ved, men sikkert er det at nu vil langt flere blive ramt end ved i stedet at åbne op for småbutikker under begrænsning..
Skrevet af Slettet(112218201709)
Uanset hvad man mener, så er der altså et kæmpe spring fra, at børn fik besked på, at de højest måtte lege sammen med 1-2 andre børn og helst de samme og så til at åbne op for vuggestuer til 5. klasse.

Men der "køres samtidig med der asfalteres"...
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af repos , moderator
Men der "køres samtidig med der asfalteres"...

Det har jo hele tiden været præmissen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Jussi
Er industrien og håndværksfagene gået helt i stå?

Håndværksfagene?

Det er godt nok ikke mit indtryk.

I mit villakvarter i Københavnsområdet har jeg sgu aldrig set så meget gang i husforbedringer osv, og jeg talte med en håndværker i dag, som sagde, at hans indtryk var, at der var virkelig godt gang i biksen i hans metier.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Black Spider
økonomien vejer tungere en menneske liv thats fact!

Hvor meget kan vi mon redde hjem til samfundsøkonomien ved at sælge MBSS til Nordkorea eller Kina som "frivillig" forsøgskanin?
Skrevet af CPH-Hotspur
Er han ikke bare en hit-and-run troll, evt. dobbeltbruger? Han bragede ind i tråden og har kun skrevet de indlæg.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Geddar , moderator
Lige præcis, Jussi.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Mercenary
Lose all to save a little
Skrevet af medc
Lidt ironisk at det er den yngre generation, der ikke er i risikozonen, men som kommer til at betale regningen. Klimadebatten bliver rigtig interessant efter dette forløb...

Kan slet ikke overskue den regning, der venter på den anden side - særligt ikke hvis man skal holde restriktionerne kørende frem til en vaccine. Konkurser på stribe, hvordan mon velfærden også vil være efterfølgende? Der skal vel spares igen? Men i det mindste får man reddet boomer generationen.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af jensmoch
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-04-01-overvismand-skolerne-boer-aabnes-som-det-foerste

Jeg kan i øvrigt anbefale at se Carl-Johan Dalgaards besøg i Lippert fra sidste uge på Tv2 Play.
Skrevet af Randomhero
det her corona ikke lidt pest eller kolara? CORONA VIRUS ELLER KONKURS..?


I så fald har Mette valgt helt rigtigt! Pest er noget kun værre end kolera. Sidstnævnte kræver god væsketerapi mens pest skal opdages tidligt og behandles med antibiotika.

men helt ærligt, så vejer økonomien bare mere end menneske liv gør i sidste ende, og det kan man ikke komme udenom.


Er aktieporteføljen presset?
Skrevet af Sofatræner
Trump og vennerne har finansielle interesser i den medicin han forsøger at pushe til amerikanerne.

Var det Berlingskes Tom Jensen der sagde noget i dur med, at Trump var at foretrække over Bernie fordi han trods alt er ´velkendt kaos´. Gad vide om tumpen stadig tænker sådan.
Skrevet af Suaráz
Berlingske med info fra SSI:
"Smittetrykket vil stige efter genåbning - flere hundrede vil blive indlagt
Når Danmark så småt begynder at åbne 15. april, vil smittetrykket stige til 1,23. Det forventer Statens Serum Institut (SSI) i en ny rapport. Det nuværende smittetryk ligger på 0,9, oplyste Kåre Mølbak, faglig direktør i SSI, på pressemødet mandag.

Smittetrykket er et udtryk for, hvor mange personer én coronasmittet person i gennemsnit giver smitten videre til. Et smittetryk på 1,23 svarer til, at ti smittede personer smitter omtrent 12 nye personer.

SSI forventer, at det øgede smittetryk vil føre til en stigning i antallet af indlagte til 649 i almindelige sengepladser og 264 på intensiv.

Hvis ikke borgerne overholder de nuværende råd om social afstand, kan smittetrykket stige til 1,72. Det vil skabe behov for 1.893 almindelige sengepladser og 767 intensivpladser."

Det vil sige, at det er en for langsom genåbning af Danmark, som regeringen har lavet. For økonomiens, og ikke mindst befolkningens livskvalitets skyld, bør vi ligge konstant på omkring de 1000 indlagte på intensiv. Medmindre vi gør som Sydkorea, og det gør vi tydeligvis ikke. Hvis man skal stole bare lidt på SSI, så er det useriøst og en hån mod de private virksomheder og befolkningen som helhed, at man ikke lukker mere op. Tænk, hvor meget mere man kunne tillade sig at åbne op, hvis man samtidig fastholdte rådene om afstand og hygiejne?
Skrevet af clausp
Smittetrykket er det samme som R_0.

Formlen for at udregne tærsklen for flokimmunitet er i øvrigt: p_c = 1 - (1/R_0).

Jeg mener det er en vanvittig strategi med genåbning. Med et smittetryk på 0.9 (og som formentlig vil falde yderligere) vil man kunne få smitten til at ringe ud.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af (u)tilfreds
Claus,

Jeg er helt enig, jeg fatter heller ikke strategien ikke er at åbne der hvor der er mindst risiko for smitte, såsom de ældre elever samt små butikker, hvis folk kan finde ud af at gå med handsker og spritte i Netto kan de også i en tøjbutik.

Suaraz,

Du er med på at større genåbning med forøget smitte kan komme ud af kontrol og belaste sundhedsystemet udover grænsen? Det er fuldstændigt vanvittigt at holde konstant max belastning på sengepladserne hvis det helt kan undgås og man kan sætte en stopper for dødsfaldene??

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-04-04-antallet-af-indlagte-falder-og-det-er-ikke-kun-en-god-ting-naar-danmark-skal

Hvorfor skal mennesker dø uden grund??
Skrevet af Dolpherklar
@utilfreds
"jeg fatter heller ikke strategien ikke er at åbne der hvor der er mindst risiko for smitte, såsom de ældre elever samt små butikker, hvis folk kan finde ud af at gå med handsker og spritte i Netto kan de også i en tøjbutik."

Jeg tror ikke der kan være nogen tvivl om at regeringen også godt vil vise økonomiske hensyn. Pt har vi en masse forældre som passer deres børn hjemme. De bør i stor stil have mulighed for at tage på arbejde når vuggestuer, børnehaver og 1-5 klasse genstartes. Det samme pasningsbehov er der ikke for de større elever.

Mine udskolingselever (først og fremmest drengene) vil dog nok i større grad sidde at game når forældrene er på arbejde, istedet for at lave de faglige opgaver som vi har gjort tilgængelige for dem.
annonce
0