Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sofatræner
Men åben nu bare op altså. Konsekvenser som Sverige, UK, USA og Italien er intet imod den serviceøkonomi vi ellers er nødt til at standse.
Skrevet af clausp
Men at kvæle den lokalt giver ikke meget mening hvis ikke man er villig til at isolere Danmark for resten af verden, indtil de også har fået bugt med den.

Streng grænsekontrol og tvungen karantæne hvis man har været i et land med stor smitterisiko kan gøre det.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af clausp
Så har Sverige sgu rundet de 500 døde i april.

I dag: 687
For en uge siden: 239
For to uger siden: 62

Det ser ikke godt ud.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Big Ben
Du mener sådan helt i ramme alvor, at vi skal åbne op for barer og natklubber omgående og slippe hundredetusinder mennesker løs i nattelivet? Det må sådan en særlig form for borgerlig ansvarlighed, eller hvad ved jeg? Der er vist ingen sundhedsfaglige myndigheder, der bakker op om denne særprægede strategi.

Det er tilsyneladende ikke gået op for nogle, at denne virus er verdensomspændende, og at alle vores betydende handelspartnere har nøjagtigt de samme eller strammere restriktioner end Danmark har.

Det vil end ikke kunne aflæses som en krusning på den danske økonomi, om frisører og barer åbner i slutningen af april eller begyndelsen af maj.
Skrevet af Hausser
Sofatræner

Martin Thorborg er simpelthen din bedste kilde. Overbevisende må man sige.


Du kan finde artikler i massevis som understreger alvoren, men det er klart du er klogere end dem alle, også WTO. Du ved ikke en skid gør du og dit gammelkommunistiske syn på staten, er lattervækkende.

Hvad henviser du til konkret?


At et hav af virksomheder har tabt flere penge den sidste tid, end de har lavet på bundlinjen igennem rigtigt mange år. Alt hvad der er opnået er tabt på utroligt kort tid. Det er effekten af et hav af markeder som går i fuld stop fra den ene dag til den anden. Alle de penge som virksomhederne geninvesterer er jo væk. Får vi også dem forærende af staten mon?

Og jo, verdensmarkedet har taget voldsomt skade, for der er ganske enkelt blevet en ordentlig klat mindre af det og det svinder hele tiden. Og hvad er det alle regeringer i en krisetid vil gøre for at stimulere internt vækst? Og hvad er det, det gør ved eksporten siger du?
Skrevet af Hausser
clausp

Streng grænsekontrol og tvungen karantæne hvis man har været i et land med stor smitterisiko kan gøre det.


At smide alle der rejser ind og ud af DK, 14 dages karantæne, vil bestemt heller ikke være fordrende for økonomien.
Skrevet af clausp
Hausser, det er mere fordrende for økonomien end at køre med markante restriktioner for hele befolkningen i 2 år indtil man kan tvangsvaccinere befolkningen.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Sofatræner
Jamen så vis mig dem da. Jeg har svært ved at forholde mig til påstande uden nogle former for argumenter. Thorborg kan da godt have ret, men hvad siger han. Altså udover, at det bliver skidt?
Hvad er et gammelkommunistisk syn på staten? Mit syn på staten og dens muligheder er tydeligvis noget mere avancerede end dine. Hvad gjorde stater i 2009? Hvordan er det forskelligt fra nu.
DET ER IKKE EN FINANSIEL KRISE!

Igen, det er ikke særlig konkret. En masse virksomheder har mistet en masse penge. Hvad har de tabt penge på? Hvordan kan det afbalanceres? ´Hvem´ har tabt penge? Hvilke sektorer. Det kan sagtens afbødes. Det handler om at gribe ind det rette sted.
Hvad siger erhvervslederne selv?

Det lyder som om der er en pointe i det nederste afsnit. Kan du mon forklare den?

Hvad tænker du konsekvenserne er, hvis vi bare åbner op? At det hele forsvinder af sig selv? Eller må vi bare acceptere at folk dør?

Skrevet af Geddar , moderator
Nej, det er ikke en financial krise, men vi er dog så småt på vej ind i en økonomisk krise. Dog ikke i det DOMMERDAGSOMFANG som den tomme tønde Hausser buldrer om.

@suppergunner

Hvad var den nedgang i økonomien amerikanske borgere oplevede? Den slags kan hurtigt fejltolkes. Er det er spørgsmål om at man lige må skippe en ferie eller opgradering af fladskærmen, eller er det i gå-fra-hus-og-hjem størrelsesordenenen?
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Sofatræner
Ja i rent teknisk forstand vil vi da opleve en recession. Og det kalder da på en økonomisk krise på kort sigt. Det handler om den politiske vilje. Stater kan meget mere end man skulle tro, og har langt flere mulgiheder. Også selvom der ikke er tale om kommunistiske eller autoritære styrer.
Skrevet af Geddar , moderator
Ja bestemt. Jeg tror ikke vi er så uenige endda. Pt. mangler vi stadig at se hvor store effekter vi får på konkurser og arbejdsløshed. Og så er efteråret en stor joker i det billede.

Jeg tror det bliver godt når butikkerne kan genåbnes om kort tid. Hvis alt går som man forventer. Der er mange der har brug for det.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Slettet(202352200106)
Clausp

Jeg har nu læst 4 sider tilbage, og jeg kan vitterlig ikke finde noget svar på mit spørgsmål. En genåbning af butikker og virksomheder skulle betyde fortsatte restriktioner i 2 år virker for mig rimelig uklart. Hvilke restriktioner taler vi om?

Virussen elimineres efter 2 år i tilfælde af vaccine. Ja naturligvis. Vaccine og flokimmunitet vil i så fald være løsningen.

Men for mig er genåbning ikke lig med at tiltagene forsvinder. Naturligvis vil der fortsat være restriktioner i tilfælde af genåbning.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af tråd-triller
Claus

Jeg smed mest artiklen for at give brugere der mener finanseksperters one liners i pressen er udtryk for en konsensus, og fordi Katarina Juselius er en international sværvægter man desværre hører alt for lidt til.
Skrevet af clausp
Jeg har nu læst 4 sider tilbage, og jeg kan vitterlig ikke finde noget svar på mit spørgsmål.

Så har du ikke læst langt nok tilbage.

En genåbning af butikker og virksomheder skulle betyde fortsatte restriktioner i 2 år virker for mig rimelig uklart. Hvilke restriktioner taler vi om?

Der kommer til at være restriktioner for eksempelvis restauranter og spillesteder det næste lange stykke tid, så længe virussen hærger i samfundet.

Men for mig er genåbning ikke lig med at tiltagene forsvinder. Naturligvis vil der fortsat være restriktioner i tilfælde af genåbning.

Hvis man i stedet får slået virussen ihjel og har streng grænsekontrol, så kan man åbne langt mere op. Det vil være betydeligt bedre for økonomien.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Hausser
Geddar

Dog ikke i det DOMMERDAGSOMFANG som den tomme tønde Hausser buldrer om.


Det kommer helt an på horisonten.

Hvorfor tror du WTO kalder det for potentielt den største recession i vor levetid?

Og nøgletallene taler allerede deres eget sprog.
Skrevet af Ludomania
Jeg tror at jeg vil komme med et par bidrag til debatten:

#1 Covid-19 HAR en lav dødelighed så længe der er personale, sengepladser og respiratorer nok til at behandle de syge. Peaker Covid-19 i Danmark vil vi mangle personale, sengepladser og respiratorer til 80% af de syge hvorfor dødeligheden vil stige til over 5%.
(Data er fra midten af marts, det har selvfølgeligt ændret sig, men langt langt fra nok til at Danmark kan holde til at smitten topper, På personalefronten er vi låst 100% fast, det kan vi ikke bare købe i udlandet)

2# Det er ALENE de tertiære fag der har direkte kontakt med andre mennesker og hvor det er sandsynligt at der kommer flere end ti mennesker der er bliver ramt af krisen. Hverken de primære eller sekundære erhverv rammes DIREKTE af Covid-19.

3# Der VAR allerede en startet en recession i 2019. Mange firmaer der går konkurs for tiden ville være gået konkurs Covid-19 eller ej. 2 store entreprenørvirksomheder Havde allerede skrevt konkursbegæringerne i Oktober sidste år. Men det er belejligt for pressen at skabe en sensation over at deres konkurser, der trækker to yderligere konkurser med sig er grundet Covid-19.

#4 Med en stigning på 160.000 ledige i Marts måned og 141.000 ansatte i hotel og Restaurationsbranchen + rejsebranchen så går regnskabet næsten perfekt op når man samtidig inkluderer at der allerede var en recession før Covid-19. Selvfølgelig koster lukkede grænser og Max. 10 mennesker samlet et sted arbejdspladser, men det gør den bump verdensøkonomien tog i 2019 også.

#5 Hvem skal vi handle med hvis vi åbner Danmark? Hvem er det der skal redde hotel og Restaurationsbranchen + rejsebranchen når resten af verden ikke tager imod turister? Hvad skal vi producere af? I lande med udgangsforbud er produktionen lig 0. Det er fløjtende ligegyldigt om vi lader folk samle sig og åbner for alt. I løbet af 3 måneder vil alle være så syge at vi først vil lære hvad et totalt produktionsstop koster Danmark, for nu er størstedelen af arbejderne syge samtidig, og der er ikke nogen til at tage sig af dem..
Jeg holder med FCK og Esbjerg.
Skrevet af Hausser
Sofatræner

Der er ingen der kalder det en finansiel krise, men den snildt risikere at blive langt mere alvorlig end det.

Og nej, staten kan ikke rette op på alt det her, desværre.

en, det er ikke særlig konkret. En masse virksomheder har mistet en masse penge. Hvad har de tabt penge på?


Ved at deres salg er forsvundet, fordi alting er gået i stå. Flere af vores søstervirksomheder i andre lande, har eksempelvis realiseret salg i marts på 10-30% af det forventede. Så går det altså rigtigt stærkt med at tabe mange penge.

Alle påvirkede brancher kan fortælle samme historier og det er ikke for sjovt at mere end 10K virksomheder har meldt sig ind puljen for støttekroner.

Uanset støttekroner, taber virksomhederne dog virkelig mange penge lige pt. og de fleste er allerede i gang med at forberede deres aktivitetsniveau på en global lavkonjunktur.

Det lyder som om der er en pointe i det nederste afsnit. Kan du mon forklare den?


Skal du have gang i økonomien, skal du have gang i dit forbrug af varer/ydelser som fremstilles lokalt. Det kan man jo gøre ved at motivere forbrugerne på forskellige måder, f.eks. igennem told på udenlandske varer. Men for eksporterende nationer som DK, er den slags rigtigt skidt og det kommer industrien til at mærke på den hårde måde.
Skrevet af Big Ben
Reelt sidder vi og diskuterer, om liberale erhverv skulle åbne i slutningen af april/1. maj, som Norge og Østrig har foreløbige planer om (ingen forstandige mennesker vil vel mene, at barer skal have åbent i påsken) eller den 10. maj, som regeringen har planer om herhjemme.

Dette vil end ikke kunne registreres som en krusning på den samlede danske økonomi om nogle få måneder.

Det nytter ikke at kigge isoleret på Danmark, for alle vore væsentlige handelspartnere - med undtagelse af Sverige, hvis økonomi er ligeså hårdt ramt som den danske - har nøjagtig de samme eller endda skrappere strategier i spil end Danmark har.

Lad os antage, at vi bare åbnede op for fuld skrald; hvor skulle flyvemaskinerne flyve hen, og hvem skulle virksomhederne producere til? Til gengæld ville der være alvorlig risiko for, at Danmark skulle lukke helt ned, når alle andre kunne åbne op.
Skrevet af Hausser
Ludomania

2# Det er ALENE de tertiære fag der har direkte kontakt med andre mennesker og hvor det er sandsynligt at der kommer flere end ti mennesker der er bliver ramt af krisen. Hverken de primære eller sekundære erhverv rammes DIREKTE af Covid-19.


Forkert. Industrien er allerede meget hårdt ramt fordi efterspørgslen er gået helt i stå. At tyskere forvente at miste 100K medarbejdere alene i bil-industien, rammer os f.eks. rigtigt hårdt.

Landbruget bliver ikke så hårdt ramt så længe vi kan få lov at eksportere.

Men det er belejligt for pressen at skabe en sensation over at deres konkurser, der trækker to yderligere konkurser med sig er grundet Covid-19.


Nogle brancher var ved at bremse op, men COVID19 har da mange-doblet effekten af dette og kastet os ud i en økonomisk krise som aldrig før.

#4 Med en stigning på 160.000 ledige i Marts måned og 141.000 ansatte i hotel og Restaurationsbranchen + rejsebranchen så går regnskabet næsten perfekt op når man samtidig inkluderer at der allerede var en recession før Covid-19.


Nej, for rigtigt mange i de brancher er sendt hjem på støtteordninger. Fyringerne er slået igennem i mange andre erhverv. Og husk nu, effekten af funktionærfyringerne d.31. marts, ser du først om flere måneder. Men der er røget mange. Tjek evt. din LinkedIn profil.

#5 Hvem skal vi handle med hvis vi åbner Danmark? Hvem er det der skal redde hotel og Restaurationsbranchen + rejsebranchen når resten af verden ikke tager imod turister? Hvad skal vi producere af? I lande med udgangsforbud er produktionen lig 0.


Det her er jeg til gengæld helt enig i, og har svært ved at se hvad man kan gøre for at redde brancher som risikerer at stå stille i al den tid vi døjer med Corona, hvilket kan være årevis..
Skrevet af Slettet(202352200106)
Østrig og Tyskland kan være på vej til at åbne op. Holland skulle vist også holde åben så vidt jeg er orienteret. Sverige, Norge og Finland. Det er ikke helt korrekt, at vi ikke vil have nogen at handle med.
"Vi er bare ikke bedre"
annonce
0